Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kako je protekao današnji lov?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kako je protekao današnji lov?
zoranp
 ..tako je Inđijac prvo svi morate na kobilicu, pa onda se hvalisajte dalje!!!ROFL
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Lala
 Ja opet gledam onaj video, i cerekam se kao lud na brašno, ispred monitora!ROFL
Primetio sam da je Zoki pokušava raznim tehnikama da zajaši, jedna je bila i do sada nevidjena 'tehnika stomakom'! Ali džaba, vuče onaj donji deo ledja, a gravitacija je nešto ojačala ovih dana! Smeko
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

zoranp
 ..e taman sam se pitao đe je ovaj ...kad on stiže sa novim analizama tehnika...Lalo to je tehnika prevrni kobilicu na postranceGrin
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Lala

zoranp kaže:
Lalo to je tehnika prevrno konja na stranuGrin

Pssssttt.... Zoki.... U pitanju je kobila, kauboju! Smeko ROFL

zoranp
 ..popravio sam ....pa majku mu valjda znam šta jašim ...Grin
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Indjijanac
 ma zoki opušteno ,zamisli da rančer nije imao kobilu nego magaricu,šta bi ti tek onda rekliROFL
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

zoranp
 ...e inđijac onda se nebi oni bojali da zaskoče, pa ja nebi ni došao na red!!!ROFL
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

kelt
 oni zokijevi pokusaji da uzjasi podsetili me na jednu pricu iz mog kraja,kad se snimao u kanjonu Krke film- Vinetu u dolini smrti. jedan moj komsija imao kobilu i neki ga nahvalili kod ovih sta snimaju da je pravi akrobata sa konjima, pozvali ga da dodje i da im pokaze sta on ume, a on privede kobilu do zidica da uzjaseGrin a ovi mu rekose sine idi ti kuci pa tamo jasi Dragoljupe
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Sremac75

kelt kaže:
oni zokijevi pokusaji da uzjasi podsetili me na jednu pricu iz mog kraja,kad se snimao u kanjonu Krke film- Vinetu u dolini smrti. jedan moj komsija imao kobilu i neki ga nahvalili kod ovih sta snimaju da je pravi akrobata sa konjima, pozvali ga da dodje i da im pokaze sta on ume, a on privede kobilu do zidica da uzjaseGrin a ovi mu rekose sine idi ti kuci pa tamo jasi Dragoljupe

Pa pošto je i Bejbe iz tog kraja gde snimaju filmove o kaubojima i indijancima, taj akrobata je sigurno bio neki njegov predak - JAHAČ/SKAKAČ!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Predator
 Ljudi, promjenite temu ili premjestite komentare. Angry
(Moram malo braniti zemu, obećao mi je prevoz ako budemo išli u Ivanjicu. Chut)
Nazad na temu

Sasvim prirodno

nenad_franc
 zoki ,zezaju oni tebe,ali ovde si jedino ti ispao vitez na belom konju,a oni obicne stitonose Grin

arnotije
 Ja sam se upisao od smeha, ne mogu da verujem.ROFL Da vidimo da mu u Ivanjici organizujemo jedno konjce, tamo su oni planinski, koji vuku drva, malo su nizi a i navikli su na vece kilaze da nose na ledjima ROFL ROFL
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic

Lala
 Danas sam bio u gostinskom lovu u Bečeju, domaćin mi je bio g. Šandor Bognič, lovčina bečejska! Jedina mana mu je što ne uspevam da ga nagovorim da se učlani na Srbijalov, iako znam da redovno prati šta se piše.

Prohladan, sunčan dan, minus, zemlja smrznuta, a severac brije. Atar poprilično očišćen, sa vrlo malo zaklona za divljač. Nešto trske uz melioracione kanale, i pokoji parlog oko napuštenih salaša, to je sve. Na žalost, i ta vegetacija uz kanale je poprilično smanjena, jer zemljoradnici su zaorali bukvalno sve, do same ivice kanala, valjda da ućare još koji ar obradive zemlje, ne vodeći računa da na taj način ugrožavaju i divljač, a i uklanjaju prirodne prepreke koje blokiraju jake vetrove.
Obzirom da je kraj ovogodišnje lovne sezone na fazana, poprilično je izlovljen, fazanskih koka još i ima (ne pucaju se), ali je prava umetnost pronaći nekog petla!
Proterali smo tršćake, proterali par parloga, bez rezultata, osim što nas je jedna lija malo provozala, i izvukla nam se.
Odlučujemo da prekinemo lov, jer se vetar stalno pojačava. Stojimo Šandor i ja na kraju jedne table, pričamo, puška mi je ispražnjena, on svoju kreće da prazni, dok se tri psa (Šandorov Doni, moj Kastor, i još jedna NKD kuja od trećeg kolege) vrzmaju oko nas. U tom uglu parcele ima jedan busen suve trave, ne veći od pola kvadratnog metra, okolo je potppuna čistina; dok tako stojimo na par metara od busena, odjednom iz tog jednog jedinog busena sam od sebe izleće matora petlina, na iznenadjenje i nas lovaca, i pasa koji ga uopšte nisu osetili!!! Taj matori pevac je uspeo da ostane miran sve vreme dok smo mi tu stajali, i dok su psi trčkarali okolo.
Izleće petao, bez onog karakterističnog 'ko-ko-ko' i uz pomoć vetra odmah hvata zalet i pun gas! Ja zinuo, puška mi prazna, a Šandor uspeva da digne pušku, prvi metak propisno promašuje, ali poravnava pušku, počinje da 'vozi' metu i drugim metkom ga obara!
Petlina je bogami baš krupan matori reponja, sa popriličnim 'mamuzama' na nogama. Doni i Kastor se utrkuju koji će pre do aporta, Doni pobedjuje, i predaje odstrel Šandoru, a cenjeni kolega, kao pravi domaćin, uz reči 'Evo, hvala Bogu, da mi gost ne ode bez ulova', prepušta odstreljenog fazana meni.
Kad sam došao kući, nije me mrzelo da izmerim najduže pero iz repa fazana: dužina je bila 56 cm!!!
Slika za uspomenu na lepo druženje, sa jednim odlično uhvaćenim detaljom: Kastor se prilikom slikanja izvrnuo na ledja, i valjao, kao da umire od smeha što mu gazda nije ništa odstrelio!ROFL
Lala priložio:
dsci0021_2.jpg

bela
 B) Bye
vižlan i terier

slavaplana
 Danas kod mene 10 gostiju 2 lisice i jedan ranjen sakal!Jos 3 sakala i 3 lisice kako cujem od lovaca se izvuklo pored pogona i cekanja koje nije pucalo!!!!
U prvom pogonu NISTA da covek nepoveruje u Gornjem Kraju gde uvek imamo ostreldok je u Donjem Kraju gde je bila hajka prosle godine situacija bolja!!!

Jank
 E Lalo lepo si se okitio, za kraj sezone, svaka čast domaćinu Šandoru, lepa priča i lepo druženje....Bravo 2
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

apinest
 Danas je u LD "Fazan" Vera (Republika Srpska Krajina) bio završni lov na zeca u ovoj lovnoj sezoni (u Zapadnim Srpskim Zemljama zec se lovi do 15.01.). Lovu je prisustvovalo i pet lovaca iz istoimenog lovačkog društva iz Istočne Srpske provincije Srem, gde sam se našao i ja. Tereni su klasični zečiji- oranice ispresecane kanalima i manjim trsticima prepunim fazanske divljači (naročito koka). Domaćini gostoprimljivi i uslužni kako je Bog i zapovedio, jednom rečju NAŠI! Lov je bio naporan- po hladnom vetru, ali uspešan uz dovoljno zečeva i fazana i za najizbirljivije... Posle iscrpljujućeg pešačenja, domaćini su priredili predivno druženje za nezaborav u lovačkom domu koje će ostati za primer kao domaći zadatak za nas koji slične lovove i druženja budemo ubuduće organizovali! Velika zahvalnost i pozdrav Verčanima uz tradicionalni pozdrav- MNOGAJA LJETA!!!
www.dodaj.rs/f/2A/95/4sirDqcy/sam6088.jpg

Lala
 Svaka čast za kolege iz Vere; ne mogu da opišem koliko mi je bilo krivo što, iako sam pozvan, nisam mogao da dodjem, jer je poziv došao u zadnji momenat, a ja sam već bio dogovorio lov u Bečeju. Da sam mogao da se kloniram i da budem na dva mesta istovremeno, to bih i uradio!
Nadam se da će Podunavac i njegove kolege nekom drugom prilikom organizovati druženje i lov.
Najsrdačnije pozdrave momcima iz LD Fazan, Vera! I poziv, da predstavite svoje LD ovde na Srbijalov! A Bože zdravlja, družićemo se!

DESPERADOS
 Lepo je citati vase dozivljaje , samo napred i dobar pogled kolege lovci ......Bravo 2
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

Podunavac
 Prvo, moram da pohvalim goste iz Neština, koji su se odazvali organizaciji koja je nabrzinu organizovana 7 dana pre planiranem (kompletna organizacija od petka popodne za nedelju). Drugo, moram da izrazim žaljenje što neki naši članovi portala koji su planirani za druženje nisu mogli da se odazovu, iz opravdanih razloga.
Tri prsta 2Kolce

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Kako spremiti LOVAČKI RECEPT 32 26.05.2022. 07:52
Krivolov - kako se boriti protiv? METODE LOVA 624 19.09.2021. 07:54
Psi i mačke lutalice-šta i kako sa njima? LOV PREDATORA 853 14.01.2021. 22:03
Kako se boriti protiv KRPELJA KINOLOGIJA 386 02.07.2019. 09:48
Kako sam postao lovac LOVCI POČETNICI 29 10.02.2014. 18:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,477
Najnoviji član: uhazaminje

Poslednje vesti
46. Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova
Lovna sezona jelena svih polova traje do 15. februara
Донете измене и допуне Правилника о проглаша...
Обавештење корисницима ловишта о поступању з...
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

66,245,543 posete www.srbijalov.com