apinest kaže:
...Većina se izvukla peške i podizala se daleko od lovaca i pasa ostavljajući svež mirisni trag koji je dosta bunio kerove. I pored toga, moj mađarski vižlan Ares je imao nekoliko fantastičnih marki (iz jedne sam i odstrelio svog današnjeg petla), kao i tri aporta, koliko je petlova danas i odstreljeno. Lisice i šakala nije bilo, ili su nam se vešto iskrali...
Normalno da su vam se izvukle lije, nije bilo Lalinog nosingera, da ih nanjuši gde su !
Sremac75 kaže:
A ni mene da izvršim elegantnu egzekuciju!!
U pravu ste obojica. Naši lovci juče kad su čuli da vas dvojica (+ Kastor) nećete prisustvovati, odbili da idu u lov, jedva smo se skupili da ispunimo zakonski minimum za ulazak u lovište! Zato vas opominjem i pozivam da se redovnije odazivate na lovačke manifestacije u organizaciji našeg LD-a pošto u suprotnom preti opasnost od osipanja članstva i prenamnoženja dlakavih grabljivica (da ne kažem "krupnih zveri" )...
kolege sve cestitke za ulov i lepo druzenje,ja sam juce lovio ali preko telefona zivko sam svaki sat vremena da vidim kakva je situacija
Limun kaže:
Mi smo danas obavili jedan sanitarni lov, radi pregleda pred otvaranje lova na ovu divljac, mi obicno otrsrelimo jednog zeca preko kao i nekog petla vise i odmah po zavrsetku lova ih ispitamo onako taze al na talandari.
Lovilo je nas sedmorica krenuli smo u 07h i sve je bilo gotovo do 09h.
Rezlutat
Pobogu kolega pa sto ne dadoste sansu tom zecicu da poraste? Jadnik nije ga ni umocio, poslaste ga Bogu na istinu, a nema jadan ni za sta da odgovara! B)
Kolega kako stanje stoji dosta ovakvih ce da zagine ove godine i to je sbog toga sto me nisu na UO LU poslusali i zabranili lov na zeca ove godine ili ga bar redukovali, sad sta je tu je nemozemo nista da promenimo, osim sto cu ja da pozizimzbog toga.
Pozdrav od Čarapana! "ja s'tem nem ništa"
"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Limun kaže:
Mi smo danas obavili jedan sanitarni lov, radi pregleda pred otvaranje lova na ovu divljac, mi obicno otrsrelimo jednog zeca preko kao i nekog petla vise i odmah po zavrsetku lova ih ispitamo onako taze al na talandari.
Rezlutat
Pobogu kolega pa sto ne dadoste sansu tom zecicu da poraste? Jadnik nije ga ni umocio, poslaste ga Bogu na istinu, a nema jadan ni za sta da odgovara! B)
Kolega kako stanje stoji dosta ovakvih ce da zagine ove godine i to je sbog toga sto me nisu na UO LU poslusali i zabranili lov na zeca ove godine ili ga bar redukovali, sad sta je tu je nemozemo nista da promenimo, osim sto cu ja da pozizimzbog toga.
U lovistu gde ja lovim, Bogu hvala (sastav terena savrseno odgovara zecu), ali i strogom gazdovanju, zeca ima u poprilicnom broju.
Poslednjih godina pored redovnih lovova (svaki lovac po zeca, a gostima i po dva), nakon sezone smo ogranizovali jedno pa i dva hvatanja (70-120 zeceva po danu hvatanja).
Tako je bilo zadnjih, sigurno desetak godina... i onda....
Prosle godine smo imali velikih problema, zbog poplava, nakon prvog lova smo videli sta je i sta nam je ciniti. Naravno zatvorili smo lov. Protiv prirode se ne moze i ne sme.
U lovstvu, ljudsko zadovoljstvo moze doci na dnevni red, tek kada se priroda podmiri. Svako drugacije razmisljanje vodi ka losoj situaciji u lovistu. To sto neko placa calnarinu, pausal i redovno ide na lovacke akcije, ne znaci da taj ima neosporivo pravo da lovi onloiko koliko on misli da mu je dosta.
Mora se uzeti u obzir da klimatske promene, udruzene sa sve intenzivnijom poljoprivredom ugrozavaju sve veci broj divljaci, mi lovci koji jedini vodimo racuna o optimalnoj brojnosti divljaci na nekom terenu, moramo poceti menjati nase navike, u skladu sa novonastajucom situacijom.
Ako je situacija takva da morate loviti zeceve koji su manji od fazana, onda tu nema razgovora i polemisanja, tu se lov mora smanjiti ili cak obustaviti, ili da se onaj ko bez tog lova kao ne moze, uhvati za dzep, pa kupi zeca i pusta pred pusku, da vidi koliko to kosta (a to je skuplje nego da ode u takav lov ko turista, sa sve smestajem i picem). E kad se karte bace na sto, pa se lepo kaze ko hoce da mu se deli dalje, nek izvadi iz dzepa... onda cemo videti koliko ce ostati tih nepokolebljivih kojima niko na svetu ne moze obajsniti, da loviste nije supermarket (mada se i u marketima sve papreno placa).
Ne znam kakva je tacno situacija u vasem lovistu, ali ako ti kazes da ste predlagali i obustavu lova, to onda nije za salu...
Pobogu pa niko od nas ne ide u lov i ne misli o lovu samo za trajucu sezonu, bolje otici u jedan dobar lov, nego siliti, jer u lovu sila na kraju sigurno gubi. Bolje je na vreme popraviti par crepova na krovu, nego cekati da voda izloce celu kucu do temelja, jer onda je ta opravka skupa rabota, a ponekad je i nemoguca. Kuca se gardi uglavnom jednom u zivotu, a treba da traje i za nase unuke... nase loviste je isto nasa kuca (koju neki od nas vole vise od rodjene) i ono treba da ostane nasim unucima ... tako da jedna ili dve lovne sezone, nama ne moraju mnogo znaciti, ali za buduca pokoljenja mogu imati neizmernu korist.
Prosle sezone smo se odekli zadovoljstva i evo vec ove godine zeca opet ima u poprilicnom broju. Dali smo prirodi sansu da se oporavi, tj da se i ti zecevi koji su preziveli te uzasne poplave, smire, ugoje i sledece sezone razmnoze. Evo i ove godine cemo loviti samo pola od nekadanjseg broja izlazaka, jer racunamo da cemo, ako ne sledece, onda sigurno za dve tri sezone, ponovo moci i da hvatamo zeceve nakon zavrsene lovne sezone.
Ma to vino se druze ukiselilo... Kolko se dugo vozilo sve se izbuckalo i verovatno nije ni zasta... Ako ga drug predsednik nije onako sa mrstenjem degustirao...
Evo prilikom danasnjeg obilazka terena primetim kojota na strnjici kako cerupa divljeg patka,pa sam onda ja njega ocerupo na 300 i koji metar
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Limun kaže:
Rezlutat
U lovistu gde ja lovim, Bogu hvala (sastav terena savrseno odgovara zecu), ali i strogom gazdovanju, zeca ima u poprilicnom broju.
Poslednjih godina pored redovnih lovova (svaki lovac po zeca, a gostima i po dva), nakon sezone smo ogranizovali jedno pa i dva hvatanja (70-120 zeceva po danu hvatanja).
Tako je bilo zadnjih, sigurno desetak godina... i onda....
Prosle godine smo imali velikih problema, zbog poplava, nakon prvog lova smo videli sta je i sta nam je ciniti. Naravno zatvorili smo lov. Protiv prirode se ne moze i ne sme.
U lovstvu, ljudsko zadovoljstvo moze doci na dnevni red, tek kada se priroda podmiri. Svako drugacije razmisljanje vodi ka losoj situaciji u lovistu. To sto neko placa calnarinu, pausal i redovno ide na lovacke akcije, ne znaci da taj ima neosporivo pravo da lovi onloiko koliko on misli da mu je dosta.
Mora se uzeti u obzir da klimatske promene, udruzene sa sve intenzivnijom poljoprivredom ugrozavaju sve veci broj divljaci, mi lovci koji jedini vodimo racuna o optimalnoj brojnosti divljaci na nekom terenu, moramo poceti menjati nase navike, u skladu sa novonastajucom situacijom.
Ako je situacija takva da morate loviti zeceve koji su manji od fazana, onda tu nema razgovora i polemisanja, tu se lov mora smanjiti ili cak obustaviti, ili da se onaj ko bez tog lova kao ne moze, uhvati za dzep, pa kupi zeca i pusta pred pusku, da vidi koliko to kosta (a to je skuplje nego da ode u takav lov ko turista, sa sve smestajem i picem). E kad se karte bace na sto, pa se lepo kaze ko hoce da mu se deli dalje, nek izvadi iz dzepa... onda cemo videti koliko ce ostati tih nepokolebljivih kojima niko na svetu ne moze obajsniti, da loviste nije supermarket (mada se i u marketima sve papreno placa).
Ne znam kakva je tacno situacija u vasem lovistu, ali ako ti kazes da ste predlagali i obustavu lova, to onda nije za salu...
Pobogu pa niko od nas ne ide u lov i ne misli o lovu samo za trajucu sezonu, bolje otici u jedan dobar lov, nego siliti, jer u lovu sila na kraju sigurno gubi. Bolje je na vreme popraviti par crepova na krovu, nego cekati da voda izloce celu kucu do temelja, jer onda je ta opravka skupa rabota, a ponekad je i nemoguca. Kuca se gardi uglavnom jednom u zivotu, a treba da traje i za nase unuke... nase loviste je isto nasa kuca (koju neki od nas vole vise od rodjene) i ono treba da ostane nasim unucima ... tako da jedna ili dve lovne sezone, nama ne moraju mnogo znaciti, ali za buduca pokoljenja mogu imati neizmernu korist.
Prosle sezone smo se odekli zadovoljstva i evo vec ove godine zeca opet ima u poprilicnom broju. Dali smo prirodi sansu da se oporavi, tj da se i ti zecevi koji su preziveli te uzasne poplave, smire, ugoje i sledece sezone razmnoze. Evo i ove godine cemo loviti samo pola od nekadanjseg broja izlazaka, jer racunamo da cemo, ako ne sledece, onda sigurno za dve tri sezone, ponovo moci i da hvatamo zeceve nakon zavrsene lovne sezone.
Skidam kapu!
Nevolja je što većina ne razmišlja tako.
prelep dan za lov kao na prepelice da smo isli,vrucina
evo treca nedelja kako lovimo fazana(petla) i vec se na nekim potezima vidi da ih ima slabije,ali ima ih.ali bice bolje kad malo zahladni ;)
A i danas je pao ka bumm
Ja sam se vratio kuci skroz razocaran. Promasio sam lisicu, pucao tri metka na nju. Da sam pusku bacio na nju verovatno bih je pogodio. !
Šta da kažem NIŠTA ,bolje da sam u lov išao bez puške nego bez pasa. Moje kere plove na oblacima ljubavi, zauzeti jedno drugim, čak nisu ni lajali kada su me videli da odlazim u lov , eh šta je ljubav ali zato se nadam da će za dva meseca biti mali medići taman za novu godinu
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.