|
Kako je protekao današnji lov?
|
| zoranp |
Objavljen 04.01.2012. 21:04
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
..tako je Inđijac prvo svi morate na kobilicu, pa onda se hvalisajte dalje!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 04.01.2012. 21:10
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Ja opet gledam onaj video, i cerekam se kao lud na brašno, ispred monitora!
Primetio sam da je Zoki pokušava raznim tehnikama da zajaši, jedna je bila i do sada nevidjena 'tehnika stomakom'! Ali džaba, vuče onaj donji deo ledja, a gravitacija je nešto ojačala ovih dana!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| zoranp |
Objavljen 04.01.2012. 21:12
|

Lovčina

|
..e taman sam se pitao đe je ovaj ...kad on stiže sa novim analizama tehnika...Lalo to je tehnika prevrni kobilicu na postrance
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 04.01.2012. 21:14
|

Moderator

|
zoranp kaže:
Lalo to je tehnika prevrno konja na stranu 
Pssssttt.... Zoki.... U pitanju je kobila, kauboju!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| zoranp |
Objavljen 04.01.2012. 21:16
|

Lovčina

|
..popravio sam ....pa majku mu valjda znam šta jašim ...
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

|
| |
|
|
| Indjijanac |
Objavljen 04.01.2012. 21:17
|

Lovčina

Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
ma zoki opušteno ,zamisli da rančer nije imao kobilu nego magaricu,šta bi ti tek onda rekli
|
| |
|
|
| zoranp |
Objavljen 04.01.2012. 22:12
|

Lovčina

|
...e inđijac onda se nebi oni bojali da zaskoče, pa ja nebi ni došao na red!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

|
| |
|
|
| kelt |
Objavljen 04.01.2012. 22:24
|

Lovčina

Upisa: 1618
Pristupio: 12.01.2011. 09:05
|
oni zokijevi pokusaji da uzjasi podsetili me na jednu pricu iz mog kraja,kad se snimao u kanjonu Krke film- Vinetu u dolini smrti. jedan moj komsija imao kobilu i neki ga nahvalili kod ovih sta snimaju da je pravi akrobata sa konjima, pozvali ga da dodje i da im pokaze sta on ume, a on privede kobilu do zidica da uzjase a ovi mu rekose sine idi ti kuci pa tamo jasi
|
| |
|
|
| Sremac75 |
Objavljen 05.01.2012. 09:44
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
kelt kaže:
oni zokijevi pokusaji da uzjasi podsetili me na jednu pricu iz mog kraja,kad se snimao u kanjonu Krke film- Vinetu u dolini smrti. jedan moj komsija imao kobilu i neki ga nahvalili kod ovih sta snimaju da je pravi akrobata sa konjima, pozvali ga da dodje i da im pokaze sta on ume, a on privede kobilu do zidica da uzjase  a ovi mu rekose sine idi ti kuci pa tamo jasi 
Pa pošto je i Bejbe iz tog kraja gde snimaju filmove o kaubojima i indijancima, taj akrobata je sigurno bio neki njegov predak - JAHAČ/SKAKAČ!

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
| |
|
|
| Predator |
Objavljen 05.01.2012. 17:08
|

Veteran

Upisa: 899
Pristupio: 13.04.2010. 00:49
|
Ljudi, promjenite temu ili premjestite komentare. 
(Moram malo braniti zemu, obećao mi je prevoz ako budemo išli u Ivanjicu. )
|
| |
|
|
| nenad_franc |
Objavljen 05.01.2012. 17:44
|

Veteran

Upisa: 968
Pristupio: 05.04.2010. 21:22
|
zoki ,zezaju oni tebe,ali ovde si jedino ti ispao vitez na belom konju,a oni obicne stitonose  |
| |
|
|
| arnotije |
Objavljen 05.01.2012. 18:27
|

Veteran

Upisa: 686
Pristupio: 14.04.2010. 09:28
|
Ja sam se upisao od smeha, ne mogu da verujem. Da vidimo da mu u Ivanjici organizujemo jedno konjce, tamo su oni planinski, koji vuku drva, malo su nizi a i navikli su na vece kilaze da nose na ledjima
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic
|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 15.01.2012. 20:09
|

Moderator

|
Danas sam bio u gostinskom lovu u Bečeju, domaćin mi je bio g. Šandor Bognič, lovčina bečejska! Jedina mana mu je što ne uspevam da ga nagovorim da se učlani na Srbijalov, iako znam da redovno prati šta se piše.
Prohladan, sunčan dan, minus, zemlja smrznuta, a severac brije. Atar poprilično očišćen, sa vrlo malo zaklona za divljač. Nešto trske uz melioracione kanale, i pokoji parlog oko napuštenih salaša, to je sve. Na žalost, i ta vegetacija uz kanale je poprilično smanjena, jer zemljoradnici su zaorali bukvalno sve, do same ivice kanala, valjda da ućare još koji ar obradive zemlje, ne vodeći računa da na taj način ugrožavaju i divljač, a i uklanjaju prirodne prepreke koje blokiraju jake vetrove.
Obzirom da je kraj ovogodišnje lovne sezone na fazana, poprilično je izlovljen, fazanskih koka još i ima (ne pucaju se), ali je prava umetnost pronaći nekog petla!
Proterali smo tršćake, proterali par parloga, bez rezultata, osim što nas je jedna lija malo provozala, i izvukla nam se.
Odlučujemo da prekinemo lov, jer se vetar stalno pojačava. Stojimo Šandor i ja na kraju jedne table, pričamo, puška mi je ispražnjena, on svoju kreće da prazni, dok se tri psa (Šandorov Doni, moj Kastor, i još jedna NKD kuja od trećeg kolege) vrzmaju oko nas. U tom uglu parcele ima jedan busen suve trave, ne veći od pola kvadratnog metra, okolo je potppuna čistina; dok tako stojimo na par metara od busena, odjednom iz tog jednog jedinog busena sam od sebe izleće matora petlina, na iznenadjenje i nas lovaca, i pasa koji ga uopšte nisu osetili!!! Taj matori pevac je uspeo da ostane miran sve vreme dok smo mi tu stajali, i dok su psi trčkarali okolo.
Izleće petao, bez onog karakterističnog 'ko-ko-ko' i uz pomoć vetra odmah hvata zalet i pun gas! Ja zinuo, puška mi prazna, a Šandor uspeva da digne pušku, prvi metak propisno promašuje, ali poravnava pušku, počinje da 'vozi' metu i drugim metkom ga obara!
Petlina je bogami baš krupan matori reponja, sa popriličnim 'mamuzama' na nogama. Doni i Kastor se utrkuju koji će pre do aporta, Doni pobedjuje, i predaje odstrel Šandoru, a cenjeni kolega, kao pravi domaćin, uz reči 'Evo, hvala Bogu, da mi gost ne ode bez ulova', prepušta odstreljenog fazana meni.
Kad sam došao kući, nije me mrzelo da izmerim najduže pero iz repa fazana: dužina je bila 56 cm!!!
Slika za uspomenu na lepo druženje, sa jednim odlično uhvaćenim detaljom: Kastor se prilikom slikanja izvrnuo na ledja, i valjao, kao da umire od smeha što mu gazda nije ništa odstrelio!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| bela |
Objavljen 15.01.2012. 20:34
|

Veteran

Upisa: 930
Pristupio: 06.02.2010. 17:48
|
B)
vižlan i terier
|
| |
|
|
| slavaplana |
Objavljen 15.01.2012. 21:10
|

Lovčina

Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
Danas kod mene 10 gostiju 2 lisice i jedan ranjen sakal!Jos 3 sakala i 3 lisice kako cujem od lovaca se izvuklo pored pogona i cekanja koje nije pucalo!!!!
U prvom pogonu NISTA da covek nepoveruje u Gornjem Kraju gde uvek imamo ostreldok je u Donjem Kraju gde je bila hajka prosle godine situacija bolja!!! |
| |
|
|
| Jank |
Objavljen 15.01.2012. 21:24
|

Lovčina

Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
E Lalo lepo si se okitio, za kraj sezone, svaka čast domaćinu Šandoru, lepa priča i lepo druženje....
Lov je stil mog života...  ] 
|
| |
|
|
| apinest |
Objavljen 15.01.2012. 21:28
|

Stari član

Upisa: 418
Pristupio: 02.06.2011. 18:28
|
Danas je u LD "Fazan" Vera (Republika Srpska Krajina) bio završni lov na zeca u ovoj lovnoj sezoni (u Zapadnim Srpskim Zemljama zec se lovi do 15.01.). Lovu je prisustvovalo i pet lovaca iz istoimenog lovačkog društva iz Istočne Srpske provincije Srem, gde sam se našao i ja. Tereni su klasični zečiji- oranice ispresecane kanalima i manjim trsticima prepunim fazanske divljači (naročito koka). Domaćini gostoprimljivi i uslužni kako je Bog i zapovedio, jednom rečju NAŠI! Lov je bio naporan- po hladnom vetru, ali uspešan uz dovoljno zečeva i fazana i za najizbirljivije... Posle iscrpljujućeg pešačenja, domaćini su priredili predivno druženje za nezaborav u lovačkom domu koje će ostati za primer kao domaći zadatak za nas koji slične lovove i druženja budemo ubuduće organizovali! Velika zahvalnost i pozdrav Verčanima uz tradicionalni pozdrav- MNOGAJA LJETA!!!
|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 15.01.2012. 21:38
|

Moderator

|
Svaka čast za kolege iz Vere; ne mogu da opišem koliko mi je bilo krivo što, iako sam pozvan, nisam mogao da dodjem, jer je poziv došao u zadnji momenat, a ja sam već bio dogovorio lov u Bečeju. Da sam mogao da se kloniram i da budem na dva mesta istovremeno, to bih i uradio!
Nadam se da će Podunavac i njegove kolege nekom drugom prilikom organizovati druženje i lov.
Najsrdačnije pozdrave momcima iz LD Fazan, Vera! I poziv, da predstavite svoje LD ovde na Srbijalov! A Bože zdravlja, družićemo se!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| DESPERADOS |
Objavljen 15.01.2012. 22:04
|

Lovčina

Upisa: 1032
Pristupio: 25.11.2010. 20:19
|
Lepo je citati vase dozivljaje , samo napred i dobar pogled kolege lovci ......
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED
1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m
7x64 KRALJ ..  .. 308W CAR.. 
|
| |
|
|
| Podunavac |
Objavljen 15.01.2012. 22:12
|

Lovčina

Upisa: 7756
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Prvo, moram da pohvalim goste iz Neština, koji su se odazvali organizaciji koja je nabrzinu organizovana 7 dana pre planiranem (kompletna organizacija od petka popodne za nedelju). Drugo, moram da izrazim žaljenje što neki naši članovi portala koji su planirani za druženje nisu mogli da se odazovu, iz opravdanih razloga.
|
| |
|