Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na DIVLJE PATKE

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na DIVLJE PATKE
davorcalic
 Vezano za upis gore... popodne smo bili u lovu na patke i ispucao sam celu kutiju municije .... i jedan kolega je sprasio kutiju a drugi je nesto manje... postavili Nra Fud lokere, last call vabilica i ususkali se uz obalu kanala... na preletu nismo stigli da prepunjavamo... bilo je promasaja al i odstela... sve patke koje smo odstrelili bile su zvizdare.... pa mi malo cudno jer su padale na lokere i dolazile na zvuk gluvare... slika nemam al bice drugi put...
Žena mi Makedonka....ena Shock

ssekir75
 па биле глуве звиждаре чим су падале на глуваре SmeanGrin

(п.с. *ем вас срећне. код нас патака ни за лек Cry)
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

bogoljub
 Ovih dana pataka ni za lek,sve bare i rukavci Dunava su zaleđeni.Čekamo da malo temperatura poraste a do tada če mi se završiti i godišnji odmor.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

davorcalic
 bogoljub kaže:
Ovih dana pataka ni za lek,sve bare i rukavci Dunava su zaleđeni.Čekamo da malo temperatura poraste a do tada če mi se završiti i godišnji odmor.[/quote]

Bogoljube i kod nas je smrzlo ali mi uzmemo sekirice i ponesemo tegove od dve kile vezane na sajlicu i izlupamo led... fazon je da se voda malkice talasa po ledu i ako imate lokere postavite ih na mesto oko leda ili ako uspete da izvadite veće komade leda tu ih stavite i da vidiš kako će da dolete....
Mi kad dolazimo na mesto za koje mislimo da će biti idealno za prelet (tranše- voda između trskara koji je čist tj. bez trske) patke obično miruju uz obalu i odatle poleću kad im se približimo a posle ih čekamo kad se vrate sa kukuruzišta na vodu ....
Što se tiše lokera preporučujem te NRA-FUD lokere a ne plastične... možete ih pogledati na youtube https://www.youtu...6hYqJJeVSo
cena je 6000 din za 6 komada lokera ima ih Požarevcu (Top-gun valda) šalju postexpresom...

Ssekir... sutra idemo na guske, stigle su, ne hiljade....milioni.... a tek što nisko lete.... videću kakva je situacija pa ako hoćeš znaš gde je Plandište.... zvaću te na mob. sutra da ti javim kako je bilo i dal vredi da dođeš.... sve se dogovorimo za minut....
P.S. Domaće naseckano inače rado prihvatamoGladan... ROFL

Kile_
 Davore sve guske padaju u lokvansko.dodju do ribnjaka pa se vracaju.
A na labudovo okno lovili pre par dana preko srbija sume .gusaka milion
Samo 300 i 4x4

AcaNik
 Потерајте мало према Дунаву јбг!
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

davorcalic
 Kile.. padaju i u Baricko loviste i u Laudonovac... ima ih i na Pajeru kod nas.... mi cemo biti ispod Moravice i cekacemo da se podignu.. lete veoma nisko.... u Nedelju smo lovili fazana u Laudonovcu i preletele su preko nas da si im oci video... u utorak idemo jer ce od srede kosava... letece nisko al neznam jel ce se moci izdrzati a nas dvoje znamo kako duva oko Vrsca a temperatura minus Moskva....

davorcalic

AcaNik kaže:

Потерајте мало према Дунаву јбг!

Tamo odu u prvom naletu ... posle se razlete pa se na kraju vrate na Dunav....Ocekuj ih krajem januara... onda ti ih prepustam....hahaha

AcaNik
 Ма прескачу нас Sad
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

Kile_
 Aco gusaka more veruj, patke u naletima uglavnom na manjim barama pa lete na pasnjake.

Davore lovio sam u barice zadnje dce nedelje sa simom i malim teom. Jedan dan smo lepo pucali guske a uglavnim patke na moravici predvece lete...da dobar je minus a jos kosava pojacaba efekat. Bice dobro
Mi juce lovili fazana u stediste na ludos pravili dorucqk kad cujemo guske na pasi u zamu vriste strasno....
Samo 300 i 4x4

davorcalic

Kile_ kaže:

Aco gusaka more veruj, patke u naletima uglavnom na manjim barama pa lete na pasnjake.

Davore lovio sam u barice zadnje dce nedelje sa simom i malim teom. Jedan dan smo lepo pucali guske a uglavnim patke na moravici predvece lete...da dobar je minus a jos kosava pojacaba efekat. Bice dobro
Mi juce lovili fazana u stediste na ludos pravili dorucqk kad cujemo guske na pasi u zamu vriste strasno....

Polete sa zita, lete deset minuta i vrate se na isto zito.... sutra cu videti celu situaciju tj. kako se ponasaju... kad padne sneg odes na zito i razgrnes malo snega tek toliko da se zazeleni da vide da je to tabla pod zitom i da vidis naleta...

AcaNik
 Са чиме их пуцате?
Нема толиког снега тамо где ловим. Све је под ледом.

davorcalic
 Ja sa Krusik specijal 16/70 sacma je 4 ( 4,5 mm).... pucam "pod perje" tj kad prelecu sacekam i pucam ih kad odlaze od mene...
patke sa sacmom 10 polu cok a 8 pun cok...

Kile_
 Ja krusik specijal 6tica 12/70 i belom 6tica 12/76 jeftin metak i dobar za mene ne treba drugo skida ko nista. Plus moja koju punim 4mm cleber korpa dubok krimp jaki pritisci zimski metak
Samo 300 i 4x4

Djurovic Djordje
 Kod mene u lovisu gusaka nema, dolete nekad nekad ali retko, nemam iskustvo za njh. Sto se patke tice lovim ih iskljucivo u doletu trap municijom i odlicno se pokazala pa ne menjam.
Svi smo mi ljudi, ali retko ko je čovek.

kimi
 Da te slučajno 'startuje' lovočuvar ili lovni inspektor zbog tog trapa bi nagrabusio i ti i nosioc dozvole-stručni pratioc.
p.s.pretpostavljam da se piše dozvola za izlazak na patke.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

7x57
 Ne znam zašto lovite trapom. Ali ti lovočuvar ne može ništa, "napunio sam metak u ispaljenu trap patronu". Ko je on da veštači. Ali opet kažem, lov se lovi lovačkim metkom.
Draško

DakiNS
 A šta je sa sačmom u oborenoj divljači?
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

7x57
 Daki, ne znam da negde piše da je patku zabranjeno loviti sa 2,4 mm ili sa npr. 5,0 mm. Postoje preporuke po lovačkim časopisima, ali nisam siguran da to naš zakon propisuje, kao npr. u Hrvatskoj.

Ja ih lovim sa 3,0 do 3,5 mm. Jednom sam poneo par trap patrona u džepu i probao ih , posle trećeg sam potpuno odustao od te priče.
Draško

Podunavac
 Ljudi nikako da shvate da sportska municija nije za lovačke namene. I kod mene mnogi love trap municijom jer je najjeftinija. I to svu divljač. Od prepelice pa do zeca, fazana, patke i lisice. I onda se čude kad divljač ode. Kao da ispale dve kutije patrona po lovu pa im cena igra toliku ulogu. Nekih loših navika se pojedinci nikada neće rešiti. Kao i pucanje na guske duplom nulom i PP-jkom. Nekima je lakše uterati metar u guzicu, nego cenat u glavu. Ima pojedinaca koji se kunu da je K 100 bolji od jedinačnog projektila, jer se ispod 50 metara uopšte ne otvara i sva sačma završi u svinji (ako pogode). Pa kao bolje pogodak sa 130 kuglica, nego jednom kuglom. Shock
Tri prsta 2Kolce

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lov na divlje svinje LOV NA KRUPNU DIVLJAČ 3922 17.02.2025. 20:47
Male tajne u lovu na divlje svinje METODE LOVA 140 13.09.2017. 13:56
Trag divlje svinje DIVLJAČ 47 05.02.2017. 20:40
Pripremanje divlje guske LOVAČKI RECEPT 11 10.12.2012. 09:32
Divlje guske u našim lovištima STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 06.10.2011. 20:17
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,463
Najnoviji član: tijanalovkinja

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,618,341 posete www.srbijalov.com