Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na DIVLJE PATKE

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na DIVLJE PATKE
ssekir75
 питање је колико је дуго ово снимано. снимак је монтиран да би се добило на акцији. а да има, има... што код нас нема оволико патака Cry
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану �iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

AcaNik
 Али би могли и ми да имамо овако нешто када би се мало потрудили, зар не? На нашем терену би могли да направимо колико имамо канала и бара. Још нам и Дунав поред.
Где да се код ових чују зелени па да их ''случајно'' погоде ;)

ssekir75
 ацо, мислио сам код мене у атару. ми имамо пар каналића и два потока. патке и гуске долазе на пашу. кад је кишна година, као што је била прошла, онда није проблем, има патака ко бува на лисици, али кад је суво ко ове године онда је јако тешко лоцирати их јер могу да падну на коју год њиву.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану �iveli

Tomash
 Danas opet interesantan lov.

Nas trojica, na zalost jedan stariji lovac koji je bio naspram mene na bari, sve vreme je menjao polozaj Besan , pa sve sto je sletalo na vodu makar i priblizno u tom pravcu ja nisam smeo da pucam, poludeo sam, a on....dal ih nije video, ili ih nije cuo nije ni pucao u opste.

Patke su letele tek kada je pao totalni mrak, prvi prelet nismo dirali (izvidnicu), drugi prelet, lete pravo na tog starijeg lovca, on ih ne vidi, ja osvetljavam sa lampom na pusci, drzim jednu u uzanom snopu lampe i opaljujem kada su dobile na visini, posle prvog pucnja lampa vise nije upotrebljiva jer se vidi samo svetlo zleni dim iz cevi (zelena lampa), dimna zavesa kao kada se upali dugo svetlo na autu po magli, pa u tom opaljuje treci kolega prema kome su se podigle u vis kada su mene preletele, i ja nemam pojma jesam li ja ista pogodio, niti da li je on sta pogodio.

Pusta labradora Boleta, i Bole pronalazi patka i patku Presre�an Presre�an Presre�an

Narednih 10-tak minuta s'vremena na vreme podesavam snop lampe jer je mrkli mrak, a taj stariji lovac mi blica baterijskom lampom(on je skontao da mu se ja tako javljam), i tada se oladim od straha, jer je svaki put kada je blicnuo bio je na drugoj poziciji, i vise ne pucam nista sto slece na vodu, ne bih da ga noisim na dusi...

Upravo to se i desava, dve patke primetim da slecu, maltene njemu na glavu, ni lampu ne palim, saljem mu poruku da su sletele na nekoliko metara od njega, i da prati moj snop svetla, verovatno ce se podici kada dodje snop do njih. Krecem rubom bare da vucem snop, i kada sam ih imao na nisanu, ocekujem da on opali, on viče EVO IH i ne puca ja držim jednu na lampi, i kada je dobila na visini opalim, opet dimna zavesa ne znam jesam li pogodio ili ne.

Bilo je još prilika, ali pri povratku, pustimo Labradora Boleta tu gde sam ja pucao na tog mladog patka, kad cujes Kvak,Kvak,Kvak, one je pao ranjen, a Bole ga je doneo Presre�an

Na kraju rezime, ima ih, nezgodno je jer NE LETE u sumrak već kada skroz padne mrak, a pucanje sa lampom(kada nema mesečine), to znači samo prvi metak, jer posle njega ide dimna zavesa.

Evo i jedna sličica, sutra ako Bog daa, opet u lov na patke, samo će tog starog lovca zameniti jedan disciplinovaniji kolega, nadam se još lepšem lovu.

Macvanski lovac
 Moja ekipa ove godine postavlja rekord,po broju izlazaka Smile ima i pataka,nije da nema Namigivanje ..nego htedoh nesto u vezi lampe...poceo sam da idem na patke,sa ocem,pocetkom '90-ih godina,sa svojih desetak godina...lampu nikad niko nije koristio da bi uz njenu pomoc pucao,samo kada se traze oborene patke ili da se osvetli put.Zasto ovo pisem,mislim da nema nikakve potrebe za lampom na pusci i kod nas su preleti po mraku,ne znam da l' bude dvaput godisnje u sumrak,dakle vidis samo siluetu patke,nisan,vidim moderno je stavljati neke fluo,ali ne vidim raliku u pogadjanju pataka,nisan prakticno i ne treba...ja pucam na uvezbanost i osecaj,ako puska leze u rame kako treba i imate dovoljno iskustva za preticanje,sa municijom na koju ste navikli,tvrdim da nikakva pomagala nisu potrebna...Kolega @Tomash,ne shvati pogresno,ovo je moje iskustvo i savet...pozdrav i dobar pogled Odobreno
Rodjen da budem lovac

Tomash
 Ne ljutim se, vec tri godine idem na patke i dok nisam probao sa lampom, nista nisam oborio, namestim je na uzan snop, i kada je vidim u tom snopu opalim, verujem da je snop sačme još i širi nego taj snop lampe, ima tu i do iskustva, ja ne mogu da kažem da sam iskusan kao neki ovde, pa mi je svaka pomoć dobrodošla Smile

A da nam nije bilo danas labradora Boleta, obojica bi mislili da ništa nismo oborili....

Macvanski lovac
 Ok,ako si tako navikao i imas rezultata postujem,mislim da bi meni lampa samo smetala...a otkad sam poceo da lovim sa NOD-om lov na patke je dobio drugu dimenziju Smile tu rasu sam najvise zbog pataka i poceo da drzim,mada su priznajem,labradori izmisljeni za to....slika od sinoc,ulov 4 lovca...

s11.postimg.org/g1ksbfvzn/DSC06030.jpg
Rodjen da budem lovac

DakiNS
 Mogu ti reći da nisu loše te tri , ali one četiri sa donjih slika mi se mnogo više dopadaju.Grin
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Macvanski lovac
 Da je cetiri,nego svaki put kad otvoris ono neke druge Smile nemamo mi toliko "municije" Grin
Rodjen da budem lovac

dr NM
 Srećna nova godina, kolege!!!

Djurovic Djordje
 Konacno pade sneg i u Cacku... Napolju -10, a sneg oko 40cm idealno za lov patke...
Svi smo mi ljudi, ali retko ko je čovek.

golf071
 Mi danas izlazili na patke.Dobar prelet,ukupno pet komada smo imali.Samo nas je kiša pojurila pa smo pobegli ranije.�iveli 3
Novine

klaja
 Golf druže čestitam na odstrelu,pravi patkolovciBravo 2
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

golf071
 Odobreno Moze to i bolje.
Novine

golf071
 Jedva postavih slike
golf071 priložio:
88520160109_174035.jpg

Novine

Macvanski lovac
 Au kako je bilo veceras Shock posto Sava uveliko nadolazi,posetili smo jedan rukavac,dok smo prilazili poletelo je pedesetak pataka u nekoliko jata,tu smo izgoreli u zelji i otpucali ih podaleko Smile pocele su da kruze,cas nad Savom,cas oko nas,kolega obara jednu,moja kuja aportira i vec se namestamo za prelet,patke sve vreme kruze,puca se na sve strane a gluvare opravdavaju svoje ime i kao da su gluve,cimi mi se sto vise pucamo one sve vise kruze oko nas Confused u nekoliko momenata,dok biram koju da pucam,proleti po nekoliko pataka sa razlicitih strana i na kraju uoste i ne pucam Angry ne znam sta se desavalo veceras potrosio sam 22 patrona,nista nisam pogodio Shock ovo mi se nikad nije desilo,sigurno da sam neke prilike zurio ili pucao u ne bas povoljnoj situaciji,ali sam i promasio nekoliko zicera,kolege slicno,dakle na kraju samo jedna na visku a proletelo je na stotine....sutra popravni...
Rodjen da budem lovac

Macvanski lovac
 ...popravni,isto mesto,samo sto sam dosao do vode,polece patak,pogadjam ga,kuja mi je bila prva pri ruci,odlazi,trazi po vodi i vraca se "prazna" saljem je jos 2-3 puta,nista Confused mislim,zakazala,nije dovoljno trazila.Teren je takav da se skoro nista ne vidi (prva slika) potopljeno siblje(isecena suma) sirine 70-80 m,duzine,mozda 1km.Dolazi drugi pas,muzjak,koji je u medjuvremenu bio negde po sumi,on mi je iskusan,pouzdan i njega sam slao 3-4 puta,nista.Poprilicno sam se unervozio,sto zbog sinocnih promasaja,sto zbog ove patke za koju sam mislio da je dobro pogodjena,psi su osetili moju nervozu i prosto mi se sklanjaju sa puta,ok,"spustam loptu"...Ostajem na tom mestu da cekam prelet,pa kad budem pucao poslacu ponovo pse.Tako i bi,naletese dve,pucam dva puta,pogadjam jednu,ali nosiiii,mnogo daleko,nisam pokusavao da je trazim,psi povuceni pucnjima sami odlaze u vodu i opet se vracaju prazni..znaci i prva je bila ranjena Frown Prelet poceo,uspevam da vratim dve sa vabilicom,krecu da slete dva metka,jedna pada,kuja aportira,sad mi je lakse Smile Ponavlja se situacija,vabilica deluje kao luda (cim sam joj zapretio zamenu amerikankom Smile ) opet dve,namestaju se da slete,pucam jednu,pada,pucam drugu,pada i ona,sada muzjak ide po aport,za drugu sam sacekao da se zavrsi prelet.Nailaze tri patke,vabim,prave dva kruga i spustaju se polako,obaram jednu,ostale mi nisu bile zgodne pa odustajem od pucanja....8 ispaljenih patrona,6 pogodjenih pataka,4 na visku,kolege nisu ni imale pravu priliku,preletalo je jos pataka,ali se ispostavilo da je presudna bila vabilica...

i63.tinypic.com/14m6zpd.jpg
i67.tinypic.com/30rnrdd.jpg
i63.tinypic.com/2na88zk.jpg
i67.tinypic.com/2ir921g.jpg
i66.tinypic.com/161nb01.jpg
Rodjen da budem lovac

AcaNik
 Нешто нам се неда сликање ових дана Sad Слаб прелет вечерас али је имало да се пуца. За разлику од претходне вечери ове су само патани долазили.
Дефинитивно бих требао да пробам са вабилицом да призовем патке јер слећу на бару која је са друге стране.
Не треба ни помињати да без Ероса не би извадили ни једну патку.
Позната лица и реквизит Smile
i206.photobucket.com/albums/bb12/aleks34/20160116_172930_zpsbzaj8tvk.jpg
Ватра му избија на очи као правом змају Smile
i206.photobucket.com/albums/bb12/aleks34/sjaj_zps4kn3qoiw.jpg

ssekir75
 а ја немам среће и то ти је... нема код нас патака ни за лек Cry ту и тамо чује се да је прошишало покоје јато али висоооокоооо и уопште их и не видимо. мораћу да променим друштво...

AcaNik
 i206.photobucket.com/albums/bb12/aleks34/slajd_zpscarlr9mb.jpg

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lov na divlje svinje LOV NA KRUPNU DIVLJAČ 3922 17.02.2025. 20:47
Male tajne u lovu na divlje svinje METODE LOVA 140 13.09.2017. 13:56
Trag divlje svinje DIVLJAČ 47 05.02.2017. 20:40
Pripremanje divlje guske LOVAČKI RECEPT 11 10.12.2012. 09:32
Divlje guske u našim lovištima STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 06.10.2011. 20:17
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П�...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,683,774 posete www.srbijalov.com