Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kako je protekao današnji lov?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kako je protekao današnji lov?
strahinja
 Kolege predivan dan je danas bio za lov,jutro sa puno rose,bilo je dosta podignutih fazana ali naravno i masenja,sve u svemu ja prezadovoljan koliko sam video divljaci a i radom kuje.. Evo jedne moje slike sa odstreljenim fazanom,kojeg sam kasnije pustio..

i48.tinypic.com/169hoo1.jpg

Vec kraj lova,idemo ka domu i kuja mi markira ja pridjem i pucam,fazan pada kao sveca,kuja aportira ja ga uzima i kacim na visak i idemo ispred doma na pivo da sacekamo ostale i na rucak..Oni svi uzeli fazana i gledaju ga,zbog ljubicaste boje oko vrata,svideo im se..I cale ga uzima da ga stav u ranac i da nosi u kola on mu izmakne iz ruke i odleti..dali sam ga zakaci malo negde pa se umrtvio pa posle otisao nzm sta je u pitanju,ali znam samo da su me zezali celi dan da sam ga pogodio cepom od patrona.. Grin

DakiNS
 Današnji lov smo imali na terenu gde smo prošle godine počeli loviti u 8 sati a u 8 i 30 završili i počeli ložiti vatru za doručak jer su svi bili namireni i još par viška. AAALLIIIII ove godine počeli loviti u 7, jutro bez rose , lagani vetar,njive gole ,ugar, strnjak ,tarup i oranje, zeca malo a i mnogo promašaja ukupno. Jedan sam od retkih koji je odstrelio dva komada i trećeg dovršio pa ga je kolega samo pokupio. Lovili smo do 14 sati i koliko sam čuo ovo je prvi i poslednji lov ove godine na zeca. Zima i suša su uzele svoj danak, na par pooranih parcela oranje nema brazde nego liči više na nasuti šoder.Uglavnom su se dizali po uvalama na ugaru.Tek pred sam povratak odstrelismo poslednja tri komada da bi svaki lovac imao po jednog. U svakom slučaju veoma naporan lov ne znam koliko sam prepešačio , ali su me tri duži kačile sa oranjem. Kada sam došao kući prvo sam zalegao da odahnem jer ni ručati nisam mogao od umora.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

tomo vrbas
 Danas katstrofalan lov nas 12 imali 7 petlova napesacili se i nagazili trska,parloga i koje kakvih korova ali nista polako izlazi na videlo lose gazdovanje zadnje dve godineShock,ali brzo smo zaboravili na tugu u lovistu jer nas je u domu cekalo jagne sa raznjaRaanj

klaja

zoranp kaže:
Znači Klja opet pucao!!ROFL..garant je pucao one zelene patrone, a lepo smo rekli da su crne zakon, pa posle crvene i plave...zelene nikako pucati!!HaHaHaHaHaHa

Zemo BP,zovem te ali se ne javljas da cujem koju si boju patrone koristio i koliko kutijicaHaHaHa
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

Podunavac
 Zemo BP čuvaj pozadinu. Kama sutra deluje, a možda je čak i kama preksutra (ako je progutana upakovana).HaHaHa
Tri prsta 2Kolce

sremskesume
 danas sam odstrelio zeca, moja grupa ukupno 7 , a promašili smo još 4-5. uglavnom,jako lep lov,puno šetanja,pucanja i uzbuđenja.
homo homini lupus est!

zoranp
 Kod nas danas odstreljen jedan lis, dignuto nekih pet petlova, pucano na tri i svi ostali živi u lovištu!! Ja odstrelio jednu kreju da zadenemo trofej za šeširče!!Grin Vreme pretoplo i suvo , vegetacija još uvek jaka, divljači jako malo!! Treba razmišljati kako i koliko uopšte loviti ove sezoneHmmm!!??
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

sremskesume
 zeka
homo homini lupus est!

Podunavac
 Jel to Sremac odstrelio lisicu bez Lale?Grin Lisicapuc puc
Tri prsta 2Kolce

sremskesume
 lovci i ulov
homo homini lupus est!

sremskesume
 kod nas je jako zabrinjavajuće što ni prošle nedelje ni ove niko nije video ni jednog fazana.
homo homini lupus est!

urosVA
 Moja grupa nas osmorica smo imali dosta dobar izlazak na fazana.Jutro sa dosta rose pored Kolubare,bilo je odlicna podloga za dobar rad pasa i jos bolji ulov.Vec do 10h grupa je bila podmirena,a fazana je bilo bas dosta.Pozdrav svima Bye i iveli
Harmonika Kolce

josip-tuzla
 e jucerasnji lov je bio vise nego odlican,na konto grupe stavljena su 3 fazana i 3 lisice,cijeli dan pjesma gonica.za mene lov sa psima je nesto najljepse,podrav i dobar pogled
josip moskovic

alex
 S zakasnjenjem pisem ali da napisem ovde u ovoj temi poceli smo lov juce u 7h. Rosa bio sam mokar u roku od 5.min Roki radi perfektno ali na zalost nista da se podigne i negde oko 9.h Toki pokazuje da ima nesto na tragu i u kukuruzu polece petao nisanim i pucam fazan pada Roki i ja presrecni posle toga kolega podize fazana i odstreljuje ga i jedna krajnje smesna situacija Roki podize zeca i ja gledam kako ga goni zec trci prema zbunju i ulece u zbunje i podize petla iz zbuna a kolega odstreljuje petla. Svi smo bili namireni iz grupe bilo je lepo za lov do nekih 10h. dok je bilo hladnije i rose ali posle nikako zavrsili smo lov oko 11:30. Bilo je dosta koka podignutih nadao sam se da ce se neki sakal podignuti s obzirom na one rupe sto sam video tako da vec znam de cu da ga cekam kada prodje glavna sezona.
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

aleksa
 strahinja, krajnje zanimljiva situacija! Baš me zanima šta se desilo pa je pao, možda se plaši pucnja?Grin
Kod nas je juče bio treći izlazak na fazana. Znam da bi bilo lepše izveštaj potkrepiti nekom slikom ali ja sam fotoaparat nosio prve nedelje i ne planiram da ga nosim do daljnjeg. Ne mogu kako treba da se skoncentrišem ni na lov ni na fotografisanje a još sam na početku lovne karijere tako da mi je ipak draže da lovim.
Naša grupa broji 12 lovaca ali za sada nijednom nismo bili u punom sastavu. Prve nedelje nas 10-9 fazana i lov završen oko 11 h, druge nedelje nas 8-8 fazana i lov završen oko 10 i 30 h i juče, nas 7 i 7 fazana, a lov gotov u 8 i 40 h. Od toga, imao sam sreću da do sada odstrelim 5 petlova, prve i treće nedelje po 2 i druge jednog. Ono što raduje je da smo izgubili samo jednog pogođenog fazana. Situacija izgleda dobro i ja sam zadovoljan dosadašnjom situacijom ali je odstrel više posledica naše dobre organizovanosti, dobrih pasa i veštine odstrela nego brojnosti divljači. A, brojnost je daleko od prošle sezone, kada smo lovili 13 nedelja i skoro svake bili podmireni. Voleo bih da grešim ali ne verujem da ćemo ove sezone imati dosadašnji uspeh više od 7-8 nedelja. Jaka zima je odnela mnogo fazanki, a onda je ono što se izleglo moralo da se suoči sa nezapamćenom sušom. Mi imamo na par mesta u lovištu barice i jezerca ali to nije moglo da spasi piliće udaljene od vode i ti delovi lovišta su skoro prazni. Nadam se da će se razumno postupiti i na vreme prekinuti lov pa da preko zime još ozbiljnije pristupimo prihrani, odstrelu predatora i unosu odraslih petlova i koka na proleće i biće dobro!

PEZ
 Kako da okarakterisem jucerasnji lov, sareno, ujutru, po rosi, kerovi su podigli dva zeca ali nismo imali lovacke srece da naidju na nas.Oko 10 je vec bilo toliko suvo i toplo da nije imalo svrhe dalje loviti sa gonicima.
Vracamo se kuci oko podneva, ostavljamo gonice, uzimamo moju NKD i ajde ponovo u lov, ovog puta na jarebicu (ja sam se potajno nadao zecu) ali kad smo stigli na teren, razocarenje, njive su jos uvek pod kukuruzovinom, pune ratara a pre nas je na tom terenu bila jedna grupa lovaca.
Jata jarebica razbijena, pojedinacno ih je kerusa nalazila po kukuruzistima ali zbog ratara nismo takoreci ni pucali, sem na jednu koju ispratismo prvo ja i brat a kasnije posto ju je kerusa opet pronasla u nekoj travuljini i drug.
Nije sve tako crno, ono sto me u jucerasnjem lovu obradovalo je brojnost fazana. Kerusa je na ne tako velikom terenu podigla bar 15-ak sto koka sto petlova ali posto se kod mene fazan lovi tek u nov. nije bilo pucanja a imali smo toliko prilika, bar je kerusa trenirala i to je nesto.

strahinja
 Aleksa druze ne znam sta mu je bilo,ali nisam mogao da verujem..da je neko pricao nebih mu verovao hehe ali eto desilo se Smile

darkon
 Strahinja, zanimljivo i svakako će se to prepričavati godinama.
Čuo sam još takvih priča, gde su ljudi nosili veći deo dana fazana, misleći da je "gotov", kad ono, kad se najmanje nadaš, ode on.

BOJK
 Evo sta je ulovila jagnjeca brigada (moja grupa)Grin
Dok smo trazili mesto gde ce da raspalimo rostilj, kerovi podigli i gonili divljac pa nesto i naidje na nas, a nesto podigosmo i sami dok smo prolazili kroz neko trnje i poslesrbijalovlovacsrbijalovlovac nesto i ulovismoSmile

IZ BAIKAL MP 153 ASTOR
 Protekli lov je bio bas uspesan, jaka rosa nas sestorica do 11h namireni, imali smo dosta dignutih koka takodje i fazana.. Sve u svemu jako zadovoljni lovom, naravno posle lova na Raanj prasence.... Bravo 2Bravo 2
BRETON I NL TERIJER

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Kako spremiti LOVAČKI RECEPT 32 26.05.2022. 07:52
Krivolov - kako se boriti protiv? METODE LOVA 624 19.09.2021. 07:54
Psi i mačke lutalice-šta i kako sa njima? LOV PREDATORA 853 14.01.2021. 22:03
Kako se boriti protiv KRPELJA KINOLOGIJA 386 02.07.2019. 09:48
Kako sam postao lovac LOVCI POČETNICI 29 10.02.2014. 18:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 25
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,472
Najnoviji član: David N

Poslednje vesti
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

65,773,904 posete www.srbijalov.com