|
Kako je protekao današnji lov?
|
| Podunavac |
Objavljen 06.11.2011. 21:46
|

Lovčina

Upisa: 7756
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Kod mene danas lep dan, toplo i suvo bez vetra. Nas 8 lovaca odstrelili smo 7 fazana i 2 zeca. Fazan kog sam ja danas odstrelio je imao duži rep i od Lalinog i od Dakijevog fazana iz Bečeja. Nažalost jutros sam zaboravio da ponesem foto aparat pa nemam slika. Posle lova je bilo lepo druženje i čobanac od zeca (naravno uz pivo i vino), ali ja sam imao nekog posla pa sam morao ranije kući.
|
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 06.11.2011. 21:49
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Rođo imaš na pričaonici da sam fazanu rep morao presmotati dva puta da se ne vuče po zemlji pa sada ti vidi sa kim ćeš da se meriš
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
| |
|
|
| Podunavac |
Objavljen 06.11.2011. 21:49
|

Lovčina

|
Lala kaže:
KoleZa moj mLogopoštovani, moram da Vi skrenem pažnju, da je za uspeh u lovu, pored želje i dobre volje, ipak potrebna preciznost! 
Takodje te zamoljavam, da obratiš pažnju na sledetju sliku (Pantitju!), gde pripremam novu rasu pasa, Novosadske Sobne Goniče, za lov na fazana! 
Ovi mi kučići liče na one Dakijeve kućne maze sa kojima lovi.
|
| |
|
|
| Podunavac |
Objavljen 06.11.2011. 21:51
|

Lovčina

|
DakiNS kaže:
Rođo imaš na pričaonici da sam fazanu rep morao presmotati dva puta da se ne vuče po zemlji pa sada ti vidi sa kim ćeš da se meriš 
Rođo znaš da ja fazane stavljan u najlon kesu. E ovaj je danas imao toliki rep da mi je trebala vreća za smeće koja se stavlja u kntejner.
|
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 06.11.2011. 22:01
|

Admin

|
Rođo ti ode u lovačke priče , ja ga pretera ali te ne stižem
A za one komplimente o mojim kerama te zovem u goste u lov
|
| |
|
|
| huntinggirl1 |
Objavljen 06.11.2011. 22:11
|

Lovčina

Upisa: 1169
Pristupio: 17.07.2010. 15:32
|
daki, zovi ih malo više,
|
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 06.11.2011. 22:13
|

Admin

|
E sada ću Rođu da najedim na temi bretoniB)
|
| |
|
|
| Aca Velika Plana |
Objavljen 07.11.2011. 07:26
|

Stari član

Upisa: 389
Pristupio: 06.04.2011. 08:42
|
Ja sam jucerasnji dan proveo toliko dobro da jos uvek nemogu da smirim utiske,isao sam u goste u L.U. Obrenovac kod koleginice Danice Kovac i njenog muza Bojana na otvaranje sezone na zeca i ujedno u lovu na fazana,vetar je jak duvao(odro mi ledja) ali ulov i druzenje nije izostalo,nas 5 smo solidno prosli namirili se i imali po kojeg viska i fazana i zeca i more pataka gde smo malo isprobavali rad u kanalima sa trskom ,divljaci ima u izobilju a pogotovo srnece koje smo videli ohoho(premnogo) sto je najbolje fazanska divljac je iz prirodnog uzgoja,reponje do bola,mogu samo reci da su Danicini bretoni i moj nemac imali oko 40 tvrdih marki na fazana,promasio sam dva petlica "a la tanjir!" koliko sam se smejao zbog toga samo sto nisam zaplakao ! sve u svemu lepo druzenje jos prijatniji domacini. ee kakvo je to loviste kad nema sakala i lisice! mi mozemo samo da sanjamo o tome u pomoravlju..... pozdrav |
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 07.11.2011. 07:34
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Evo slike dve repate žrtve iz subotnjeg lova kod Slave, u Starom Selu.
Admin i Mile Legenda su ih ipak nadmudrili!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| darkon |
Objavljen 07.11.2011. 15:10
|

Lovčina

Upisa: 1727
Pristupio: 16.08.2010. 17:33
|
Lalo, ti fazani pored Morave, izgleda svi istu školu uče. 
I kod mene je situacija ista, pored Morave, a i u drugim delovima, dosta matorih fazana, pravih divljaka, koji su dobrano izvežbani i ne podižu se tek tako.
Ali je i to ono što daje posebnu draž lovu i gde lovački psi maksimalno dolaze do izražaja.
A i kada ne bude ulova, opet bude "milion" zanimljivih situacija, jer je divljač ipak viđena, sve je to tu negde, samo malo više sreće, ali ono najbitnije je da divljači ima.....
Sad u nedelju sam lovio pored Morave. I pored "loših uslova"( suvo, toplo...), lov je bio odličan i uživao sam u radu pasa.
Videli smo fazansku divljač, šljuke, srneću divljač, po nekog zeca, dosta barske divljači, a ponešto smo i ulovili.
Evo tih "Moravskih reponja", iz ove nedelje.

A evo nešto i od prošle nedelje. Na ovoj slici je i jedan zaista zanimljiv fazan, koji se ne viđa baš svaki dan.
 |
| |
|
|
| misa 71 |
Objavljen 07.11.2011. 16:18
|

Veteran

Upisa: 649
Pristupio: 02.02.2011. 09:47
|
Evo i ja da kažem koju reč o jučerašnjem lovu na fazanskog petla. Jutro malo prohladno sa malim povetarcen što i nije bilo tako loše za kerove. Tokom lova vetar je sve jači bio pa je u jednom momentu i košavske jačine bio. Ni vetar nije pokvario lovni dan a naši pomoćnici u jučerašnjem lovu bili su dva odrasla poentera i jedno štene ženka poentera. Kerovi su tako dobro odradjivali posao da je bilo za svaku pohvalu a naravno i odstrel petrova nije izostao.U lovu je učestvovalo šest lovaca . Da ne spominjem cifru na kraju lova svi su imali po fazana a bilo je i za počasne stare lovce penzionere po koji.
U 13,00 č. završio se lov ali ne i druženje. Na salašu kod kolege Mišić Stanka čekao nas je kotlić sa perfektnim pasuljem ,vrućom pogačom,pravim mhomoljskim tvrdim ovčim sirom , domaća rakija,domaće vino,pivo......... a da bilo je i salate . 
Evo fotografije ja i moj drugar Mile zv.Tapilo sa prva dva odstreljena petla
I najsporiji sa ciljem su brži od najbržih bez cilja. 
|
| |
|
|
| Predator |
Objavljen 07.11.2011. 23:36
|

Veteran

Upisa: 899
Pristupio: 13.04.2010. 00:49
|
[xhide]Prva nedjelja lova zeca ove sezone. Ekipa koju činimo nas šestorica orna i vesela. Dva brak jazavčara i engleski seter. U planu imamo da obiđemo veliki teren na kom smatramo da bi trebalo biti zeca. Nevolja je što se to jednim dijelom oslanja na seoska dvorista pa se trudimo da ispostujemo propisanu daljinu izmedju nas i naseljenih objekata. Vrijeme vedro sa pokojim oblačkom koji su nas uglavnom zaklanjali od sunca. Blaga rosa je malo pokvarila raspoloženje kolegi koji je krenuo u dubokim patikama, ali se i ona brzo povukla. Mali gutljaj jabukovače iz nove pljoske, "daj Bože dobra lova" i krećemo. Već na samom startu, neposredno nakon punjenja puške, skače mi zec na nekih 15-ak metara. Maša u zgibu ramena i trenutak kasnije njena donja cijev sigurno šalje svoj ubojiti sadržaj (M-90, 32g, 3,5 mm) u pravcu nesrećnog zeca. Moje neiskustvo i brzopletost uzeli su danak. Zečić jedva da ima 2kg. "Zec je zec", tješe me kolege i čestitaju. Pola sata zatišja, pa kolegu Predsjednika iznenadi fazan. Promašaj. Pucam i ja. Nezgodan let, poprilična daljina (ne preko 50 metara) i naravno promašaj. Malo kasnije kolega Predsjednik se iskupljuje. Skače mu zec sa oranja na nekih 30-ak metara i njegova 16-ica jednim metkom završava posao. Hvali se iskusni lovac, ali ja mu odgovaram da ne bi ništa ulovio da mu nisam ja kupio pravu municiju i donio za današnji lov. Inače, prošle godine ga tjerao grdan maler (nije ništa odstrijelio cijelu sezonu ). Nakon pređenih par stotina metara u listu uspješnih strelaca se upisuje i drugi kolega. Ivan je dobio zeca iz drugog pokušaja. Kolega Predsjednik se malo osilio pa je počeo da izaziva sreću pa je pucao na zeca na čistini sa nekih 50-ak metara. Dvaput. Nije bilo dovoljno. Nakon 100-ak metara zec je počeo da usporava i uvlači se u neko šiblje. Nekoliko minuta kasnije Predsjednik ponovo dvaput puca u njega, ponovo ga ranivši, ali usljed nezgodnog terena i neiskustva naših pasa, zec ostaje da skonča u njivi pod ogromnim sirkom. Nastavljamo dalje. Pošto je počeo sve jači povjetarac, hvatali smo se šumaraka i tu pokušavali pronaći još kojeg zeca. Utom je došlo vrijeme da se doručkuje. Stara priča, čiji je ajvar bolji, a čija rakija. I naravno, priča o pucanju na "nerealne daljine". Sklapam u glavi kockice i donosim odluku da ne pucam na području gdje ne mogu ispratiti potencijalno ranjenog zeca, jer je realna vjerovatnoća da neće biti pronađen. Nakon doručka smo se uglavnom držali šumaraka i skoro svakih 20-ak minuta dizali po zeca. Na većinu nije bilo moguće pucati jer su nestajali u gustišima prije nego što smo mogli da nanišanimo. Ona "manjina" što nam je dala priliku da pucamo, uglavnom je platila glavom. Već vidno umorni, ali i dalje nepodmireni, pretraživali smo temeljno teren što je na kraju rezultovalo da smo svi imali po zeca. Bilans: šest odstrijeljenih zečava. Kako smo očekivali, odlično smo prošli. Jest da dvojica kolega nisu bili uspješni, ali tu smo bili mi da se pobrinemo za njih ( i naravno da ih zezamo cijelim putem kući ). Poslije predivnog lovačkog dana, uspješnog lova i veselog druženja, ostaje i gorak ukus jer nismo uspijeli da pronađemo dva ozbiljno ranjena zeca. Takođe tamnu sjenku na ovaj doživljaj baca i želja za dokazivanjem (ili žeđ za što većim odstrijelom) kod pojedinih kolega što dovodi u pitanje koliko imaju svijesti o sve siromašnijem životinjskom svijetu i ulozi lovca (čovjeka) u njegovom očuvanju. Da ne bi' došao u iskušenje kao pomenute kolege, nakon što smo bili podmireni, sa ispražnjenom puškom sam prešao preostali dio terena. Nisam želio nikom nametati svoje viđenje stvari, ali mislim da sam postupkom jasno iskazao stav. Pouke koje sam izvukao:
1. Ne pucaj ako nisi siguran da je divljač u dometu, jer se lako može desiti da je ranjenu nikad nećeš pronaći.
2. Ako nemaš dobrog psa, pucanje na zeca u gusto obrasloj šumi (sirku, parlogu, remizi) takođe realno može dovesti do uzaludne potrage za njim (prošli put jedva pronađen fazan, ovog puta dva izgubljena zeca).
3. Vođenje u lov pasa koji nisu prošli osnovnu obuku, može da ima koristi, ali i štete (gubljenje vremena oko dozivanja i sl.).
4. Ako ste ulovili dovoljno da podmirite grupu, zašto loviti dalje? Razmislite da li ćete imati šta loviti neki sljedeći put.[/xhide]
|
| |
|
|
| Aca iz Mp 153 |
Objavljen 08.11.2011. 16:42
|

Mlađi član

Upisa: 37
Pristupio: 28.12.2010. 18:16
|
BEga
|
| |
|
|
| Aca iz Mp 153 |
Objavljen 08.11.2011. 16:42
|

Mlađi član

|
BEga
|
| |
|
|
| Aca iz Mp 153 |
Objavljen 08.11.2011. 16:43
|

Mlađi član

|
Evo I mog Ulova
BEga
|
| |
|
|
| Aca Velika Plana |
Objavljen 09.11.2011. 08:00
|

Stari član

|
misa 71 kaže:
Evo i ja da kažem koju reč o jučerašnjem lovu na fazanskog petla. Jutro malo prohladno sa malim povetarcen što i nije bilo tako loše za kerove. Tokom lova vetar je sve jači bio pa je u jednom momentu i košavske jačine bio. Ni vetar nije pokvario lovni dan a naši pomoćnici u jučerašnjem lovu bili su dva odrasla poentera i jedno štene ženka poentera. Kerovi su tako dobro odradjivali posao da je bilo za svaku pohvalu a naravno i odstrel petrova nije izostao.U lovu je učestvovalo šest lovaca . Da ne spominjem cifru na kraju lova svi su imali po fazana a bilo je i za počasne stare lovce penzionere po koji.
U 13,00 č. završio se lov ali ne i druženje. Na salašu kod kolege Mišić Stanka čekao nas je kotlić sa perfektnim pasuljem ,vrućom pogačom,pravim mhomoljskim tvrdim ovčim sirom , domaća rakija,domaće vino,pivo......... a da bilo je i salate . 
Evo fotografije ja i moj drugar Mile zv.Tapilo sa prva dva odstreljena petla 
http://www.srbija...aimile.jpg
neznam za vas ali ja mislim da je ovaj breton iza ovo dvoje zakucao marku!  |
| |
|
|
| stojkuki |
Objavljen 09.11.2011. 08:41
|

Lovčina

Upisa: 1155
Pristupio: 22.06.2011. 15:12
|
Pa ceeekaj breee. treba se i slikati ... 'bes marku .... ;) |
| |
|
|
| Aca Velika Plana |
Objavljen 09.11.2011. 08:46
|

Stari član

|
stojkuki kaže:
Pa ceeekaj breee. treba se i slikati ... 'bes marku .... ;)
A pa i ja sam za slikanje al ovaj pozadi ga zakovao pa sam tako! uboo vreme kad da nadje petla!  |
| |
|
|
| mirko knezevic |
Objavljen 09.11.2011. 09:28
|

Lovčina

Upisa: 1063
Pristupio: 02.08.2010. 15:40
|
Lepe slike,jos lepsi su ovi fazani.B)
Srbija do Tokija!