Lovačke čeke
|
mb-bb |
Objavljen 22.08.2016. 23:06
|

Stari član

Upisa: 306
Pristupio: 21.08.2012. 15:22
|
bogoljub kaže:
Juče išao u Čurug i u Žablju vidim pored puta jednu zanimljivu čeku na auto prikolici i sve to na prodaju.Šteta nisam imao vremena da pitam pošto se prodaje.
Kolega mislim da sam čuo da čovjek traži 3 ili 5000€ ali nisam siguran. Znam kad su mi rekli da sam odmah pomislio da je previše... Ako te interesuje mogu pitati?
Svaka budala ima svoju srecu u zivotu, a ja imam lov...
|
|
|
|
bogoljub |
Objavljen 23.08.2016. 22:36
|

Veteran

Upisa: 710
Pristupio: 08.09.2010. 22:27
|
mb-bb kaže:
bogoljub kaže:
Juče išao u Čurug i u Žablju vidim pored puta jednu zanimljivu čeku na auto prikolici i sve to na prodaju.Šteta nisam imao vremena da pitam pošto se prodaje.
Kolega mislim da sam čuo da čovjek traži 3 ili 5000€ ali nisam siguran. Znam kad su mi rekli da sam odmah pomislio da je previše... Ako te interesuje mogu pitati?
Baš me mnogo i ne zanima, pogotovo ako je cena tako neprihvatljiva.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.
|
|
|
|
dzudzubajac |
Objavljen 09.02.2017. 12:45
|

Veteran

Upisa: 556
Pristupio: 09.12.2014. 09:40
|
jel ovo ta čeka 
http://www.kupuje...id=5368623
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.
|
|
|
|
bogoljub |
Objavljen 09.02.2017. 14:10
|

Veteran

Upisa: 710
Pristupio: 08.09.2010. 22:27
|
To je ta čeka ali što je mnogo mnogo je.Teško da će on to i prodati.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.
|
|
|
|
Milan__ |
Objavljen 09.02.2017. 21:32
|

Član

Upisa: 142
Pristupio: 03.01.2017. 13:56
|
Svidja mi se,ali za te pare mogu da napravim bar 2 takve
Bog prašta,ali 30-06 nikad! 
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 09.02.2017. 22:09
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Ne zna se tačna cena čeke , samo nagađanja , ali ako malo bolje zagledate slike i proverite cene korištenog materijala , uznenadićete se.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Dakisa |
Objavljen 10.02.2017. 08:26
|

Član

Upisa: 110
Pristupio: 25.10.2012. 06:35
|
Pa trazi covek oko 3500 eura,ali mislim da vredi,samo prikolica,kklipovi i ostali materijal bi izasli skoro dve hiljade... ko ima,odlicna stvar...
lov je nacin zivota...
|
|
|
|
Planinko011 |
Objavljen 10.02.2017. 08:34
|

Lovčina

Upisa: 1051
Pristupio: 08.06.2011. 12:45
|
Da sve je skupo ako covek ne ode u radnju da kupi materijal i provede dva meseca u secenju, smirlganju, zastiti, farbanju pa tek onda atestiranje...
Kad se vec toliko mucio fali tu sporetic, mozda krevet da se udene, toalet da se snajka plakne posle lova ali samo ekoloski.
Da li je ovo unutra obloga od sundjera ili kartoni od jaja ? |
|
|
|
MMilos |
Objavljen 10.02.2017. 09:41
|

Stari član

Upisa: 400
Pristupio: 25.07.2014. 09:42
|
Mislim da je to onaj azmafon ili kako se zove, zvučna izolacija... |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 10.02.2017. 13:47
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Jeste sunđerasta zvučna izolacija. Pogledajte prozore. Cena prozora za kamp kućicu je paprena , znam iz iskustva.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Dakisa |
Objavljen 10.02.2017. 14:20
|

Član

Upisa: 110
Pristupio: 25.10.2012. 06:35
|
Pa sve je skupo i kvalitetno,sve i da imam vremena da uradim tako nesto,ne bi je prodao za te pare sigurno
lov je nacin zivota...
|
|
|
|
Planinko011 |
Objavljen 13.02.2017. 10:42
|

Lovčina

|
Nazalost u ovoj zemlji sa bednim platama a svajcarskim racunima je obesmisljen svaki trud i placanje materijala.
Kad kazes 3500e izgleda puno al kad podjes po radnjama a ovo moraju dva coveka da rade cirka bar 25-30 radnih dana.
Jedino tamo gde ja cekam ove godine nisu prolazili ni dobri dzipovi vec samo traktori za vucu sume.
Ovako nesto bi bilo dobro za ravnicu a u planini malo poteze cak i uz jak dzip od 3000kubika. Mozda nesto da dodaju za promenu nagiba ili bi se lako preturilo. Ali interesantan projekat svakako. Mozda skinuta ideja sa neta ali ja to nisam video po Srbiji.
Sto bi reko nas narod: |
|
|
|
Planinko011 |
Objavljen 21.06.2017. 07:46
|

Lovčina

|
U ovoj Srbiji niko da se seti da napravi ili bar uveze i ponudi na trzistu aluminijumske merdevine ili tronosce sa sedistem.
Vidimo na naslovnoj strani kako smo na udaru raznih idiota ili tzv zastitara-tapetara koji su se obrusili na nase lovacke ceke.
Koriste to sto dobro znaju da smo prakticno okovani nasom potrebom da posedujemo oruzjem i to sto policija ne zeli da se bavi naizgled sitnim delima ne rezonujuci da je vrednost jedne ceke izgradjene po propisu u materijalu i radu bar oko 500-1000e u zavisnosti da li je ceka ortvorena ili zatvorena.
Standovi od aluminijumskih cevi na Cabelasu su par stotina dolara a verujem da kada bi ih i samo po nardudzbini uvozili recimo jednom godisnje nasi trgovci bi nesto uspeli i da zarade a zasto ne bi i izasli svojim kupcima u susret jer ne zaboravimo da uvek ima desetak lovaca koji pazare godisnje skupoceno oruzje i opremu i za desetak hiljada eura.
Moji drugari su kupili par ceka od naseg kolege ali su to ceke dosta niske cisto da se bude iznad kukuruza i noge su vam na par metara od zemlje sto ovi moji prasici nekako registruju.
Ja merkam gde mogu da nadjem neko plasticno sediste pa da od celicnih cevi pravim merdevine ali cu ih onda drzati u lovistu vezane nekom sajlom ili lancem za drvo pa ako neko bas ponese armiracke makaze  |
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 22.06.2017. 20:17
|

Admin

Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
... u jednom LD na'vatali na delu "bandita" kako seče lovačku čeku ... platio odštetu 100.000din 
Čeka lepo obeležena/numerisana i upisana kao lovni objekat LDa i od tada u tom LD nema rušenja i krađa čeka, pročulo se pa ... a i ljudi čuvaju svoje.
Jedna moja čeka je bila prvo srušena ... hm, oborio je vetar iako je bila 60cm ukopana ... a kasnije je skinut krov sa iste. Mislio sam da će duže da mi traje ako ga uradim od pocinkovanog lima ... pokazalo se sasvim suprotno
The best of the World all game caliber 8x57JS

|
|
|
|
Planinko011 |
Objavljen 15.11.2017. 10:39
|

Lovčina

|
Kako cujem jos mozda jedan ili dva lova i ispunjavamo plan odstrela divljih svinja za ovu godinu pa sam slikao ceke da ih gledam preko zime. Inace taj teren je plavan a samo zbog suse ove godine nemamo problem sa prilazom.
Prva najbliza kolima je bila u sumi koju su ovog leta isekli i u novembru sam je napustio jer su sekaci paljenjem granja i izvlacenjem malo odbili svinje
Sada ne izgleda sjajno jer je ona bila na obodu topolove sume u septembru ali dogodine ce tu izbiti lozica sto je raj za svinje a i valjda ce mozda i ove godine posaditi nove mlade topole. Nju su srecom sekaci postedeli jer se vrbe ne eksploatisu a i videli da moramo da se mucimo ponovo.
https://ibb.co/mu...
Kilometar dalje su druga i treca ceka. Da znate koliko je to daleko u vreme vece vegetacije kad na +30 ili 40 nosis 20-30kg kukuruza na ledjima ili kad izvlacis svinju uz uze ili kolica.
Druuga ove godine obnovljena jer je raniju srusio vetar sve sa pola drveta
https://ibb.co/f1...
https://ibb.co/ip...
https://ibb.co/gw...
I ove godine najbolja.
https://ibb.co/e6...
https://ibb.co/et...
https://ibb.co/dJ...
Prosle godine u ovo vreme ni jednoj vise nije moglo da se pridje od nadoslog Dunava. |
|
|
|
tomo vrbas |
Objavljen 15.11.2017. 11:27
|

Lovčina

Upisa: 1297
Pristupio: 06.03.2011. 00:00
|
Ali su se zato ove godine verujem trostruko isplatile? |
|
|
|
Planinko011 |
Objavljen 15.11.2017. 12:45
|

Lovčina

|
Pa da je bilo uspeha bilo je. I vise od mog ocekivanja.
Mada ja i kad samo jedno odstrelim posle gustam i kad ih cujem i ne izadju ili kad vepar ili krmaca primi miris i dune par puta pa ode.
Secam se pre 3-4 godine, kada se moja grupa podelila a drugar popio kaznu od godinu dana zabrane lova, na drugoj ceki je u vreme bukarenja sednem i samo sto sam seo cujem na 150m u trsci komesanje.
Ja pomislim da su poslali jednog pripravnika iz tog dela grupe sa kojim ne lovimo (ja tome nisam pridoneo i odlucio) da mi omete lov i da gazi trsku jer su svinje blizu lezale.
Medjutim posle 10min komesanja shvatim ja da je to krdo od 15-20 komada a da ima 4-5 bas veeelikih.
Nista, kad se smrklo dotrcace neki prasici na hraniliste, samlese nesto kukuruza i odose. Za njima dva nazimeta od po 80kg i ja otpucah jedno.
Kako zbog drugih kolega nisam mogao da izvlacim, sacekah pola sata pred kraj lova i sidjoh sa ceke. Ali avaj, iz trske na 30m od ceke krenu opet veliko komesanje 2-3 krmace i dvadesetak prasica.
Kako je kod nas dozvoljen odstrel samo jedne jedinke u jednom lovu, a pomislih da moze krmaca da krene da zastiti prasice i ko bi me opravdao da sam se branio i popi i ja godinicu bez lova, i ja krenu da vicem iz sveg glasa "ISH, ISH!!!"
Da mi je neko pricao ne bih mu verovao.
Ako nadjem video da ga okacim kada sam jednom sa drugarom (koji je teska usijana glava ali bi za druga i bubreg dao) kada je Dunav nadosao ali hoce on da mi nahranimo ceke i da idemo u lov, jer moze da se prodje u ribarskim cizmama a tako smo i lovili par nedelja.
Ali avaj idemo mi 3 km u novembru kroz vodu do ceke i nosimo kukuruz a ja jos ludji od njega jer ja ne verujem u to sto radimo a on bar misli da je to ok. Dodjemo nekako do ceke i ne udavismo se ali tamo samo sarane i somove mozemo da hranimo i vratimo se nazad jos 3km sa sve kukuruzom.
Mislio sam da cu sa zenom razmenjivati neznosti tek u julu mesecu posle toga. Razocarani iz kola vidimo na njivi 300m od puta tri veeeelika komada ko TA peci od 5kw i jos deset malih.
A trebalo je te godine videti jedne noci i vepra od 200kg na kamionskom slaufu sa drugarom koji se odguruje motkom od 3-4m pa ostane bez tla a slauf ide samo u krug. Pritom drugar bas i ne pliva najbolje a u zimskoj jakni i cizmama ne bi dugo opstao i jos je prevideo ostro siblje i granje koje je negde ispod povrsine vode.
Vecina lovaca i kaze da bas nismo normalni i da oni tako ne bi lovili i da im placaju. |
|
|
|
dzudzubajac |
Objavljen 15.11.2017. 15:14
|

Veteran

Upisa: 556
Pristupio: 09.12.2014. 09:40
|
Planinko011 kaže:
...Kako je kod nas dozvoljen odstrel samo jedne jedinke u jednom lovu, a pomislih da moze krmaca da krene da zastiti prasice i ko bi me opravdao da sam se branio i popi i ja godinicu bez lova, i ja krenu da vicem iz sveg glasa "ISH, ISH!!!"
Da mi je neko pricao ne bih mu verovao.
Ako nadjem video da ga okacim kada sam jednom sa drugarom (koji je teska usijana glava ali bi za druga i bubreg dao) kada je Dunav nadosao ali hoce on da mi nahranimo ceke i da idemo u lov, jer moze da se prodje u ribarskim cizmama a tako smo i lovili par nedelja.
Ali avaj idemo mi 3 km u novembru kroz vodu do ceke i nosimo kukuruz a ja jos ludji od njega jer ja ne verujem u to sto radimo a on bar misli da je to ok. Dodjemo nekako do ceke i ne udavismo se ali tamo samo sarane i somove mozemo da hranimo i vratimo se nazad jos 3km sa sve kukuruzom.
Mislio sam da cu sa zenom razmenjivati neznosti tek u julu mesecu posle toga. Razocarani iz kola vidimo na njivi 300m od puta tri veeeelika komada ko TA peci od 5kw i jos deset malih.
A trebalo je te godine videti jedne noci i vepra od 200kg na kamionskom slaufu sa drugarom koji se odguruje motkom od 3-4m pa ostane bez tla a slauf ide samo u krug. Pritom drugar bas i ne pliva najbolje a u zimskoj jakni i cizmama ne bi dugo opstao i jos je prevideo ostro siblje i granje koje je negde ispod povrsine vode.
Vecina lovaca i kaze da bas nismo normalni i da oni tako ne bi lovili i da im placaju.
baš takve priče su ono što čini lov lepim...
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.
|
|
|
|
Planinko011 |
Objavljen 19.04.2018. 10:12
|

Lovčina

|
Kolege jel ste krenuli sa izgradnjom ceka?
Kako su moje ceke pod vodom ja moram da se znojim u julu i avgustu jer dok se voda povuce i blato osusi ne ulaze ni da seku topole sumari pre juna.
Ove godine planiram da zamenim osnove i pod na jednoj i merdevine na drugoj ceki a nove ceke mi nisu neophodne.
Mada mozda bih mogao camcem da prenesem gradju dok je voda velika. pa da radim cim se Dunav povuce. |
|
|
|
lakistrike95 |
Objavljen 19.04.2018. 12:26
|

Stari član

Upisa: 280
Pristupio: 11.11.2010. 22:34
|
Iskoristih malo pauzu od faksa da predahnem i na brzinu sklepam jednu sedeljku za leto, prosle godine napravih jednu sedeljku i to u bas u delu lovista gde se vise lovi nego u ostalim delovima i stalno se izlazi na predatore pa i nisam imao nekog uspeha.
Sedeljku cu postaviti sad za praznike, taman da se lisice do jula naviknu na novi objekat u prirodi.
Pravio sam je od materijala koji sam imao kuci i s obzirom da sam je napravio za par dana ok je ispala.
Rasklapa se radi prenosenja u zavisnosti gde se seje kukuruz i psenica, stolica je na principu cev u cev i okrece se besumno 360 stepeni. Noge se skidaju, ostaje samo platforma. Nije za nosenje svaki dan, ali za 200m tamo-ovamo je ok.
Samo se ceka leto da krenu mlade lisice da love i da ja zavrsim sa obavezama na faksu.
 |
|
|