Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kako do Crne Gore

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kako do Crne Gore
Nemanja Djurovic
 Posto vidim da kod vas nisu skupe cijene stenadi,kada bih se odlucio da uzmem jedno kako bi ono stiglo do Podgorice a da ja ne idem do Srbije,ako je neko nekada slao psa za Crnu goru neka ovdje napise kako...?

Nemanja Djurovic
 niko nikada nije prodao stene u crnoj gori??

nenadx
 Prodavalo se i poklanjalo,,,,,.Kera obicno moras sam da izaberes.Sta ako ti se nesvidja poslato....Dalje,ma koliko meni cg nije inostranstvo,neznam da li je moguc prenos zivotinja,bez onih papirologija....Ali,ajde,mozda neko zna 
Dobar pogodak

mihailo
 mora papirologija rodovnik,pasoš i najverovatnije vakcina protiv besnila zovni na granični prelaz ili pitaj na carini u svom gradu i imaćeš tačnu informaciju

patak78
 Poštovanje kolega Djuroviću!
Prošle godine negde u ovo vreme sam prodao štene NKD, jednoj gospođi sa Cetinja koja je htela da obraduje svog sina lovca.
Bogami nije baš bilo jednostavno to izvesti.
Prvi problem se javlja kako štene transportovati, a ne ići za Crnu Goru.
Ni jedno transportno preduzeće neće preuzeti na sebe rizik da prevozi životinju, barem ne za neke razumne pare. A ni kurirske službe koje rade na teritoriji Srbije.
Najlakše je ako imate nekoga ko ide za Crnu Goru da on uzme štene sa sobom i donese vam ga, štene ne bi trebalo biti starije od tri meseca, pošto za taj uzrast nemora da bude vakcinisano protiv besnila i nemora da ima test na prisustvo antitela virusa besnila (tzv. TITAR TEST)
Ja pošto nisam nikoga imao ja sam štene prethodno vakcinisao protiv štenećka, očistio od crevnih parazita okupao, kupio plastični kontejner spremio rodovnik i potvrde o zdravstvenom stanju i uputio se na beogradski aerodrom. Naravno poveo sam i suprugu.
I onda je krenula potraga za nekim putnikom koji bi uzeo štene i povneo ga sa sobom. Posle moja tri neuspale pokušaja prepustio sam to svojoj supruzi koja je nabacila osmeh i kod prvog gospodina kojem je prišla i zamolila ga, dobila uveravnje da će ga on poneti sa sobom. Tu nastaje još jedan problem, kontejner nesme biti teži od 9 kg u protivnom mora ići u prostor sa prtljagom a tamo nemože bez specijalnog kontejnera a i plaća se. Moj "prtljag" imao je 8,4 kg!
Na pasoškoj kontroli sve je prošlo bez nekog zadržavanja izuzev što je moj štenac izazvao velike simpatije službenica, a gospodin koji ga je uzeo je dobacio da bi to mogao da radi svaki vikend kada bude dolazio u BG.
Posle 45 min leta štene je bez problema stiglo i predato oduševljenom mladom lovcu i njegovoj zadovoljnoj mami.
Moram da napomenem da sam štene poslao na reč, a tek posle 5 dana mi je gospođa poslala pare Western union-om.
U razgovoru sa osobljem Kinološkog saveza, kada sam im pričao za ovja moj slučaj odgovorili su mi da je takav vid transporta moguć jedino još sa CG i BiH.
O transportu u zemlje EU možeš naći jedan opširan tekst na forumu, mislim da ga je napisala huntinggirl1!
Puno sreće!
patak78 priložio:
braon1.jpg

Nemanja Djurovic
 da ok,ja nisam bas mislio avionam nego vozom ili cak autobusom,dali je to izvodljivo?

patak78
 verovatno jeste, ali je avionom najbrže, najbezbednije i najmanje stresno po psa

Nemanja Djurovic
 da ali je problem naci kao sto je drug u gornejm postu rekao nekog ko ce ti ga cuvati za to vrijeme u avionu,ne lete ljudi svakid an BG-PG mislim lete ali ne cesto ako vozom ili tako nesto....

Dikavac
 E kolega Djurovicu, sta fali da lepo sednete u bus, voz, i odaberete stene..Smile Poreklom sam iz okoline Niksica, ali je ovo ipak za dobar vic ..Tema je stara vidim 3 godine Smile Ozeni se Crnogorac te ce mladoj ``Sta cekas jado e se ne podvlacis Smile
Nema niceg na kasicici.Rizik tokom transporta, stene se moze uvek preplasiti i da bude neupotrebljivo za lov od stresa...
Nekako mi je vise lovacki kada covek sam ode i odabere stene, upozna vlasnika, vidi kakvi su roditelji stenca, izadju u lov, padne rucak, pivce... sale..Sve je to nekako lepo .. Kada se salje to je cista trgovina, ne kinologija.. Svaki put gde sam kupovao stenad ( nekad i po 1200 km kolima ... odem licno . Stene starosti preko 6 meseci : Cip, pasos,vakcina protiv besnila,(zdravstvena knjizica )exportni rodovnik ...Najpre se vadi`` obican``, te se on ponistava i vadi exportni . Za mladju stenad nisam imao iskustva... Lep je bio Bar ..cela ta luka... Sada se covek samo priseca ...

Savic Marko
 Prodao sam par psa ove godine u Crnu Goru, (U Podgoricu, Ulcinj..)

Jedno stene sam odvezao do Bijelog Polja, tako da smo se nasli na pola puta..
Dugo sam odvezao do Nisa, gde ga je preuzeo covek koji radi u CG, tako da nije bilo nekih troskova...

Pokusaj da pitas vozaca nekog autobusa, stavis mu koju paru u dzep, lepo spakujes stene u kavezic neki i odneses...
Inace mora pasos i overeno da je pas sposoban da bude dostavljen do odredjenog mesta... I naravno, uveli su da mora za svaku zemlju, pa cak i za CG export pedigree koji kosta 40e (sto nije obavezno)..

fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1/1239498_658497034173061_1718995433_n.jpg

Dikavac

Savic Marko kaže:
Prodao sam par psa ove godine u Crnu Goru, (U Podgoricu, Ulcinj..)

Jedno stene sam odvezao do Bijelog Polja, tako da smo se nasli na pola puta..
Dugo sam odvezao do Nisa, gde ga je preuzeo covek koji radi u CG, tako da nije bilo nekih troskova...

Pokusaj da pitas vozaca nekog autobusa, stavis mu koju paru u dzep, lepo spakujes stene u kavezic neki i odneses...
Inace mora pasos i overeno da je pas sposoban da bude dostavljen do odredjenog mesta... I naravno, uveli su da mora za svaku zemlju, pa cak i za CG export pedigree koji kosta 40e (sto nije obavezno)..

fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1/1239498_658497034173061_1718995433_n.jpg

Vrlo lep upis, prava snalazljivost...

Ali uvek mi je vlasnik pasa ustajao u lepoj uspomeni kada bih coveka licno upoznao ..Neka usteda ..hm kupimo sve te cevke, municiju, dzipove, svaki izlazak u planini je neki vid troska, a sad da covek stedi na -kera ,koji po meni 90 % cini lov zanimljivim i uspesnim .. Nisam znao da je 40 e axport pasos.Znam da sam placao 20 e obican, te se on ponisti , te jos 20 e za exportni..Valjda je to sve skupa.. Nisam skorije kupovao a nameravam.. *osvezenje krvne linije* Hvala za informaciju iveli

Savic Marko
 @Dikavac, slozio bih se sa tobom.

Ne, nas rodovnik je 1700 dinara + eksportni 4000 dinara.
http://ksrs.rs/ce...

Pasos obican onaj za pse i macke je nekih 10e
oi40.tinypic.com/2s1251e.jpg

duskov
 Najednostavnije rješenje: upalite automobil i pravo za Srbiju kod prijatelja koji ima kera, kerušu ili štene koje vas interesuje. Nakon nekoliko dana ispijanja raznih maligana, obilaska lovišta i lovljenja, obezbijedite rodovnik, pasoš, vakcinaciju protiv bjesnila i NIKO VAS ne dira na graničnom prelazu (da Bog da da ga nikad ne bude) Tako ja radim i uvijek se sve završi na najbolji mogući način.

Savic Marko
 @duskov Najbolje resenje Grin

Dikavac
 Smile E dragi kolega Duskov, da dodam -dve nedelje Smile Jer ako nije radjena vakcina , posle tretmana tableticama ujutru i uvece, i sledeceg dana tako-ceka se 12 dana pa onda vakcina .Pozeljno je da ima covek vinograd, bacvu vina ( Meni jos u pamet Dalmacija Porec-Lovrec .... mislim da se covek zvao Babic Miro.. Ne volim alkohol, ali ovo bio `` melem`` od belog i crnog vina Smile Dobri ljudi se pamte i posle 20 godina... iveli

duskov
 Ja volim revanše.Prošle godine sam poklanjao nešto nekim prijateljima iz Srbije. Bili su njih dvojica nedelju dana kod mene. "Probali" smo vino po cio dan tako da smo se poslijepodne "izgubili" u jednoj omanjoj sobi. Ne može ljude da nađeš a bogme ni oni mene. Išli smo i u lov ali sve nekako prođe ko dlanom o dlan pa se nadam da će ovi ljudi doći i ove godine. Stalno pogledujem niz ulicu. A vino sam obnovio i novu rakiju ispekao.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Kako spremiti LOVAČKI RECEPT 32 26.05.2022. 07:52
Krivolov - kako se boriti protiv? METODE LOVA 624 19.09.2021. 07:54
Psi i mačke lutalice-šta i kako sa njima? LOV PREDATORA 853 14.01.2021. 22:03
Kako je protekao današnji lov? LOV NA SITNU DIVLJAČ 2364 27.01.2020. 09:06
Kako se boriti protiv KRPELJA KINOLOGIJA 386 02.07.2019. 09:48
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
Sočne lovačke šnicle u marinadi od crnog vina, majčine dušice i origana
IN MEMORIAM
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

Hunter_lovac
· 25.07.2025. 12:56

Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

64,995,422 posete www.srbijalov.com