Potrudili smo se oko organizacije i dočeka naših pobratima iz Neština i svih ostalih gostiju. I mi smo u Neštinu bili vanserijski dočekani i ugošćeni. A ja lično kako u lovačkom društvu, tako i u kući moga pobratima Apinesta. Žao mi je samo što nije bilo više divljači i situacija za odstrel.
Danas je lov bio veoma naporan.Mokro tako da su svi gledali da izbegnu ulazak u trsku,nas šestorica a ulov tri petla i koka.Ja sam jedan od onih koji nisu imali ulov ali to je sada nebitno.Posle lova sam otišao na ručak u goste kod druge grupe.A na meniju paprikaš od 4 kg srnetine 3kg jezici i 2kg junetina a nas samo devetorica smo se jedva izborili sa to malo paprikaša.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.
Podunavac,Sremac i Daki razmenjuju iskustva koja je najbolja boja patrona
Sremac na doceku
Beybe hvali svoj razanj
Apinest ne klikera....
Sremac klikera
Pivo i Apinest
Srbijalov
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
Hoću i ja nešto da izjavim za...
Danas smo otvorili jesenju lovnu sezonu u Neštinu. Svojim prisustvom je uveličali naši pobratimi iz Vere, opština Trpinja, Republika Srpska Krajina (živela zauvek!!!), sa kojima smo konačno potpisali Povelju o bratimljenju, na zadovoljstvo svih članova oba društva.
Lov je bio posebno naporan, vegetacija jača nego ikada na početku sezone, mokro od kiše, a lisica kao u košmaru. Tri odstreljene i nekoliko se spasilo, a fazana manje od očekivanog i priželjivanog...
Sustao sam više nego ikada, ali satisfakcija je stigla nakon lova kada smo imali druženje koje samo pobratimi mogu da organizuju!
Ostaje žal što sve nije još duže trajalo, ali je učinio svoje (igraj za život, alkohol NE!).
Na predlog predsednika LU "Fruškogorski jelen" trebao bi biti organizovan lov za članove našeg Udruženja i pobratime iz Vere i Bršadina u skorije vreme. Ne dao Bog dugog čekanja! Držimo ga za reč, i pozdravljamo našu braću sa tradicionalnim pozdravom: http://www.youtub...5sV9c-GEWA
"a la horizontale"?!?!
... napokon prava puška u rukama Mandušića Vuka ...
Ovo je puška čuvenog Mike iz B. Palanke. Inače Sremca (75) seniora. Nikada nisam bio protivnik položara, čak sam duže vremena bio i zagovornik istih. Međutim kada sam kupovao novu pušku jedino je Baikal MP-27 ispunjavala zadane parametre u određenoj cenovnoj klasi.
Inače smo se složili da su najbolje patrone žute boje, crne su isto dobre, crvene nisu loše a zelene su najgore. Sremac lovi sa žutima, ja sa crnima, Beybe sa crvenima, a sa zelenima samo neznalice.
Kile cepali smo mi sve što nam je došlo pod ruku (usta). Rakiju medovaču, lozovaču, šljivu... Bambus, špricer, pivo... Umalo ne izgibosmo. Možda neki i ne dočekaju jutro. Što reče Jovan Memedović (i još jedan ugledni lovni radnik) lovci malo love iz zaj..ancije i onda se oderu od alkohola.
he he znam,poznato mi je te sve.do dorucka jos nekako se drzimo po jedna za zadnji nisam ali kad s eupali vatra,zasedne doruckuje e tu da se zalije dorucak dobro posle kud koji u trsku,u siblje,granje...ne zna se ko gde puca.kad neko opali svi polegamo dole "tata vidi ,a puca ga preko bagremara"
Danas smo saznali zašto Daki voli bretone. Imaju male zube, a dugačak i mek jezik. I mogu da se izdresiraju da rade sve radnje.
A kad je potrebno stanu u ranac i prebace se preko neprohodnog terena.
Inače lov je bio odličan, samo nam je falila motorka da uhvatimo fazana. Postoji snimak, ali neznam da ga postavim. Čim organizujem prebacivanje biće prikazan. Danas odstreljeno i nekoliko lisica, ali nije ih odstrelio Sremac i nije mu Lala naterao.
hahaha joj ne zelim da znam koje radnje Daki je neam stem nista
pa treba se snaci u trenutku,kad nemam ranca dobar ze i zadnji djep prskula za divljac
hehehe e dobro da je pogodjena da nije odstreljena ziva na mrtvo
Ja stvarno nisam mogao doći u Neštin, iako mi je bila želja, imao sam i ja gosta u mom matičnom LU. Zvao sam Sremca i Klaju telefonom da čujem kako se provode, i tom prilikom sam obavešten o tom čuvenom neštinskom fazanu-penjaču po drveću!
Plaćam piće za onog ko postavljeni snimak, iskrivio sam se od smeha kada su mi samo pričali, mogu da mislim kako ću reagovati kad budem video šta su radili! Motorka i merdevine su zakon, kad vam Lala kaže!
Ja sam juče najzad uspeo da odem u lov u Bač, u svoje matično LU. Gost mi je bio naš član Dule (Dušan) Knežić, novinar, urednik lovačke strane u novosadskom 'Dnevniku' i glavni urednik 'Balkanskog lovca' (nov časopis, meni se čini da će imati vrlo dobru budućnost, sudeći po prvim brojevima).
Lovili smo fazanskog petla. I pored moje i Rančerove dobre volje i truda da gostu omogućimo da ima odstrel, do toga nije došlo, najviše krivicom samog Knežića, koji nije realizovao dve prilike - jedna je bila čisti zicer (polet iz marke), a druga je takodje bila izgledna. Knežiću, na strelište, i vežbaj!
Ili je možda gost namerno promašivao, da bi nam ostalo više divljači u lovištu?
Vreme za lov idealno, ali sam teren poprilično težak, pre svega zbog relativno visoke vegetacije koja je bila pošteno nakvašena kišom - padala je celu noć pred lov, a prestala je tek oko 7 ujutro. Bili smo mokri 'do dupeta', ali smo svi gazili travu i parlog, bez razlike! Rančer i ja smo vodili 'mrtvu trku' ko će bolje proći u lovu, čiji pas će pronaći više divljači (moj Kastor i Rančerova kuja Ada su imali nerešen rezultat, Kastor imao jedan aport više, a Ada jednu marku više), i ko će imati više odstrela. Što se nas dvojice tiče, Rančera sam na kraju diskvalifikovao, jer sam ustanovio da je u ukupnom broju odstrela kao svog računao i jednog petla kojeg je oborio drugi lovac, a kuja aportirala Rančeru! Prevara i organizovani kriminal!!!
BIlo je dosta divljači ovaj put, pre svega zbog toga što su pušteni fazani iz volijere dan pre lova. Iako smo pregazili odličan teren, nismo videli ni jednog zeca, a samo je Kastor prilikom pretrage uspeo da pronadje i pokrene jednu srnu. Lisica ima mnogo više nego prošle godine, a kolege lovci iz Bača kažu da i šakala ima kao skota, i da ga uveče čuju na sve strane kako zavija! Ne znam kako da rešimo taj problem, LU čak daje novčanu nagradu za odstrel šakala, ali očito da se to čudo koti nenormalno, i da se vrlo vešto skriva od lovaca, a da su vrlo evidentne štete i nedostatak plemenite divljači u lovištu.
Naravno, šale i druženja nije nedostajalo, a čuveni lovački doručak je izgledao ovako:
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.