"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
zoranp kaže:
Bome zemo kod tebe pravi "rat" sa zečinama!!B)..odličan lov i preljepa priča!!B)
Kod nas lijep lov sa dosta fazana i zeca, vreme preljepo( inje i dobra studen) ma milina!!! Ja evo stavljam jednu sličicu sa lovinom i mojom zvjeradi!! Živi bili kolege lovci!!B)
Taman sam se usikira' šta je od tebe, što se ne javljaš! Velim, ili radi oklagija ili ne možeš od obaveza .
Kod mene danas ocajan dan za lov, magla i mraz celog dana, ucinak 0, 1 promasen zec i 4 petla. A da se umorni lovci ne vrate kuci bez ulova pobrinuo se moj AS,aportirao mi pri povratku kuci komsiskog domaceg petla koji je nesrecnik bio van kokosinjca
Pozdrav od Čarapana! "ja s'tem nem ništa"
"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Sremac75 kaže:
Današnji lov je protekao dobro!
Lala je prisvojio fazana kojeg je odstrelio SašaPlavna i poklonio ga meni!
Pod br.1: Lala je kulturno prepustio prvu šansu da se gadja petao gostu, g-dinu Slavi, (poznatiji kao SašaPlavna ), megjutoa, pošto dotični nije uspeo da pogodi (da mu nije kriv možda optičar?), ondaK sam morao da uzmem stvar u svoje ruke, i oborim predmetnog petla. Isti taj je uredno završio o visku g-dina Sremca75, (ja mu lično okačio divljač), koji ovom prilikom neistinito svedoči, ali to nije ništa čudno, kad je zezanje u pitanju, spreman je i da slaže!! Rečeni SlavaPlana (SašaPlavna) je prethodno imao jedan lep odstrel petla, da se i to napomene, dok je njegov 'svedok' Sremac75 'ladno mašio!!!
Istina je sledeća: da nije bilo Rančera, Kastora, i mene, teško da bi iko od njih video i perce od fazana, ali pošto su oni bili gosti, onda im je (skoro) sve dozvoljeno!
Tako su me danas cinculirali, da mi ker ima kraću nogu(?), pa onda me Slava pržio kako se lepo našetao, i divio se kvalitetu oranja, pa je razmatrao mogućnost da preko GPS pronadje najbližu kafanu, gde bi nastavio da 'lovi' posle predjenih 7-8 km, pa su obadvojica merkali udaljenost do Rančerovog salaša, gde smo pravili drugo poluvreme (riblja čorba), pa su me zeznuli sa lažnim ubacivanjem patrone (ispucane) u vatru, pa mi je Rančer maznuo narandžastu ogrlicu sa Kastora, i prebacio je na jednog drugog kera, koji je odmah veselo otrčao do gazde na drugom kraju tršćaka, a ovaj se našao u čudu otkud ogrlica na psu... Mslm, bilo je zvrčki danas, nije baš sve za priču, a ja nisam, zbog nekih drugih stvari vezanih za lov i lovište, bio baš preterano raspoložen, i eto...
Pod br.2: današnji lov je, što se odstrela i terena tiče, bio jedan od lošijih u zadnje vreme. Ali su zato ova dva yebivetra (Sremac i Slava) učinili dosta, da sve protekne u zezanju i šali, naročito na moj račun! AKo nešto nije štimalo, nemojte zameriti, cenjene kolege!
Kao dokaz za svoje tvrdnje, kontra izjava Slave i Sremca, imam svedoka Kastora, i ovu fotografiju:
danas sam lovio u gostima zeca u backom jarku.vreme odlicno a i zeceva je imalo i previse.lov je bio vise nego dobar.domacini su bili izvanredni.danas mi je bio idealan dan
Danas kod nas slabo,presli smo bas dosta i po sumi i po vrzinama i po travama ali nije bilo prilika za pucanje na vise zeceva koje smo podigli. Uglavnom priroda danas bila je predivna.
Limun kaže:
Kod mene danas ocajan dan za lov, magla i mraz celog dana, ucinak 0, 1 promasen zec i 4 petla. A da se umorni lovci ne vrate kuci bez ulova pobrinuo se moj AS,aportirao mi pri povratku kuci komsiskog domaceg petla koji je nesrecnik bio van kokosinjca
Limune taj je najbolji..nije puno "razbijen", a i nepiše se nigde !!B)
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Sremac75 kaže:
Današnji lov je protekao dobro!
Lala je prisvojio fazana kojeg je odstrelio SašaPlavna i poklonio ga meni!
Pod br.1: Lala je kulturno prepustio prvu šansu da se gadja petao gostu, g-dinu Slavi, (poznatiji kao SašaPlavna ), megjutoa, pošto dotični nije uspeo da pogodi (da mu nije kriv možda optičar?), ondaK sam morao da uzmem stvar u svoje ruke, i oborim predmetnog petla. Isti taj je uredno završio o visku g-dina Sremca75, (ja mu lično okačio divljač), koji ovom prilikom neistinito svedoči, ali to nije ništa čudno, kad je zezanje u pitanju, spreman je i da slaže!! Rečeni SlavaPlana (SašaPlavna) je prethodno imao jedan lep odstrel petla, da se i to napomene, dok je njegov 'svedok' Sremac75 'ladno mašio!!!
Istina je sledeća: da nije bilo Rančera, Kastora, i mene, teško da bi iko od njih video i perce od fazana, ali pošto su oni bili gosti, onda im je (skoro) sve dozvoljeno!
Tako su me danas cinculirali, da mi ker ima kraću nogu(?), pa onda me Slava pržio kako se lepo našetao, i divio se kvalitetu oranja, pa je razmatrao mogućnost da preko GPS pronadje najbližu kafanu, gde bi nastavio da 'lovi' posle predjenih 7-8 km, pa su obadvojica merkali udaljenost do Rančerovog salaša, gde smo pravili drugo poluvreme (riblja čorba), pa su me zeznuli sa lažnim ubacivanjem patrone (ispucane) u vatru, pa mi je Rančer maznuo narandžastu ogrlicu sa Kastora, i prebacio je na jednog drugog kera, koji je odmah veselo otrčao do gazde na drugom kraju tršćaka, a ovaj se našao u čudu otkud ogrlica na psu... Mslm, bilo je zvrčki danas, nije baš sve za priču, a ja nisam, zbog nekih drugih stvari vezanih za lov i lovište, bio baš preterano raspoložen, i eto...
Pod br.2: današnji lov je, što se odstrela i terena tiče, bio jedan od lošijih u zadnje vreme. Ali su zato ova dva yebivetra (Sremac i Slava) učinili dosta, da sve protekne u zezanju i šali, naročito na moj račun! AKo nešto nije štimalo, nemojte zameriti, cenjene kolege!
Kao dokaz za svoje tvrdnje, kontra izjava Slave i Sremca, imam svedoka Kastora, i ovu fotografiju:
Nedeljno posle podne -18c,vetar oko 30km,3 kojota na jednoj farmi.Prvi na 70,drugi 150,treci u trku na 220jardi a cetvrtog nisam stigao zbrisao mi u neko zbunje,ali ima dana. Nije lose za pocetak sezone.
Druga pozicija:jedan ali vredan a meni jos vredniji zato sto mi je dan ranije zbriso.Provirio na 150 jardi isto kao i dan ranije na istom mestu,ali mu sad nije uspelo da pobegne.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Juce je kod nas u Ban. Vel. Selu lovljen zec. Nas 34 lovca smo odstrelili 44 zeca, tih 10 viska je podeljeno podmaltku i jos par kolega koji su zbog zdravstvenih problema spreceni da ucestvuju u lovu.
Lovili smo potkovicom. Nakon prvog kruga falilo nam je cak 17 zeceva, da bi nakon drugog imali i ovih 10 viska. Brojnost zeca nije bas zadovoljavajuca, a znajuci to mi smo i smanjili broj izlazaka na samo tri u ovoj sezoni. O hvatanju zivih zeceva sto nam je nekada bila standardna aktivnost nakon lovne sezone, ove godine i ne razmisljamo. Pretprosla godina sa onim neverovatnim poplavama je uzela prevelik danak. No ovo prolce i leto su pruzili priliku zecu da se oporavi i podigne brojnost. Mislim da ce vec sledeca sezona biti mnogo bolja, te da cemo povecati broj izlazaka, a sa hvatanjem cemo pricekati jos koju godinu.
Hunting Club Astra kaže:
Juce je kod nas u Ban. Vel. Selu lovljen zec. Nas 34 lovca smo odstrelili 44 zeca, tih 10 viska je podeljeno podmaltku i jos par kolega koji su zbog zdravstvenih problema spreceni da ucestvuju u lovu.
Lovili smo potkovicom. Nakon prvog kruga falilo nam je cak 17 zeceva, da bi nakon drugog imali i ovih 10 viska. Brojnost zeca nije bas zadovoljavajuca, a znajuci to mi smo i smanjili broj izlazaka na samo tri u ovoj sezoni. O hvatanju zivih zeceva sto nam je nekada bila standardna aktivnost nakon lovne sezone, ove godine i ne razmisljamo. Pretprosla godina sa onim neverovatnim poplavama je uzela prevelik danak. No ovo prolce i leto su pruzili priliku zecu da se oporavi i podigne brojnost. Mislim da ce vec sledeca sezona biti mnogo bolja, te da cemo povecati broj izlazaka, a sa hvatanjem cemo pricekati jos koju godinu.
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.