Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na divlje svinje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na divlje svinje
Orke
 Ljudi šta bi jel se love svinje grupnim lovom u januaru ili ne , nisam vas baš najbolje shvatio ?

POZDRAV ! Hmmm

vucko
 Orke, izgleda da su nam ovaj januar progledali kroz prste - dok se smire strasti.
Nas danasnji izlazak je bio prava setnja. Vreme idealno, teren prelep a svinja nigde. Sta se desi nemam pojma. Bas ni jedan trag nismo uspeli da lociramo na tom terenu.
Slede Bozicni praznici tako da cemo malo da pauziramo, pa po Bozicu jovo nanovo. Nije ostalo jos puno vremena za lov pogonom.
POZDRAV DRUGARI

Orke
 Hvala na odgovoru Vučko , ali mene zeza to " izgleda " i dal' to važi za celu Srbiju ili kako gde i u zavisnosti kako ko "tumači zakon" , kao i za mnoge druge stvari vezane za primenjivanje zakona o lovu . Kod jednih se lovi ovako kod drugih onako kod trećih se tada ne ide , a kod četvrtih ide , članarine različite kao da je svako lovačko udruženje država za sebe . Ja znam udruženja gde je zabranjeno loviti svinje sa kerovima da se ne "uznemirava" ostala divljač , a onda čitam u lovačkim novinama kako imaju mnogo svinja i štete su velike pa će da produže sezonu lova na svinje . Nekima nisam mogao da objasnim da ako plaćam više članarina u različitim udruženjima ne treba da plaćam onaj deo članarine koji ide savezu , a oni kažu ne to mora tako ,a ti ako nećeš ne moraš da uplaćuješ , j'___ lud zbunjenog i da vam ne nabrajam gluposti koje sam video i čuo . Kad bi moglo da se uplati članarina na jednom mestu i jedan iznos , a da ideš u lov u celoj Srbiji , to bi po meni bilo najbolje ali ... ? Sretan vam badnji dan i Hristos se rodi !

Pozdrav !

Lala
 Zvanično, grupni lov na DS je zabranjen u januaru.
Nezvanično, čujem i ja da se lovi.
Komora se nije oglasila, januarski lov je u domenu struke, a Komora je stručna organizacija, pa što se ne oglase savetom?
Cvrc, savet ne donosi pare...
Bilo bi mi jako interesantno, da saznam, da li se u lovištima kojima upravljaju JP, i u kojim lovištima, lovi DS grupno? Ala bi to bila lepa vest!!! Pa još ako ima neka fotografija...
Maštaj, Lalo, maštaj... 
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Cvele
 Kol'ko ja znam, u mnogim lovistima se u januaru love svinje grupno!
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

sumadinac
 Tako je cvele lovi se i te kako i grupno i pojedinacno.srbijalov
STOLE

Lala
 Zabrana gruonog lova na DS je na snazi, a ako neko radi drugačije, mi naravno o tome nemamo pojma, jel tako... Vidim da neki članovi pišu da je ukinuta zabrana, ali ne kažu gde su to pročitali.
Voleo bih da vidim, ako je zabrana ukinuta, da mi kažu gde je i kada to objavljeno.

arsa
 Lalo sve su to interni dogovori ostvareni u saglasnosti sa Lovnim inspektorima. Mada ni meni nije jasno zasto nema niceg u pisanoj formi pa da svi budemo mirni.
lovac Joca i Luka srbijalov

arsa
 Posto nam je tema malo zamrla sto se slika tice evo da postavim sliku jednog lepog veprica, koga je odstrelio moj brat,inace bivsi upravnik mog L.D. Tezina nesto preko 130 kilograma(ne izgleda tako na slici ali imajte u vidu da je lovac visok 205 cm) bez neke trofejne vrednosti. Meni bas lepo izgleda ovako ugojen u letnjoj dlaci.
img577.imageshack.us/img577/2648/deja.jpg
lovac Joca i Luka srbijalov

petar
 B)
Just like old times!

Lala

arsa kaže:
Lalo sve su to interni dogovori ostvareni u saglasnosti sa Lovnim inspektorima. Mada ni meni nije jasno zasto nema niceg u pisanoj formi pa da svi budemo mirni.

Znači, još jedan specijalitet lovstva u Srbiji: propisi se donose, ali se u praksi primenjuju onako kako nekom odgovara ili ne odgovara! Nije prvi put...
Mašala nam lovstvo, kad Uprava za šume ministarstva donosi neke propise, koje posle, na terenu, inspektori Generalnog inspektorata tog istog ministarstva mogu da suspenduju!

Orke
 Lalo , pa zar tebe tu nešto čudi i jel tebi prvi put da čuješ izraze "tumačenje i primenjivanje" zakona .

Pozdrav!

Lala
 Da, da, naročito onaj izraz 'kreativno tumačenje' i 'kreativna primena', to sam već mnogo puta doživeo, ne samo u oblasti lovstva.
Na žalost!

Cvele
 Epa Lalo i ja sam cuo da je taj zakon donet pa povucen, i ja mislim da se u svim lovistima u Timockoj krajini love divlje svinje normalno! ;)
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Limun
 Cvele ne radi se o zakonu nego o pravilniku i nije povučen. Izgleda da se lovi kako ko stigne, trebalo je da sledećeg vikenda gostujem u Prijepolju ali mi je drugar javio da oni zbog tog pravilnika ne love DS grupno. Tako da bi stvarno bilo red da se neko od zvaničnika oglasi i objasni ovu pometnju oko tog pravilnika.
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

Lala
 Pa dobro, majku mu, gde to piše da je pravilnik povučen? Nije povučen, barem nije zvanično. (mada bih ja voleo da jeste...)
Dajte, kolege, ako čujete tu priču da je pravilnik povučen, pitajte uvek, gde je to objavljeno, pa da stavim to na naslovnu stranu, da ljudi mogu da love!

vucko

Prvo cestitke Dejanu na odstreljenog veprica od 130 kg - malo li je. Drugo svim pravoslavnim vernicima Srecan Bozic - Hristos se rodi.
Ljudi sto kaze Arsa stvarno se skrenulo od teme na ovom forumu, verujem da na ovom forumu ima ljudi iz LSS, LSV, upravnih odbora LU, savetnika ministara a mozda i sami ministri i da sve njih interesuje sta kaze ovaj lovac, sta kaze onaj lovac, da li su nezadovoljni, dal nisu. Moje misljenje je da sto se tice ovog januara (a sledeci ce verovatno biti drugaciji) strucne sluzbe mogu papirima da zatvore tako sto ce izdavati dozvole za pojedinacne lovove za svakog drugog lovca u grupi a da svaki prvi mu bude strucni pratilac.
Ljudi vratimo se na lov divljih svinja, jer u svemu tome druzenje je najbitnije. Lov smo ucili od nasih starijih, treba i nesto nasi mladji da nauce od nas. Comp

asivica
 Bozicno jutro kad osvane,
nek ti vepar pred kerove stane,
nek ga laju citav dan,
nazdravlje Vam divan Bozicni dan.
HRISTOS SE RODI kolege.ZivioRodjo
Jedva cekam da nedelja dodje...!!!Besan

asivica
 Evo jos jedne
Dati ove godine zivot bude kao nov,
i da bude dobar lov!
Da lozis drva cerova,
i da bude dobrih kerova!
Da godina bude fina,
i da ubijes puno divljih svinja!
Da budu zdrava deca,
i da ubijes nekog zeca!
HRISTOS SE RODI kolege.ZivioRodjo
Jedva cekam da nedelja dodje...!!!Besan

slavaplana
 pravilnik zvanicno nije jos uvek promenjen tako da zabrana vazi do daljeg !!Ocekujem promenu pravilnika uskoro!Do tada pazite sta radite !!!!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lov na DIVLJE PATKE LOV NA SITNU DIVLJAČ 1670 29.09.2021. 18:43
Male tajne u lovu na divlje svinje METODE LOVA 140 13.09.2017. 13:56
Trag divlje svinje DIVLJAČ 47 05.02.2017. 20:40
Pripremanje divlje guske LOVAČKI RECEPT 11 10.12.2012. 09:32
Divlje guske u našim lovištima STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 06.10.2011. 20:17
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,461
Najnoviji član: Cikazuba

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,551,575 posete www.srbijalov.com