Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na divlje svinje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na divlje svinje
lovdzij@
 Eto sad neki od nas ispadosmo i divljaci?Hvala lepo kolegaPozdrav
Lovicu sa gonicima,dok je veka i sveta.I tackaPas

huntinggirl1
 niko nije rekao ''divljaci'', nemojte tako,

malo kodeksa da se podsetimo nikome ne smeta, pa ni meni što ga znam u slovo,

ipak je lov više od pucanja, treba da ima stila i tradicionalnih običaja,
Dobar Pogled!

zoranp
 lovđija kolega nisam to od tebe očekivao...pazi i ja sam sa osamnaest godina išao na svinje sa PP-ma, ali sam davno shvatio i naučio kako treba i kako je bolje..i meni su natrljali uši zbog nerazmišljanja..ja nisam imao nameru da nikom trljam uši, jer sam smatrao da je to davno ispričana priča...izvini ako sam te uvredio!!! Molitva
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

lovdzij@
 Nemas potrebe da se izvinjavas,nisam se uvredio.Svi smo mi ovde kolege i zaljubljenici u lov i priroduByeNego da vas pitam nesto,imali ove godine svinja kao i predhodne?Pitam lovce koji love u planini,jer ja lovim u planini i nesto nema svinja ove godine?Dok vidim da se svi u nizim predelima hvale sa velikim brojem svinja.Pitam se da li je moguce da svinje migriraju i da se citava jedna populacija spusti gotovo u polje iz planine i tamo ostane?
Lovicu sa gonicima,dok je veka i sveta.I tackaPas

vucko
 Presudna je hrana, ako u planini nema zira svinje se nece zadrzavati na tim terenima. Jedino su mogle da se zadrze iznosenjem velike kolicine hrane, na pre zime pripremljenim hranilistima.Confused

Lovac Stari
 A kod nas prihrana divljaci u zimskim uslovima je rak rana.
Gde ima hrane i mira ima i divljaci!!!
Jedan podatak iz Alpske Republike, ovde se Svinje prihranjuju i u letnjim mesecima. A zasto i iz kog razloga?
Pa normalno da bi se zadrzale u odredjenom delu Lovista! Ako imas divljac imaces i sta da lovis.
Kod nas pa mnogi bi samo da love.
Dobar pogled.

Jank
 Neznam da li negde ima pripremljenih hranilišta za DS i ko obezbeđuje hranu, kukuruz i slično....lako je za seno i detelinu ali ko obezbeđuje sredstva za prihranu DS...nisam ništa čuo o tome....B)
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Podunavac
 Moje LD nema uopšte šume u lovištu, nego samo atar. Kada ne bi prihranjivali divljač ne bi ništa ni imali. Snalazimo se na dva načina. Prvi je klasični sa hranilištima gde se redovno donosi kukuruz u klipu za svinje i u zrnu za fazane i drugu divljač. Drugi način je da članovi LD (a i oni koji to nisu) kad beru kukuruz u jesen ostave uvek neku tablu neobranu da divljač može da se sakrije i nahrani u tim tablama. Veliki je problem i što preduzeće za održavanje odvodnih kanala ove i prošle godine iskrči skoro svu šikaru oko kanala gde se divljač sklanjala.

Podunavac
 Kod nas u lovištu najviše svinja ima u proleće kada se topi sneg i Dunav nadolazi, pa svinje izlaze iz rita i idu u atar. Ali u to vreme je lovostaj na krmače sve do kraja Juna meseca, pa mora da se dobro pazi i gleda na šta se puca. Dosta svinje dolaze i na kukuruz, nekad čitave njive očiste, preriju i povade semenski. A pred berbu poruše i pojedu čitave table.

slavko75
 ove godine se mnogi zale i ovde gde ja lovim DS kolege se zale uzrok je nije rodio zir ,nesto je hrane iznoseno u uloviste ali verovatno nedovoljno pa su se povukle na druge terne
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

petar
 Kod nas se preko leta, posle prvog jula, odnese kod ceke gde nameravas da cekas jedna zadnja traktorska guma, koja se napuni kukuruzom, jako je bitno da bude guma jer je svinja prevrce i kotrlja, a nikada ne moze da pojede sav kukuruz iz nje. To je hranilica koja sluzi da dovuce divljac u toku lova, jer tu uvek ima hrane i svinja u okruzenju zna za to mesto i tu je redovna, kad god ogladni, zna da tu ima hrane. Druga stvar je iznosenje preradjenog ulja i nagte u loviste, jer DS obozava da se kaljuza u ulju i tako stiti od stetnih parazita. I kad je sve spremno, sacekati sumrak i na ceku, preko leta se ceka i po celu noc, koja neretko bude uspesna. Bitno je samo da prodje prvi jul, jer nocu ne vidis jasno na sta pucas, pa zbog krmaca, mi igramo na sigurno. B) Ulje i nafta zagadjuju prirodnu sredinu, ali mi to namazemo na stablo drveta i DS se cese o to ili sipamo u rupu iskopanu u zemlji u kojoj je svinja valja. Inace je zemljiste toliko zagadjeno pesticidima u Banatu, da gotovo da nema pitke vode za divljac u prolece kad je prskanje intenzivno. Ima i dosta starih traktora kojima ulje kaplje i curi na sve strane, tako da se divljac zbog toga navikla i prilagodila. Drugo su sume i planine u kojima je priroda nedirnuta, a drugo je Vojvodina koja je zagadjena poljoprivredom, tako da sta je tu je, mali broj ljudi ne moze nista da promeni...B)
Just like old times!

Jank
 PETRE OVO SI BAŠ LEPO NAPISAO, nemam iskustva sa DS pa je zanimljivo pročitati ovakav tekst....B)
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

petar
 Hvala Jank...

Imam jos jednu tajnu, za lov na DS, ali o tome ne smem da pisem, mnogo je delotvorna...Smile

Tako je to u Banatu, nema lova pogonom, a svinja na pretek, pa smo se izvezbali u cekanju...B)
Just like old times!

vucko
 Ej, Petre nemoj da si takav, necemo mi u Banat na svinje, mi gledamo kako ove nase da nadmudrimo. Realno gledajuci iz godine u godinu ih je sve vise, ali se sve teze love. Tereni polako obrastaju trnjem tako da bez dobrog kera ne moze nista da se uradi. Doduse nikad nisam lovio svinje cekanjem, ali vredi pokusati. Hajde otkrij nam tajnu pa te vodimo na pice.
Pozdrav.Pozdrav

slavko75
 img713.imageshack.us/img713/9548/p1151056.jpg

Uploaded with ImageShack.us

evo jos jedne slicice poslednjeg odstrela

canis aureus

Jank kaže:
Neznam da li negde ima pripremljenih hranilišta za DS i ko obezbeđuje hranu, kukuruz i slično....lako je za seno i detelinu ali ko obezbeđuje sredstva za prihranu DS...nisam ništa čuo o tome....B)

Ima, ima pripremljenih hranilišta!
Sami ih pripremismo a i hranu sami obezbeđujemo i iznosimo. Uglavnom kukuruz u klipu a i u zrnu. Probali smo sa žirom, sojom ... ali kukuruz je kukuruz!B)
Hranu iznosimo najviše zimi ali i tokom cele godine. Zimi zbog nedostatka iste a tokom godine da bi prihranili, primamili i zadržali divljač na "našem terenu".
Pored hrane u sušnim letima pravljenje kaljužišta tj kopanje bunara, iznošenje vode, ... a opet da bi se za divljač stvorili pogodniji uslovi i da bi se zadržala ...

-slavko, lepa slikaBravo 2

slavko75
  U mom LU Soko Kozluk itekako prihranjujemo divljac samo sto kod nas DS ima malo samo su u prolazu a i slabo je love

Milos88-Ivanjica
 Ja ujutru idem u lov na ds u komercijalni deo lovista,nadam se da ce biti uspesno...
LOV JE Passrbijaloviveli

petar
 Dobar pogled kolega...ika
Just like old times!

darkon
 Slavko75,cestitke na ulovu.B)

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lov na DIVLJE PATKE LOV NA SITNU DIVLJAČ 1670 29.09.2021. 18:43
Male tajne u lovu na divlje svinje METODE LOVA 140 13.09.2017. 13:56
Trag divlje svinje DIVLJAČ 47 05.02.2017. 20:40
Pripremanje divlje guske LOVAČKI RECEPT 11 10.12.2012. 09:32
Divlje guske u našim lovištima STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 06.10.2011. 20:17
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,474
Najnoviji član: springer

Poslednje vesti
Донете измене и допуне Правилника о проглаша...
Обавештење корисницима ловишта о поступању з...
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

65,912,877 posete www.srbijalov.com