Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kako je protekao današnji lov?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kako je protekao današnji lov?
apinest

Podunavac kaže:
Smem! Al samo kad imam najlon kesu, i to onu malo bolje kvalitete.Grin Evo ovako.
i51.tinypic.com/ipm4bp.jpg
Podunavac, negde si igubio oznaku na kombinezonu na levoj nadlaktici... Garant ti se otkačila u trnju kad si se provlačio da dohvatiš fazana!ROFL Ako nemaš rezervnu, javi mi da ti do nedelje pošaljem brzom poštom...PresreanTri prsta

Boban
 Podunavac druze pazi se tih fazana imaju opasne kljunove jer po trnjaku dobro se brane.B)
Vidim da je bilo i mrazica koliko se da videti po toj psenici ili vec sta drugo,a gdesu ti rukavice.Bye

rokvic
 e evo i utisaka iz nedeljnog lova.....Poceo je lov u 7h,grupa je brojala 6 lovaca.. i 8 pasa, odmah na pocetku smo imali priliku da svi pucamo jer se na jako ,malom prostoru digao veliki broj fazana... moramo primetiti da dosta ima mladih fazana na koje nismo ni hteli da pucamo ... koji bi trebali da budu za odstrel tek za neke 2-3 nedelje... na kraju lova svako je imao po jednog sto je sasvim dovoljno.. moram reci da je bilo dosta vruce ,i rose vec nije bilo oko 8i30 tako da psi nisu mogli ni raditi bolje...
pozdrav i dobar pogled....

Podunavac

apinest kaže:

Podunavac kaže:
Smem! Al samo kad imam najlon kesu, i to onu malo bolje kvalitete.Grin Evo ovako.
i51.tinypic.com/ipm4bp.jpg
Podunavac, negde si igubio oznaku na kombinezonu na levoj nadlaktici... Garant ti se otkačila u trnju kad si se provlačio da dohvatiš fazana!ROFL Ako nemaš rezervnu, javi mi da ti do nedelje pošaljem brzom poštom...PresreanTri prsta

Spremljena brale za neka bolja vremena.
Tri prsta 2Kolce

Podunavac

Boban kaže:
Podunavac druze pazi se tih fazana imaju opasne kljunove jer po trnjaku dobro se brane.B)
Vidim da je bilo i mrazica koliko se da videti po toj psenici ili vec sta drugo,a gdesu ti rukavice.Bye

Ma opasni ti fazani po svim pitanjima. Slika je iz januara ove godine, al rukavice sam imao i to dva para. Jedne hirurške (može i ginekološkeGrin) za vatanje fazana i jedne vunene za ladnoću.ROFL Ma ne volim ništa pernato, al zato volem rundavo.Presrean
Tri prsta 2Kolce

mirko knezevic
 Druze sad ce druga nedelja pa boze zdravlja da izbacis neku sliku kako drzis te pernete petlove sa najlon kesama i rukavicama...Grin 
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

Podunavac
 Druže u nedelju idem u lov u goste, pa će možda domaćini da budu uslužni, pa mi upakuju fazana i lepo ušuškaju u ranac. Može i da ga vakumiraju ako imaju tehnologiju.Grin
Tri prsta 2Kolce

alex
 A evo i ovo sto sam obecao

img545.imageshack.us/img545/575/dsc00876do.jpg

img687.imageshack.us/img687/4153/dsc00070rj.jpg

Ovo je isecak iz starih novina Novembar 1979 otac je sekao isecke iz novina i lepio u svesku koju cuvam i danas dan
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

Lala
 Danas smo u Baču otvorili sezonu lova na fazana.
Prvo što sam primetio, jeste da je ove godine na otvaranje došlo nešto manje lovaca nego ranijih godina! Moja procena je da je falilo oko 15-20% od broja koji je ranije dolazio. Da li su ljudi zauzeti radovima u polju (dobar deo lovaca u Baču se bavi poljoprivredom), ili je neki drugi razlog, ne znam.
Elem, naš predsednik sekcije nam održa vrlo kratku govoranciju-ponovi da je na 120 lovaca (efektivno lovi cca 2/3) spremljeno 1080 fazana, pušteno već u dva navrata oko 600, ponovi upozorenje da se moraju lovno tehnički objekti održavati, inače, nema lova za grupe koje budu zabušavale... DOBAR POGLED, i krećemo u lovište.
Vreme nas je poslužilo, ne mogu da se žalim, jeste malo ujutru duvao neki hladan vetar, ali pošto je veče pred lov kiša pokvasila, očekujemo dobar rad pasa, a divljači znamo da ima, i prirodnog legla, a i unetih fazana. U ataru nailazimo da delimično skinut kukuruz, soja je sva skinuta, ali ima lepih tabli koje su još uvek pod kukuruzom. Prvo teramo jednu veliku tablu pod parlogom, koja je u maloj depresiji u odnosu na ostali teren, zovemo je 'Bare', jer tu ume da bude mestimično plitke vode. Ali, u tim parlozima ne prolazimo baš najbolje, svega par fazana se diže. Oko tog terena su livade, remize i trnjaci, tu je znalo ranije da bude dosta zeca, i srneće divljači, ali sada ne vidjamo onoliko koliko smo vidjali ranije! Odmah kreće priča o onoj prokletinji šakalu, koji se eksplozivno koti i širi! Jedan kolega priča da je pre neko veče prilikom povratka sa njive, čuo sa najmanje 15 mesta na tom terenu, da se oglašavaju šakali predveče! Izgleda da nam skot opasno tamani zeca i srneću divljač.
No, lovimo fazana... Do doručka naša grupa od 11 lovaca je imala svega 4 fazana! Doručak smo izgleda svi željno čekali, to je svima nama glavni dogadjaj u lovu .SmileObavezna vatra, ražnjići i kobasice, švargle, slanine, sve sama zdrava makrobiotička hrana. Grin I naravno, zezanje, do besvesti!
Razmišljamo kako dalje, i pada dogovor da se podelimo u dve grupe, i da teramo table pod kukuruzom. E, to je bila dobra odluka - vrlo brzo čujemo pucnje, i mi imamo lepih prilika, uglavnom, svi namireni sa fazanom. U povratku na zborno mesto, psi podižu još dosta fazana, i svi fazani su po istom receptu, uglavnom na obodima kukuruza, uz neku travu, koja im je sklonište. Skoro da smo mogli na slepo da pogadjamo, gde će biti fazan!
Moj Kastor je lupio jedno 4-5 marki, onako tvrdih, a meni je bio merak kada je markirao fazana, pa kad je pevac krenuo da beži peške kroz travu, moj dilber je vukao kule jedno 50-60 metara sigurno! I to onako školski: marka, pa kule 10-ak metara, pa opet marka, pa kule... Prosto mi lepo bilo gledati ga kako skoro polegnut na zemlju vuče kule.
Naravno, fotoaparat je ostao kući!
Na lovačkom domu, i ostale grupe su imale vrlo dobre rezultate, ni jedan lovac nije otišao kući bez jednog reponje u rancu. Uglavnom su odstreljivani fazani iz uzgoja, ali je bilo i divljaka, evo dva komada na visku (slika je loša, snimljeno mobilnim). Jednog od ova dva repata stvora sa viska, kojeg je odstrelio naš predsednik LS lično (predsednički fazan mora da ima najduži rep!), sam ja pokušao da maznem i zamenim ga sa jednim ćosavim, megjutoa, uFaćen sam na delu, pa sam insistirao da mi dodaju makazice, da tog repatog oćosavim, da ne štrči medj' drugima! Grin
Rezime: ima dosta fazana, jer smo dosta i pustili, a i godina je bila dobra za reponje, za prirodna legla. Medjutim, pokazalo se opravdanim, da smo pomerili početak sezone za 7 dana, a zbog radova u polju, i dosta tabli pod kukuruzom ('prljav' atar), moglo je i kasnije da se krene. Očekujem da će biti dosta dobrog lova ove sezone, u našoj sekciji LS Fazan, Bač.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

solaja
 Ma bilo fazana ko salate Grin
Oko gadja, kundak pogadja B)

Boban
 Pa dobro ,dobro ste prosli Rodjo svako po jednog da nebude bez nista.
Vazno je da je bilo marki za gledanje.B)

Limun
 Lalo B)
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

alex
 Ovaj stvaro ima dobar rep
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

Jank
 Lalo...Čestitam na prvom ovogodišnjem uluvu, mi krećemo sledećeg vikenda , svi smo postali nestrpljivi...B)
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

bela
 lalo taj reponja je pobegulja odavdena zato je i pao i to najverovatnije od strah , jer se kod nas još nije pucalo na njih ove sezone.(što li je pobeo onda ,??? e to neznam ni ja)Bravo

čestitke na ulovu
vižlan i terier

Podunavac
 Bela pobego je od koka, prave su bludnice.Grin
Tri prsta 2Kolce

Predator

Lala kaže:
Oko tog terena su livade, remize i trnjaci, tu je znalo ranije da bude dosta zeca, i srneće divljači, ali sada ne vidjamo onoliko koliko smo vidjali ranije! Odmah kreće priča o onoj prokletinji šakalu, koji se eksplozivno koti i širi! Jedan kolega priča da je pre neko veče prilikom povratka sa njive, čuo sa najmanje 15 mesta na tom terenu, da se oglašavaju šakali predveče! Izgleda da nam skot opasno tamani zeca i srneću divljač.

Pa Lalo, pozovi malo Zlatka (canis aureus) u goste i riješio si problem! Pozdrav

Sasvim prirodno

Lala
 Ma taj skot od šakala samo slučajno može da naleti na lovca, ili da se neko baš pozabavi samo sa njim, da pravi mrciništa i da ga čeka... Neki moji su probali, ali ta životinjka je prevejana, kao da tačno zna koliko koja puška i optika ima efektivan domet za gadjanje! Jedan kolega je vrebao šakala, video ga, kaže da su se pola sata nadmudrivali, ovaj kružio oko čeke, pa malo izviri, ali sve na samoj granici za pucanje. Zlo jedno!
Razgovaram sa mojima iz uprave, možda organizujemo neki otvoren lov na šakala, pa ako to bude dogovoreno, svi ste pozvani u goste!

DakiNS
 Ma Lalo mene nekako više brinu dvonožni šakali od običnih, divljač još i ima neku šansu ali od dvonožnih nikakvuika
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Lala
 Nemoj me vući za jezik, Daki, jerbo ako mi se otkači jezičina... Lanuću možda nešto što nije za javnost.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Kako spremiti LOVAČKI RECEPT 32 26.05.2022. 07:52
Krivolov - kako se boriti protiv? METODE LOVA 624 19.09.2021. 07:54
Psi i mačke lutalice-šta i kako sa njima? LOV PREDATORA 853 14.01.2021. 22:03
Kako se boriti protiv KRPELJA KINOLOGIJA 386 02.07.2019. 09:48
Kako sam postao lovac LOVCI POČETNICI 29 10.02.2014. 18:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,472
Najnoviji član: David N

Poslednje vesti
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

65,766,467 posete www.srbijalov.com