Lov na divlje svinje
|
bela |
Objavljen 28.12.2010. 17:04
|

Veteran

Upisa: 930
Pristupio: 06.02.2010. 17:48
|
neznam kako je drugde ali kod nas se nikad i nije moglo mislim u državi pogonom na ds u januaru jer se krmače izuzimaju.
a pogonom nema šanse da se prepozna koja je krmača a koji je vepar.
vižlan i terier
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 28.12.2010. 18:44
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Bela, pogledaj u 'Navigacija', imaš u 'Kalendar lova' uporedni i stari i novi kalendar. To je bio kalendar koji je donet, pre unošenja ovih novih izmena.
A reci mi samo, da li, kad pucaš u čopor svinja koji pretrčava proseku, da li možeš da proceniš da li je u pitanju mlad vepar, ili krmača? Ako ti možeš, svaka čast! Ja ne mogu, nema dovoljno vremena!
Drugo, zabrana se odnosi na svaki GRUPNI LOV, ne pominje se pogon.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 29.12.2010. 08:02
|

Moderator

|
Baš na vesti o osnivanju Komore/Kamore, u komentarima, oglasio se i podpredsednik LSS g. Videnović, na forumu registrovan pod nickom 'smilovica'. Prenosim njegov komentar upisan na vest o izmenama Pravilnika o lovostaju. Prenosim ovde taj komentar, pošto ima deo koji se dotiče i lova na DS:
''Na zalost sve je tako kakoste napisali , tragedija je sve ovo sto se desilo a posebno uredba o lovostaju . Zabraniti upotrebu pasa u januaru iz razloga "mira u stanistima divlljih svinja " a ta stanista su bukvalno na svim delovima lovista je smesno . Celogodisnji lov vepra i nazimeta svi znamo kako ce se odvijati . Mi koji imamo pse za lov divljih svinja cuvacemo ih u boksu , a lutalice ce pomno goniti i hvatati divljac i u januaru i svim mesecima .... Zaprepascujuce . Voleo bi da mi neko statisticki pokaze koliko su to stetni psi gonici , kolko je srnece divljaci stradalo od njih ( nema niko jer je to i ako postoji zanemarljivo) , stete parve nezbrinuti psi koje naravno stiti zakon . Vlada Videnovic nazalost podpredsednik LSS (nemocne organizacije u ovom momentu )''
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 29.12.2010. 08:09
|

Moderator

|
E pa, na takav stav našeg podpredsednika, morao sam da odogovorim, tamo u komentarima, a evo i ovde prenosim:
''Drago mi je da vidim da se i neko iz rukovodstva LSS uključio (konačno). Žalbe na 'nemoć u ovom momentu' nisu opravdanje za situaciju u koju su lovci dovedeni! Gos'n Videnoviću, pa šta ste to vi iz uprave LSS i LSV radili proteklih godinu dana, kad dodjosmo do ovde? Jeste li i pre godinu i po, kad je pisan zakon, bili 'nemoćni'? Ako jeste, što niste podneli ostavku? Nego ste i vi i vaše kolege iz uprave LSS i LSV uredno nastavili da primate naknade za rad u savezima, a rezultati, kakvi su vam? Ode sve u majčinu, a vi kukate na nemoć, dok se uredno na vaše račune slije svakog meseca lepa para, o kojoj prosečan lovac može samo da sanja! Imali ste opciju, da ili nadjete način da se borite, i da štitite interese lovaca sa mesta podpredsednika LSS, ili da, ako niste bili u stanju, i vi i vaše kolege u oba saveza, lepo podnesete ostavku. Makar kao vid protesta protiv svega ovoga oko novih zakona i pravilnika. Barem bi ste sačuvali svoj obraz. Kad LSS, kao lovačka organizacija, nema moći da utiče čak ni na kalendar lova, a kamoli na Komorsku organizaciju ili pisanje zakona i podzakonskih akata vezanih za lovstvo, onda ne treba ni da postoji! Ili treba da postoji, ali u drugom obliku, i sa drugim ljudima.
Ovako, da kukate kao zadušna baba, na 'nemoć', pa što ne rekoste,kad ste bili birani, da ste nemoćni? Plaćeni ste bili da radite svoj posao, lovci su vas plaćali! Posao niste uradili, dovidjenja! Nećemo tražiti da vratite pare, koje ste primili za neuradjen posao! Nemam ništa lično protiv Vas, isto bih rekao da je bilo ko u pitanju: počev od predsednika oba saveza, pa sekretari (naročito oni), pa onda (ne)stručne službe. Vozate se po Srbiji, gospodo iz Saveza, špartate po lovištima i LU, dižete dnevnice, koristite službena vozila, lovite kad hoćete i gde hoćete, paprikaši i lovački doručci se podrazumevaju, šuška se da se i neke druge pare tu obrću (zli jezici?), kad sad odjednom, vi kao vrh lovačke organizacije, 'nemoćni'?!? Manite me te priče, to je pranje ruku od odgovornosti! Ne zamazujte oči lovcima, da ste vi eto sve učinili, ali vas nevaljalci iz ministarstva i JP prešli! To ne pije vodu! Samo pokazuje na vašu nasposobnost (celog rukovodstva), da uradite posao za koji su vas LOVCI PLATILI!!! Iz svog džepa, dragi gospodine!''
Ja rekoh, i olakšah dušu!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
bela |
Objavljen 29.12.2010. 15:41
|

Veteran

|
Lala kaže:
Bela, pogledaj u 'Navigacija', imaš u 'Kalendar lova' uporedni i stari i novi kalendar. To je bio kalendar koji je donet, pre unošenja ovih novih izmena.
A reci mi samo, da li, kad pucaš u čopor svinja koji pretrčava proseku, da li možeš da proceniš da li je u pitanju mlad vepar, ili krmača? Ako ti možeš, svaka čast! Ja ne mogu, nema dovoljno vremena!
Drugo, zabrana se odnosi na svaki GRUPNI LOV, ne pominje se pogon.
to i govorim možda se pogrešno izražavam brkam padeže. izuzima se krmača. to ja tumačim da se krmača ne lovi. baš tako sam i pisao nemože se razlikovati krmača od vepra u čoporu d. svinja.
vižlan i terier
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 29.12.2010. 16:03
|

Moderator

|
Bela, pa ista stvar je i sa pucanjem na DS sa čeke, noću.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
bela |
Objavljen 29.12.2010. 16:13
|

Veteran

|
pa vidiš o tome nisam realno ni razmišljao.
najverovatnije zato što ja pucam isključivo lovačkom puškom ''trenutno'' a to je relativno blizu 20-25m tu se još i kako tako vidi.barem ja .za druge nesmem da kažem.
vižlan i terier
|
|
|
|
mikaccg |
Objavljen 30.12.2010. 10:29
|

Član

Upisa: 71
Pristupio: 27.09.2010. 09:42
|
Za vikend se vracam iz lova na DS,bez ulova,kroz klisuru kod manastira Ravanica,led na putu,sve zaledjeno i kroz salu pricamo kad ce neki veper da se oklizne i padne nam na put...kad ono to ce nam biti jedini nacin lova u januaru
uvek dobar pogodak
|
|
|
|
KREC |
Objavljen 30.12.2010. 16:53
|

Stari član

Upisa: 204
Pristupio: 09.12.2010. 15:58
|
Pa ovi nisu chisti !!! Evo npr ja se ceo Decembar spremam i dogovaram da u januaru lepo lovim sa drustvom jer ce biti snega i to je bar meni naj lepsi deo sezone na ds . Pa koga mi i za chega placamo ??? da uzimaju dnevnice,love kad,sta i gde hoce (shto kazhe LALA ) i posle kazhu da su nemocni ??? Gde je tu moral ??? sta su oni uradili po tom pitanju ??? treba ih pozvati na odgovornost i nogom u d... dalje iz LSS.Kakvu mi korist imamo od toga a platili smo sve po redu ? Kakvo bre uznemiravanje,pa svaki treci lov vidish,svaki peti pucash a 15 odstrelish svinju.Sta je sa lutalicama ? zasto se ne smeju tuci kad se zna da unistavaju fond divljachi ? Oni se stite a mi koji platimo,unosimo i sama ta divljach im uopste nije bitna.SRAMOTA |
|
|
|
Lala |
Objavljen 30.12.2010. 16:58
|

Moderator

|
KREC, ovu izmenu propisa nije doneo ni sugerisao LSS (dočekali oni da ih ja branim ).
To je odluka ministarstva, potpisao je ministar Saša Dragin. A na čiji predlog, to ne znam.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
KREC |
Objavljen 31.12.2010. 11:41
|

Stari član

Upisa: 204
Pristupio: 09.12.2010. 15:58
|
E moj Sasha sto se skrati sezona nasha,nema taj pojma sta je potpisao a jos ga manje briga za divljach, prirodu,lovce itd... |
|
|
|
vojkan |
Objavljen 31.12.2010. 16:04
|

Stari član

Upisa: 203
Pristupio: 17.12.2009. 15:48
|
Dali ce se na ovom sajtu od strane organa lovackok sistema Srbije cuti neka lepa vest ili samo razocaravajuce i za sve lovce odbojne informacije?
Ja sam Lovac s juga cevka mi je duga!
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 31.12.2010. 17:48
|

Moderator

Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
Za sada nema cime da nas obraduju sto rece Lala BOJKOT!
|
|
|
|
nenad_franc |
Objavljen 31.12.2010. 17:58
|

Veteran

Upisa: 968
Pristupio: 05.04.2010. 21:22
|
Koliko sam cuo,danas je donesena odluka da se jos ovaj januar lovi po starom! Znaci lovi se pogonom! Ali to mi nije potvrdjeno! |
|
|
|
arsa |
Objavljen 31.12.2010. 18:54
|

Veteran

Upisa: 605
Pristupio: 06.03.2010. 18:11
|
Nenad_franc ako je to sto ti kazes tacno , u subotu si moj gost u planini i na rucku.
Joca i Luka
|
|
|
|
vucko |
Objavljen 01.01.2011. 23:30
|

Mlađi član

Upisa: 23
Pristupio: 15.05.2010. 00:04
|
Bice lova ovih dana. Do Nove godine ili kraja januara, svi smo verovatno morali ili moramo da uplatimo clanarinu savezu, tako da verujem da ce nam LSS i lovni inspektori izaci u susret i odobriti grupni lov u januaru.
Arso koliko ja znam u Tecicu nema planine osim brda Korenata. Gde to pravite lovacku zurku? Salu nastranu, DOBAR POGLED svima u januarskom lovu na crnu divljac |
|
|
|
nenad_franc |
Objavljen 01.01.2011. 23:39
|

Veteran

Upisa: 968
Pristupio: 05.04.2010. 21:22
|
arsa kaže:
Nenad_franc ako je to sto ti kazes tacno , u subotu si moj gost u planini i na rucku. 
arso,sta bi sa tim ruckom?    |
|
|
|
arsa |
Objavljen 02.01.2011. 16:51
|

Veteran

Upisa: 605
Pristupio: 06.03.2010. 18:11
|
Bogami nenade rekose mi ovi u L.U. da ce se od srede ponovo u lov. Kad si slobodan izvoli samo se javi i bices mi drag gost, jer si mi prvi ulio tracak nade da cu jos neki dan na svinje.B)
Opa vucko, znaci da si mi komsija kad znas za Korenatu. Bas u blizini Korenate smo pre desetak dana i odstrelili dve svinje, tako da nenadu ni tu nebi bilo lose, a kad ga zovem u planinu mislim na Kremenac. ;)
Joca i Luka
|
|
|
|
vucko |
Objavljen 03.01.2011. 00:18
|

Mlađi član

Upisa: 23
Pristupio: 15.05.2010. 00:04
|
Kao sto rekoh, danas smo lovili divlje svinje. Mogu vam reci da nismo imali uspeha. Posto nismo izlazili na teren preko nedelje, nismo znali odakle da krenemo. Doduse snega ima jos po malo ali tragovi se ukrstili da neznas kud ces. Ma nije bilo svezih tragova, tako da smo se bas dobro nasetali. Vise srece sledeci put.
Arso, u pravu si u neku ruku jesam ti komsija. Od 1993 do 2002 godine bio sam clan LU Levac. Lovio sam uglavnom na svim terenima Levca. Otac mi je iz Lomnice, a posto sam dosta privrzen selu bas sam dosta vremena provodio u Rekovackom kraju. Imao sam i jos uvek imam dosta dobrih drugara u selu i ostalim mestima po celom Levcu. Posto zivim u Kragujevcu od 2002 godine clan sam LU Sumadija, ali skoro svake godine u jesenjem lovu napravim po jedno gostovanje kod starih drugara.
Na Kremencu koliko se ja secam samo je Nesa imao kucu sa stalom. Da li se to obnovila infrastruktura? |
|
|
|
Boban-KG |
Objavljen 03.01.2011. 19:59
|

Član

Upisa: 73
Pristupio: 11.09.2010. 11:42
|
Vucko,kad ste zemljaci a ti urgiraj kod Arse da spusti cenu za stene NOD pticara na razumnu meru pa ga vodimo u lov u Pirevo |
|
|