Što jes', jes'...
Kad sa ove distance pogledaš, nije taj bravar bio uopšte tako loš, kako hoće da ga ocrne... 'Radni narod, drugar'ce i drugovi, naše samoupravne socijaljistićke zajednice' je sasvim lepo lovio, bez mnogo suvišnih pravilnika, licenci i propisa, a i divljači je bilo neuporedivo više, pričaju ljudi. O prilivu od lovnog turizma neću, da se ne bi brukali.
I šipak je onda smeo neki lokalni 'šerif' da lovstvo, lovište i divljač arči kao svoju dedovinu... časkom ga pozovu 'tamo gde treba', da vidiš kako posle bude sve po PS!
Neki put mi krivo, što su ukinuli ono 'tamo gde treba'!
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
spomen park i danas delimično postoji,u njemu je bilo posadjeno 88 borova od kojih je ostalo nekoliko,svojevremeno je to bio ukras IndjijeB)
TITO, PARTIJA, OMLADINA, AKCIJA...jednostavan sistem, koji je nešto i napravio za razliku od ovih prevelikih "pravaša" , što daju prava ovom i onom, a nema ih NIKO!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
sramota me da iznesem još poneki podatak i da uporedim sa ovogodišnjim,a koji se odnose na broj članova u društvu,unos divljači i hrane i izgradnju lovno tehničkih objekata
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
ehhhh...
'Al' se nekad dobro jelo, BAŠ!'
'...a onda su došli popovi, pa topovi, pa lopovi, i čitav svet se izokrenuo...'
Kada je taj slet održan, ja sam imao 28 godina, bio friško oženjen i na putu da prvi put postanem otac, kupio sam novog Juga 45, i otišao u privatnike. (ehejjjj, to je bio pojam tada). Sremac je pišao po prašini i ulazio u pubertet, a Daki je u svom Vukovaru šibao po Dunavu i po ataru, a većina ljudi je razmišljala da li je bolje letovanje u Makarskoj, ili u Rovinju. Vest dana je bila da je u NS ukraden fića, kojeg su lopovi ostavili na drugom kraju grada kad su potrošili benzin.
A danas?
Danas gledam kako moj najstariji sin i ćerka završavaju fakultete, i lupam glavu šta će i kako će, dalje u životu.
I lupam glavu, šta ću i kako ću i ja dalje, u životu.
Onda odem u neki lov ili druženje sa meni dragim ljudima, i pokušavam da uhvatim barem jedan dan opuštanja, a da ne naletim na neki lopovluk, nekog secikesu, nekog hohštaplera koji će da me izvaćari za neku kintu, uslugu ili robu... A takvih koliko hoćeš - drugovi, opkoljen sam!
Pre par nedelja, RTS je reprizirao staru seriju 'Grlom u jagode'. Mnogo stvari me podsetilo, i mnogo puta sam se osetio kao mali Bane Bumbar.
Bravar je bio bolji, ako ništa drugo, bio je pošteniji... Danas nam prodaju instant demo(n)kratiju, surogat slobodu, a u stvari jurcamo i divljamo kao muva u tegli, začudimo se samima sebi i iznenadimo, kada se u dobroj atmosferi slatko smejemo... Počeću da lajem, ako nastavim.
Toooo, bata Dejo, to je to!!! O tome ti pričam! O vremenu kad se čovek mogao radovati malim stvarima, kada se nisu raspredale priče o milionima, avionima i kamionima, nego je dogadjaj bio i jedno pranje auta u dvorištu.
Džaba nam danas sve ovo materijalno, ako dušu nemamo.
Možda naši povremeni susreti forumaša malo udahnjuju tu dušu? Možda se zato tako dobro osećamo posle, i prepričavamo svaki detalj sa druženja? Ne treba nam Hayat, i gomila para, da bi napravili nešto. Mnogima ni skupa kola, ni preskupe puške, ni garderoba i oprema od par hiljada evra ne vrede - nema duše.
Zato danas mnogi ljudi traže dušu, neki umesto nekadašnje štafete sada predaju jedni drugim flašu rakije, da bi se anestezirali. I u lovu, i van lova.
Bravar je bio bolji... Mladji neka mi veruju na reč.
KAŽU DA SMO DANAS SLOBODNI I DA IMAMO VEĆA PRAVA NEGO IKAD...A JA IM ODGOVARM ..UZMITE MI OVAKAVA PRAVA I SLOBODU I DAJTE MI DA ŽIVIM!!!... a samo da se zna...ja još dobro živim kako žive ljudi oko mene!!!
CRVENO, CRVENO, CRVENO, CRVENO JE BOJA LJUBAVI!!
..JEDVA ČEKAM DA SE OKUPI EKIPA, PA DA MALKO LOVIMO, A PUNO DA UŽIVAMO!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Jadni svi oni ljoodi po Nemačkama, Amerikama, Kenjadama, Australijama, Švicarskama... Nemaju doošoo... Al imaju, dodooše, SVE OSTALO...
Pre neki dan videh, prosečna porodična uštedjevina u Japanu je cca. 207.000$. I u Srbistanu je tu negde, oko 200...
zoranp kaže:
KAŽU DA SMO DANAS SLOBODNI I DA IMAMO VEĆA PRAVA NEGO IKAD...A JA IM ODGOVARM ..UZMITE MI OVAKAVA PRAVA I SLOBODU I DAJTE MI DA ŽIVIM!!!... a samo da se zna...ja još dobro živim kako žive ljudi oko mene!!!
CRVENO, CRVENO, CRVENO, CRVENO JE BOJA LJUBAVI!!
..JEDVA ČEKAM DA SE OKUPI EKIPA, PA DA MALKO LOVIMO, A PUNO DA UŽIVAMO!!!
Umro Tito i otišo na onaj svet, gde se sretne sa majkom. Pita ga mati kako se živi dole? Čula de je teško i neimaština. Kaže Tito, nije loše stara. Pita ga keva kako se on snalazio za letovanje? Kaže Tito, imao sam svoja ostrva Brione. Tamo niko nije smeo bez moje dozvole. U Beogradu Beli Dvor, u Baranji lovačku vilu i još ponešta. Pita ga keva kako je putovao donde iz Beograda? Kaže Tito imao sam svoj voz (Plavi voz), crnu limuzinu Mercedesa i brod Beli galeb. A imao sam i avio ako mi zatreba. Gleda ga mati u čudu, pa onda reče: e moj Jožek, a ja sam uvjek mislila da ti buš bil komunist.
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
Hunter_lovac Offline
· 25.07.2025. 12:56
Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6