Drugo poluvreme druženja je potrajalo do sumraka, da nismo bili ni svesni koliko nam vreme brzo leti.
Hvala puno, domaćinima, za jedan izuzetno lepo proveden dan u lovu, za opuštenu atmosferu, i drugarsko zezanje.
I na kraju, za moju dušu, Apinest sa apinestom juniorom (svojim sinom)! Mališa uredno već nosi lovački prsluk, sa zataknutim ispaljenim patronama!B)
Ja ipak mislim da ste vi Sremcu dali onog fazana da se slika!!...pa đe on more dvijie zvijeri u jednom lovu uloviti !!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Posle ovako odlično priredjenog lova, jedino što mogu da kažem jeste 'pamti, pa vrati'!
A svima, koji žele da dožive pravu drugarsku atmosferu, gostoprimstvo ovih ljudi i odličan lov prirodnog fazana - onaj pravi lov, sa nadmudrivanjem, - preporučujem toplo odlazak u Neštin. To je to - lov u svom pravom obliku! Neštincima kapa dole! (Jedino što vam Sremac75 malo tu i tamo zabrlja, ali to je od traume iz LD Jelen, razumem ja čoveka ).
Evo malo reklame za Neštin, zaslužili su! http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
Danasnji lov je prosao odlicno,svi su ulovili po fazana,zec ce se loviti samo 3 nedelje i to od 6 novembra.kod nas je sezona pocela odlicno B)
Jedno pitanje za sremnca heheh jel vise voli da mu Lala istera lisicu ili ker da mu natera hehhehe. Svaka cast na lepom lovu i druzenju.
ps.
O kakvoj disciplini Sremac prica kad je casa ispred njega na stolu pre lova heheheh
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.
Kako ne znaš to ti je jedna od najstarijih olimpijskih disciplina ispijanje i uživanje u neštinskom vinu i veruj jedna od najlepših
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
chaki kaže:
Jedno pitanje za sremnca heheh jel vise voli da mu Lala istera lisicu ili ker da mu natera hehhehe. Svaka cast na lepom lovu i druzenju.
ps.
O kakvoj disciplini Sremac prica kad je casa ispred njega na stolu pre lova heheheh
To je za cirkulacuju, ......ili je ostala od sinoć... šta je bolje da kažem?
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Aaaaa, Chaki, nisi ti probao Sremčevo vino.... Ima on kuću u Neštinu, odakle mu je otac rodom, pa ima i vinograd, a izgleda da ima i podrum, a u podrumu burad... Pa kao pravi domaćin, lepo meni i Podunavcu spakovao po flašu crnog vina, a Apinest pojačao dozu, sa domaćom rakijom, za poneti...
A ja, kao pravi mamlaz, lepo odem u goste praznih ruku, malo me bilo blam... Domaćini, ne zamerite!
Eeee, da ne zaboravim: danas sam pucao sa municijom koju je punio Sniper Hunter (čuveni model Fukushima) - malo mi je trebalo da se sa NobelSport Vectana, prešaltam na njegovu džebanu. Petla sam oborio na jedno 35 metara u visokom brzom letu, direktnim nišanjenjem bez preticanja. Neću da odajem recept za patrone, to ako hoće neka Sniper kaže.
Municiju koja mi je preostala (možda desetak patrona), sam dao Podunavcu, da ponese, i da je i on isproba u lovu, pa ćemo sačekati i njegove utiske. Moja ocena za Sniperovu džebanu: B).
Sniper, danas nisam nosio u lov Franchi pušku, za koju si ti pravio ovu laboraciju, nego sam lovio sa Lanberom, cev 71, fixni polučok. Patrone su legle i ovoj puški, kao budali šamar, prava stvar!
DakiNS kaže:
tri odstrelismo mi a četvrtog čičica sa traktora onako sedeći na nekih pedesetak metara, neda se starina noge ga ne drže, a oko bistro ,ruka mirna, nasmejah se bilo mi je jako drago zbog njega jer kad stigne starost mnogi budu zaboravljeni jer nemogu više toliko da se kreću u lovu ali srce mlado neda se , Ovaj lov mi je bio jako lep a najlepši začin beše onaj čičica
nedaj bože nikom ... Ali ako nedaj bože jednog dana postanem star i nemoćan i neću moći da koračam trskom , im a da naručim invalidska kolica sa gusenicama da bih mogao da lovim.
I kod nas je danas počela sezona. Za mene prva sa puškom. Lovili smo fazana. Događaj za pamćenje. Sedmorica lovaca i tri psa (engleski seter i dva brak jazavčara). U lov smo pošli u / i čim smo ušli u lovište, dok smo punili puške, podignu se dva fazana. Ne zna se koji je bolji. Iskusni kolega kome je ovo druga sezona jednim metkom od 28g ruši oba. Vidim ja, dan obećava. Kako gazimo dalje, ređaju se pucnji jedan za drugim. Vrhunac lova je bio kad su na marku setera, oba brakirca stali da sekundiraju. Oko jednog fazana psi su se toliko posvađali da su podjelili fazana na tri jednaka dijela i svaki uredno aportirao svoj dio. Ja sam imao priliku da pucam dva puta i sva tri sam pogodio, ali zbog uslova terena četvrtog nismo uspjeli da pronađemo. Kao što rekoh, lov za pamćenje.
Dosta sam "solio", sad ću da kažem kako je zaista bilo. Bilo nas je sedmorica sa pomenutim psima, teren u polju uglavnom čist, ali sve fazane koje smo podigli, podigli smo u zaraslim šumarcima i to uglavnom mi, jer je evidentno da psi nisu dovoljno obučeni, niti su u formi. Viđena su četiri fazana i jedan zec, što uglavnom smatram zaslugom loših pasa i još uvijek bujnom šumskom vegetacijom. Jedan fazan se digao na svega nekoliko metara ispred kolege koji je jedva stigao da puca. Naravno, promašio je. Ja prvi put pucam na fazana, nisam nišanio, o preticanju nisam ni razmišljao, pa sam pozdravio reponjin odlazak jednom "osmicom". Razočarani u stanje pred nama, pokušali smo da nađemo teren koji kolege iz drugih grupa nisu obišli. U svom tom gunđanju mojih iz grupe, krenem mimo puta u neki gustiš pun loze i granja (ko me poznaje, zna da volim da se zavlačim u razno-razne zarasle grmove i da psujem kao kočijaš kad se zaglavim i ne mogu izaći ni na koju stranu ), a ovi moji putem. Nakon nekoliko koraka čujem da nešto polijeće desno od mene, ali od grmlja ne vidim ništa. Još nekoliko koraka, čujem polijeće fazan na nekih 50-ak metara od mene. "Eto vam fazana, j.b'o vas on!" - ljutito vičem kolegama iz grupe, ali oni ne obraćaju pažnju na mene, već se raspravljaju kuda ćemo dalje. Polijeće treći nedaleko od mene, i sa lijeve strane pokušava da mi ode iza leđa. "Stani dečko, pa ja imam pušku. Kako ono ide?! Prvo otkočiš, nanišaniš, donja polučok - prvi obarač, gornja pun čok - drugi obarač, ide od mene, znači nišanim malo iznad njega." Konfuzija u glavi. Pucanj! Vidim, leti perje. Dobio je. U međuvremenu, kolege su se malo uključile u "igru", vidjeli da sam podigao fazana i jedan je vidio gdje je pao. Srećom! Nekoliko minuta smo ga tražili po onoj lozi, grmlju i niskom rastinju u kom noga propada skoro do koljena. To je bio jedini fazan koga smo ulovili. Mlad, kratka pera. Vjerovatno iz prihvatilišta, jedan od 92 koliko smo nedavno pustili.
Lovački doručak nam je malo popravio raspoloženje, ali je svima bilo jasno da smo inferiorniji u odnosu na druge grupe jer s obirom na uslove lovišta nemamo adekvatne pse. Ostaje nam da vježbamo reflekse i "upucavamo" puške do kraja decembra kad počinjemo da se nadmudrujemo sa lisicom.
Već je sve rečeno o današnjem lovu. Teren odličan, domaćini još bolji, a gosti... Drugo poluvreme za svaku pohvalu. Dobro sam prošao što nisam morao da duvam u dreger na putu do kuće, inače bi mi naplatili kaznu i za uništavanje državne imovine (dregera). Jedino sam malo razočaran što Neštinci ne vole pivo. Al šta ćeš kad ljudi volu vino. Lepo smo se podnapili vina i još smo i poneli kući, a i rakije. A moram i da pohvalim Lalinu pušku. Premda ne volim PA sačmarice, Lalina je puška stvarno B). Još samo da nauči da puca iz nje. Premda bi mi bilo bolje da ćutim danas.
Lala kaže:
Eeee, da ne zaboravim: danas sam pucao sa municijom koju je punio Sniper Hunter (čuveni model Fukushima) - malo mi je trebalo da se sa NobelSport Vectana, prešaltam na njegovu džebanu. Petla sam oborio na jedno 35 metara u visokom brzom letu, direktnim nišanjenjem bez preticanja. Neću da odajem recept za patrone, to ako hoće neka Sniper kaže.
Municiju koja mi je preostala (možda desetak patrona), sam dao Podunavcu, da ponese, i da je i on isproba u lovu, pa ćemo sačekati i njegove utiske. Moja ocena za Sniperovu džebanu: B).
Sniper, danas nisam nosio u lov Franchi pušku, za koju si ti pravio ovu laboraciju, nego sam lovio sa Lanberom, cev 71, fixni polučok. Patrone su legle i ovoj puški, kao budali šamar, prava stvar!
Hvala Lalo na pohvalama ,drago mi je da je dobra ,sklapam kockice polako ,i kile zadovoljan ,znaci receptura uspela ,imam stalni recepat bar dok imam ovu seriju barutaB)
Sve cestitke na druzenju i lovu i da znas da vam zavidim ,sto nisam bio sa vama
A moram i da se pohvalim da sam danas dobio od Lale jednu lepu kapu, baš po mom ukusu. A i radioaktivnu municiju, ali nažalost kasno (posle lova). Možda bi bio bolji rezultat da je stigla ranije. Manje bi se obrukao. Možda?
Podunavac kaže:
A moram i da se pohvalim da sam danas dobio od Lale jednu lepu kapu, baš po mom ukusu. A i radioaktivnu municiju, ali nažalost kasno (posle lova). Možda bi bio bolji rezultat da je stigla ranije. Manje bi se obrukao. Možda?
Ima vremena probaces je ,pa mi javi rezultate ,kako ti se pokazala ,radioaktivna municija,vidim bilo je fino druzenje i lov ,cestitke!
Bice dana Lalo probace se to cuveno vino iz Nestina nego mi Sremac ne odgovori ono za lijaca hehehe.
Ma sve je dozvoljeno dok je umereno i kad neko to lepo podnosi nije strasno a strasno je za neke koji ne treba ni flasu da pogledaju vec su konfliktni hehe
Jos ako je klopa bila dobra onda vince legne posle lepog lova i jos lepseg rucka ko budali samar.
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.