Formiranje Lovačkog Saveza Centralne Srbije
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 24.07.2011. 23:07
|
Lovčina
Upisa: 1235
Pristupio: 23.12.2010. 22:12
|
Verovatno čim nije prošao izbore u svom udruženju. I da znaš da nije lako biti izabran za doživotnog valjda posle Jože jedino je još meni uspelo da se dokopam takve privilegije.
Cucić će biti sasvim dovoljno.
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 24.07.2011. 23:13
|
Moderator
Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
LU Aleksandrovo kaže:
Verovatno čim nije prošao izbore u svom udruženju. I da znaš da nije lako biti izabran za doživotnog valjda posle Jože jedino je još meni uspelo da se dokopam takve privilegije.
Pa i po struci ste kolege, ti i Jože...
Stružete li, stružete.... Cule doživotni
Jesi li nahranio ježa?!?
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 24.07.2011. 23:23
|
Lovčina
|
A to je mađaricin deo posla, a da zaboravih da se pohvalim dobio sam sinoć od Braneta Bibu na poklon, nekako ispada da sam dobio svoje al ipak nije tako, sad sam ekskluzivni vlasnik Bibe, pa i njenog budućeg potomstva, što bi se reklo moći ću da delim štence. Gazda Braneta je usrećio čika Rade Savić sa verovatno nekim princom del Rade Savić pod uslovom da ga brane ne koristi u svrhu parenja, kolko poznajem Braneta uopšte neće. He he.
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 26.07.2011. 17:56
|
Moderator
|
Vraćamo se na temu - Lovački savez centralne Srbije!
Lala kaže:
Uspeo sam da prebacim ćirilični materijal za izbornu skupštinu LSCS, u latinicu, i postavljam ga na uvid, i za komentarisanje.
Ovo je jedan dopis LU poslat od zastupnika LSCS, Tomice Radosavljevića, vezano za sazivanje Izbrone skupštine, i odnose sa LSS oko članarine:
'LU ___________________________________________________ Za Predsednika udruženja
Gospodine predsedniče
U skladu sa Odlukom Osnivačke skupštine Lovačkog Saveza Centralne Srbije dostavljam Vam :
- Poziv za izbornu skupštinu koja će se održati dana 29.07.2011 godine u Kragujevcu sa početkom u 17 časova u prostorijama HotelaŠumarice a koji se odnosi na Vaše izabrane članove skupštine Lovačkog Saveza Centralne Srbije
- Izvod iz Statuta LSCS koji se tiču načina izbora; za tela i organe LSCS
- Upitnik o Vašem Udruženju
Molim Vas da Upitnik popunite što pre i da ga dostavite putem faksa ili elektronskom poštom kako bi izbori bili u skladu sa Statutom.
Vezano za pojedine inicijative koje dolaze od strane pojedinaca iz stručne službe LSS ili predstavnika organa LSS molio bih Vas da me, ukoliko smatrate za potrebnim, informišete u cilju zauzimanja stavova i preduzimanja potrebnih radnji, jer veliki broj tih inicijativa nije u skladu sa postojećim Zakonskim rešenjima i ne predstavlja se obavezujućim za lovačka udruženja već je njihova svrha jedino zadržavanje postojećeg stanja u stručnoj službi koje podrazumeva sve benificije sa kojima nije saglasna većina lovaca Srbije.
Podsećam Vas da je po odluci skupštine LSS rok za uplatom članskog doprinosa bez zatezne kamate ( 600 dinara ) septembar 2011 god, i svesni smo pritisaka koje trpe LU od strane stručne službe LSS za uplatom članskog doprinosa. Takođe ste upućeni da se za već uplaćen iznos LSS neće uplaćivati u toku ove 2011 godine članski doprinos Lovačkom Savezu Centralne Srbije.
Na skupštini koja će se održati u nastavku Izborne skupštine doneće se odluka o visini članarine LSCS, njenoj konstrukciji i roku u kome postoji obaveza uplaćivanja pa Vas u tom smislu savetujem da se ne vrše nikakve uplate prema LSS samostalno već će sve buduće uplate ići u skladu sa odlukama LSCS.
Faks : 034 363 973
e-mail :
telefoni za kontakt i bliže informacije: 064 610 44 27, 034 371 134 - D.Guberinić
Dobar pogled Tomislav Radosavljević'
Ako ništa drugo, ali je novitet ova javnost rada LSCS, na samom početku, pa se nadam da će tako i nastaviti.
Izgleda da je ozbiljan manjak para u LSS, čim se ovde pominju 'pritisci od strane stručne službe LSS', i da će biti povuci-potegni. Ako se ne varam, 37 LU je najavilo da pristupa novom LSCS, a broj lovaca koje okupljaju je preko 30 000 ljudi.
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
savo bp |
Objavljen 27.07.2011. 10:12
|
Član
Upisa: 92
Pristupio: 21.02.2011. 17:12
|
Pošto je ovo DEMOKRATSKA zemlja svako ima pravo da radi i ponaša se u okviru zakona. Nešto mi nije jasno- formiramo što više Saveza a svi smo u okviru L S S a sa druge strane razbijamo postojeća Udruženja na više udruženja. Kada se sve to sabera ispada da sami sebi postavljamo sve veće namete. Mogu vam kazati da nisam čuo da lovci Bačke pokreću inicijativu za formiranje Saveza.
Bojim se da će lovstvo ostati sa malim brojem članova i sa dosadašnjim nametima a kamoli kada bude još Saveza, pa svima članarina. |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 27.07.2011. 18:05
|
Lovčina
Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
Savo ti od tvoje clanarine udruzenju kome pripadas izdvojis 60din za rad saveza u Beogradu dok ostatak potrosi tvoj savez LSV!!!!
Ja u mom udruzenju za rad istog saveza izdvojim 600din uz ostale troskove svog maticnog udruzenja !Kosovo koliko izdvoji jos dobije a svoj rad srestva koje ostali lovci dotiramo da bi taj savez makar na papiru postojao??????
Uzgred ja i moje udruzenje zadnjih 10 god nismo dobili ni dinara od tog istog saveza koji vise trosi na svoje dnevnice,putovanja nego na izradu lovnotehnickih objekata i kupovine divljaci!!!od 25.000.000din na divljac se potrosilo jedva 3 od planiranih 6 miliona!!!Puna su nam lovista pa sto bacati pare !!jedna ista udruzenja dobijaju konstantno novac iz zajednicke kase a ostali samo placaju i mazu masnu gusku????DOKLE VISE????????
Niko nikad nije obisao udruzenja da vidi koje probleme i kako rade sem kad su proslave kad se jede i pije i kad su gostinski lovovi pojedinaca iz Saveza!!!!!
Imamo uduzenja u koja niko nije usao vise od 20god!!!!Ja licno znam za 7!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
O platama ne bih vise jer se to zna i o daljem radu mogu samo da kazem da ovo u Kragujevcu nesme ni na koji nacin da lici ili da ima veze sa LSS jer ja prvi izlazim iz te price sa jos 10 udruzenja!!!!!!
Nismo zeljni funkcija i polozaja vec promena i postenog rada kako bi vecina imala korist a ne samo pojedinci!!!!!!!!!!!!!
Sta ce mi krovna organizacija kad nam je temelj pukao i propao a zidovi se polako ruse a mi cuvamo krov koji samo sto se nije srusio !
To je cista demagogija u koju jos veruje Snezana i sedam patuljaka,Silja,Miki i pluton.......Patuljcii i Tom i Dzeri!!!!
Meni je sve jasno ali poceli su niski udarci pa loptica mora da se vrati!!!!Prljavo se igra ali hvala bobu do kraja ove godine a onda se vidimo svi na novoj dodeli lovista pa kako bude!!!!! |
|
|
|
savo bp |
Objavljen 27.07.2011. 19:30
|
Član
Upisa: 92
Pristupio: 21.02.2011. 17:12
|
Sve što je predhodnik rekao u pravu je. Ali , naši predstavnici u Upravnom Odboru L S V , Skupštini L S V i u bilo kojim komisijama dok god budu tamo išli samo da saslušaju i naravno izglasaju dnevni red i dignu ruku da su za neku odluku biće nam kao i do sada a možda i još gore. Konkretno, naši predstavnici u skupštini LSV nisu se udostojili ni da kažu na U O L U da idu na skupštinu a kamoli da su doneli materijal za Skupštinu i da se o njemu raspravlja. Pitanje glasi: KOGA ONI PREDSTAVLJAJU??????????????.
Žalosno je što se sve to podvlači pod" svečarski" pa kako nam bude.
Gospodina Pažina ne znam i ne mogu ništa da kažem kako će biti ali U deda Deju imam jako veliko poverenje ali ne može ni on preko noći da neke stvari da uredi i prilagodi vremenu.
Što nam je to tako krivi smo sami što smo birali ljude u organe prema zasluzi i godinama lovačkog staža ali sada je došlo vreme da kvalitetni ljudi vode L U i sve nivoe. |
|
|
|
Lala |
Objavljen 27.07.2011. 21:52
|
Moderator
|
E moj Savo, pa to pitanje KOGA ONI PREDSTAVLJAJU, postavljamo evo,, brat bratu, godinu i kusur dana. I šta se desilo? Da li neko stvarno misli, da se situacija u lovstvu popravlja? Da li je problem u zakonu, ili u njegovom sprovodjenju? Da li je problem u LSV/LSS ili u načinu kako ga vode?
Ovo nisu nagradna pitanja.
Uostalom, dobri moj Savo, podji od svog LD, pa nadalje.
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 29.07.2011. 13:48
|
Lovčina
|
Danas u 17h u hotelu Sumarice je skupstina saveza i izbor ogana saveza!!!Veceras cu imati vise informacija kad se vratim sa skupstine na kojoj cu uzeti ucesce ispred svog udruzenja kao jedan od osnovaca i delegata iste!!!!
Imam informaciju da pojedini predsednici koji su godinama sedeli i u LSS ucenjuju Tomicu da moraju da budu u organima upravljanja !!!!
Videcemo veceras kako ce glasanje da se zavsi i da li ce se politika ovog novog saveza razlikovati od dosadasnje politike LSS!Da li ce se nesto promenitiu korist lovaca i li ce se samo odela presvuci videcemo veceras!!!!Nov savez novi ljudi i nova politika rada je rezultat za uspeh!!!!B) |
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 29.07.2011. 18:17
|
Lovčina
|
Rekoh ja, ali dobro svi moraju da preleže dečije bolesti pa tako i novi savez. Samo gurajte napred.
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 29.07.2011. 22:11
|
Admin
Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Slavo, ako krene sa ucenama tipa "glasovi za funkcije" onda je to već viđeno i ništa se novo i dobro neće desiti!
Ako taj Tomica ostane imun na te stvari biće dobro......
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 29.07.2011. 22:13
|
Lovčina
|
Veceras je zavsena skupstina novog saveza centralne Srbije u kome je od 42 udruzenja delegate zvanicno imalo 38!!!!!
Izabrani su organi u novom savezu koji ce raditi sa clanarinom od 300din u koju je uracunato i osiguraje,deo LSS, i ostatak za rad jednog strucnog lica u startu koji ce ici po udruzenjima i resavati konkretne probleme !!vise informacija sutra!!! |
|
|
|
Lala |
Objavljen 29.07.2011. 22:41
|
Moderator
|
Čestitke za uspešan rad skupštine! Nego, šuška se po kuloarima, da je jedan vidjeniji član našeg foruma izabran jednoglasno u UO LSCS?
Takodje, neproverene glasine kažu da je prilikom izbora taj čovek nosio logo 'Srbijalov' na odelu? Lepo, svaka čast! Za taj potez ja vičem turu!
Molim tog vidjenijeg člana, da se isprsi i da i on zavrne turu za društvo sa foruma!
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 29.07.2011. 23:11
|
Admin
|
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
charuga |
Objavljen 29.07.2011. 23:53
|
Veteran
Upisa: 580
Pristupio: 26.10.2010. 13:43
|
..............
|
|
|
|
HANTER |
Objavljen 30.07.2011. 11:42
|
Član
Upisa: 165
Pristupio: 20.08.2009. 12:27
|
Nosio je logo i to ponosno licno sam video. skupstina je protekla u dobroj atmosferi i zavrsena u rekordnom roku.
MIHAJLO
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 30.07.2011. 16:27
|
Lovčina
|
Nije poenta u funkcijama vec u jakoj strucnoj sluzbi koja mora da zavrne rukave i da radi svoj posao a ne da strucna sluzba vodi politiku saveza kao sto je to slucaj u LSS i zato se ovo sve i desilo!!!
da je Popovic 50% sposoban kao Zivoinovic sto je bio blago bi nama bilo!!Ipak ovako je Popovic postao marioneta sa kojom strucna sluzba ispunjava samo svoje zelje pod okrivljem krovne organizacije koja vise nema smisla da postoji!!!
Nisu se udostojili da dodju i ako stvarno kako kazu Popovic podrzavaju rad LSCS u telegramu koji je poslao dok sa strane pricaju i salju dopise udruzenjima kako je ovo osnivanje nezakonito i da nemoze takav savez da postoji pored njihovog!!!
Uplasili su se konkurencije pa su cak krenuli da prete udruzenjima a to se desilo Krusevcu da udruzenja koja nebudu clanovi LSS nece moci da polazu lovacki ispit!!!
Zaboravljaju da skupstina svakog udruzenja odlucuje kome ce i kada da se prikljuci odnosno da li ce uopste biti clan nekog saveza a poveren posao od strane Drzave je polaganje lovackog ispita !!!Malo su se zaigrali nasi prijatelji jer kako im je povereno da organizuju polaganje ispita tako mogu tu privilegiju lako i da izgube!!!!
Nisu ni svesni sta susve izgubili svojom bahatoscu i svojim neradom i desilo se to sto se desilo!!!LSCS ce uskoro postati i clan CICA ali polako jedan po jedan korak!!!To je realnost i neminovnost!!!
Ko da bolje uslove svojim clanovima imace clanstvo a ostali neka gledaju!!!!Vodice se bitka za svakog clana i udruzenje!!!!Videcete!!!!
LSCS je jeftin i ekonomican savez sa jasnim ciljem i idejom!!!
Ispred LSV je bio prisutan predsednik Pazin i podpredsednik Beukovic licno sinoc!!!!I oni dizu ruke od LSS i nude punu saradnju LSCS jer vide da ovo u Beogradu prestavlja Parazita koji samo isisava novac lovcima a nenudi nista!!!! |
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 30.07.2011. 16:55
|
Lovčina
Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
samo nemoj da bude
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 30.07.2011. 22:47
|
Admin
|
slavaplana kaže:
Ispred LSV je bio prisutan predsednik Pazin i podpredsednik Beukovic licno sinoc!!!!I oni dizu ruke od LSS i nude punu saradnju LSCS jer vide da ovo u Beogradu prestavlja Parazita koji samo isisava novac lovcima a nenudi nista!!!!
Nemojte samo da se ugledate na LSV i da vam oni budu vodilja!
Ne zaboravi Slavo da LSV radi apsolutno tajno!
Ne zaboravi Slavo da LSV naplaćuje članarinu 1000 dinara, i raspolaže ove godine sa voše od 20 miliona dinara!
Ne zaboravi Slavo da je LSV napravio "Vojvođanskog lovca" DOO preko kojeg se dovode turisti u vojvođanska lovišta, ali da se "malo" kasni sa plaćanjem prema LU!
Ne zaboravi Slavo da je u LSV jedan Braca Piškać, protiv koga je podneto nekoliko krivičnih prijava i protiv koga policija već preduzima predistražne radnje, predsednik jedne od komisija!
Ako se na njih budete ugledali i ako vas oni budu savetovali nećete daleko stići!
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 30.07.2011. 23:53
|
Moderator
|
slavaplana kaže:
Zaboravljaju da skupstina svakog udruzenja odlucuje kome ce i kada da se prikljuci odnosno da li ce uopste biti clan nekog saveza...
Ko da bolje uslove svojim clanovima imace clanstvo a ostali neka gledaju!!!!Vodice se bitka za svakog clana i udruzenje!!!!Videcete!!!!
O ovome smo pisali pre jedno godinu dana, da će ubrzo doći vreme da će se nuditi lovcima da budu članovi nekog LU, umesto kao što je do sada, da se plaća i ona nesretna 'upisnina' (od 2 ili čak 3 članarine), plus redovna članarina.
Isto se odnosi i na saveze; ako vaš LSCS bude uspeo da pokaže model kako se sa niskom članarinom može raditi, onda će biti veselo, jer će taj recept 'skinuti' još neki mogući budući savezi. Čini mi se, da još uvek nisu svi shvatili, da se težište u lovstvu sa saveza prenosi na LU, koji postaju osnovni faktori lovstva, i od njih sve počinje.
Interesantno je, vrlo interesantno, da LSCS projektuje članarinu od svega 300 dinara po lovcu, uključujući i osiguranje (ako sam dobro razumeo), dok vaši gosti na skupštini, iz LSV, imaju više nego trostruko veću članarinu (1000 dinara), za nešto manji broj lovaca, alii duplo veći broj LU, a tek naknadno su nedavno odlučili da, posle skoro pola godine, osiguraju lovce!!!!
Pa kako sad to? Jedni mogu sa 300 dinara, a drugi, za isti posao, 1000 dinara?!? Pomoć pri izradi planskih dokumenata, ako sam dobro shvatio, nude i jedni i drugi?
Hajde da se napravim blesav, pa da pitam, otkud ovolika razlika u članskom doprinosu? Razlika je 3,3 puta! U procentima, LSV ima članski doprinos veći za 330% u odnosu na LSCS! A 'krovni' LSS je tu negde izmedju, sa 600 dinara.
'Mili Bože, čuda velikoga, kojem li se privoleti carstvu?' (narodna pesma, u desetercu)
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|