Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kako je protekao današnji lov?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kako je protekao današnji lov?
Lala
 Namerno si tako na brzinu organizovao i pozivao, da ne bi smo mogli da dodjemo, znam te 'tico!!No no no Grin
Nije meni do pucanja zečeva ili fazana, ali sam uvek za dobro druženje i upoznavanje lovaca. Ako su ti kolege slične tebi, onda ste prava ekipa!
Ima dana više nego kobasica, daće Bog, pa ćemo se videti. Nego, kakvo vam je vino? Jel slično neštinskom? Smeko
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Podunavac

Lala kaže:
Namerno si tako na brzinu organizovao i pozivao, da ne bi smo mogli da dodjemo, znam te 'tico!!No no no Grin
Nije meni do pucanja zečeva ili fazana, ali sam uvek za dobro druženje i upoznavanje lovaca. Ako su ti kolege slične tebi, onda ste prava ekipa!
Ima dana više nego kobasica, daće Bog, pa ćemo se videti. Nego, kakvo vam je vino? Jel slično neštinskom? Smeko

Ima i tu istine. Neki kolege koji su pozvani su jako nezgodni u pići i laćaju se noža kad popiju, pa su za izbegavanje (i to na fin način, da nebi burno reagovali).ROFL
Kolege nisu fine kao ja. Skloni su piću i zaje...ciji. A vino je slično samo po boji, pošto kod nas šuraci ne dele zetovo vino bez njegovog znanja i dozvole.Grin
Tri prsta 2Kolce

Sremac75
 Pa vi ne možete bez mene (da se zahebavate) ni kada me nema!

Neka, neka!

Meni je jako žao što nisam mogao da idem, ali razlozi su kako kaže brat Podunavac, opravdani!

Lep teren (naš), dobri ljudi (naši), .... ne može biti loše!B)
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

canis aureus
 ... veče, jutro-veče, jutro-veče na čeki a vetar ledi kosti!Frown
Dva jutra viđam šakale ali na velikim daljinama, 400-500m, a jedno veče lisica uteče da nisam stigao ni ljuCki da je vidim Confused Šakali nisu obratili suviše pažnje na vabljenje ... a možda osetiše zasedu pa odabraše kontra pravac, dok je lija kroz gustiš neopaženo prišla na nekih 30tak metara do moje pozicije ali iza leđI i tako uskoči u trnjak kad uvide opasnos' kI metak da jeYes a i čekao sam DIVLJAKA ?!?!? mada platila bi i u tomE slučajuYes
A tek večernji ...Frown
Pozicija za doček DS B) ali vetar bije u lice i ka šumi Confused
Pšenica na prethodnom kukuruzištu je preorana od rivenja a koliko sam primetio i pronašao baš u blizini ove čeke trag je pojedinačan, krupan i svež! Plašim se da nije u pitanju krupna suprasna krmača ... ali se nadam vepru samcu!!
Prvo veče, već u sumrak čuo se prilazak iz šume kroz trnje!! Jedan komad! Pola sata tamo-'vamo iza čeke a sve u nekih 50tak metara i udalji se. Ćošak šume od čeke je na 80tak metara i tu je postavljena jedna manja čeka(tronožac) već pomalo dotrajao ... Pošto se DS udaljila ka toj strani, nakon nekog vremena čekanja aj' da se prišunjam do tronošca jer možda je sa te strane izašla u njive. Dok sam se penjao na tronožac ... silueta! Sa pola tronošca, obasjavam je i kroz optiku ... vepar je-nije krmača je ... dok videh da je vepar već mi uteče u trnjeeeeeJaooo jbga sekunda je toStari
Ima njega, odokativno, preko 150kg ... možda malo manje a može biti i više ipak noć je to ... ali od 130 ima više sigurnoYes
U toku dana bacih koji klip kukuruza malo s onU stranu(u trnje) a mal' i s ovU.
Uveče se postavih na tronožac na samom ćošetu kako bi propratiJo obe strane pa ako izIđe na koju god srbijalov TIG ga čeka;)
ALI kao u bunaru! Ni glasa iz daljine a ni od vetra nije moglo da se čuje ... tronožac neudoban i klimav i nakrivo i ljulja i škripi i 'oću da padnem i 'oće sam da se sruši ... mukeee žive al sam se bar smrz'o za medaljuJaooo pa bar da mi i ona lija ne utečeJaooo
Sledeće popodne po dolasku vidim kukuruz nije odnešen sa mesta gde sam ga baciJo po njivi a ni svežih tragova nema. Ipak odabiram onu udobniju čeku od preksinoć da se ne mučim na fucking tronošcu.
Opet vetar, opet 'ladno!!
U 17.20 utihnu vetar i posle 20tak minuta čuje se, prilaziiiiii!!!!
Opet jedan komad!
Njuši, njuši ... a više 'ladnoću ne osećam! Pretvorih se u uVo!!
Krlja klipove i mljacka ma čuje se i na sto metara a ne na ovih 15-20 koliko smo udaljeni. Tamo-'vamo dobrih 40tak minuta pa se malo udalji ali se čuje, nije dalje od 50 metara. Pola sata, možda, i eto ga nazad. Prilazi!! Prilazi!!! Mauser otkočen a TIG sav podrhtava od želje ...
Bem ti Sunce, na par metara je od čeke i njuši! Slušam ga i preko levog ramena se izrikavih da vidim ...
Crni se silueta i ne miče! Samo para izbija iz nozdrva kad izdiše ... a i ja se ukočio i ne mrdam da već iako nije prošlo mnogo počinje i grč u leđI ...
Ne mogu da pucam a da se "okrenem" i probam samo ću ga poplašiti!! ... ja ću da čekam a on neka njušiConfused
Trže se i "skoči" te se maknu par metara ali ostade mi sad bukvalno iza leđa! I, opet njuši!! Možda nekih 5min i udalji se ka šumiJaooo ali tu je i nastavi da krlja po onih par klipova -kad ih i bacih tu ebali me bašJaooo
Potraja sve to još nekih 30-40min i udalji se a i vetar pojača pa opet se nije ni moglo išta čuti!Rastanak
Dođe vreme za bežaniju kući i dok su nailazili drugari sa čeka na 100tinjak metara do mene "učini im se da su čuli kako nešto uteče u šimu krljajući kroz trnje" ali nisu bili sigurni zbog vetra ...
Sve u svemu kaakaav viikeendIznenadjenJaoooB)
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

huntinggirl1
 lepo,
znači mačka nema, miševi kolo vode i love reponje od po metra,...
Šandor i Lala ko kanda biraju gde će loviti...
Pas Kuca Pas 2 živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!

zoranp
 Canis zaista lep vikend, nije sve ni u odstrelu!!B)
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

kelt
 sa Ovcara i Kablara pesma stara. crne divljaci nema a ni bele ni zute ni zeleneAngry a bas sam se bio nabrusio. lep lov, koliba, gonici, sneg, drustvo,samo divljac nedostajala
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Podunavac
 Zemo gde je ovo slikano? Baš lep kraj.B)
Tri prsta 2Kolce

canis aureus

zoranp kaže:
Canis zaista lep vikend, nije sve ni u odstrelu!!B)

Byeiveli 3

... a biće dana za megdana!srbijalov
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

kelt

Podunavac kaže:
ovo je u ataru sela Miokovci kod Cacka. pogled puca do ovcara i kablara i prema cuvenoj Jelici gde se sastaju oni nasi,5-6 km od cuvenog strelista gde se odrzava long range tekmicenje, inace ovo je moja Cveetazbina.
srce Srbije
pozzzz...
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

duskov
 Nijesam nešto pri naočarima. Jeli ono "otadžbina" ili "tazbina", Milo!?
A kad čujem za Jelicu i meni starome srce zaigra!

kelt
 ako, ako, samo neka igra. iveli 3Tri prsta 2
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Indjijanac
 kod nas u indjiji predposlednji lov na fazana,odziv lovaca dobar,psi orni za rad,kiša nas malko razladila ali kad je stala odlično za lov,pored fazana pao je i jedan zec iako se on više ne lovi pa razmišljamo šta da radimo sa ovim našim drugarom koji ga je odstrelio i poneo na visku.Na doručku je pao dogovor*U PAPRIKAŠ I DA GA SVI ZAJEDNO POJEDEMO*a evo i slike
Indjijanac priložio:
22012012192.jpg

IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Jank

u indjiju ima djungla kaže:
kod nas u indjiji predposlednji lov na fazana,odziv lovaca dobar,psi orni za rad,kiša nas malko razladila ali kad je stala odlično za lov,pored fazana pao je i jedan zec iako se on više ne lovi pa razmišljamo šta da radimo sa ovim našim drugarom koji ga je odstrelio i poneo na visku.Na doručku je pao dogovor*U PAPRIKAŠ I DA GA SVI ZAJEDNO POJEDEMO*a evo i slike

Ćirko, dobar ti ovaj zekonja, gde ga baš pogodi u rep, u zdravlju da ga pojedete, a ako je prvi ovom lovcu onda mora i vatreno krštenje....Bye
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Jank

kelt kaže:

Podunavac kaže:
ovo je u ataru sela Miokovci kod Cacka. pogled puca do ovcara i kablara i prema cuvenoj Jelici gde se sastaju oni nasi,5-6 km od cuvenog strelista gde se odrzava long range tekmicenje, inace ovo je moja Cveetazbina.
srce Srbije
pozzzz...

Na planini na Jelici
sastali se početnici.......mislim lovci početnici pa zato nije bilo ulova....ROFL
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

neca90
 Sastali se pa govore pet zeceva da obore!

alex
 KOlege neko mi je rekao da se sada u subotu u Kg odrzava takmicenje "LOVAC I PAS"
da li neko zna nesto o tome gde i kada i kako se to odrzava rado bih dosao pa ako neko nesto zna o tome neka napise 
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

Lala
 Otkazano je to takmičenje, zbog vremenskih uslova (visok sneg).
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Hunting Club Astra
 nedelja 29.01.2012. - je bio poslednji lovni dan ove "glavne" lovne sezone u našem lovištu. Lovili smo fazana (samo petla). Vreme - vedro, dubok minus, a vetar taman takav da ti bude motiv da ne staješ ni sekunde. Kraj sezone, svi se opustili, u lovačkom domu nas čeka srneći paprikaš. Svi gledaju kako da skrate krug, da se sklone sa vetrine, e u toj brzini izađoše nam dve lisice pred nosom, ali dovoljno daleko da možemo samo da ih gledamo. Digle kitnjaste repine, ko da nam mašu i vatile se druma. Ja sam 24.12.2011 ostao bez svog saradnika u lovu, pa sam se eto i poslednjeg lovnog dana patio bez psa. Koristio sam i priliku kada nekom od kolega pas malo otkaže poslušnost, da tog psa privolim da mi makar malo pomogne B), sve u svemu patnja. E tim dovijanjem sam uspeo da odstrelim tri petla, jednog sebi za spasonosnu supicu u predstojećim hladnim danima, a druga dva sam dao kolegama kao obeštećenje za korišćenje njihovih lovačkih pasa, uz objašnjenje da i nije toliko čudno što ih psi napuštaju kad im gazde slabo odsteljujusrbijalov. E sad ono što je najvažnije, teren smo napustili zadovoljni jer je iza nas ostao poprilčan broj divljači. Imamo se čemu nadati i sledeće sezone. Hranilišta i solišta su puna, još smo dužni da divljači do sledeće sezone obezbedimo što veći mir. Do tada ću ja sebi pronaći novog saradnika u lovu, pa se nadam da ću ga u naredne dve sezone osposobiti za pravi lov-uživanje.
Pozdrav svim kolegama ika!!!

p.s. na slici je moj verni saradnik. Hvala mu na svakom trenutku uživanja koji je priredio meni i ostalim kolegama lovcima!!! Naslednik mora biti bolji, što je jako visok cilj!
Hunting Club Astra priložio:
don014.jpg

huntinggirl1
 strašno, a šta se desilo vašem prijatelju četvoronožnom Confused, izgleda na slici veoma lepo i zdravo,
znam šta znači ostati bez psa, to je patnja i lov gubi smisao,

možda i nađemo nešto za vas, novog ljubimca i prijatelja na četiri noge...Pas
Pas Kuca Pas 2 živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Kako spremiti LOVAČKI RECEPT 32 26.05.2022. 07:52
Krivolov - kako se boriti protiv? METODE LOVA 624 19.09.2021. 07:54
Psi i mačke lutalice-šta i kako sa njima? LOV PREDATORA 853 14.01.2021. 22:03
Kako se boriti protiv KRPELJA KINOLOGIJA 386 02.07.2019. 09:48
Kako sam postao lovac LOVCI POČETNICI 29 10.02.2014. 18:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,477
Najnoviji član: uhazaminje

Poslednje vesti
46. Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova
Lovna sezona jelena svih polova traje do 15. februara
Донете измене и допуне Правилника о проглаша...
Обавештење корисницима ловишта о поступању з...
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

66,245,773 posete www.srbijalov.com