Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Formiranje Lovačkog Saveza Centralne Srbije

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Lovačke kamere GAMEKEEPER

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Formiranje Lovačkog Saveza Centralne Srbije
Lala
 Ooooo, pa jel to moj omiljeni član Swarowski vaskrsao i oglasio se?!? Vaistinu, jeste Swarowski!!! Oglasio se, i usput opleo malo po savezima?!?
Ljudi, ja sam šokiran!Iznenadjen

Mada, mala digresija, Slavo: ti JESI ugostio 380 LOVACA, i ušao u antologiju lovstva Srbije, za zadnjih desetak godina. Nisi ugostio 380 članova UO, nego obične lovce, a to je velika razlika! DRASTIČNA!!
Jednom prilikom sam ti pomenuo, da nije dobro organizovati sednice UO sa gratis lovovima, po lovištima, ili na nekim zabavnim manifestacijama (Guča npr.), jer obični lovci to vide i čuju, ne sekiraj se, a možeš zamisliti njihove komentare, i koliko će vas ceniti, posle takvih poteza? Batalite tu priču na vreme, da vas ne svrstaju u isti koš sa nekima koje smo kritikovali.
Nije u pitanju ovde ko je platio lov i ostalo, nego je u pitanju potez, koji može loše da odjekne medju članstvom. Siguran sam da tebi, a pretpostavljam ni ostalim lovcima iz UO nije stalo do nekoliko prepelica ili pataka, i krkanluka, pa zašto onda lovcima 'gurati prst u oko'?
Nisam ja najpametniji, ali mislim da nije na odmet drugarski savet Tomici (a i tebi, jer te cenim kao pravog lovca, kolegu i druga), da ne trošite entuzijazam i lojalnost lovaca C.Srbije, na bzvz lovove!
Nemoj mi zameriti, na ovom upisu, molim te, ni ti ni ostali iz LSCS. Namera ovog upisa je najbolja moguća. I najdrugarskija!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Swarovski
 Lalo ja sam se i nadao da ces vaistinu biti obradovan mojim opisom!

Slavo ti stvarno pokazujes da ne razumes srz problema i nacina funkcionisanja LS i LU.
Koliko vidim niste ni dozvolu za lov otvorili jer ne znate ni koliko vas je bilo u lovu.KOLIKO SE SKUPILO.
Plovke je morao neko platiti ,domacin Dule, lovci Knica ili Savez.
Besplatnog nema,ali ista je to skola pa ce i nastaviti po proverenom receptu!

Lala

Swarovski kaže:
Lalo ja sam se i nadao da ces vaistinu biti obradovan mojim opisom!

Ma šokiran sam, a ne obradovan, napisao sam!
Imajući u vidu neke tvoje ranije stavove o ponašanju dela rukovodstava, ovaj tvoj upis me, pravo da ti kažem, zatekao! Posebno me iznenadio upis, imajući u vidu onaj tvoj zajedljivi komentar posle izbora u LSV, kad si ironisao na temu 'reformatora sa foruma' i slično.
Nisam ti zaboravio neke stvari, ne sekiraj se. Samo što sam ja dobar hrišćanin, širokih demokratskih načela, poštujem svačije pravo na mišljenje (za razliku od mnogih), pa te nisam onda banovao trajno.
Ostaj ti meni dobar i debeo, samo pazi šta pišeš.

canis aureus

Swarovski kaže:
Znaci nacin rada isti kao i ostalih saveza!
Bili smo malo u goste,a ko placa lov???
Bas me cudi da se upravni odbor okupio u punom sastavu kad je bio besplatan lov i krkanluk.

itanjeHmmm
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

slavaplana
 Swarovski pozovi pred.Duleta u Knicu pa se raspitaj oko detalja!!!Ti sigurno neces nista da platis NEBRINI!!!
Ja sam uredno upisan u dozvolu moj broj lovne karte postoji kao i za ostale goste a za placanje ne znam i ne ulazim u to !!!!
Sto se tice srzi i rada saveza i udruzenja razumem ga sigurno bolje od tebe u to nemoj da sunjas !!!!!!
Ti kad budes u okolini Kragujevca registrovao udruzenje gradjana koje ce se baviti lovstvom slobodno se javi da ti pomognem nece te kostati nista!!!
Pametnom coveku je dovoljno par godina da udje u problematiku i sam nacin rada udruzenja ako to hoce!!!
Kad vidim ko su sve predsednici nije ni cudo na kom nivou je danasnje lovstvo!!!!
U svakom udruzenju malo ozbiljnijom kontrolom uvek se moze naci bar 5 privrednih prestupa jer svi rade po sistemu LAKOCEMO!!!!!!
Na prste mogu da nabrojim upravnike i udruzenja koja rade za pohvalu!!!!!To sigurno nije moje maticno kome ja pripadam jer svaka 3 mes platimo po neku kaznu ili dobijemo uslov zahvaljujuci bivsem rukovodstvu koje nam je ostavilo gomilu problema,a sad su registrovali nova udruzenja ,komsiska ,a mi placamo njihove greske i neznanja iz proslosti!!!

zoranp

Lala kaže:

Mada, mala digresija, Slavo: ti JESI ugostio 380 LOVACA, i ušao u antologiju lovstva Srbije, za zadnjih desetak godina. Nisi ugostio 380 članova UO, nego obične lovce, a to je velika razlika! DRASTIČNA!!
Jednom prilikom sam ti pomenuo, da nije dobro organizovati sednice UO sa gratis lovovima, po lovištima, ili na nekim zabavnim manifestacijama (Guča npr.), jer obični lovci to vide i čuju, ne sekiraj se, a možeš zamisliti njihove komentare, i koliko će vas ceniti, posle takvih poteza? Batalite tu priču na vreme, da vas ne svrstaju u isti koš sa nekima koje smo kritikovali.
Nije u pitanju ovde ko je platio lov i ostalo, nego je u pitanju potez, koji može loše da odjekne medju članstvom. Siguran sam da tebi, a pretpostavljam ni ostalim lovcima iz UO nije stalo do nekoliko prepelica ili pataka, i krkanluka, pa zašto onda lovcima 'gurati prst u oko'?
Nisam ja najpametniji, ali mislim da nije na odmet drugarski savet Tomici (a i tebi, jer te cenim kao pravog lovca, kolegu i druga), da ne trošite entuzijazam i lojalnost lovaca C.Srbije, na bzvz lovove!
Nemoj mi zameriti, na ovom upisu, molim te, ni ti ni ostali iz LSCS. Namera ovog upisa je najbolja moguća. I najdrugarskija!

Prava drugarska beseda Lalo svaka častBravo 2!! Slavo nikada nemojte da zaboravite da vas vaši članovi promatraju i očekuju od vas boljitak!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

elko
 U formiranju LSCS izgleda da najvise smeta pojedincima u LSS razlicit odnos prema clanovima - Lovackim udruzenjima.Dok je strucna sluzba LSS postala gospodar lovcima u predhodnim godinama neodmereno troseci sredstva od clanarine, posebno naplacujuci svaku drugu uslugu (polaganje lov.ispita, ocenu trofeja, izradu planskih dokumenata i sl) na nacin koji je veoma diskutabilan -predstavnici LU najbolje znaju kako su placali pojedincima izradu GPG i LO to LSCS zeli da bude pravi servis lovaca, onakav kakav odgovara samim clanovima, sa clanskim doprinosom koji je po meri clanova, sa skromnom strucnom sluzbom i sa zeljom da se u sluzbama LU radi ozbiljnije u smislu da se ne stvara zavisan odnos prema centrali vec da se stvara drugacija atmosfera u kojoj bi se poslovi odradjivali u saradnji, a primanja u sluzbi LSCS bila primerena primanjima u LU i vremenu u kome se nalazimo.
Nacin trosenja lovackih para mora da bude svima jasan a ne zabasuren na nacin da ga ne razumeju ni vrsni strucnjaci, glomazan predstavnicki aparat treba da ode u proslost a uticaj strucne sluzbe samo u sferi struke a ne odlucivanja.Jako je tesko prihvatiti cinjenicu da nema beskamatnih pozajmica,kredita,izmisljanja dnevnica da bi se placale rate za kola, dnevnica u nedogled ruckova kao da je svaki dan slava i sl. Ja vas razumem elito iz strucne sluzbe probajte da razumete i vi lovce koji su vas debelo placali. Imalo se sada vise nema, terali te kako ste hteli ali niste mogli koliko ste hteli.Dobar pogled kolege lovci.

Obaveštavaju se svi novi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Ukoliko se ne predstavite upisi će biti brisani, a Vi će te biti BANOVANI!
Srbijalov Admin Tim!*

slavaplana
 Danas je u Kragujevcu na prosirenom upravnom odboru LSCS odrzanog u 15 h u prostorijama Saveza na poziv LSCS prisustvovalo i deo rukovodstvaLSS i to Vlada Podpredsednik ,Ceranic i Vlada Pravnik!!!Sa druge strane upravni odbor i udruzenja koja su dobila upozoravajuca pisma oko raskida ugovora izmedju udruzenja i LSS!!!Prisutan je bio i Aleksandar Radosavljevic ispred uprave za sume!!!LSS nije mislio da oduzima lovista i ako se poziva na clanove iz statuta koji se odnose na raskid ugovora sa udruzenjima ali kad su videli sta su svojim postupkom napravili i to be odluke UPRAVNOG odbora LSS i konacne odluke SKUPSTINE LSS smatraju da treba naci nacin da se ovaj problem resi!!!!!!!!!!

ZORAN POPOVIC je bio opravdano odsutan jer je imao obaveza na sudu !!!!!!!!!!!Ceranic je pokazao fotokopiju istog poziva koju sam video i na kojoj je doslovno pisalo VESTAK U SUDSKOM POSTUPKU PROTIV UDRUZENJA..............................!!!!!!!!!Njemu je privatno vestacenje bilo prece nego dogovor sa prestavnicima 20.000lovaca i eventualno oduzimanje lovista istim!!!!!!!!!!!!!!!

DA covek NEPOVERUJE svojim ocima !!!!

Sastanak je protekao u konstruktivnoj raspravi i razmeni vidjenja stvari oko LSS iz dve pozicije LSCS i LSS!!!!!

Zakljucak je da LSCS hoce da plati clanarinu LSS ali iskljucivo kao VOJVODJANI koji izdvajaju za rad istog 60 din po lovcu!!!!

To hocemo i mi ali da savez svede broj zaposlenih na neki razuman nivo od recimo najvise 3 da se plate smanje i dovedu u granice normale i da to nebudu cifre od preko 100.000din i vise kao sto je tosada!!!
Podpredsednik je malo govorio dok su Ceranic i Vlada pravnik davali pojasnjenja!!!!

Mislim da LSCS nece odustati od planiranog kursa!!!

Aca je rekao da se njima LSS nije obratio nikakvim zahtevom za raskid ugovora sa Ministarstvom i da za tako nesto mora da postoji odluka NADLEZNOG ORGANA U LSS !!!!A to je ODLUKA UPRAVNOG ODBORA KOJU MORA DA POTVRDI SKUPSTINA LSS!!!!!!!!!!!!

Od oduzimanja lovosta NEMA NISTA i to je to!!!!

slavaplana
 jos par slika!!

slavaplana
 Drugi deo

slavaplana
 i ovo

mihailo
 LSS je kao organizacija zahvaljujući sposobnim kadrovima uspeo sam sebe dovesti u poziciju u kojoj se nalazi.Nadležnosti su mu zakonom propisane i svedene na minimum.LSCS ima jednu veliku prednost a to je da ga zakon o lovstvu ne pominje a samim tim i nepropisuje nadležnosti.

slavaplana
 Popovic je definitivno izgubio svaki kredibilitet u LSS samim tim sto se do sada NIJEDNOM nije pojavio u Kragujevcu od osnivanja istog a da BRUKA bude veca na proslavi 115 god LSS u govoru nije nasao za shodno da pozdravi prisutnog Predsednika LSCS Tomicu ako da on neprestavlja 20.000lovaca!!!!!

Ima jos jedna bitna stvar LSS je na ime zakupa prostorija koje pripadaju svim lovcima koji su godinama finasirali LSS koji sada izima kiriju na ime istog prihodovali oko 5.000.000din a to su parew svih lovaca cijim su parama i napravljena velezdanja gde par pojedinaca stavi u kasu taj novac!!Ukupno je UDRUZENJIMA VRACENO na ime divljaci od ukupnog prihoda u 2009god od 80.000.000/miliona svega 3 mil. ili 3 ,3% a samo od lovackih prirucnika LSS je prihodovao oko 2.5 mil.!!!!Toliko o ulaganjima u udruzenja!!!!!!!!!!!!!!!!!

slavaplana
 Lovci plate clanarinu oni daju pozajmice koje niko nevraca a imamo vise takvih slucaja koje su ili otpisane ili oko 20.000.000mil dato Zivoinovicu koga sada jure i protiv koga se vodi postupak pred sudom!!!

OTPISIVALI su ogromne pare kako su hteli a da ne zaboravim preneta srestva u ovoj godini iz prosle su oko 20.000.000miliona dinara a to se verovatno cuva za plate da se i ova godina izgura ili su te iste pare sklonjene negde za crne dane u vidu neke pozamice za koju ce se tek saznati nahnadno!!Mozda gdresim ali mi nesto govori da ce i ovaj novac orici BEZVEZE i da udruzenja nece dobiti ni DINARA od istih para!!!
Da vidimo koliko ce LSS vratiti udruzenjima novac u ovoj godini!!
Drzava VRACA 60.000.000miliona!!!!!!!!!!!A LSS uzima i trosi kao crna rupa u svemiru!!!

DakiNS
 Grešiš Slavo neće otiće bez veze nego sa vezom u niihove džepoveAngry
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Lala
 Pa, pošto su se zaleteli, sad moraju da reteriraju, valjda im je došlo u pamet da su izabrali pogrešan način da ostvare svoju želju, da budu 'krovna organizacija lovaca', iako su u predlogu Statuta napisali da treba da budu organizacija LU, ili savez saveza. Pa dohvatili da cimaju pretnjama svoje buduće potencijalne članove. Postavlja se pitanje, na osnovu čega, na osnovu čije odluke su uopšte poslane te pretnje oduzimanjem lovišta? Koliko ja znam, nema odluke UO LSS, da se tako radi! Pa zar je neko bio dovoljno hrabar (da ne kažem neku drugu reč), da radi na svoju ruku, bez odluke nadležnih organa LSS!?! Da li je ovim gestom prekršen Statut LSS?
Ne znam šta da kažem, izgleda da se pomalo gubi kontrola nad postupcima, da možda neko u savezu radi na svoju ruku, što nikako neće valjati, ako je tačno!

najic
 Rekao bih da bi trebali da smirimo loptu .. Njihovo je da vrdaju nase da guramo ali razumno ...
Sto se tice Zivoinovica covek je u penziji ne odgovara pred sudom i zivi u Ivanjici ...

slavaplana
 Zivoinovic je za Popovica bio AUTORITET u lovstvu Srbije koji je zbog porodicnih problema napravio to sto je napravio !!!
Nije mi jasno da li protiv tog coveka postoji poternica ???/Jer njega neko uopste tereti za LSS ????

Da ima pravde i jos po neko bi odgovarao za poslove oko LSS ali svi u lov iz LSS vode bar jednog ispektora,policajca,nekog iz BIE ,kurtu i murtu koji im posle cuvaju ledja!!to je tako kod nas!!!

Indjijanac
 evo samo još jednog primera samovlašća u lovstvu koje će proći tek takoujem te
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

slavaplana
 Ko god je stavio u svo statutu da je clan LSS i ako isti sada rese da uplate umesto za 500 lovaca clanarinu uplate za 200 lovaca LSS podnosi prijavu supu zasto nije placena clanarina za sve lovce !To vec rade i uz jedan materijal je U.O.LSS dobio primerak prijave koja je podneta !!!LSS je samo clanarina bitna !
Sta je sa onih 20.000.000 miliona koji su preneti iz prosle godine i da li ce se oni vratiti udruzenjima ili ce otici na plate zaposlenih????Ja vec znam a znaju svi sta je prece!!!!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Fabarm lovačke puške LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 29 17.05.2024. 12:24
Lovački karabin KARABINI 1744 11.01.2024. 18:54
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 873 28.10.2023. 20:17
Održavanje lovačkog oružja ORUŽJE - SVAŠTARA 402 22.02.2023. 21:48
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,448
Najnoviji član: zlatiborac3006

Poslednje vesti
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
55. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA
ПРОСЛАВЉЕНО 120 ГОДИНА ЛОВА У ГРУЖИ
ОДРЖАН ПАРАСТОС КРАЉУ МИЛАНУ
LU "Kraljevo" - Kraljevo

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,792,557 posete www.srbijalov.com