Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kako se boriti protiv KRPELJA

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kako se boriti protiv KRPELJA
strahinja
 Klege ima ima,uzmte ovo sto sam ja postavio,tj sliku i videcete efekat Grin

Lala
 'Duowin contact' sam i ja koristio, i na prethodnom psu, i sada na ovom psu. Stvarno je izuzetno efikasan, jedina mana mu je relativno kratak rok delovanja (mesec dana ako pas radi i u vodi, ili mokroj travi, a 2 meseca ako radi samo na suvom). U svakom slučaju, nešto je jeftiniji od izvikanog Front Line, a dejstvo i trajnost su slični.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

strahinja

Lala kaže:
'Duowin contact' sam i ja koristio, i na prethodnom psu, i sada na ovom psu. Stvarno je izuzetno efikasan, jedina mana mu je relativno kratak rok delovanja (mesec dana ako pas radi i u vodi, ili mokroj travi, a 2 meseca ako radi samo na suvom). U svakom slučaju, nešto je jeftiniji od izvikanog Front Line, a dejstvo i trajnost su slični.

ja sam prezadovoljan za sada sa njim,ali to si u pravu mana mu je slabo delovanje.Na upustvu pise da stiti od buva vise o 4nedelje,a od krpelja samo 4.pa sadacemo videti koliko ce potrajati..

DakiNS

bela kaže:
jutros sam stavio Virbakovu ogrlicu kučetu a popodne sam bukvalno izvadio krpelja ispod ogrlice.Sad
Bela ,Bela pa nisi čitao uputstvo. Tamo piše da kada postavljaš ogrlicu moraš je jako zategnuti da se krpelji ne mogu uvući ispod, pa ako pas to preživi preživeće i krpeljaROFL
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

charuga
 u pancevu krpelji domace zivotinje..strasno koliko ih ima..
kupio sam neki "advantix"..1000 dinara,stavlja se kao front line..
..............

roedeer
 Strahinja, Lalo, koja je cena tog preparata i gde ga nabavljate?
Theory is nice to think about; facts determine the truth.

Lala
 Duowin sam uzimao u pet shopu na Bul. Cara Lazara, preko puta limanskog doma zdravlja, cena je oko 600 dinara. Proveri takodje u pet shopu u Kisačkoj ulici,

strahinja

roedeer kaže:
Strahinja, Lalo, koja je cena tog preparata i gde ga nabavljate?

Ja sam ovaj preparat platio 450dinara,deluje do 7,5kg tezine..Kupio sam ga u prodavnici za kucne ljubimce (pet sopu),a imas ih i u nekim veterinarskim stanicama barem kod mene u Kraljevu je tako! Pozdrav

Lala
 Postoje različita pakovanja, u zavisnosti od kilaže psa. Ja sam kupio pakovanje za psa težine 25+ kg

roedeer
 Hvala kolege! Kad ovaj moj isfura Frontline Combo, uzimam da probam..
Theory is nice to think about; facts determine the truth.

bela
 E sad sam po...deo sa vižlana sam skinuo 20-ak krpelja ogrlicu sam bacio u tri p... m. nikad više da trošim pare na to sr.. naša sam kući etiola razredio sam malo višenego što bi bilo potrebno pa sam ga utrljao za trenutno nadam se da neće nauditi mom vižlanu(morao sam )bojim se da nije ostao neki u njemu. dok ne odem za grad da kupim douwin contakt ili front lajnHisteri�an
vižlan i terier

Lala
 Bela, ti si već ko zna koji po redu, koji se zeznuo sa tim ogrlicama, ili daju lažnjake, ili to jednostavno ne deluje.
Duowin contact ili Front line, ovaj prvi je nešto jeftiniji, ja ga koristim i za prethodnog psa Mastera, a i sad za Kastora, nisam našao ni jednog krpelja, ni jesenas, a ni sada u proleće. Samo sam jednom pre deset dana, na Kastoru video jednog kako beži kao lud, verovatno je hteo da se zakači, pa kad je osetio Duowin, krenuo da beži, ali mu je to bilo poslednje u životu Smile

bela
 sad sam skinuo još četri dva mrtva i dva pijana ujutro nastavljam Lupapoteru nadam se da ih neću naći
vižlan i terier

DakiNS
 Da malo osvežimo temu pošto je sada početak sezone lova a i krpelja. Posle lova za vreme doručka primetio sam da sitni krpelji gmižu po psu, pronašao sam 11 komada , istina ni jedan nije bio zakačen a i stavio sam frontlajn, međutim ako pas ima frontlajn ja nemam treba dobro prekontrolisati i pse i sebe , jer Lajmska bolest je strašna ako se na vreme ne otkrije krpelj. Moj kum je u šetnji na vencu pokupio krpelja u kosi i tako se teško razboleo da su ga jedva spasili, on koji je nekada bio priznat i poznat sudija, vrstan pravnik u cementari , jedva sastavlja rečenice ma strašno

urosVA

DakiNS kaže:
Da malo osvežimo temu pošto je sada početak sezone lova a i krpelja. Posle lova za vreme doručka primetio sam da sitni krpelji gmižu po psu, pronašao sam 11 komada , istina ni jedan nije bio zakačen a i stavio sam frontlajn, međutim ako pas ima frontlajn ja nemam treba dobro prekontrolisati i pse i sebe , jer Lajmska bolest je strašna ako se na vreme ne otkrije krpelj. Moj kum je u šetnji na vencu pokupio krpelja u kosi i tako se teško razboleo da su ga jedva spasili, on koji je nekada bio priznat i poznat sudija, vrstan pravnik u cementari , jedva sastavlja rečenice ma strašno

E to je strasno!!!Slicno je bilo i sa mojim uciteljom koji se razboleo i za kratko vreme umro.Mislim da su u Beogradu radili obdukciju i da su rekli da je posledica ujeda krpelja!!!Confused Covek bio u penziji i svaki dan isao u sumu pored kuce,skupljao suvinu za sporet!!!TREBA SE CUVATI
Harmonika Kolce

Boban
 Vala tako mala stvorenja a tako opasna i dosadna,posle lova treba se dobro pregledati takodje i psa dobro zastititi od parazita.

apinest
 U septembru sam za mog mađarskog vižlana kupio Frontline combo (za težinu psa od 20-40 kg, cena 1200 din.) pripremajući se za eventualno otvaranje sezone na fazana 2. oktobra. Pošto je otvaranje pomereno za 16. oktobar, još uvek nisam stavio (aplicirao) preparat, znajući iz iskustva koliko može da se produži period lepog vremena, odnosno sezona krpelja. Ljudi koji su ovaj preparat koristili na svojim psima tvrde da daje najdužu zaštitu od buva i krpelja od svih koji se trenutno mogu naći na našem tržištu. Jeste da je i najskuplji, ali lovac koji je ikada imao tu nesreću da mu pas oboli od piroplazmoze (sada je valda veterinari nazivaju babezioza, ispravite me ako grešim) i koji je video muke svog najboljeg prijatelja i pomagača u lovu, zna da ništa nije vrednije od zdravlja psa i uživanja u zajedničkim lovovima!

bela
 pre oko 2 meseca sam skoro izgubio mladog vižlana zbog krpelja , svaki uloženi dinar protivovih gamadi je vredan zbog naših pomagača u lovu. nije da ne treba štedeti jer i ovako imamo prevelikih izdataka , ali gubitak kera bi bilo mnogo veća šteta nego što bi koštali preparati.
vižlan i terier

DakiNS
 Kolege samo nemojte zaboraviti da je dužina zaštite od krpelja max mesec dana

apinest

DakiNS kaže:
Kolege samo nemojte zaboraviti da je dužina zaštite od krpelja max mesec dana
Daki, tako je i deklarisano na proizvodu. Nadam se da ih (krpelja) neće biti od treće dekade novembra, jer su meteorolozi najavili jaku i dugu zimu... Po veterinarima, za razvojni ciklus krpelja posebno su bitne vremenske prilike u novembru. Kada je novembar relativno topao, iduće godine će biti prava invazija i obrnuto.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Kako spremiti LOVAČKI RECEPT 32 26.05.2022. 07:52
Krivolov - kako se boriti protiv? METODE LOVA 624 19.09.2021. 07:54
Psi i mačke lutalice-šta i kako sa njima? LOV PREDATORA 853 14.01.2021. 22:03
Kako je protekao današnji lov? LOV NA SITNU DIVLJAČ 2364 27.01.2020. 09:06
Borba protiv KRIVOLOVA! PROPISI O LOVU 365 06.11.2018. 03:05
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,463
Najnoviji član: tijanalovkinja

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,596,961 posete www.srbijalov.com