|
Kako je protekao današnji lov?
|
| apinest |
Objavljen 03.10.2011. 23:46
|

Stari član

Upisa: 418
Pristupio: 02.06.2011. 18:28
|
Podunavac kaže:
Smem! Al samo kad imam najlon kesu, i to onu malo bolje kvalitete.  Evo ovako.
 Podunavac, negde si igubio oznaku na kombinezonu na levoj nadlaktici... Garant ti se otkačila u trnju kad si se provlačio da dohvatiš fazana! Ako nemaš rezervnu, javi mi da ti do nedelje pošaljem brzom poštom...
|
| |
|
|
| Boban |
Objavljen 04.10.2011. 09:06
|

Lovčina

Upisa: 2540
Pristupio: 21.09.2009. 18:04
|
Podunavac druze pazi se tih fazana imaju opasne kljunove jer po trnjaku dobro se brane.B)
Vidim da je bilo i mrazica koliko se da videti po toj psenici ili vec sta drugo,a gdesu ti rukavice.
|
| |
|
|
| rokvic |
Objavljen 04.10.2011. 09:26
|

Član

Upisa: 184
Pristupio: 22.02.2010. 07:06
|
e evo i utisaka iz nedeljnog lova.....Poceo je lov u 7h,grupa je brojala 6 lovaca.. i 8 pasa, odmah na pocetku smo imali priliku da svi pucamo jer se na jako ,malom prostoru digao veliki broj fazana... moramo primetiti da dosta ima mladih fazana na koje nismo ni hteli da pucamo ... koji bi trebali da budu za odstrel tek za neke 2-3 nedelje... na kraju lova svako je imao po jednog sto je sasvim dovoljno.. moram reci da je bilo dosta vruce ,i rose vec nije bilo oko 8i30 tako da psi nisu mogli ni raditi bolje...
pozdrav i dobar pogled.... |
| |
|
|
| Podunavac |
Objavljen 04.10.2011. 17:53
|

Lovčina

Upisa: 7756
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
apinest kaže:
Podunavac kaže:
Smem! Al samo kad imam najlon kesu, i to onu malo bolje kvalitete.  Evo ovako.
 Podunavac, negde si igubio oznaku na kombinezonu na levoj nadlaktici... Garant ti se otkačila u trnju kad si se provlačio da dohvatiš fazana!  Ako nemaš rezervnu, javi mi da ti do nedelje pošaljem brzom poštom...  
Spremljena brale za neka bolja vremena.
|
| |
|
|
| Podunavac |
Objavljen 04.10.2011. 17:57
|

Lovčina

|
Boban kaže:
Podunavac druze pazi se tih fazana imaju opasne kljunove jer po trnjaku dobro se brane.B)
Vidim da je bilo i mrazica koliko se da videti po toj psenici ili vec sta drugo,a gdesu ti rukavice. 
Ma opasni ti fazani po svim pitanjima. Slika je iz januara ove godine, al rukavice sam imao i to dva para. Jedne hirurške (može i ginekološke ) za vatanje fazana i jedne vunene za ladnoću. Ma ne volim ništa pernato, al zato volem rundavo.
|
| |
|
|
| mirko knezevic |
Objavljen 04.10.2011. 19:40
|

Lovčina

Upisa: 1063
Pristupio: 02.08.2010. 15:40
|
Druze sad ce druga nedelja pa boze zdravlja da izbacis neku sliku kako drzis te pernete petlove sa najlon kesama i rukavicama...
Srbija do Tokija!

|
| |
|
|
| Podunavac |
Objavljen 04.10.2011. 21:41
|

Lovčina

|
Druže u nedelju idem u lov u goste, pa će možda domaćini da budu uslužni, pa mi upakuju fazana i lepo ušuškaju u ranac. Može i da ga vakumiraju ako imaju tehnologiju.
|
| |
|
|
| alex |
Objavljen 09.10.2011. 17:05
|

Lovčina

Upisa: 1414
Pristupio: 24.01.2011. 13:49
|
A evo i ovo sto sam obecao

Ovo je isecak iz starih novina Novembar 1979 otac je sekao isecke iz novina i lepio u svesku koju cuvam i danas dan
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda
|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 09.10.2011. 19:38
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Danas smo u Baču otvorili sezonu lova na fazana.
Prvo što sam primetio, jeste da je ove godine na otvaranje došlo nešto manje lovaca nego ranijih godina! Moja procena je da je falilo oko 15-20% od broja koji je ranije dolazio. Da li su ljudi zauzeti radovima u polju (dobar deo lovaca u Baču se bavi poljoprivredom), ili je neki drugi razlog, ne znam.
Elem, naš predsednik sekcije nam održa vrlo kratku govoranciju-ponovi da je na 120 lovaca (efektivno lovi cca 2/3) spremljeno 1080 fazana, pušteno već u dva navrata oko 600, ponovi upozorenje da se moraju lovno tehnički objekti održavati, inače, nema lova za grupe koje budu zabušavale... DOBAR POGLED, i krećemo u lovište.
Vreme nas je poslužilo, ne mogu da se žalim, jeste malo ujutru duvao neki hladan vetar, ali pošto je veče pred lov kiša pokvasila, očekujemo dobar rad pasa, a divljači znamo da ima, i prirodnog legla, a i unetih fazana. U ataru nailazimo da delimično skinut kukuruz, soja je sva skinuta, ali ima lepih tabli koje su još uvek pod kukuruzom. Prvo teramo jednu veliku tablu pod parlogom, koja je u maloj depresiji u odnosu na ostali teren, zovemo je 'Bare', jer tu ume da bude mestimično plitke vode. Ali, u tim parlozima ne prolazimo baš najbolje, svega par fazana se diže. Oko tog terena su livade, remize i trnjaci, tu je znalo ranije da bude dosta zeca, i srneće divljači, ali sada ne vidjamo onoliko koliko smo vidjali ranije! Odmah kreće priča o onoj prokletinji šakalu, koji se eksplozivno koti i širi! Jedan kolega priča da je pre neko veče prilikom povratka sa njive, čuo sa najmanje 15 mesta na tom terenu, da se oglašavaju šakali predveče! Izgleda da nam skot opasno tamani zeca i srneću divljač.
No, lovimo fazana... Do doručka naša grupa od 11 lovaca je imala svega 4 fazana! Doručak smo izgleda svi željno čekali, to je svima nama glavni dogadjaj u lovu . Obavezna vatra, ražnjići i kobasice, švargle, slanine, sve sama zdrava makrobiotička hrana. I naravno, zezanje, do besvesti!
Razmišljamo kako dalje, i pada dogovor da se podelimo u dve grupe, i da teramo table pod kukuruzom. E, to je bila dobra odluka - vrlo brzo čujemo pucnje, i mi imamo lepih prilika, uglavnom, svi namireni sa fazanom. U povratku na zborno mesto, psi podižu još dosta fazana, i svi fazani su po istom receptu, uglavnom na obodima kukuruza, uz neku travu, koja im je sklonište. Skoro da smo mogli na slepo da pogadjamo, gde će biti fazan!
Moj Kastor je lupio jedno 4-5 marki, onako tvrdih, a meni je bio merak kada je markirao fazana, pa kad je pevac krenuo da beži peške kroz travu, moj dilber je vukao kule jedno 50-60 metara sigurno! I to onako školski: marka, pa kule 10-ak metara, pa opet marka, pa kule... Prosto mi lepo bilo gledati ga kako skoro polegnut na zemlju vuče kule.
Naravno, fotoaparat je ostao kući!
Na lovačkom domu, i ostale grupe su imale vrlo dobre rezultate, ni jedan lovac nije otišao kući bez jednog reponje u rancu. Uglavnom su odstreljivani fazani iz uzgoja, ali je bilo i divljaka, evo dva komada na visku (slika je loša, snimljeno mobilnim). Jednog od ova dva repata stvora sa viska, kojeg je odstrelio naš predsednik LS lično (predsednički fazan mora da ima najduži rep!), sam ja pokušao da maznem i zamenim ga sa jednim ćosavim, megjutoa, uFaćen sam na delu, pa sam insistirao da mi dodaju makazice, da tog repatog oćosavim, da ne štrči medj' drugima! 
Rezime: ima dosta fazana, jer smo dosta i pustili, a i godina je bila dobra za reponje, za prirodna legla. Medjutim, pokazalo se opravdanim, da smo pomerili početak sezone za 7 dana, a zbog radova u polju, i dosta tabli pod kukuruzom ('prljav' atar), moglo je i kasnije da se krene. Očekujem da će biti dosta dobrog lova ove sezone, u našoj sekciji LS Fazan, Bač.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| solaja |
Objavljen 09.10.2011. 19:49
|

Član

Upisa: 64
Pristupio: 14.03.2010. 16:55
|
Ma bilo fazana ko salate
Oko gadja, kundak pogadja B)
|
| |
|
|
| Boban |
Objavljen 09.10.2011. 20:26
|

Lovčina

Upisa: 2540
Pristupio: 21.09.2009. 18:04
|
Pa dobro ,dobro ste prosli Rodjo svako po jednog da nebude bez nista.
Vazno je da je bilo marki za gledanje.B)
|
| |
|
|
| Limun |
Objavljen 09.10.2011. 21:28
|

Lovčina

Upisa: 1228
Pristupio: 15.10.2010. 18:33
|
Lalo B)
Pozdrav od Čarapana!  "ja s'tem nem ništa"

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Khalil Gibran
|
| |
|
|
| alex |
Objavljen 09.10.2011. 21:31
|

Lovčina

Upisa: 1414
Pristupio: 24.01.2011. 13:49
|
Ovaj stvaro ima dobar rep
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda
|
| |
|
|
| Jank |
Objavljen 09.10.2011. 22:15
|

Lovčina

Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
Lalo...Čestitam na prvom ovogodišnjem uluvu, mi krećemo sledećeg vikenda , svi smo postali nestrpljivi...B)
Lov je stil mog života...  ] 
|
| |
|
|
| bela |
Objavljen 10.10.2011. 01:12
|

Veteran

Upisa: 930
Pristupio: 06.02.2010. 17:48
|
lalo taj reponja je pobegulja odavdena zato je i pao i to najverovatnije od strah , jer se kod nas još nije pucalo na njih ove sezone.(što li je pobeo onda ,??? e to neznam ni ja)
čestitke na ulovu
vižlan i terier
|
| |
|
|
| Podunavac |
Objavljen 10.10.2011. 19:00
|

Lovčina

|
Bela pobego je od koka, prave su bludnice.
|
| |
|
|
| Predator |
Objavljen 10.10.2011. 19:57
|

Veteran

Upisa: 899
Pristupio: 13.04.2010. 00:49
|
Lala kaže:
Oko tog terena su livade, remize i trnjaci, tu je znalo ranije da bude dosta zeca, i srneće divljači, ali sada ne vidjamo onoliko koliko smo vidjali ranije! Odmah kreće priča o onoj prokletinji šakalu, koji se eksplozivno koti i širi! Jedan kolega priča da je pre neko veče prilikom povratka sa njive, čuo sa najmanje 15 mesta na tom terenu, da se oglašavaju šakali predveče! Izgleda da nam skot opasno tamani zeca i srneću divljač.
Pa Lalo, pozovi malo Zlatka (canis aureus) u goste i riješio si problem!
|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 10.10.2011. 20:22
|

Moderator

|
Ma taj skot od šakala samo slučajno može da naleti na lovca, ili da se neko baš pozabavi samo sa njim, da pravi mrciništa i da ga čeka... Neki moji su probali, ali ta životinjka je prevejana, kao da tačno zna koliko koja puška i optika ima efektivan domet za gadjanje! Jedan kolega je vrebao šakala, video ga, kaže da su se pola sata nadmudrivali, ovaj kružio oko čeke, pa malo izviri, ali sve na samoj granici za pucanje. Zlo jedno!
Razgovaram sa mojima iz uprave, možda organizujemo neki otvoren lov na šakala, pa ako to bude dogovoreno, svi ste pozvani u goste!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 10.10.2011. 20:27
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Ma Lalo mene nekako više brinu dvonožni šakali od običnih, divljač još i ima neku šansu ali od dvonožnih nikakvu
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 10.10.2011. 20:28
|

Moderator

|
Nemoj me vući za jezik, Daki, jerbo ako mi se otkači jezičina... Lanuću možda nešto što nije za javnost.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|