Da i ja napišem koju reč... Svi smo sa nestrpljenjem isčekivali otvaranje glavne lovne sezone. Današnje prohladno i vedro jutro nagoveštavalo je lep lovni dan. Nakon okupljanja u prostorijama LD-a i upoznavanja sa odredbama novog Pravilnika o merama bezbednosti u lovu , krenuli smo u prirodu. Prvi utisak: neuobičajeno puno bujne vegetacije za drugu polovinu oktobra, kao posledica produženog vegetacionog perioda. Na samom startu- lisica, ali to je već uobičajeno za naš lovni revir, i pored značajnog odstrela. Fazana ima, čini se manje nego koka, ali utisak može i da prevari, pogotovo na startu sezone kada se petlovi vešto izvlače pred lovcima i kerovima kroz gustiš. Kerovi odlično rade, marka, kule, sekunda... ali kolege lovci više promašuju nego što pogađaju, posledica neupucanosti i zaista veštog i brzog leta "divljeg" fazana. Ali, ima i odstrela! Lov odmiče, trska nikad bujnija i zelenija, loza, trnje, bilo je i puzanja i padanja, ali kad "ostane" lisica ili ker aportira fazana sve se nekako lakše podnosi. Doručak u lovu je nešto zaista najbolje i najlepše, mislio sam da za ručak neću ni okusiti prasetinu. Ali... Drugi deo lova-dosta petlova, bolji i strelci, ali kerove već stiže umor, pa i nas lovce, teren je stvarno težak, sunce pripeklo, a slanina i kobasica u želucu odradili svoje; vreme je da se krene na ručak i DRUŽENJE. E, to je ono zbog čega naše lovačke organizacije moraju da opstanu. Bilo je zadovoljstvo sedeti, pričati, šaliti se i pomalo pijuckati sa Podunavcem, Lalom, Sremcom75, Vasom, Daliborom (izvinjavam se ako sam koga od gostiju zaboravio) i "domaćim" kolegama. Priče sa smislom, bez ružnih momenata, teških reči i ispraznih naglabanja-pravo drugarski i lovački. E, kad bi tako moglo i sledeće nedelje, pa one tamo, pa... Nadam se da reči hvale koje su večeras izneli učesnici današnjeg lova i druženja imaju jako uporište u istini i činjenicama, i da će se ovakva i slična druženja nastaviti i dalje, na dobrobit lovstva, lovačke zajednice i svih kolega koji u njima učestvuju!
Ne volim da pišem neproverene informacije ali jutros sam čuo zabrinjavajuću informaciju.
Naime juče je na otvaranju sezone lova na fazana u Šabačkom okrugu upucan lovac na traktoru.Pogođen je u grudi i ima određeni broj kuglica u plućima.
99% da je ovo tačno ali neka postoji određena doza rezerve jer ponavljam nisam bio prisutan. Sve ovo sam čuo od ljudi koji su bili tamo,čak se spominju i konkretna imena-znači poznaju se međusobno.
Ako neko zna nešto više ne bi bilo loše da podeli to sa ostalima.
... sad još više mrzim RADNU nedelju
Svaka čast na lepom druženju u Neštinu!!
Sremac tebi naročito sve čestitke na ostvarenom uspehu!! -jedna lisica pre no 10 fazana! a takođe i na tvojoj lukavosti, metodici ... drugim rečima- znanju i umeću!
Podunavac trebao si sve da ih izazoveš na gađanje posle drugog poluvremena pa im pokažeš kako se to radi!
mis'im nije to ništa strašno iii biće više sreće mis'im drugi puta a i ne dobijaju se ta svadbarska obeležja svaki dan
-možda su fazani s'ovu stranu brži no oniJ sa onu drugu stranu ...
canis aureus kaže:
Sremac tebi naročito sve čestitke na ostvarenom uspehu!! -jedna lisica pre no 10 fazana! a takođe i na tvojoj lukavosti, metodici ... drugim rečima- znanju i umeću!
Znao sam da će tako da bude: čestitam ti Sremac, što si blesavog Lalu zeznuo da se lomata po onoj džungli, da se ožari koprivama, da se izbode na trnje, e sve to ne bi li ti naterao liju na cev, koju si ti svojom lukavošću i metodikom, znanjem i umećem, spucao na čistini, na kojoj si čekao, na 5 metara udaljenosti!
Canis, znaš kad bi on odstrelio liju, obzirom da od svog gustiša kroz koji se prolazi u lovu, najviše voli leniju! Siroma' Sremac, kad smo ušli u neke kukuruze visoke, da proteramo, svi prodjemo, cela ekipa od 10-12 lovaca, i čekamo, čekamo... popušimo po cigaru, ja počnem da se brinem gde je Sremac, da se nije zagubio u kukuruzima, počnem da ga dovikujem, a on baza po kukuruzima levo-desno, 'zahvaljujući svojoj lukavosti, metodici, znanju i umeću'!
Izišao je posle dobrih 10 minuta!
Lala kaže:
Znao sam da će tako da bude: čestitam ti Sremac, što si blesavog Lalu zeznuo da se lomata po onoj džungli, da se ožari koprivama, da se izbode na trnje, e sve to ne bi li ti naterao liju na cev, koju si ti svojom lukavošću i metodikom, znanjem i umećem, spucao na čistini, na kojoj si čekao, na 5 metara udaljenosti!
Canis, znaš kad bi on odstrelio liju, obzirom da od svog gustiša kroz koji se prolazi u lovu, najviše voli leniju!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
canis aureus kaže:
Svaka čast na lepom druženju u Neštinu!!
Canis aureus hvala na čestitkama, ali i na razumevanju dobro osmišljene i dugo razrađivane lovačke taktike!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Cenjene kolege lovci, predlažem da Sremcu, za rodjendan, a iz sigurnosnih razloga, kupimo jedan kompas, da bi čovek mogao da se orijentiše medj' kukuruzima! Ne dao Bog, da se zagubi u lovištu, morao bih da šaljem mog Kastora, da ga aportira iz kukuruza!
Može i onaj mali kompas, na privesku za ključeve....
Zahvaljujući 'lukavosti, metodici ... drugim rečima- znanju i umeću!'... Lele, Canis.... Dabogda išao sa Sremcem u lov, ali na što teži teren!
Bolje mu Lalo stavite biper kao sto kerovi nose.... Izvini Sremac nekako mi je bolje zvucno oglasavanje kad se neko izgubi nego kompasi azimuti itd.... Sala na stranu i mene nervira kad gazim a drugi odstreli nesto pa se jos i hvali kako mu je bilo tesko da odstreli,nije to lako.... Al dobro malo sala izmedju drugara ulepsava lov...
Kakv bre mala šala, Mirko, ja sam smrtno ozbiljan! Ne znaš ti kakvu sam brigu doživeo, kad sam video da mi nema druga, a gledam onog mog fazana na visku, koliki kljun ima i one kandže na nogama, stra' me uFatio, da ga neki fazan juri po kukuruzu, a Sremac malo nabio kilažu, pa je teže pokretljiv, a fazani su brzi, naročito oni neštinski...
Lepo mi se uzdah olakšanja oteo, kad sam posle dužeg dozivanja i navodjenja glasom, konačno ugledao njegov sipmatičan lik kako izviruje iz kukuruza!
Mada, ostali lovci, domaćini, koji poznaju Sremca dobro, nisu se nešto puno nervirali, očigledno mu to nije bilo prvi put, pa su već navikli!
Srecom pa ce se kukuruz skinuti Lalo sve vise.... Do sledece nedelje neces morati da brines,jedino ako Sremac ne bude uleteo u neki gustis pa ga opet ne bude bilo po desetak min....
mirko knezevic kaže:
Srecom pa ce se kukuruz skinuti Lalo sve vise.... Do sledece nedelje neces morati da brines,jedino ako Sremac ne bude uleteo u neki gustis pa ga opet ne bude bilo po desetak min....
Cenjeni kolega, taj film sa 'uletanjem Sremca u gustiš' još nije snimljen, a kanda nikad ni neće biti snimljen. Šuška se da ima potvrdu od doktora, da je alergičan na trnje, bodlje, koprive, i sve vrste žbunja, a da mu je prepisana terapija šetanjem po putu, nipošto u gustiš!
Od sveg uletanja, moj Sremac najviše voli da uleti na doček, dok drugi teraju!
Dakle, kad se skine kukuruz, opasnost od gubljenja na terenu je znatno smanjena, mada, ne bi Sremca trebalo puštati na teren, gde ima više od 5 komada drveća na gomili.... nikad se ne zna, krene čovek, pa zaluta u tolikoj šumi!
Lala kaže:
Cenjeni kolega, taj film sa 'uletanjem Sremca u gustiš' još nije snimljen, a kanda nikad ni neće biti snimljen. Šuška se da ima potvrdu od doktora, da je alergičan na trnje, bodlje, koprive, i sve vrste žbunja, a da mu je prepisana terapija šetanjem po putu, nipošto u gustiš!
Od sveg uletanja, moj Sremac najviše voli da uleti na doček, dok drugi teraju!
Dakle, kad se skine kukuruz, opasnost od gubljenja na terenu je znatno smanjena, mada, ne bi Sremca trebalo puštati na teren, gde ima više od 5 komada drveća na gomili.... nikad se ne zna, krene čovek, pa zaluta u tolikoj šumi!
E jbg, sad moram sve da vam otkrijem!
Nisam ja eskivirao, nega sam u maniru iskusnog lovca ostao da čekam fazana iza pogona, zato što uglavnom beže nazad (iskusni su neštinski fazani, ali i ja sam stari neštinski lisac)!
I zaboravio je Lala da kaže da sa i ja prolazio kroz te kukuruze i gustiš, ali tek kada je pogon izašao...otuda kašnjenje!
Što bi rekao Apinest, sad će da smisli dobar izgovor!
Bolje da si lepo odmah sve priznao, Sremac... Danas si ti požarni za zahebanciju!
Nego, pričao sam danas sa Apinestom, oko odstrela lije, i oko krštenja, spoznao je težinu svog propusta, što nije komandovao pristupanje lovačkom krštenju... A te tvoje advokatske fore, da nema krštenja za svaku divljač, slobodno zaboravi! Budi srećan što te nećemo krstiti za svaku dramliju posebno!
Ima da budeš kršten, jerbo si odstrelio predatora, nije to mala stvar, eheeejjjj!
Pominjane su u razgovoru izmedju mene i Apinesta, u kontekstu krštenja, neke vrljike iz tarabe, meni se omaklo, pa sam pomenuo držalju od lopate kao alternativu, ali smo, imajući u vidu tvoju 'krhku gradju', odlučili da te pošaljemo u bagremovu šumu bez noža, da sam odabereš prut! Ali, pod jednim uslovom: da se ne izgubiš u šumi!
Kuma biraj sam... a sudija se zna već!
Za branioca ti predlažem Punishera, mada, čisto sumnjam da će ti pomoći, nakon tvog greha, a kao otežavajuću okolnost ističem da si pokušao da prikriješ moju ulogu u realizaciji odstrela!
Kolega, šta da ti kažem.... na'ebo si! Jedino možeš da se izvučeš, da kao kurir Jovica što je pojeo poruku da ga ne otkriju, ti pojedeš lovnu kartu!
Jaooo, sad kad 'naložim' Neštince, kad te se dočepaju!
P.S.
Kao pravi drug, daću ti mali savet: u sledeći lov ponesi plastičnu tacnu, pa turi u gaće, na tur, mnogo manje boli kad te opletu!
Lala kaže:
Za branioca ti predlažem Punishera, mada, čisto sumnjam da će ti pomoći, nakon tvog greha, a kao otežavajuću okolnost ističem da si pokušao da prikriješ moju ulogu u realizaciji odstrela!
...
P.S.
Kao pravi drug, daću ti mali savet: u sledeći lov ponesi plastičnu tacnu, pa turi u gaće, na tur, mnogo manje boli kad te opletu!
Ma Lalo odbraniću ja njega ne se sekiraš. Sremac, kad ja stanem pred sudiju, pa kad udarim jednu "Besedu na gori" posle nje ima da budu samo "Lelejske gore"
Od Sremca ima da "ostanu samo dugmići"
Sremac, prijatelju moj što se tiče Lalinog saveta za plastičnu tacnu, ja bih opasno razmislio o tom savetu. Na tu tacnu dodao bih jedan podebeli jastuk, alu gusto punjen guščijim perijem, a ne ove današnje da se lako rastresu.
A pošto si i ti pred ponovom kao u ostalom i ja, dobro bi došla i "Pavlovićeva mast" protiv ljutijeh rana na junaka
Kao pravi drug, moram da vodim računa da ga što manje boooollllliiiiiiiii!!!
A recept sa tacnom može da se koristi i prilikom parade ponosa... Univerzalan je!
Kako je krenulo ovo meracenje i pominjanje raznoraznih krema ti si Sremac nahebo skroz. Bolje bi bilo da ti ker natero nego ovo sto se dogodilo hehhehehe
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.
Sremac evo ti jedan savet ako se opet nekad izgubiš u kukuruzima,staro dobro pravilo je da mahovina uvek raste sa severne strane stabla,znaš gde trebaš da ideš,znaš gde je sever pa polako
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.