Evo malo još nekih informacija (doduše nezvaničnih):
Kako sam saznao iz druge ruke, jedan od ljudi koji su u igri za predsednika Lovačke komore je i Aleksandar Ćeranić, alias Temudjin!
Možda će mi biti zamereno što sam ovo objavio, ako je ta informacija tačna (a velika je verovatnoća da jeste), onda mislim da zaista dolazi pravi čovek na pravo mesto, bez obzira što smo Ćeranić i ja svojevremeno imali ozbiljne duele zbog razlike u mišljenjima i neslaganje sa mojim/našim načinom pisanja na Srbijalov - dakle, ovo bi moglo da ispadne poprilično dobro, jer znanje i autoritet koji Ćeranić ima u stručnom smislu je izuzetan.
Pošto mi se čini da je Ćeranić u medjuvremenu uspeo da malo svoj temperament iskontroliše, potpuno mi je OK da on bude prvi čovek Komore.
PODRŽAVAM!
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Da, da, poznajemo ga. Bio je i sekretar LSS, sad je predsednik skupštine LSV, jednom rečju, čovek je uvek 'tu negde'. Na liniji!
Ja lično ne volim puno te kadrovske vrteške, da stalno isti ljudi šetaju sa funkcije na funkcijeu vrhu lovstva, iako o Irmenjiju nemam neko baš loše mišljenje.
Lala kaže:
Da, da, poznajemo ga. Bio je i sekretar LSS, sad je predsednik skupštine LSV, jednom rečju, čovek je uvek 'tu negde'. Na liniji!
Ja lično ne volim puno te kadrovske vrteške, da stalno isti ljudi šetaju sa funkcije na funkcijeu vrhu lovstva, iako o Irmenjiju nemam neko baš loše mišljenje.
Jeste Lalo u pravu si , ni o Pažinu nismo ispočetka imali loše mišljenje. Novci su čudo. A naivnost još veće.A najveće čudo je podlost
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Lala kaže:
.
Da nije to isti onaj precednik skupstine LSV koji je aminovao rebalansiranje budzeta kako se kome cefne i bez odluke te iste skupstine,isti onaj koji nije mogao masecima da natera ceru firmu da mu dostavi izvestaj o poslovanju i na kraju kad ga je dobio ono opsta sprdacina a ne izvestaj,isti onaj .....mene vise sramota da pisem a njega nije blam da se kandiduje za jos jednu fotelju.Evo posto idu izbori,preporuka onima koji ce formirati vladu da za preCednika skupstine R.Srbije postave ovaj nevidjeni kapacitet.
Ajde ljudi da se uozbiljimo,ako nam je stvarno cilj poboljsanje stanja u lovstvu MORA uslediti hemijsko ciscenje od starih kadrova i njihovih"zasluga".Smrad koji su za sobom ostavljali i jos uvek ostavljaju,je toliko jak da ce proci godine dok se izluftiraju fotelje,za koje su im doopeta srasla toliko,da bez hirurske intervencije razdvajanje nece biti moguce.I kod njih bi,kao uostalom kao i kod svih vrsta malignih tkiva,najbolja bila radikalna hirurgija,odnosno seci sve i to odmah,jer uvek postoji sansa da se i okolno tkivo zarazi.
Da napravim paralelu;kao kad pustis vodu,pa one sto se grcevito drze malo onom cetkom i na kraju sanitar-pa krenemo lepo od nule.
P.S.Sada bar znamo da je komora jos jedna u nizu azdaja koje treba nahraniti
Lala kaže:
Danas, 28.12.2010., se održava osnivačka skupština Lovačke komore.
Verujem da su mnogi lovci i lovni radnici upoznati sa ulogom koju Komora treba da ima u budućem novom sistemu lovstva u Srbiji. Ona treba da predstavlja struku, da formuliše politiku gazdovanja prirodnim bogatstvom Srbije (lovišta, divljač).
Imam nezvanične informacije o sastavu delegata na toj skupštini, ali ćemo o imenima kasnije, kada bude zvanično objavljeno. Predlog Statuta komore je verovatno državna tajna, kada ga je nemoguće dobiti na uvid.
Za predsednika Lovačke komore je ponovo izabran Milutin Djordjević. Izabran je i petočlani UO Komore, sa liste koju je podneo Djordjević, a za svako mesto je bio samo jedan kandidat, demokratski način, nema šta!
Ponovo je u UO Komore Kunovac stariji, ispred PSPŠ Vojvodine, i Miodrag Strnad ispred Uprave za šume Ministarstva. Nemam informaciju da li je Kunovac mladji ponovo u NO Komore, da bi kao ranije nadzirao šta tata radi?
Opa,evo novih kadrova,svezi ko rosa u podne.Provereni kadrovi,svojim dugogodisnjim (ne)radom zasluzili su da nastave zapoceto.Imal* jos neko mesto za deda Deju,ostade covek na samo jednoj funkciji,a nas narod kaze,jedna ko nijedna.Mozda je i bolje sto nema novih imena,barem dok ne odu ovi stari(ako ikad odu)jer moze covek,ni kriv ni duzan,ozbiljno da se razboli.
Ko li ce od ovih "velicina"da zakuca poslednji ekser u sanduk blazenopocivseg lovstva R.Srbije.Neka mu je vecna slava i hvala.
Istaknuti član lovačke komore, "licencirani" lovočuvar LU Krčedin, i vršilac desetak funkcija u udruženju, Milan Guba, pre desetak dana szvao je sednicu UO udruženja.
Glavna tačka sastanka, bila je da se poteraju lovci, koji kasne sa uplatom rate članarine. Treba para, a kasne uplate.
OndaK je Milan Guba ispričao lovcima neviđenu nebulozu, nakon čega su ostali svi bez teksta. Ima slika - nema ton.
Naime, lovočuvar je izneo tezu, koju je čuo od lovnih stručnjaka iz LSV-a, da posle žetve žita na poljima Vojvodine, dolazi do velikog pomora zeca, Uginuća su velika, jel zec doživi "stres" kada dođe na parcelu gde je bilo žito i nađe strnjiku. Pa nema šta da jede.
Kao hitnu meru predložio je da se hitno nabavi 300 - 400 kilograma kupusa, pa da se razbaca po strništima.
Nije rekao ko mu je od "stručnjaka" iz LSV to ispričao. dali ujka Zoki Ristić, ili Deda Deja krezubavi. Znam da nije.
Nije rekao dali je futoški najboli.
U međuvremenu potrebe za kupusom za celo lovište narasle su na 30 tona.
Možda će nekom ova glupost izgledati neverovatna, ali ona je stvarna i dešava se u LU koje je imalo ambicije da bude najbolje u celoj državi. Možda bi bilo da nisu desili, aflatoksin , robne rezerve, silosi.....
Kakva bena može biti član komore i voditi lovačko udruženje. ;)
Evodija kaže:
Istaknuti član lovačke komore, "licencirani" lovočuvar LU Krčedin, i vršilac desetak funkcija u udruženju, Milan Guba, pre desetak dana szvao je sednicu UO udruženja.
Glavna tačka sastanka, bila je da se poteraju lovci, koji kasne sa uplatom rate članarine. Treba para, a kasne uplate.
OndaK je Milan Guba ispričao lovcima neviđenu nebulozu, nakon čega su ostali svi bez teksta. Ima slika - nema ton.
Naime, lovočuvar je izneo tezu, koju je čuo od lovnih stručnjaka iz LSV-a, da posle žetve žita na poljima Vojvodine, dolazi do velikog pomora zeca, Uginuća su velika, jel zec doživi "stres" kada dođe na parcelu gde je bilo žito i nađe strnjiku. Pa nema šta da jede.
Kao hitnu meru predložio je da se hitno nabavi 300 - 400 kilograma kupusa, pa da se razbaca po strništima.
Nije rekao ko mu je od "stručnjaka" iz LSV to ispričao. dali ujka Zoki Ristić, ili Deda Deja krezubavi. Znam da nije.
Možda će nekom ova glupost izgledati neverovatna, ali ona je stvarna i dešava se u LU koje je imalo ambicije da bude najbolje u celoj državi. Možda bi bilo da nisu desili, aflatoksin , robne rezerve, silosi.....
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Pozzz kolege
Zanima me kako ja da postanem clan Lovacke komore?
I ako moze neko nesto vise da mi objasni o licencama,polaganju i tako to?
Evodija kaže:
Alo bre vas dvojica,jel ovo neka zayebancija ili su svecki prvaci stvarno sampioni
Evodija kaže:
ŠAMPION!!!
Sreća pa zečevi ne umeju da čitaju, inače bi došlo do pomora zeCova kad bi pročitali ovakvu izjavu - umrli bi od smeha!
Jedno pitanje za ovog 'stručnjaka': da li može da se za tu njegovu ideju upotrebi lanjski kiseli kupus, koji je pretekao po podrumima u kacama, pa nezgodno džibri? Pa da se takav razbaca po lovištu - onda bi se već po mirisu znale granice lovišta!
Kad čujem i pročitam ovakve i slične stvari, padaju mi na um mudre reči vladike Nikolaja Velimirovića:
'Lako je naučiti životinju, lako je naučiti bedaka ali je najteže kada nenaučen postane učitelj drugima'.