Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kako je protekao današnji lov?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kako je protekao današnji lov?
DakiNS
 Okupljanje jutros u Bečeju kod šljunkare,krenuli u lovište a sa nama i vetar . Suvo sve kao barut, terali smo deo kukuruza uz nasip, fazana oko 6 od toga 2 odstreljena dizali se i po 100 m daleko kerovi dobro radili ali džaba matore iskusne reponje (Dijana da li su možda imali šestomesečni kurs iz preživljavanja)Zatim smo terali neku trsku punu kupina, (znam kako je Lali bilo u Neštinu) digao se matori petao već na kraju, ispratiše ga kao vojvodu ali nije računao da sam naštelovao nišanske sprave pa sam ga rušio na pedesetak metara, normalno Aka je odradila u stilu , iako je poslednja stigla do mesta gde je pao prva ga je pronašla i donela,to je bio treći odstreljen, posle doručka koji je bio ladan bez vatre zbog opasnosti od požara jer je vetar već uveliko divljao.krenusmo oko deset da namirimo ostatak grupe, ali avaj da smo dobro pucali bilo bi i viška, ovako smo do 14 časova gazili šumu, trske, travuljinu pored kanala reponje se dizale mi ih gromoglasno ispraćali, žao mi je što sam imao samo jednu priliku za pucanje tako da je rezultat 1:1 . Doduše bilo je fazanske ženskadije koliko hoćeš skoro da su i nas spopadale u nedostatku reponjaFrownDomaćini na visini zadatka smeha šala viceva koliko hoćeš a i lepe kajsijevače iako ona nije krivac za promašajeGrin, slike slede
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

DakiNS
 domaćini
DakiNS priložio:
domacini.jpg

DakiNS
 ulov

Lala
 Današnji dan, ponovo sam bio u gostinskom lovu (Lalo, Lalo, šta će reći ljudi, samo se gostiš!?No no no ) ovaj put kod moje koleginice administratorke Huntinggirl1, u Bečeju. Obilazim kolege administratore, nije to bez veze, šta mislite? Grin

Ekipa za lov, Sanja, sanjin suprug, i još dva lovca, kao domaćini, i ja kao gost. Lovili smo jedan omanji deo u ataru, pod sirkom i parlogom, ne veći od 5-6 hektara - a unutra divljači kao u priči! Ovo je bio jedan od lovova sa najmanjom predjenom kilometražom, jedan od najkraćih: krenuli smo oko pola 8, a završili smo lov već oko 10, sa sve pauzom za doručak, i cigaret pauzama izmedju svakog prolaska!
Vrcaju fazani i koke na sva strane, psi luduju od mirisa, marka-kule-marka...Ja gledam i ne verujem! Pravilo je da se puca samo petao, a koka ima, koliko sam ja brojao, otpriliike 4-5 na jednog petla (brojao sam kako se divljač dizala).
Prošle godine sam takodje bio jednom kod njih u gostima, i onda sam napisao da su izuzetno disciplinovani u lovu, gosn. Šandor je rigorozan, po pitanju kodeksa i ponašanja u lovu!B) Meni je bilo drago da sam lovio pored jednog njihovog starijeg lovca, kojem nisam hteo da dozvolim da gazi kroz gustiš, nego sam ja kao mladji gledao da prodjem teže delove, mislim da su to videli i ostali, niko nije ništa komentarisao, ali... znam da je stariji kolega cenio to što se tako ponašam.
Već na samom početku lova, u prvom prolasku dela terena, moj Kastor uredno 'štrika' ispred mene, vidim po psu da se uzludio, i da vuče miris, kako se divljač izvlači. Dižu se koke uglavnom, ali su sve baš poprilično krupne, sa dugim repovima, tako da ako lete u pravcu sunca, čovek može lako da se prevari i da puca, ali zato sve kolege viknu 'koka!', da bi upozorili da se ne puca.
Šandor, sa svoja dva NKD psa, veteran Maxa, i omladinac Ficko/Doni/Zozo (pas sa 3 imena, jedno je iz rodovnika, a druga dva koriste Sanja i Šandor, svako drugačije, i pas reaguje na dva imena!!!!), uredno prvi obara jednu matoru petlinu, sa pozamašnim repom. Idemo dalje, psi su nestrpljivi, a i lovci Grin.

Na samom kraju table, moj Kastor, posle dužeg kulea, zakucava marku, Sanja stoji jedno 10 metara dalje i sve gleda, ja prilazim mom dilberu, komanda 'Daj!', diže se reponja samo takav, obaram ga prvim metkom, pas donosi aport, a Sanja (kinološki sudija), samo reče 'Bravo' - i meni je jasno da smo pas i ja odradili školski primer odstrela; ali ona moja budala kereća neće da preda aport, otac ga njegov blesavi, nego hoće da se igra sa mnom!!! Tako da smo dobili mršavu četvorku od gdje sudije za utisak u radu Grin.
Elem, da ne dužim: prošli smo tu tablu još 2 puta, sa pomeranjem u stranu po 50 m, i svaki put ista priča - iskaču koke, poleću na sve strane, dok se petlovi peške izvlače, pa ili pokušavaju trkom preko oranica da zbrišu, ili poleću na samom kraju nekog žbuna, ili sirka.
Stalno pominjem sirak, sada sam se ponovo uverio, da je to 'majka Janja' za fazana! I zbog hrane, a i zbog zaklona, valjda se sav fazan iz okoline koncentrisao tu.
Kasnije, kada smo završili lov, ja sam ostao bez teksta, kada su mi rekli da na taj teren nisu uopšte puštali fazane iz volijere, nego da su bukvalno svi tamo zatečeni, iz prirodnog legla, iili preostali od prošle godine.
Naravno, nije izostalo ni priče i razgovora o lovačkim temama, što je bilo i za očekivati.
Ovaj vikend mi je bio pun utisaka, lepih stvari, druženja sa dobrim ljudima, ali skoro 3 dana odsustva od kuće ne može često da se priušti, dokle će me moja Sosa trpeti ovakvog, ne znam!ena
KO joj je kriv, kad neće da postane lovkinja! Grin

Slika posle završenog lova: bračni par Sanja i Šandor, i Lala i obavezna cigara(levo), sa psima: levo je moj dilber Kastor, pa Ficko/Doni/Zozo (neka se dogovore Sanja i Šandor koje mu je pravo ime Grin), i desno veteran Maxa! Obratite pažnju na repinu fazansku, kako se vuče po zemlji! Smile
Lala priložio:
becej_2.jpg

Bogu 'fala, što sam Lala Smile

slavaplana
 Ja sam danas lovio U Milosevcu kod prijatelja i prezadovoljan sam i lovom a i druzenjem !Dosta promasaja na zeca, fazana ali i ulova..
Sve u svemu lepo druzenje pre svega!!!!!

slavaplana
 U subotu je odrzana Medjunarodna utakmica sa ostrelom za ostrodlake nemce u Starom Selu na kokoj je uzelo ucesce 11 psa!!Evo slike LALE sa gostima iz Ministarstva Aleksandrom Radosavljevicem i Miodragom Strnadom koji su bili moji gosti tog dana a kasnije su otisli put Nisa na savetovalje o jarebici!!!

Lala
 Jeste Slavo, Aca i Miodrag su došli pre početka lova, da se vidimo i da popijemo kafu, nas četvorica, i mogu ti reći da mi je svaki susret sa ljudima koji rade na donošenju odluka o lovstvu, jako koristan, a nadam se da i neka naša razmišljanja i njima dobro dodju, u radu! 

Sremac75
 E ja sam danas lovio u svojoj grupi u Bačkoj Palanci!
Atmosfera je bila odlična osim što su me grupovođa i njegov zamenik u dozvolu upisali kao gosta....što je izazvalo interesantnu reakciju ostalih lovacaROFL

Inače, divljači manje nego ikada, lov je trajao do 13h, puno pregaženog oranja, dobra disciplina, i nas 7 smo ulovili 6 zečeva i 2 fazana....nismo se namirili!

Čak sam "zameniku grupovođe" (postavio ga je Piškać a ne grupa) ja dao jednog zeca jer sam odstrelio dva a on nijednog, a on je kao "pravi domaćin" izabrao onog veeelikog, dok je meni, "gostu", ostavio plovnjaka.
Piškaćeva škola...šta reći!

I još nešto....lovci su jaaaako nezadovoljni samovoljom i samoljubljem naših vlastodržaca...neki najavljuju odustajanje od lova, neki psuju.....
Čini mi se da neke stvari polako dolaze iz dupeta u glavu, i da će ovi "naši" veoma brzo poželeti "govnjivu motku"!!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala
 Sremac, samo da znaš da smo te pominjali u Vel.Plani... Bila su 3 administratora prisutna (Slava, Admin, ja), pa Intermaker, kao superadmin i nelovac, falio nam 'stručni pratilac'! ROFL
Unapredjen si u pampers experta, ti i punisher, a bogami i moj Rodja Boban (moderator)... rodna beše ova godina, za bebe!Bravo 2

huntinggirl1
 Dakijev pet'o sigurno nije imao rep kao naš, lalo uporedite slike, da vidimo čiji rep je duži, iz velikog rita ili sa šuputa.... lepo druženje i jako lep lov, nadam se da se Lala nije umorio punoSmile
Pas Kuca Pas 2 živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!

Lala
 Lala ne pamti, kada je MANJE prepešačio u nekom lovu na fazana, i na tako malom prostoru video toliko divljači!
A jedan od 'krivaca' za takav fenomenalan lov (pored Sanje) je i ovaj gospodin sa slike - Šandor Bognič, grupovodja, stručnjak za moleraj u vlastitoj kući (hehehehehehe), kavaljer za podršku Sanji!
Šandor i Ficko/Deni/Zozo u pozi za naslovnu stranu lovačkog magazina:

DakiNS

huntinggirl1 kaže:
Dakijev pet'o sigurno nije imao rep kao naš, lalo uporedite slike, da vidimo čiji rep je duži, iz velikog rita ili sa šuputa.... lepo druženje i jako lep lov, nadam se da se Lala nije umorio punoSmile

Dijana biću maloVan teme, u knjizi Nacionalni park Srbija piše da je mobilni telefon organ koji spaja ruku i uvo modernog srpskog biznismena. Dva moderna srpsa biznismena kada se sretnu odmah ga vade i stavljaju na sto da mere čiji je manji. A mi smo ipak lovci pa ćemo meriti čiji je veći rep, nemojte da me naterate da vadim iz kante vrećicu sa kožom od fazana jer je rep ostao ceo na koži.Smeko Svejedno bitno je da smo se lepo družili i lovili a i oba fazana su iz BEČEJAiveli 3

huntinggirl1
 au, pa još i da se zagledam.... a moler završava, tako da vam ne gine isto što i šandoru, uskoro.....

nadam se da lovimo ponovo, repriza k'o doček nove godine...
Pas Kuca Pas 2 živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!

Lala
 Posle lova mi je Sanja pokazala otkuvanu lobanju vuka, kojeg je onomad odstrelila. Poprilična vučina, pa sam čisto radi poredjenja, da se shvati veličina, u lobanju zatakao cigaretu - uostalom, taj vuk je ionako već 'popušio'! Grin

Lala

DakiNS kaže:
ali avaj da smo dobro pucali bilo bi i viška, ovako smo do 14 časova gazili šumu, trske, travuljinu pored kanala reponje se dizale mi ih gromoglasno ispraćali, žao mi je što sam imao samo jednu priliku za pucanje tako da je rezultat 1:1 .

KoleZa moj mLogopoštovani, moram da Vi skrenem pažnju, da je za uspeh u lovu, pored želje i dobre volje, ipak potrebna preciznost!ROFL
Takodje te zamoljavam, da obratiš pažnju na sledetju sliku (Pantitju!), gde pripremam novu rasu pasa, Novosadske Sobne Goniče, za lov na fazana!Pas

DakiNS

Lala kaže:

DakiNS kaže:
ali avaj da smo dobro pucali bilo bi i viška, ovako smo do 14 časova gazili šumu, trske, travuljinu pored kanala reponje se dizale mi ih gromoglasno ispraćali, žao mi je što sam imao samo jednu priliku za pucanje tako da je rezultat 1:1 .

KoleZa moj mLogopoštovani, moram da Vi skrenem pažnju, da je za uspeh u lovu, pored želje i dobre volje, ipak potrebna preciznost!ROFL
Takodje te zamoljavam, da obratiš pažnju na sledetju sliku (Pantitju!), gde pripremam novu rasu pasa, Novosadske Sobne Goniče, za lov na fazana!Pas
lovac Izvinte mlogopoštovani koleza jesul ovi krpeni ili praviROFL

Lala

DakiNS kaže:

PRC!!! Smeko

Lala

DakiNS kaže:
Izvinte mlogopoštovani koleza jesul ovi krpeni ili praviROFL

NA BATERIJE!!!
ROFL

DakiNS

Lala kaže:

DakiNS kaže:

PRC!!! Smeko

E sad me vučeš za jezik pa vidiš da sam diplomata i imam veliko poštovanje prema starijim kolegamaika

DakiNS

Lala kaže:

DakiNS kaže:
Izvinte mlogopoštovani koleza jesul ovi krpeni ili praviROFL

NA BATERIJE!!!
ROFL

A znači na BAKTERIJE vidim ja da je nešto čudnoROFL

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Kako spremiti LOVAČKI RECEPT 32 26.05.2022. 07:52
Krivolov - kako se boriti protiv? METODE LOVA 624 19.09.2021. 07:54
Psi i mačke lutalice-šta i kako sa njima? LOV PREDATORA 853 14.01.2021. 22:03
Kako se boriti protiv KRPELJA KINOLOGIJA 386 02.07.2019. 09:48
Kako sam postao lovac LOVCI POČETNICI 29 10.02.2014. 18:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 22
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,472
Najnoviji član: David N

Poslednje vesti
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

65,767,622 posete www.srbijalov.com