Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kako je protekao današnji lov?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kako je protekao današnji lov?
apinest
 Današnji lov u našem lovnom reviru je bio neuspešan. Opet nas je bilo svega šestorica, samo 3 psa, vreme jako toplo i suvo, pa smo se i mi i kerovi umorili pre vremena. Ali, glavni utisak je promašaj šakala u graničnom delu sa Ilokom (RH), gde inače nismo pronašli ništa osim te zveri. Zečevi i fazani su jednostavno zbrisani, a nekad ih je bio popriličan broj na ovom inače mirnom lovnom terenu... Najlepši deo i ovog puta je bio lovački doručak, koji je kumovao bržem umaranju u nastavku lova. Do kraja je bilo pucanja na još nekoliko petlova, ali bez uspeha. Ne opravdavam nikog (ja danas nisam imao priliku za pucanje, nisam vodio psa), ali ovakvo toplo vreme i još uvek zelena vegetacija zaista nisu karakteristični i pogodni za jesenji lov. Biće bolje sledeće nedelje, planiramo šumski lov, valda se ovoga puta neće izjaloviti...

Podunavac
 Nemoj da neko puca prema mojoj granici!ROFL
Mogli bi mi ovde pogrešno da razumemo, pa da porušimo klade.Kalanjikov
Jeli Sremac opet pojeo 1,5 metara kobasice za doručak?Rotilj
Tri prsta 2Kolce

Lala
 Podunavac, rekoh ja da je ta SH Fukushima opasno dobar patron! Ne znam samo kako da se povežem direktno sa proizvodjačem Grin
Drago mi je da si zadovoljan, a možda naFatamo glavnog inženjera SH, da napravi jednu laboraciju za zimski lov, mislim da reče da ne može da lije veću sačmu od 3 mm, ali ako ovako namontira patronu, to će biti sasvim dovoljno.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Podunavac
 Slažem se druže. Sa dobrom početnom brzinom bi i 3mm bilo dovoljno za fazana, bez obzira na temperaturu vazduha.
Tri prsta 2Kolce

apinest

Podunavac kaže:
Ostarili smo, prijatelju, za balvane... Morali bismo da tražimo neku instruktažu od braće sa severa Kosmeta! Tri prsta Zato ćemo pucati samo u sportskoj varijanti. Sremac danas nije bio u lovu zbog poznatih okolnosti Kolceiveli 2Harmonika ali zato očekujemo da sledeće nedelje "smiri" 3 metra! ROFL

Sniper Hunter
 Cestitke Podunavac na lepom ulovu i hvala ti na testu municije ,kockice su se slozile ,Lala je zakljucio isto sto sam i ja mislio ,da moze i sacma od 3mm za zimski period ,i nas kolega Lovac Stari je pucao sa mojom municijom i pokazala mu se dobro ,kile takodje,kockice su se slozile ,znaci samo da se u januaru napuni probna zimska serija i tu je metak za zimuGrin hvala svima jos jednom na pomoci pri testiranjuiveli

Podunavac

apinest kaže:

Podunavac kaže:
Ostarili smo, prijatelju, za balvane... Morali bismo da tražimo neku instruktažu od braće sa severa Kosmeta! Tri prsta Zato ćemo pucati samo u sportskoj varijanti. Sremac danas nije bio u lovu zbog poznatih okolnosti Kolceiveli 2Harmonika ali zato očekujemo da sledeće nedelje "smiri" 3 metra! ROFL

Mogli bi da glumimo balvane. Legnemo na cestu i ne mrdamo nikuda. A žene nek nam donose hranu i piće dok ne prođe "revolucija".ROFL
Tri prsta 2Kolce

Podunavac

Sniper Hunter kaže:
Cestitke Podunavac na lepom ulovu i hvala ti na testu municije ,kockice su se slozile ,Lala je zakljucio isto sto sam i ja mislio ,da moze i sacma od 3mm za zimski period ,i nas kolega Lovac Stari je pucao sa mojom municijom i pokazala mu se dobro ,kile takodje,kockice su se slozile ,znaci samo da se u januaru napuni probna zimska serija i tu je metak za zimuGrin hvala svima jos jednom na pomoci pri testiranjuiveli

Sad kad se navučemo na tvoju municiju ko narkomani moraćeš redovno da nam šalješ "probne" serije.Grin
Tri prsta 2Kolce

Sniper Hunter
 Ma nema problema samo da dodjem u moju "Barutanu",bice municije.iveli 3

duskodugousko
 Danas se na terenima naseg LU culo malo pusaka.Sveopsti utisak je da nema dovoljno divljaci i moram biti iskren,lose se gazdovalo.Prepesaceno je mnogo kilometara a petlovi kao da su u zemlju propali i pored odlicnog rada pasa.Bilo je prelepih marki,nazalost na koke i poneku prepelicu.Gorak ukus ostavlja i cinjenica da je stradalo i nekoliko zeceva tokom lova na fazana,iako zeca lovimo tek sled. nedelje.Pojedini lovci sede po sumarcima,popustali gonice i cekaju zeceve.Cuju se psi kako gone a u daljini preko livade trci zec i ulazi u sumu,bezeci od pasa i odjednom se cuje pucanj a psi staju sa gonjenjem.Tuzno..Bojim se da za par god. necemo imati sta da lovimo..
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)

goranqw
 kod nas je juce bilo otvaranje na sitnu divljac , za svakog iz grupe je bio po zec i fazan , a rc4 - 0 je bio koban za ovog ,,baju ,,

Podunavac
 Čestitke za "baju".Bravo 2
Tri prsta 2Kolce

Lala
 Zbog velikog interesovanja nekih članova našeg foruma, evo mojih utisaka iz današnjeg lova:
Bio sam u komercijalnom lovu kod mog prijatelja i kolege administratora Slave Plane(poznatiji kao SašaPlavna Grin), u Starom Selu pored Velike Plane.
Prvo: da niko ne misli da ću bilo šta ulepšavati, dodavati ili hvaliti. Napisaću onako kako sam ja video i doživeo.

Dakle, Slava je zaista domaćin, u pravom smislu te reči. Ugostio me je, a i noćio sam kod njega. Moram sad da pomenem i njegovu suprugu Miru, koja se toliko trudila da ugodi i meni, a i drugima koji su bili tamo, da mi je bilo prosto neshvatljivo da neko može toliko da se trudi oko gosta. Nadam se da ću moći da im se oboma revanširam za ovakav prijem, i brigu oko mene.
Idemo oko lova: dogovor je bio da lovimo Admin, Boban (Rodja), Slava, ja, i još par ljudi koji nisu sa foruma. Svi smo imali pse, svi željni zajedničkog lova koji skoro godinu dana nikako da realizujemo. Nećete verovati, ali ja sam tek danas uživo upoznao mog Rodju (zašto se nas 2 tako oslovljavamo, znaju stariji forumaši). Elem, lagano okupljanje lovaca, na njihovoj lovačkoj kolibi (tamo gde smo zimus napravili feštu sa hajkom na šakala). Pratilac nam je bio njihov lovočuvar, posle 2 minuta svima je bilo jasno da čovek poznaje skoro svaki žbun u lovištu.
A lovište? Teren pored Morave, ravan, sa popriličnim zaparloženim tablama, oivičenim šumarcima i žbunjem, idealno stanište za fazana. Prolazak kroz takav teren nije jednostavan i lak, jer smo često nailazili na vreže kupina, koje su nas saplitale, ali bez dileme: ovo je jedan od najlepših terena na kojem sam ja lovio! Raznovrsna vegetacija - parlozi, table pod kukuruzom, visoka trava, parcele sa obranim i popadalim suncokretom, remize...Ma nema šta nema! Na tom terenu, po Slavinim rečima, a i po vidjenom, nisu puštani fazani iz uzgoja, nego su isključivo 'divljaci', prevejane reponje, za koje stvarno treba biti majstor, da ga uloviš. Kako reče njihov lovočuvar, to su fazani koji su školovani od šakala i lisica, koji su preživeli svašta, i koji imaju doktorate iz lukavosti! I stvarno je tako! Iako smo svi imali dobre pse, koji su se polomili po ataru od pretraživanja, repate spodobe su u većini slučajeva uspevale da ih nadmudre, da se izvuku, ili prikriju. Imali smo peh, da je vreme bilo izuzetno suvo i prilično toplo, tako da nije bilo lako naći skotove, koji su nekoliko puta uspevali da naprave 'osmicu', i zavrte kerove u krug! Moj Kastor je zaista radio kao švajcarski sat, imao je barem 4-5 marki, ali je samo dva puta uspeo da podigne divljač, i oba puta su majstori tako zdimili u krošnje najbližeg drveća, da nije bilo smisla pucati kroz granje!
Uglavnom, kako smo išli, u vidu blage potkovice, krilni lovci su imali prilike da vide, kako se reponje izvlače peške i po 100-200 metara ispred lovaca, i da poleću bukvalno kao da imaju daljinomer, polet usledi tek onda, kada su predaleko za bilo koji pokušaj pucanja! Neverovatno koliko nam se divljači izvuklo, jednostavno, nismo bili baš dovoljno vešti, fazani su (uz nekoliko gubitaka u njihovim redovima) danas bili bolji od lovaca!!! Ovo je bila teška utakmica, sa nadmudrivanjem, pokušavali smo i ovako i onako, ali nekako uvek smo ostajali kratkih rukava.
Ja nisam imao odstrel, iako sam gazio junački, iako je Kastor radio za medalju, iako mi je Rodja asistirao sa svojom kujom, iako smo ... ma šta sve nismo! Ma nije važan odstrel, ovo je bila akcija non-stop, znaš da je divljač tu, znaš da te čuje i oseti, znaš da može svakog momenta da se začuje klepet krila i ono čuveno 'koooo-kooo-kooo-koo', kad se petao maltene ruga lovcu, što ga je zeznuo!
A da ima divljači, ima, i to poprilično! A da je tamo divljač vrhunski obučena za opstanak - jeste! Kanda smo mi lovci većinom navikli na ove uzgajane kokoške, koje nemaju tako razvijen instinkt, kao ovi divljaci, pa smo zaboravili kako izgleda pravi lov divljaka! Ili sam ja malo zaribao, kod nas u lovištu su pravi divljaci retkost.

Uglavnom, lov za mene fenomenalan, ekipa još bolja, slobodno mogu da kažem da sam siguran da u tim momcima više nemam poznanike, nego iskrene prijatelje, a isto to imaju i oni, u meni!

Za kraj, svima koji žele da osete šta je PRAVI lov na fazana, evo im prilike - cimnite Slavu, verujte mi na reč, nećete se pokajati! Lov bez 'šminke', pravi, tvrdi lov, gde odstrel pada samo kad uspeš da nadmudriš divljač, i kad ti mozak tokom lova radi u tom pravcu, a ne samo laka šetnja i pucanje na trome gajene fazane, ovo je nešto sasvim drugo! Onaj ko želi da se 'namlati' za par sati, mora da bude velemajstor za lov, mi to danas, bez obzira na velik broj vidjenih fazana, realno, nismo bili!
Još jednom, hvala Slavi i Miri, sjajnim ljudima, koji su mi omogućili jedno toliko potrebno 24-časovno opuštanje i uživanje!
I hvala Adminu, Miletu Legendi, Bobanu-Rodji, Intermakeru (koji nije lovio, ali je bio sa nama veče pre lova), Slavinom kumu, i drugim ljudima, za priliku da zajedno lovimo, i u lovu potvrdimo lepo mišljenje koje smo formirali jedni o drugima, preko foruma!
Svaka čast momci - a ti Lalo, pamti, pa vrati!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

joksa
 svaka cast na lepom druzenju i upoznavanju!posto sam ove godine bio gost na sakalijadi kod slave,znam da je ovo sve sto je rekao lala tacno!slava je stvarno dobar covek i odlican domacin!tako da jedan veliki pozdrav i za njega i za vas kolege lovci!
covek je bogat onoliko koliko ima prijatelja!

Cvele
 Evo ja posle duge pauze, ne stizem zbog fakulteta da napisem neku. Otvaranje lova na zeca 30.10.2011godine u mom udruzenju, zbor u centru sela u 06:00h pozdravljanje, lavez pasa, raznorazne price, i oko 6:30h krecemo na jedno od 4 polazna mesta. Jutro veoma vlazno sa mnoogo magle, kerova je slabo bilo ali moj Max od samog starta krece lepo da pretrazuje teren. Mi smo bili na malo visljem kraju postavljeni u liniju, Max jos malo iznad nas, kako smo napravili 4,5 koraka skace prvi zeka drugom lovcu ispred nas, zeka maltene skakuce, nije uhvatio u beg, a lovac ga ,,vozi li vozi'' ocekujem pucanj, ali pucnja nigde, i tako zeka zamace bez i jedno pucnja! Shock Sav zbunjen pitam ga sta se desilo, a on mi odgovara pokusavam da otkocim pusku, a ona otkocena Shock, ovima do njega prazne puske, i lepota, ode zekan, no nadamo se da ce ih biti jos. Tako i bi', u nastavku lova podignuto jos nekoliko komada, sto je zasluzan i moj Max Pas ali na kraju lova uspeh nije izostao, pozdrav! Smile
Cvele priložio:
3_42.jpg

srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Cvele
 Bez njega nista Smile
Cvele priložio:
4_16.jpg

srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

stojkuki
 Idemooooooo !!!!!

Limun
 Ovi zercovi su od danas
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

Hunting Club Astra
 Pozdrav svim kolegama,

ovo je naš (moj i mog saradnika) učinak u današnjem lovu. Najviše me raduje to što se sada za razliku od prethonih izlazaka može videti dosta divljači. Uslovi za lov, e to je posebna priča. Toplo, sve suvo ko barut. Vetar je počeo oko 9, kape su letele sa glava jedna za drugom. Pas ispred mene u travi, ali ne možeš nikako ukapirati da li je tu na par metara il je otišao malo dalje, gledaš u travu al sve se živo pomera, a da čujem gde je, tek je to nemoguće. No kakav god da dan pred nama, mi lovci se moramo prilagoditi, il preklopi pa kuci. Reponja je došao na visak, pas (stara kajla 8 godina), njemu valjda ni meteorska kiša ne bi smetala.

Do sledeće prilike,
Dobar pogled svima!ika
Hunting Club Astra priložio:
bvs06112011.jpg

aca
 evo i mene sa mojim raportom iz danasnjeg lova.ovo je bila prva nedelja na zeca kod nas,i trebalo je cela sekcija da ide na isti teren i tako i bi.krenuli mi ja moj cale i par odabranih pojedinaca,kerovi lepo rade pretrazuju teren nema sta.jedna kuja od naseg drugara sekundirase kad odjednom marka,fazan skoci jedna cev i on odlete,ja moj cale i drugar udjosmo u neko trnje,stadose nasi kerovi u marku pripremase se oni da pucaju ali na komandu daj nema nista,mislimo mi izmileo daleko,kad na grani ja i cale mislimo svraka nesto crno stoji i gleda u nas,posle 3-4metra vidimo mi fazan sigurno ranjen od strane drugog lovca pa se tu spustio jedan drug primeti to i okine jednom i moj cale kaze nemoj da pucas vise da ga ne busis, fazan obesi glavu,drug ode da ga skine posto nije bilo visoko dok ja spremam kesu,drmnu on drvo kad fazan pade na zemlju i pobeze kao metak drug poce da se dere da caleta sam ti lepo rekao da pucam jos jednom,a cale odkud sam znao vidim da je obesio glavu,posle uke i dreke cale i ja udjosmo opet u neko granje kerovi markirase petao skoci i cale promasi obe,nezgodno mu skocio,nismo ni 2 metra krenuli koliko je prepunio skoci petao pravo ispred nas cale dum pade kao dlete mi ga uzmemo i krenusmo dalje.posle smo pretrazili jednu parcelu koja je bas obrasla korovom trazimo kerovi te ce da stanu te nece kad petao skoci ispred caleta opet kao prvi cale dum i fazan pade u vatri stavim ga u kesu i dam drugu kojem je pobegao fazan malopre,odosmo na dorucak bla bla jeli smo i krenusmo dalje koliko smo krenuli kerovi markirase jato jarebica(slika u prilogu)posle smo gazili njivu sa opet nekim trnjem tu je isto bilo marka na 2 koke ali fazana nije bilo,tek na kraju skoci fazan svi pucaju ali daleko jos duva veoma jak vetar,krenusmo dalje kad iz sibljaka skoci opet fazan cale dum i dadosmo drugaru,u nekom bagramaru ker stade u marku kad ono koka,nista mi je pustimo i nastavimo dalje,cujem puske kako pucaju reko mozda ce da naidje na nas koliko to reko fazan iza caleta ja mu kazem pazi fazan iza okrenu se on bam preturi 2 kola i pade uznemo ga mi i krenemo dalje,usput smo pricali kako mi ni da naletimo na zeca dok drugi imaju,dok smo se vracali na zborno mesto cale video zeca na logalu hteo je da se udalji pa da ga puca da ga nerastura kad on skoci cale opet bam i zec poce da se cici i pa se pretura.uznem stavim ga u ranac i vratimo se kuci svi na kafu kod mene.eto to je ukratko od mene(mada sam ga malko oduzio al nema veze)i zamalo da zaboravim da ove godine ima bas dosta divljaci.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Kako spremiti LOVAČKI RECEPT 32 26.05.2022. 07:52
Krivolov - kako se boriti protiv? METODE LOVA 624 19.09.2021. 07:54
Psi i mačke lutalice-šta i kako sa njima? LOV PREDATORA 853 14.01.2021. 22:03
Kako se boriti protiv KRPELJA KINOLOGIJA 386 02.07.2019. 09:48
Kako sam postao lovac LOVCI POČETNICI 29 10.02.2014. 18:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 22
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,472
Najnoviji član: David N

Poslednje vesti
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

65,767,623 posete www.srbijalov.com