|
Kako se boriti protiv KRPELJA
|
| Brka bez brkova |
Objavljen 02.03.2013. 10:38
|

Stari član

Upisa: 347
Pristupio: 15.01.2011. 16:10
|
Sto se tice krpelja,ozbiljno upozorenje,jedan takav je zakacio i mog sestomesecnog nkd,srecom sam ja odmah primetio,a veterinar je malo lutao sa terapijom jer simptomi nisu bili uobicajeni,ali posle oko 36sati dao je pravu inekciju i ujutru mu je odmah bilo bolje.Najgore je sto sam ja par dana odlagao kupovinu ogrlice,misleci nece jos,tako da je moj savet obavezno zastitite psa pre pustanja na teren |
| |
|
|
| Voganjac |
Objavljen 18.03.2013. 18:14
|

Član

Upisa: 160
Pristupio: 07.09.2012. 22:09
|
Ova godina nije zima bila jaka pa ih ima svukuda bas mi je brat reka da je bio u setnji i skinu sa kera osam krpelja,a kada je bio mlad ujeo ga je onaj pogani sva sreca da je veterinar blizu pa je dao sprice ujutru i posle podne tako da se izvukao hvala bogu.....Samo dobra zastita i nema problema,donosom mu ja ogrlice tako da nema ti problema vise....Pozdrav
Voganjac
|
| |
|
|
| ultras035 |
Objavljen 18.03.2013. 19:35
|

Član

Upisa: 180
Pristupio: 04.05.2010. 09:22
|
Bogami, ove godine su krenuli ranije i agresivnije...pre tri nedelje sam prvog skinuo...posle svake setnje po terenu od tada, skidao sam po nekoliko sa psa...posebno po brdu, u polju ih je manje!
Nije ih zima unistila i sa prvim toplima danima eto ih...prosle godine sam ih malo kasnije nalazio, ne ovako rano!
"Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!"
|
| |
|
|
| Zoran Zoli |
Objavljen 18.03.2013. 19:40
|

Stari član

Upisa: 286
Pristupio: 21.09.2011. 23:37
|
Zanima me po vasim iskustvima koja je ogrlica pokazala najbolje rezultate to jest kojeg proizvodjaca
|
| |
|
|
| Neca92 |
Objavljen 18.03.2013. 19:42
|

Lovčina

Upisa: 1459
Pristupio: 14.12.2010. 19:29
|
Ni ja ih nisam nalazio nikada ranije nego ove godine, jos pre par nedelja sam poceo da ih skidam sa pasa, ali sam ih sada tretirao Ektanonom i miran sam neko vreme!
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!
|
| |
|
|
| ultras035 |
Objavljen 18.03.2013. 20:34
|

Član

|
I ja sam ektanon za prvu pomoc, to sam jedino imao pri ruci, ali se ona okupala par puta u reci i verovatno od njega nema nista. Uzecu ovih dana nesto ozbiljnije i dugotrajnije...samo nisam siguran sta?!
"Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!"
|
| |
|
|
| Neca92 |
Objavljen 19.03.2013. 00:22
|

Lovčina

|
Ja njime tretiram gonice 2 puta za nedelju dana (ne ulaze u vodu, osim ako ga malo rosa skine ) ali miran sam bar 2 meseca posle toga! Meni se pokazao kao vrlo efikasan i toplo preporucujem svima, pogotovo onima koji imaju vise pasa posto bocica koja kosta 500din moze bas dugo da potraje.
|
| |
|
|
| zoranp |
Objavljen 19.03.2013. 09:39
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Ima krpelja jako puno i izbegavajte izvođenje pasa u ovom periodu!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
| |
|
|
| Voganjac |
Objavljen 19.03.2013. 18:57
|

Član

Upisa: 160
Pristupio: 07.09.2012. 22:09
|
Kolega zoki najbolja je ogrlica FRENTO,,,sve smo probali i od ove nema bolje garant drzi se na keru cetri meseca mada na nasem keru stoji tri meseca ja to uzimam u Austriji kosta 8,50eura jedna i milina.....Nadje se krpelj na keru ali samo na dlaki i izgleda kao pauk ali nevata se za kozu sto je najbitnije,,,FRENTO,,,to je zakon....Pozdrav  
Voganjac
|
| |
|
|
| mrwa22250 |
Objavljen 19.03.2013. 20:44
|

Lovčina

Upisa: 2137
Pristupio: 14.10.2012. 20:56
|
kolege Neco i Ultras oprezno sa ektanonom,prilicno je agresivan i moze skoro potpuno da psu unisti njuh.koristite sto blazi rastvor i sto redje.ja sam prosle sezone koristio trixie ogrlicu crne boje,kosta oko 600 din i menjao sam je na svaka dva meseca.bude po koja krvopija ali samo na dlaci-ja zadovoljan.pre par dana obilazak solista,isao putem oko jedne velike remize i za pola sata na pantalonama 4 kom.ima ih ko pleve-oprez! |
| |
|
|
| xlr 5 |
Objavljen 19.03.2013. 21:15
|

Član

Upisa: 77
Pristupio: 29.02.2012. 22:27
|
Sto se tice ogrlica primetio sam da kvare njuh kod moga labradora posle skidanja sa psa ogrlice aportirao je bez greske nesecam se koja je ogrlica u pitanju jel vec dve godine koristim samo ektanon razblazen u flasi sa prskalicol pa pre svakog izlaska van kuce poprskam i nisam imao problema. Cuo sam od kolege da je poceo da koristi neku koja ne utice na njuh pitacu ga koja je...
Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja, a članovi koji ne poštuju ovu obavezu biće banovani.
Srbijalov AdminTim!
|
| |
|
|
| ultras035 |
Objavljen 20.03.2013. 08:45
|

Član

|
Ektanon siguro nije za duze i cesce koriscenje, ne bi bez razloga postojala karenca za meso zivotinja koje se tretiraju njime.
Ja sam dobio preporuku, koje se pridrzavam, da ektanon koristim za pocetak sezone krpelja (eventualno jos jednom posle 3-4 meseca), da njime okupam psa i isprskam boks gde pas zivi, kao i prostor oko boksa, druge pse... ne samo zbog krpelja, vec i zbog buva i ostalih gluposti...Posle toga treba koristiti ogrlicu, ampule, sprej ili sta vec je najpovoljnije i koliko je pas aktivan.
|
| |
|
|
| Neca92 |
Objavljen 21.03.2013. 21:30
|

Lovčina

|
Nisam znao to za njuh...procitao sam sve sto pise na onom ''uputstvu'' za koriscenje, pise mnogo sto-sta i vidi se da se radi o ozbiljnom sredstvu, tako da je sve moguce...da je efikasno, efikasno je, ali ako je stetan za njuh koji je glavno ''oruzje'' nasih pasa, definitivno nije dobar izbor...
|
| |
|
|
| ultras035 |
Objavljen 28.03.2013. 20:56
|

Član

|
Ja ga upotrebim 2-3 puta godisnje, osim mog psa isprskam i dvoriste, boks, onog avlijanera sto juri pacove i raznosi buve...i to je to...kupio sam neku trixie ogrlicu...pise zastita ne znam koliko, a veterinar koji prodaje kaze maksimum 2 meeseca sto je dovoljno za 300-400 dinara...
|
| |
|
|
| Zoran Zoli |
Objavljen 28.03.2013. 23:11
|

Stari član

Upisa: 286
Pristupio: 21.09.2011. 23:37
|
Poslusao sam kolegu Voganjca te sam nabavio ogrlice marke Frento . Doneo mi stric iz Beca , pa cu videti kako reaguju kerovi sto se tice njuha a najbitnije da se otarasimo te dosadne gamadi .
|
| |
|
|
| aca81 |
Objavljen 29.03.2013. 08:52
|

Lovčina

Upisa: 1278
Pristupio: 31.03.2010. 16:54
|
Da li je moguce da Ektanon moze upropastiti njuh psu svoje pse tretiram iskljucivo Ektanonom jer je veoma efikasan i za pse i za okolinu jednom sam se zeznuo pa nisam pomerio posudu jednom psu koja je bila prazna i zaboravio sam pa posle nekoliko dana sam sipao vodu u tu posudu pas je povracacao krv i imao krvav izmet tad sam shvatio koliko je jako sredstvo ali da moze pas da izgubi njuh to prosto nemogu da poverujem
DOBAR POGLED
|
| |
|
|
| ultras035 |
Objavljen 29.03.2013. 09:18
|

Član

|
Ja takodje ne verujem da moze trajno da upropastii njuh,ali verujem da dok je pas tretiran njime, odnosno dok je miris na krznu jos jak moze da nadjaca druge mirise koje pas treba da primi.To sto sto povraca krv i ima krvav izmet je daleko opasnije od gubitka cula mirisa, mada u takvim situacija nije iskljuceno i dodje do nekog trajnog ostecenja sluzokoze nosa, samim tim i gubitka njuha.Ako tako lose deluje na digestivni trakt, vrlo lako kod velikih koncentracija moze da strada nos i druga sluzokoza....bljak
|
| |
|
|
| Aleksa81 |
Objavljen 29.03.2013. 17:48
|

Mlađi član

Upisa: 15
Pristupio: 02.04.2011. 20:10
|
Ja mom psu stavljam Advantix kapi koje traju odprilike mesec dana a nakon vise ponavljanja imaju produzeno dejstvo,posle svakog stavljanja psa ne treba da ulazi u vodu prva tri dana. |
| |
|
|
| mrwa22250 |
Objavljen 01.04.2013. 22:08
|

Lovčina

Upisa: 2137
Pristupio: 14.10.2012. 20:56
|
aca81 kaže:
Da li je moguce da Ektanon moze upropastiti njuh psu  svoje pse tretiram iskljucivo Ektanonom jer je veoma efikasan i za pse i za okolinu  jednom sam se zeznuo pa nisam pomerio posudu jednom psu koja je bila prazna i zaboravio sam pa posle nekoliko dana sam sipao vodu u tu posudu  pas je povracacao krv i imao krvav izmet  tad sam shvatio koliko je jako sredstvo ali da moze pas da izgubi njuh to prosto nemogu da poverujem  vidi ovako,kad je uspeo da do te mere osteti sluzokozu zeludca(krvav izbljuvak i proliv)a u tom istom zeludcu je kiselina koja topi kosti,zamisli sta uradi od superosetljive sluzokoze nosa.posto se radi o malim koncentracijama nikad pas ne ostane trajno bez cula mirisa ali prvih par dana nakon tretiranja moj nkd koji inace ima solidan nos uletao je u divljac kao da je prvi put u terenu.inace ga rado koristim za prskanje bokseva i okoline ali taj dan kada tretiram psi ne ulaze u boks dok se sredstvo potpuno ne osusi.ovo je moje zapazanje ,ne mora da znaci da sam u pravu,ali se desilo previse puta da bi bilo slucajno.p.s.nadam se da je pas preziveo
 dok pametni popustaju,budale zavladase
|
| |
|
|
| milenko0609 |
Objavljen 02.04.2013. 14:28
|

Stari član

Upisa: 315
Pristupio: 15.04.2010. 13:07
|
Evo da prenesem svoje iskustvo:
Za dve pičarke i dva jazavičara kupim po ogrlicu proizvođača bajer(kiltiks) i kupim jedan Frontlajn Combo od 40-60 kg, i podelim ga na njih četvoro, ogrlice stoje 6meseci, svaki mesec jkupim jedan Frontljan i ponovim tretiranje sa njim, a imam i ektanol i njega ponekad stavim na pse, dok ovo nisam počeo da koristim sve zajedno imao sam problema sa krpeljima, prošle godine nisam na kerovima nasao ni jednog, dok moje kolege su skidali obavezno po dva tri komada...., nosim se logikom da je jeftinije sprečiti nego lečiti, i da broj mojih pasa neprelazi moje mogućnosti(finansijske)...
Dobar Pogled Svima
30-06,22-250,NOD,JOD,I BOG DA TE VIDI...
|
| |
|