Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kako je protekao današnji lov?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kako je protekao današnji lov?
Podunavac

Lala kaže:
Nemoj me vući za jezik, Daki, jerbo ako mi se otkači jezičina... Lanuću možda nešto što nije za javnost.

E onda će Daki lepo da ti obriše upis Cenzurisano, a ako ti se tako nešta ponovi da te banuje na par dana da malo oladiš glavu.Admin Power
GrinROFL
Tri prsta 2Kolce

Lala
 Pa na nekom mora malo da vežba, Podunavac Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Boban
 Cudne su to zivozinjeena

DakiNS
 Pošto mi računar jako ide od ruke verovatno bi sam sebe obrisaoROFL
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Kile_
 [xhide]Evo ljudi vratio se ja iz lova prvi izlaz na fazana sezona 2011,juce se pripremio spakovao i pretpostavio da ce se pucati na daleko jer je jos toplo,suvo,fazan ce da bezi na noge i tek na kraj se dize.Uzeo moju bokericu sa kojom sam slabo lovio reko malo da vezbam stavio pun cok u obe cevi,patrone spremio 8 cu sa korpom made by Sniper Hunter Smile .i pravo da vam kazem danas sma se papucao skakali petli na sve strane i blize i dalje i ja se napromasivo jer nisma naviko na bokericu i posle sam video gde gresim sve ispod njih gadjam i u noge Smile a i skoci mi fazan blize prvi pucanj promasin drugi pucam bezveze a fazan ode na 50m ako jne i vise i covece opalim ja on pade ko klada.ispuco sam redenik to je najvaznije.druzenje je bilo extra dorucak,sve po redu Smile [/xhide]
Kile_ priložio:
1_78.jpg

Samo 300 i 4x4

Sniper Hunter
 Kile ako si ga oborio sa mojim metkom i ne cudi me jer sam ti punio za dalje .Grin za blizu ima uzak snop i ako pogodis ostace po neko perce od fazanaGrin

Cvele
 Dobro je kile, za pocetak dovoljno... Bravo 2
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

alex
 Bravo kolega bravo.

Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

grtabg
 Pozdrav kolege, nadam se da su svi bili zadovoljni danasnjim ulovom.
Kod nas je bio solidan broj zeceva, a fazana je bilo bas ohoho... Zahvaljujuci mom DD-u koji je odlicno odradio posao u paru sa jednom kratkodlakom nemicom, imali smo 99% realizaciju i lepo se okitili ulovom.
I na kraju zna seRotiljiveli 3

Uvek dobar pogled.

DakiNS
 Jutros otvoren lov na zeca lovio sam u Kaću nešto se nisam baš radovao jer smo prošle godine počeli lov u 8 a u 8 i 45 smo već završili lov i počeli pripreme za doručak, koliko je dobro imatibogato lovište toliko i nije za nas koji volimo da prošetamo i provedemo prepodne u prirodi, elem jutro hladno mraz zaledio prozore na autu poa sam prvo strugao led da bi krenuo, u lovačkom domu su svi bili nešto nestrpljivi pa isam stigao ni kafu dovršiti, resporedismo se u lovištu , skoro svi kukuruzi skinuti lepose vidi NS, samo što smo zakoračili kolegi izlete zec i buuum stigla ga lovačka kletva"Da bog da odmah ulovio zeca" pa ga moraš tegliti sledeće četiri duži, a kolega nema ranac i tako sledećih stotinak metara ponovo pred njega skoči zec ovaj put dvostruka kletva tegliti dva zeca, a onda zatišje, dizali su se po stotinak metara ispred nas , i to iz ugara ili iz tanjirane njive do doručka ukupno 4 zeca, malo smo bili razočarani , da li je moguće da ga nema, godina mnogo povoljnija od prošle a zeca nema, domaćin sa salaša kaže nešto mu odnelo dvadesetak kokošaka i nekoliko pataka i četiri ćurke on nije video ali kaže video komšija nije lisica a nije ni vuk, mi kao po komandi uglas rekosmo "Mamicu mu šakalsku". Posle doručka formirasmo potkovicu i paralelno sa prvom putanjom nazad , a onda je krenulo , meni su tri iskočila dva sam skinuo , jedan stariji čičica od sedamdesetak godina koji je jedva izvukao lov do doručka nije imao ulov, dadoh mu jednog zeca on sav sretan,sede u traktorsku prikolicu i krenuše a mi da isteramo još jednu duž, pred samim traktorom iskočiše četiri komada , tri odstrelismo mi a četvrtog čičica sa traktora onako sedeći na nekih pedesetak metara, neda se starina noge ga ne drže, a oko bistro ,ruka mirna, nasmejah se bilo mi je jako drago zbog njega jer kad stigne starost mnogi budu zaboravljeni jer nemogu više toliko da se kreću u lovu ali srce mlado neda se , Ovaj lov mi je bio jako lep a najlepši začin beše onaj čičica

simo74
 Danas sam bio u lovu na fazana u Starom Selu i jako sam se lepo proveo. Iako nisam odstrelio fazana dozivljaj je bio nezaboravan. Psi su lepo radili, druzanje je bilo na nivou, i video sam najvise do sada srnece divljaci... Puno hvala Slavi i ostalima....

Lala
 Biću malo duži, ali biće interesantno, obećavam.
Danas sam bio u gostima kod Neštinaca, kod kolege Apinesta, a bili su još i Sremac, i Podunavac! Uz sjajnu uigranu ekipu domaćina lovaca, i uz još bolje terene, imao sam priliku da se zaista opustim u lovu, i da uživam sa ljudima, koji su me oduševili disciplinom tokom lova, i odličnom organizacijom lova - u svakom momentu se znalo ko je gde, šta je čija uloga, kako se ko kreće i kuda, tako da je prosto bilo uživanje učestvovati u ovakvom lovu. A divljači je bilo baš dosta! Domaćini imaju pravilo, da ne pucaju koke, nego samo petlove; e, ti neštinski petlovi su premazani svim mastima, što je to prefrigano, čudo jedno! Ali, nije sve počelo sa petlovima...

Dakle: krenemo mi prema terenu gde se lovi, i na samom ulazu u teren, duž puteljka kojim se ide, vidim ja, pod samim kućama, na 100 m, neki parlog, gustiš, živicu, nemam pojma već kako da nazovem. Sremac ide pored mene (kao domaćin, fin čovek), i ja onako merkam taj gustiš i kažem Sremcu kako ne bi bilo loše da se to protera, a moj kolega Sremac mi 'ladno domaćinski odgovori da udjem ja u to čudo sa Kastorom, i da pregazim?!? Opameti se Šta ću, predložio sam, udjem ja u tu džunglu, a moj domaćin Sremac domaćinski ode na kraj gustiša, da čeka šta ću isterati. Doteramo Kastor i ja gaženje skoro do kraja, kad čujem 'buuuummmm', i čujem mog druga Sremca kako pominje nekom majku i oca, ali i da skoro podvriskuje od radosti! Izadjem, a tamo leži jedna propisno podgojena LISICA! Ljudi, ovaj moj kolega administrator Sremac75 je zveknuo prvu lisicu u svojoj lovačkoj karijeri!!Bravo 2

Mislim, šta da kažem: Kastor odmah dohvati liju, i krene da je trese, a Sremac... pa i on počeo da se trese! Grin
Evo slike, pa ću nastaviti...

Indjijanac
 to je kanda bilo i krštenja?Kolce
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Lala
 Naravno, padaju čestitke Sremcu, jer lov skoro da nije ni počeo, a on već zabeležio odstrel. Okupljaju se lovci, a ja gledam mog kolegu, i mislim se, šipak bi ti odstrelio, da ti ja nisam rekao šta da se protera, i da ti nisam naterao liju na cev! Medjutim, iskusni advokat je prvo pokušao da se odbrani od optužbi, pa je onda zauzeo stav da se brani ćutanjem, medjutim, pritešnjen dokazima, morao je javno, u kameru, da prizna istinu! Grin
Tek kad sam stigao kući, palo mi je na pamet, da g.Sremca nismo podvrgli lovačkom krštenju!!!! Kakav propust!!!Angry Ovom pirlikom obavezujem Apinesta i momke iz Neština, da Sremcu prvom sledećom prilikom oplave doope, pošteno!
Dakle, evo snimka priznanja:
[movie=youtube]hoX0WsXB5WQ[/movie]

DakiNS
 Lalo moraćeš voditi Kastera kod malog Lakija da ga nauči gde treba da bude zahvat ili ti je Kaster malo nastranROFL

misa 71

simo74 kaže:
Danas sam bio u lovu na fazana u Starom Selu i jako sam se lepo proveo. Iako nisam odstrelio fazana dozivljaj je bio nezaboravan. Psi su lepo radili, druzanje je bilo na nivou, i video sam najvise do sada srnece divljaci... Puno hvala Slavi i ostalima....

Kod našeg druga Slave uvek je dobar lov i dobro druženje !B) Bravo 2
I najsporiji sa ciljem su brži od najbržih bez cilja. Stari

Sremac75

Lala kaže:
......vidim ja, pod samim kućama, na 100 m, neki parlog, gustiš, živicu, nemam pojma već kako da nazovem. Sremac ide pored mene (kao domaćin, fin čovek), i ja onako merkam taj gustiš i kažem Sremcu kako ne bi bilo loše da se to protera, a moj kolega Sremac mi 'ladno domaćinski odgovori da udjem ja u to čudo sa Kastorom, i da pregazim?!? !.

Kaže Lala "trebalo bi to progaziti"....i ja mu lepo rekao da slobodno progazi, da se ne ustručava!ROFL
A nije ni bilo baš tako strašno...malo trske, malo gloga, malo više kopriva!ROFL

Ali neće Lala da kaže da ne bi mog oštrog lovačkog nosa i intuicije koja mi je rekla da se ne uvlačim u gusto nego da zatvorim sa kraja, ta lija bi tako lepo pobegla...niko je ne bi ni video!

I nama krštenja za svaku divljač posebno!No no no
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala
 Posle tog odstrela lisice, odlazimo na glavni deo terena za fazane. Neštinci su stvarno uigrani, pretražuju teren detaljno i bez žurbe, a ja moram da kažem, da je Apinestov vižlan majstor za trnjake i žbunje! Moj Kastor je ipak za tu vrstu terena početnik, dok taj vižlan, i još dva NKD i jedan NOD, psi domaćina lovaca, 'rasturaju' svaku vrstu vegetacije, bez obzira na bodlje, gustiš, granje, koprive...
Krećemo u pretragu ravnijih terena. Mene, kao gosta, 'preuzima' domaći lovac Pera, koji lovi sa terijerom i NOD kujom. Idemo i pretražujemo teren, fazana ima baš prilično, ali su uglavnom koke, koje se ne pucaju. Ali zato, kad se podigne petao, to je macan sa repinom, koji bezobrazno brzo leti! Kastor na jednoj kosini, u malom žbunju, uredno markira; petao ga provoza, pas vuče kule, petao izvede osmicu i diže se meni iza ledja. Pucam praktično iz okreta, ali kako sam stojao na kosini, jedna noga mi zapne za žbunje, i zanesem se, naravno promašaj kao kuća, petao leti iznad Sremca, koji u skladu sa administratorskim običajem uredno promašuje dva metka!!! Bruka!!! Ne treba da kažem, da kreće zezanje na moj raču ('sad će Lala da časkom nadje opravdanje za promašaj' - Apinest), pa onda i na Sremčev račun, ali ih on 'ladno iskulira rečenicom da je on svoj odstrel već obavio (lija od malopre)!
Ostali lovci uredno praše, ali bogme i oni promaše štošta!
Krećemo dalje, Kastor opet markira, pa vuče kule, diže se petao sa repom od najmanje metar, leti iznad trske, odleće od mene, školski primer za pogodak, ali Lala ostaje veran tradiciji, i ispraćam vojvodu fazana sa dva metka - to što ja mogu da promašim, ostali ne mogu ni da zamisle!
Onda je došao na red doručak, vatrica, dijetalna hrana (kobasice, slanine, i ostale holesterole, a bilo je i senfa), i iznad svega, čuveno neštinsko vino, koje sam i ja hteo da popijem, iako ne bih smeo, šta ću, vince je kao medicina, stvarno. Neštinci kanda imaju dobar običaj, da svako ponese svoje vino, i čini mi se da imaju neko interno takmičenje, čije vino je bolje - ja sam posle treće probane flaše, pobrkao sve, i proglasio sam rezultat nerešenim - ne zna se čije vino je bolje!
Domaćini me nisu puno zezali za promašaje, samo malo...Pfft
Podunavac, Sremac i ja, se merkamo. Otkrivam da smo sva trojica jednako loši strelci bili, svako je imao svoju minus fazu. Podunavac je većinu lova proveo u strahu da će biti nagradjen prelaznom svadbarskom mašnicom, medjutim, tu je brat Sremac, da se solidariše, i da sa 4 promašaja ponese ovu laskavu titulu Mr.Promašaj!
Posle doručka, krećemo u pretragu zaostalih kukuruza. E, tu smo izvadili štetu! Ali čudna situacija: u sred lova, mene zove Zoranp, na mobilni, i dok pričam sa njim, Sremac obara jednog petla! Saznajem da je moj cenjeni kolega već pre toga mobilnim rastrubio da je zviznuo liju, pa me zovu kolege da provere, da li je tačno! Grin
Ali, dok pričam sa Zokijem, psi podižu još jednog petla, stoka repata ide direkt na mene, ja bacam mobilni u travu u sred razgovora, i presudjujem tom petlu, što me prekida u razgovoru! Kastor ga nalazi u žbunju, i lepo aportira, e onda sam ja morao da aportiram mobilni, gde je moj Zoki, zbunjen, prekinuo vezu! Nazovem ga, i kažem šta se desilo, on umire od smeha i kaže 'odstrelio si zato što sam te ja nazvao'! Reko', Zoki druže, daj majke ti, nazovi me još jednom! Smeko
Podunavac je imao šansi, pucao je čovek, ali eto... Utešili smo ga pričom o 'podvigu' Zokijevom, kada je u lovu ispucao 26 patrona, da bi odstrelio jednu prepelicu... Nije mi delovalo da je Podunavac bio puno srećan, zbog našeg 'tešenja'! Grin
Posle toga, smo Sremac i ja morali da proverimo, ČIJI JE DUŽI!!!! (mslm, fazan, sram vas bilo šta ste pomislili!).
Evo te provere
Lala priložio:
cijijeduzi.jpg

Lala
 Domaćini su povodom otvaranja sezone, rešili da prinesu žrtvu Sv.Evstatiju, u vidu jednog pečenog praseta, i neodredjene količine neštinskog vina. Tom prilikom, naš domaćin i predsednik LD, Apinest, je održao kraći zvanični govor, za koji je tvrdio da ga je vežbao celu noć, da izgovori. Nezvanični govor je bio daleko duži!
Evo zvaničnog dela:
[movie=youtube]7Nb2ZvZQiGM[/movie]

Lala
 Ekipa forumaša iz današnjeg lova: Apinest, Podunavac, Lala i Sremac - pre polaska u lov!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Kako spremiti LOVAČKI RECEPT 32 26.05.2022. 07:52
Krivolov - kako se boriti protiv? METODE LOVA 624 19.09.2021. 07:54
Psi i mačke lutalice-šta i kako sa njima? LOV PREDATORA 853 14.01.2021. 22:03
Kako se boriti protiv KRPELJA KINOLOGIJA 386 02.07.2019. 09:48
Kako sam postao lovac LOVCI POČETNICI 29 10.02.2014. 18:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,472
Najnoviji član: David N

Poslednje vesti
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

65,766,680 posete www.srbijalov.com