Lovačka komora
|
Sniper Hunter |
Objavljen 28.12.2010. 23:22
|
Moderator
Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
nenadx mislio sam u konkretnom slucaju u metodama borbe sta izabrati vise sam u ovom konkretnom slucaju za nego demokratiju jer ovde nema ni traga od vladavine demosa u ovom slucaju nas lovaca nas niko nista i ne pita
|
|
|
|
nenadx |
Objavljen 28.12.2010. 23:28
|
Moderator
Upisa: 2282
Pristupio: 16.10.2009. 18:15
|
U tom slucaju si u pravu,nikad se necemo ni navici na nju ako je takva.Nismo se navikli ni na turke(nedaj Boze da nam toliko potraje,pre cu da se ubijem,nego to da docekam)
Dobar pogodak
|
|
|
|
rancer |
Objavljen 28.12.2010. 23:33
|
Član
Upisa: 87
Pristupio: 27.02.2010. 23:08
|
mozda gospoda misle da ce za koji dan prvi april, a ne prvi januarpa onda
Evo meni druga mog, prijatelja jedinog...
|
|
|
|
huntinggirl1 |
Objavljen 28.12.2010. 23:39
|
Lovčina
Upisa: 1169
Pristupio: 17.07.2010. 15:32
|
sve je to lepo zamišljeno, ali...
sada kada se dođe do teme LICENCA, šta će i kako to da se sprovede,
koliko će to da košta jednog lovnog radnika koji radi u lovstvu,
licence se obično obnavljaju... kako će to podneti budžet jednog lovočuvara u manjem LU... |
|
|
|
Limun |
Objavljen 28.12.2010. 23:47
|
Lovčina
Upisa: 1228
Pristupio: 15.10.2010. 18:33
|
Meni neki moji drugari kažu da kao da sam izašao iz jedne pesme Bore Djordjevića 'ZAŠTO UVEK K@RCU SVIRAM' i nije vezano samo za lov! Šta da radim kad mi smeta ne pravda i ne mogu stalno da žmurim na svakojake brljotine i da se pravim kako sam slep kod očiju što radi većina lovaca u Srbijh!
Pozdrav od Čarapana! "ja s'tem nem ništa"
"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Khalil Gibran
|
|
|
|
mihailo |
Objavljen 28.12.2010. 23:47
|
Veteran
Upisa: 572
Pristupio: 05.10.2010. 10:39
|
Kako je ova tema oko komore i zakona postala vrlo vruća kako na ovom tako i na drugim forumima polako su se stekli uslovi za dizanje bune a kao što je poznato u našem demokratskom društvu buna je dozvoljena naravno na demokratskim principima i kroz institucije sistema s toga predlažem da započnemo akciju na sledeći način
-sakupiti dovoljan broj potpisa za izmenu zakona (nešto poput ankete članova s imenom i prezimenom i jmbg)
ako bi ovako nešto uspeli možda bi i nešto popravili drugačije preostaje samo da se žalimo da zakon ne valja itd.
|
|
|
|
vojkan |
Objavljen 29.12.2010. 00:21
|
Stari član
Upisa: 203
Pristupio: 17.12.2009. 15:48
|
Lele drugari najebasmo sve!
Ja sam Lovac s juga cevka mi je duga!
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 29.12.2010. 08:20
|
Moderator
Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Na vest na naslovnoj strani portala, komentarom se oglasio naš član smilovica, tj. podpredsednik LSS g.Videnović. Prenosim i ovde njegov komentar:
''Na zalost sve je tako kakoste napisali , tragedija je sve ovo sto se desilo a posebno uredba o lovostaju . Zabraniti upotrebu pasa u januaru iz razloga "mira u stanistima divlljih svinja " a ta stanista su bukvalno na svim delovima lovista je smesno . Celogodisnji lov vepra i nazimeta svi znamo kako ce se odvijati . Mi koji imamo pse za lov divljih svinja cuvacemo ih u boksu , a lutalice ce pomno goniti i hvatati divljac i u januaru i svim mesecima .... Zaprepascujuce . Voleo bi da mi neko statisticki pokaze koliko su to stetni psi gonici , kolko je srnece divljaci stradalo od njih ( nema niko jer je to i ako postoji zanemarljivo) , stete parve nezbrinuti psi koje naravno stiti zakon . Vlada Videnovic nazalost podpredsednik LSS (nemocne organizacije u ovom momentu )''
Toliko od našeg podpredsednika!
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
vojkan |
Objavljen 29.12.2010. 09:11
|
Stari član
Upisa: 203
Pristupio: 17.12.2009. 15:48
|
Sram Vas bilo trebate se stideti svojis izjava NEMOCNI predsednice.
Ma kakva motka kolac ili taraba je za njih!
Ja sam Lovac s juga cevka mi je duga!
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 29.12.2010. 09:49
|
Admin
Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Limun kaže:
Sremac a ko će tebe da brani, a Lalu?
I ja ću sam da se branim, i to stručno!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 29.12.2010. 10:18
|
Admin
|
Sinoć sam malo zakazao, pa mi je treblo puno vremena da sve pročitam.
Prvo, Lala je u pravu.....mi o svemu ovome "lajemo" već par meseci!
A nadležni kao da se rukovode našim nacrnjim strahovima i slutnjama, i baš to rade......možda da dokažu da mogu sve što zamisle i da im niko, pa ni "grupica" forumaša koja "laje na zvezde"!
Treba mi lovci da shvatimo da se radi o dobro uvezanoj bandi koja lelemuda na našim leđima već dugo godina, i ne želi to da izgubi.
A posebno je pitanje čime su zaslužili da se , i do sada i od sada, nalaze na svojim utvrđenim položajima, a imajući u vidu sveukupno stanje u lovištima.
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
boro |
Objavljen 29.12.2010. 10:21
|
Stari član
Upisa: 219
Pristupio: 19.01.2010. 21:53
|
Da smo mi kao organizacija u velikoj krizi to je jasno, i da su naravno najkrivlji celni ljudi i to je jasno. Bez namere da ih branim, oni i nisu mogli mnogo vise da ucine, bar ne na ovaj nacin. Nasledili su gomilu problema od predhodnog rukovodstva, nemaju podrsku velikog dela clanstva skupstine, odnosno imaju tesnu vecinu a i ta zavisi od stava vojvodjana, znaci potpuna pat pozicija. Da ne pominjem odmetnute radnike strucnih sluzbi kojima niko nista ne moze i koji guraju svoju pricu, cast izuzetcima. Sada vise nego ikada treba ostvariti jedinstvo u savezu i uciniti jos jedan pokusaj da se drzavi pokazu zubi. Da li savez ima snage za taj pokusaj veliki je znak pitanja, i da li bi rukovodstvo dobilo podrsku za tako nesto. A mislim da ne bilo tesko skupiti dovoljan broj potpisa da se obori zakon, koliko nas ima pa puta bar tri pa vidite. Time bi pokazali gospodi iz ministarstva da imamo ono dole, pokazali bi daimamo karakter, okupili bi clanstvo oko jedne ideje jos jedanput obnovili jedinstvo saveza i na kraju dobili novi zakon primereniji nama lovcima i nasoj tradiciji. |
|
|
|
sheytan |
Objavljen 29.12.2010. 10:25
|
Lovčina
Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
Sremac75 kaže:
Limun kaže:
I Milošević se sam branio...
DALEKO BILO, šalim se, naravno!
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
|
|
|
boro |
Objavljen 29.12.2010. 11:05
|
Stari član
|
Dragi prijatelji, spustimo malo tenziju, nemojmo se vredjati a pogotovo ako nismo skroz u pravu. Vladi svaka cast sto se obratio na forumu, i pokazao da mu je stalo. Savez nam sada debelo treba i mi samo kroz njega mozemo da ostvarimo svoje interese. Nemojmo neodmerenim komentarima odbiti od sebe ljude iz saveza, nego dajmo da zajedno radikalnije nastupimo prema drzavi. Sazrela je situacija za to, a bez saveza smo nemocni. pomozimo jedni drugima jer jedni drugima trebamo. Dajmo savezu sansu da jos jednom svi zajedno, pokusamo da oborimo zakon i spasemo dostojanstvo srpskog lovca. |
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 29.12.2010. 11:09
|
Admin
|
sheytan kaže:
Sremac75 kaže:
Limun kaže:
I Milošević se sam branio...
DALEKO BILO, šalim se, naravno!
i to uspešno-NIJE OSUEN!
|
|
|
|
Cadara |
Objavljen 29.12.2010. 11:20
|
Stari član
Upisa: 345
Pristupio: 06.10.2009. 13:30
|
al je pokojni |
|
|
|
huntinggirl1 |
Objavljen 29.12.2010. 11:21
|
Lovčina
Upisa: 1169
Pristupio: 17.07.2010. 15:32
|
i to je diskutabilno, nismo videli.... |
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 29.12.2010. 11:22
|
Admin
|
boro kaže:
Dragi prijatelji, spustimo malo tenziju, nemojmo se vredjati a pogotovo ako nismo skroz u pravu. Vladi svaka cast sto se obratio na forumu, i pokazao da mu je stalo. Savez nam sada debelo treba i mi samo kroz njega mozemo da ostvarimo svoje interese. Nemojmo neodmerenim komentarima odbiti od sebe ljude iz saveza, nego dajmo da zajedno radikalnije nastupimo prema drzavi. Sazrela je situacija za to, a bez saveza smo nemocni. pomozimo jedni drugima jer jedni drugima trebamo. Dajmo savezu sansu da jos jednom svi zajedno, pokusamo da oborimo zakon i spasemo dostojanstvo srpskog lovca.
Boro, kada kažeš Savez, nadam se da misliš na sve lovce članove Saveza.
Ako misliš na rukovodstvo Saveza, onda mislim da od bilo kakve njihove reakcije nema ništa. Pa ni do sada nas nisu pitali ni za šta što je u našem interesu.
Oni sada samo gledaju kako da u toplo smeste svoje guzice, i zbog toga će se uvlačiti u dupe svakome ko o tome može da odlučuje, igraće kako oni sviraju, gaziti preko interesa lovaca, i raditi sve što je neophodno da opstanu tamo gde su.
Prva stvar koju bi sada rukovodstva Saveza, da imaju malo obraza i morala, trebala da urade jeste da svi do jednog podnesu ostavke, kada to već nisu uradili kada su im kako oni kažu servirani novi zakoni i pravilnici, i dozvole da se na rukovodeća mesta izaberu ljudi koji će se istinski boriti za prava lovaca po cenu zameranja i sukoba sa državnim organima.
Ali neće oni to uraditi....suviše je toplo debelim guzama u kožnim foteljama.
|
|
|
|
boro |
Objavljen 29.12.2010. 11:27
|
Stari član
|
Mislim i na rukovodstvo. Jer ovo je i njima prilika da zaista budu rukovodstvo sa podrskom 99 posto clanstva. |
|
|
|
zoranp |
Objavljen 29.12.2010. 11:49
|
Lovčina
Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Pa kako da se dade podrška rukovodstvu LSS-a kada im je stručni saaradnik Aleksandar Pantelić biivši sekretar LSS-a koji je sa bivšim predsednikom ukrao, razbacao.potrošio ili kako god već oko 30 miliona dinara, pa njemu je plata bila oko 200 000 dinara mesečno bez dnevnica i putnih troškova , pa dobro ljudi šta oni proizvode da imaju takve plate .....pa kome se tu može verovati ...što se nejave ovde na forumu nismo mi šugavi . ...ista je i moja i njegova članaska i lovna karta...ajte Srbi javite se pa nas demantujte ako grešimo...
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
|
|
|