Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kako je protekao današnji lov?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kako je protekao današnji lov?
DakiNS

Lala kaže:
KOd tebe je to neizlečivo, Daki! Ne kažeš da su čak i psi na kraju ukapirali ko jedini odstreljuje - i tvoja Aka, i Rančerova Ada su mi donosili aporte, Aka dva puta, a Ada jednom! Moraju da štede mog Kastora, pošto on jedini nalazi, markira i podiže prepelice; ovi vaši psi su samo sakupljači, dok majstori rade posao! Grin

Nego šta su nego sakupljači kada kauboj ne zna da nađeGrin A Aka je pametna kuja koja je još prošle godine ukapirala da ne donosi tuđu divljač meni nego onom ko odstreli , misli što da ja vučem i tuđu lovinu kada imam dovoljno i svojeGrin
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Lala
 Aha, ukapirala je ona 'ko kosi, a ko vodu nosi!'. Nego, koliko aporta je doneo moj Kastor, a koliko vaša dva psa? Bolje da ne pominjem brojke!!! Siroma Kastor, naradio se, to što je morao da pokriva teren ispred 3 lovca, treba da ga častite viršlama, a ne da ga otrcavaš po forumu, sramoto jedna okićena! Grin
Ja Kastora ne tučem, ali kada bi on odneo aport nekom drugom lovcu, fasovao bi! Pas mora aport da preda svom gazdi, a ne da radi kao raznosač. Posle gazda treba da prosledi divljač onom koji je odstrelio. Kako ne razumeš?

Ja sam gospodin lovac, pucam iz marke - pas markira, povuče kule, komanda 'DAJ!', digne se ptičica, puknem patronu ili dve, sledi aport, a okolina gricka uši rodjene. Šta da radim? Ja se ne iznenadjujem kada mi u lovu na prepelice poleti ta ptičica, prosto, ja to očekujem da se desi!Confused

Lepo sam ti danas rekao: nije dovoljno samo imati pušku i psa, i dobru volju. Potrebno je malo tu i znanja i kod lovca i kod psa, i preciznosti u nišanjenju, a to se može postići vežbom!
Samo je bitno da budeš uporan! Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sniper Hunter
 ROFL

Indjijanac
 ko te Lalo nezna pomislio bi da si Dr Lala specijalista za lovsrbijalov
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Lala
 Jesam li ja drug GLAVNI ili nisam? Grin
Pitaj onog dedu, a možeš da pitaš i Dakijevu Aku, ili Rančerovu Adu! Smeko

Dakijeve i Rančerove izjave zanemari - to je čista ljubomora!

Podunavac
 Kojeg dedu? Jel onog što te napao za omazan tanjir? Lalo svaka ti čast, nek si im pokazao kako se puca.Bravo 2 A ona mašnica bi baš lepo stajala na Dakijevom keriću, bio bi kao plišana igračkica. Tako je to kad ljudi love sa kućnim ljubimcima, pa im onda tuđi kerovi markiraju i aportiraju divljač.ROFL
Tri prsta 2Kolce

Lovac sd
 http://tinypic.co...va&s=6
i49.tinypic.com/2nb7fva.jpg[/IMG<br />
[IMG]http://i50.tinypic.com/16a8oix.jpg

http://tinypic.co...ix&s=6

i50.tinypic.com/16a8oix.jpg
Kolce

Indjijanac
 da ti Podunavac nisi kojim slučajem rekao dedi da je Lala glavni,ili je to zaključio po veličini glaveHaHaHa
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Podunavac
 Možda je deda načuo da ga se oslovljava sa glavni, pa pomislio da se to odnosi i na ocenjivanje čobanca. A možda i ima neke veze sa veličinom glave, ili stomaka?ROFL Da se Sremac pojavio verovatno bi njega ošacovao kao glavnog.Grin
Tri prsta 2Kolce

Gedza66

Lala kaže:
Pošto sam im danas obadvojici 'vek pojeo' (pozdrav bata Rančeru, koji mi je sinoć poručivao da se dobro spremim, jer će me 'rasturiti' u lovu), Daki je iz minus faze i depresije, zbog svog lošeg učinka u lovu, otišao u očaj: spustio glavu na obe ruke, i počeo da rida i jeca! Pokušao sam da ga utešim biranim rečima (poznato je da umem da pogodim prave reči), jedva je podigao glavu i pogledao u fotoaparat - izraz lica govori sve!
Tešio sam ga pričom, da nije problem u njemu, nego verovatno u puški koju je nosio (Suhl), i ubedjivao sam ga da će mnogo bolje gadjati kad onaj yebivetar I Jevtić konačno posle 3 meseca uspe da sklopi njegovu petlaru (osim ako nije pogubio delove), koju mu Daki ostavio na reparaciju!
Evo slike skoro uplakanog Dakija, posle mojih utešnih reči:

Daki, depresijom, razočarenjem i očajanjem ne možeš ništa rešiti i i zato pokušaj da te stvari izbegavaš. Siguran sam da je do ovakvog rezultata (bar u tvom slučaju), došlo zbog okolnosti koje nemaju veze sa tvojim lovačkim znanjem. Pre bi se moglo reći da je neko (čitaj "Glavni") namerno iskoristio tvoje trenutno angažovanje na fizičkim poslovima, umorenost i neispavanost, verovatno i moguću neizj.....nost, kako bi "dominirao". Verujem da to nije jedina "prljavost Glavnog" i da treba otvoriti njegove patrone i videti čime ih je sve napunio a nije na odmet izvršiti i labaratorijsku analizu krvi "kauboja", kako bi se "garant" utvrdila upotreba nedozvoljenih stimulativnih sredstava", kao razloga njegove realno prikazane i dokazane dominacije u svim sferama rada. srbijalov

Iako se "Glavni hvali" nekim pogodcima na 50 koraka, pokušaj da u sledećem lovu pucaš "cilindrom" i "prašinom". Jela me je ta muka, tako da sam tek upotrebom "cilindra" i "prašine", zatvorio usta svima koji su "sumnjali u moju oštrinu vida i reflekse".Grin

Ne daj se druže i što pre se otarasi te mašnice.HaHaHa
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

DakiNS
 Gedžo ma ne sekiram se ja uopšte napisao sam u jednom od prošlih postova citiram:

ZAKLJUČAK:

Konačno je Lala postao pravi lovac! Laže čak i bolje od nas ostalih*RoFl

Drago mi je zbog našeg kolege ,jer je ispekao lovački zanat .Zna da ukrade tuđu divljač i laže bolje od nas , ali ima i još jednu prednost jedan je od mnogih koji imaju novu rasu pasa .Istina standardi izgleda nisu presudni ali radni standardi su im vrlo često identični, a to je Prvi Srbski razganjač ( gonič) pernate divljači. Ih mi baš uvek moramo biti prvi u svetu .Ali kada smo prvi drago mi je što sam barem drugar sa prvacimaHaHaHa
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Lala
 Njanjanja
Posle jučerašnjeg lova, molim Boga da me lovačka sreća posluži i dalje, inače, ako zabrljam u nekom od sledećih lovova, ima da me nema - ova dva trovača će me razbucati načisto!
Dotle, čika Daki, čuvaj mašnicu, glancaj, oduvaj prašinu sa nje povremeno; čekamo sledećeg ponosnog dobitnika! Grin

Lala
 Evo jedne od zvezda foruma, Zokija, koji je nabavio jednu vabilicu za lisice, sa zvukom ranjenog zeca.
Moj dobri Zoki u dvorištu kod Apinesta i njegovog sina Vuleta (kojem je takodje doneo jedan komad vabilice) vežba proizvodjenje zvuka - kako je to izgledalo, najbolje znaju komšijski mačori!!!
Mali Vule je onako po lovački, pre duvanja u vabilicu, 'trgnuo' malo piva sa limunom! Grin
Mada, ispostavilo se da je taj dan Zoki ipak imao uspeha, dovabio je jednu liju, ali je naravno promašio! Po njegovim rečima, situacija je bila ovakva: izadje mu lisac na jedno 60-70 m, on karabinom i optikom poravna lisca, i jedino što mu onako sigurnom u pogodak prodje kroz glavu tog momenta, jeste kako će Lalu zahebavati!!!!
Promašaj je bio neminovan!
Svirač na vabilici -Zoranp/Bejbi, uz Vuletovu asistenciju (snimano je noću, kvalitet snimka je loš, ali zvuk je primaran):

[movie=youtube]zvyGoTKxlR8[/movie]

Podunavac
 Zoki odlično svira na vabilici. Melodija pomalo vuče na Užičko kolo.Grin A izostanak ulova lisice je zbog toga što u lovu nije učestvovao najbolji strelac i lovac na lisice Sremac.
Tri prsta 2Kolce

Sremac75
 Tako je brate moj!

Nisu to one piškaćeve spore lisice...ove su brze, Neštinske!puc puc
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

zoranp
 ..Piškaćeve lisice nikada nebi nasele na ovako loše vabljenjeStidljiv, ali su im zato tamo lampađije došle glave..i još ponečemu osim lijaćaGrin
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Lala
 Zoki i Apinest - duvački duet na vabilici:
Lala priložio:
dsci0178.jpg

Lala
 Zoki sa jednim mladim perspektivnim lovcem, koji ne duva... u vabilicu (natpis na majici govori sve):
Lala priložio:
dsci0179_1.jpg

klaja
 Sledece godine mogu na Gucu kao predstavnici orkestraSrbijalov
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

Lala
 Evo kako izgleda jedan kompletno opremljen lovac za lov na lisicu: dvogled, tronožac za sedenje na čekanju, stativ za karabin, ispeglana košulja, utegnut, strukiran... Ma za diku i ponos! Grin
Lala priložio:
dsci0181.jpg

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Kako spremiti LOVAČKI RECEPT 32 26.05.2022. 07:52
Krivolov - kako se boriti protiv? METODE LOVA 624 19.09.2021. 07:54
Psi i mačke lutalice-šta i kako sa njima? LOV PREDATORA 853 14.01.2021. 22:03
Kako se boriti protiv KRPELJA KINOLOGIJA 386 02.07.2019. 09:48
Kako sam postao lovac LOVCI POČETNICI 29 10.02.2014. 18:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 24
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,472
Najnoviji član: David N

Poslednje vesti
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

65,771,275 posete www.srbijalov.com