Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na divlje svinje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na divlje svinje
denisedi
 Ovaj sa leve strane je star skoro 3 god,a sa desne je brat iz iste roditelje i star je 9 meseca.pozz
lovac
Bog ne racuna onih dana prodjeni u lov.Bravo 2

Bata79
 Dobro je kad ima mladjih kerova da uce od starijih! Pozz

Bata79
 Ne znam da li je neko upoznat o otvaranju lovne sezone za DS u ovoj god? Bilo je price da sezona pocne oktobra meseca, a kalendarski za vepra i nazimad ne postoji lovistaj!!! Zanima me da li ce LU moci da izdaju dozvole za lov vepra ili nazimadi u periodu juna meseca u otvorenim lovistima?

slavko75

Bata79 kaže:
Ne znam da li je neko upoznat o otvaranju lovne sezone za DS u ovoj god? Bilo je price da sezona pocne oktobra meseca, a kalendarski za vepra i nazimad ne postoji lovistaj!!! Zanima me da li ce LU moci da izdaju dozvole za lov vepra ili nazimadi u periodu juna meseca u otvorenim lovistima?

dobro pitanje
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

slavko75
 img823.imageshack.us/img823/83/dsc00051lw.jpg

Uploaded with ImageShack.us

evo jedne slicice iz arhive vpric oko 140 kgpuc puc

Bata79
 Dobar vepric, svaka cast! Cime je oboren?lovac

slavko75
 zastavin karabin calibrom 30-06 ,otprilika na pedesetak metara

peda

Bata79 kaže:

Planom gazdovanja se predvidja broj grla za odstrel za tekuću lovnu godinu. Ako plan predviđa možete loviti vepra i nazime do 2 godine tokom cele godine u pojedinačnom lovu (lovac + pratilac). Grupno sa kerovima od 01 oktobra pa do 31 decembra. Jel malo jasnije,,, pozzz

Bata79
 Jeste jasnije, ali mi nije jasno kako je neko mogao da smanji sezonu grupnog lova i svede je na tri meseca sa kerovima? Bas bih voleo da dodje neko i da lovi DS na 900-1500m nadmorske visine po planini bez kerova! To je smesno, pa ne lovimo mi po ravnici pa da tako lako mozemo da pratimo divljac!Glavu o zid

peda
 E moj Bata79, i meni to nije jasno, ali Zakon je to propisao

LU Aleksandrovo
 E lovimo i mi banaaani sa kerovima al gvozdenim vidi se u pozadini. Evo ti primer vepriaa od 270 kg. do du?e kljove mu nisu ni?ta posebno al je on bio impozantan.

Bata79
 Svaka cast, cuo sam da se i kombajnom rasteruju DS iz kukuruzista! Samo ne znam sta mi da upalimo od masina i krenemo planinom?! Inace svaka cast na odstrelu, i ako ima neka lepsa slika gde se bolje vidi, ne bi bilo lose. Pozz

LU Aleksandrovo
 Znam da kod vas tako ne mo?e kao ?to kod nemo?e sa psima, svinje su kod nas obieno u velikim zadru?nim kompleksima velieine i do 1000 hektara, i jedini naein je da kombajneri hoae da nameste proseke pa da onda deo po deo kombajniraju, u principu u mom lovi?tu se tako odstreli 90 posto svih odstreljenih svinja onih 10 posto spada u slueajan odstrel. sad au na?em jo? neku fotku.

LU Aleksandrovo
 Evo ga te noai pre slavlja a posle napi?em ?ta se sa veprom desilo.

LU Aleksandrovo
 Odstreljen u 5 sati poslepodne i lovci mu samo izvadili jaja, skupila se gomila lovaca svi oti?li na tablu kukuruza dre?dili do 10 sati i nieega vi?e nije bilo, utovarili vepra do?li u selo slikali se i na drugoj slici vidi? vreme kad mu je izva?ena utroba, potom slavlje i tek u 9 sati do?li da ga deru, prvo je samo glava zaudarala tamo gde ga je lovac overio nakon odstrela zatim predeo oko rane da bi u 11 sati meso poeelo bukvalno da peni i odvaja se od kostiju, poeelo bakterijsko raspadanje sa onim karakteristienim smradom i ?unke koje jo? nisu smrdele i stavljene su u zamrzivae su proradile i usmrdile se, danima nismo mogli da se re?imo smrada u zamrzivaeu, svi su okrivljivali jedne druge a vepar zavr?io u kafileriji, pohlepa eto takvi smo mi lovci i zavist ti odstrelio a ja nisam.

Bata79
 Ma vepar je stvarno odlican. Steta sto nije imao dobar trofej!

misa 71
 Svaka cast za velicinu vepra B) Bravo 2
A za baceno mesto Jaooo
I najsporiji sa ciljem su brži od najbržih bez cilja. Stari

Bata79
 Da znas da je steta za meso, mogli su bar za kerove da imaju! Ali izgleda da su preterali sa slavljemiveli 3 Nego kako da mi vratimo nasu planinsku sezonu sa kerovima na malo duze od ova tri meseca?!

LU Aleksandrovo
 Sa kombajnima ro?o, probaj da registruje? kuce ko kombajne. Neae? vrati? nikako dok politieki subjekti to ne odobre a odobriae samo ako im bude interes.

Bata79
 Razumemo se mi u potpunosti, samo bih ja voleo da ih provedem malo po planini, trnjacima i snegu preko pola metra pa da vidimo da li smo u lovu ili na planinarskom izletu!? Inace dobro je to sa kombajnom pre 2god su lovci iz Stajiceva kod Zrenjanina tako lovili i odsrelili, mada smo mi dosli posle toga na zeca i fazana u goste!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lov na DIVLJE PATKE LOV NA SITNU DIVLJAČ 1670 29.09.2021. 18:43
Male tajne u lovu na divlje svinje METODE LOVA 140 13.09.2017. 13:56
Trag divlje svinje DIVLJAČ 47 05.02.2017. 20:40
Pripremanje divlje guske LOVAČKI RECEPT 11 10.12.2012. 09:32
Divlje guske u našim lovištima STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 06.10.2011. 20:17
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,462
Najnoviji član: Lela

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,553,919 posete www.srbijalov.com