Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kako je protekao današnji lov?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kako je protekao današnji lov?
DakiNS

Lala kaže:
Danas smo se u razgovoru posle lova, dotakli i teme otkud toliko lisica u lovištu. Jedna od ideja je bila i ta, da se stanje drastično pogoršalo od onog momenta, kada je u Vojvodini zabranjeno jamarenje! Time su se vojvodjanske terijerdžije našle u 'nebranom groždju', jer je postalo skoro glupo držati terijere, bez obzira na ljubav prema terijerima, ako ne možete jamariti. Divlje svinje se najčešće love sa čeke, a lovovi pogonom nisu tako česti. Lovci terijerdžije su se polako, jedan po jedan, opraštali od terijera, a izgleda da su lisice od tog doba 'dobile krila' - praktično sva lisičja legla su mogla biti izvedena, jer nije bilo jamarenja!
Da li je ova sadašnja situacija sa lisicama dobrim delom posledica i jedne takve odluke? Koliko vremena će trebati, da se reguliše broj lisica?
Stanje divljači u lovištu, naročito fazanske, pokazuje da se nešto prilično loše dogodilo i dogadja se i dalje.

Nedaj bože besnila, ali samo bi pojava besnila naterale vlast da izmeni zakon. Na žalost treba nam neka pošast da bi nekome došlo iz doopeta u glavu.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Indjijanac
 Lalo ima još jedna stvar,jako malo se pridaje važnosti struci,a struka kaže da u veštačkom uzgoju fazana postoji i faza podivljavanja,gde se fazančići prilagodjavaju na opstanak u divljini.Ova faza posebno doprinosi kvalitetu,ali kod mnogih je izgleda kvantitet ispred kvaliteta.
Postalo je očito da se mnogi opredeljuju za držanje fazanske divljači u prihvatilištima i puštanje pred pušku.U tom slučaju imamo kvantitet(siguran broj divljači na terenu u momentu izvodjenja lova),ali smo uskraćeni za kvalitet(sposobnost fazana da prezivi u divljini).itanje
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

huntinggirl1
 e kada bi hteli malo da poslušaju struku, ali pravu,
ispuštanje fazana nije neka nauka, kada je teren bez lisa i ostalih....
ali i tada treba znati to uraditi,
Bač ima terene o kojima mnogi mogu samo da maštaju, ali očigledno nemaju struke dovoljno da to uspe da sprovede,
Pas Kuca Pas 2 živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!

Jank
 Evo i mene iz šumadijskog lovišta....
Što smo se smrzli, za sve pare. Lepo sam ustao u 5 sati da pogledam kakvo je vreme i da proverim sat na mobilnom, nekada sam promeni vreme pa da nebih zakasnio. Vidim oblačno ali ništa ne pada. Već u 6 sati pada lepo kiša spremam pelerinu i nogavice za kišu ali već kada sam izašao kiša je prestala tako da kišnu opremu pakujem u džep od prsluka. Lepo sam se obukao ali nedovoljno, vetar jak ubi nas na otvorenom. U grupi pet lovaca, tri podmlatkara i 7 ptičara, milina jedna ...samo kad bi vetar prestao. Do doručka smo imali tri fazana i jednog lisca, naš šef Željko je uspeo da mu dođe glave u nekom šipražju. Kao što reče Lala namnožilo se to čudo jedno, gotovo da nema lova da se ne podigne i koja lisica, slobodno šetaju lovištem ko na vašaru. Do podne smo svi bili namireni, bilo je dosta i pucanja i promašaja, lovačke šale i zajebancije i toga je bilo. Podignuto je i nekoliko srna i srndaća jer ih u našem lovištu ima dosta. I zečeva je bilo poprilično, još ne lovimo zeca do Novembra ali danas se podiglo četiri komada ispred mojih kerova, ali pošto se svi žale na slabiju brojnost zeca i u našem lovištu je planirano samo tri izlaska pa ćemo videti kakav će biti učinak....
Na kraju ...bilo je lepo druženje, lep lov, bilo je vetra ali nije bilo kiše na kraju svi zadovoljni malo promrzli ali idemo dalje....

i46.tinypic.com/2jcewe1.jpg

Željko, obećao sam da ću sliku postaviti na naš omiljeni Srbijalov jeste da je sa mobilnog ali ko poznaje ovog vrsnog lovca , prepoznaće ga....Bravo za Željka....Bravo 2
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

vlada lovac
 Grmljavina me budi nešto posle tri, nema više spavanja, nastavljam da slušam lupanje kiše po oluku i razmišljam jel ovo treća ili četvrta godina za redom kako kiša pada na dan otvaranja lovne sezone. Na našu sreću oko 6h staje kiša i zovemo jedan drugog kako bi se okupili na zborno mesto. Lov počinjemo oko 7h, teren već unapred dogovoren i poznat od ranijih godina, redenik pun iako znam da neće biti mnogo pucanja, zec nije šetao celu noć, kiša oprala sve tragove, ali volja je jača od svega.
Teren prilično gust, bagremar, trnje, kupine, idealno stanište fazana i zeca posle kiše, puca se uglavno na kratko, u cev ide 2,4mm sa filcanim, pa 3mm sa filcanim, oba moj ručni rad od letos i na kraju jedan B&P 3,5mm F2 Classic. U prvih pet minuta zec se izvlači iza mene i kolege, pucam na nekih 15m i svečano otvaram sezonu, u daljini se čuje fazan a zatim i dva metka za njim, kapiramo da nam neko ide u susret ko je izašo po kiši i pročešljao veći deo tog terena. Lovci na sve strane, ubrzo se srećemo sa drugom grupom, u daljini vidimo treću prilično veliku grupu koja pretražuje strnjište i trave, polako se sakupljamo i povlačimo iz gužve. U narednih sat ipo ne nalazimo ništa, sunce opeklo, temperatura već prelazi 15 stepeni, skidam jaknu i stavljam u ranac koji sa raznim činijama, vodom i onim zecom ima oko 10 kila.
Pucnji se retko čuju iako ima više od 90 lovaca u krugu od 8-9km, očigledno manjka fazan koga je ranijih godina bilo u izobilju, verovatno zbog suše migrirao bliže vodi. Kerovi rade solidno ali tragova nigde, a onda kad smo samo prešli put kao da smo prešli granicu i otišli u drugu državu, zečevi su ispred nas počeli da skaču na sve strane, pucalo se, odstreljivalo, promašivalo, ja pogodim još jednog i dam kolegi čiji je ranac bio prazan, zbog naglog preokreta i kerovi su bili malo zbunjeni i tako sve do 11h, a onda vodja grupe viknu stiglo pečeno prase.
Posle pauze od oko sat ipo imali smo vremena za još jedan krug i ja sreće da odstrelim još jednog zeca i jednog odpratim pogledom koji je skočio na oko 40m ispred, nisam pucao jer mi bila sitna sačma za tu daljinu, a kolega do mene promašio oba puta. Drugo poluvreme smo svi počeli raskomoćeni i raskopčanih košulja, u momentu je naišao neki hladni talas, ledena kiša i temperatura sa 20 pala na 5 stepeni, za tih pola sata sam se čini mi se više smrzo nego u februaru.
Na kraju uspešnog lova imali smo 8 zečeva i ni jednog fazana, lovila se i jarebica ali nismo baš pucali na nju, bilo je 4-5 odstreljenih, bio je to ujedno i zadnji lovni dan jarebice jer se lovi samo jedan izlazak i svako ima pravo na po jednu.

lakistrike95
 Da napomenem, imali smo i goste iz Prokuplja, tako da se nisu razocarali u nas teren i divljac Grin
i48.tinypic.com/xlf5za.jpg
i47.tinypic.com/m79df.jpg

Jank
 Laki ti si ovaj prvi , čučiš ispred Lade, prepoznao sam te....Bye

lakistrike95

Jank kaže:

Taj sam, glavom i bradom, evo jedne moje slike, da se malo pohvalim kakve mi fazane imamo.. Pozdrav Jank iveli 4
i50.tinypic.com/15ph386.jpg

DakiNS
 Glavu videh a kude je bradaGrin

lakistrike95

DakiNS kaže:
Glavu videh a kude je bradaGrin

Hahah, tu je negde Pfft ika Srean

Limun
 Laki lepi fazani nema šta ko da su iz našeg lovišta Smile
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

DamirKS
 Laki lepo,lepo nema sta Grin ...Pozdrav
RAKIJA JE SPASILA VIŠE DIVLJAČI U LOVU NEGO SVA UDRUŽENJA ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA!

golf071
 Lovacki dorucak,moja sekcija
golf071 priložio:
885img_20121029_102529.jpg

Novine

golf071

lakistrike95 kaže:

Jank kaže:

Taj sam, glavom i bradom, evo jedne moje slike, da se malo pohvalim kakve mi fazane imamo.. Pozdrav Jank iveli 4
i50.tinypic.com/15ph386.jpg
Bravo 2Aplauz
Novine

Cvele
 lakistrike, fazana, pravog divljaka odlikuje dug rep, a ovde na slici mora da si hteo da pokazes velicinu fazana, posto rep nigde ne vidim? Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

picovac
 Prvi dan lova nam je protekao veoma lose,pored magle,kise i vetra.Veoma malo divljaci smo podigli nekoliko Fazana I jednog Zeca.Po obicaju svaki pocetak lova prodje u masenju divljaci...srbijalovRaanj
Zivm za LOV

DakiNS
 Ja sam danas ulovio dvadeset i devet komada (29) au šta je mesaGrin

lakistrike95
 Hvala svima, Cvele fazana sam slikao cisto onako, to je mlad fazan, ovogodisnji, a ima i onih matorih Grin Imam jednog pravog divljaka, preparirao sam ga, pao je prosle godine pete nedelje, izmericu duzinu repa pa cu vam reci, a i stavicu sliku Grin

Jank

lakistrike95 kaže:
Hvala svima, Cvele fazana sam slikao cisto onako, to je mlad fazan, ovogodisnji, a ima i onih matorih Grin Imam jednog pravog divljaka, preparirao sam ga, pao je prosle godine pete nedelje, izmericu duzinu repa pa cu vam reci, a i stavicu sliku Grin

M laki to se Cvele malo zeki, stari je to lisac i zajebant iako je malo stariji od tebe...baš su dobri fazani, samo ih lovite...Bravo 2

Limun
 Da Cvele je stari zajebant, voleo bih jednu sliku sa fazanom iz tvog lovišta Cvele oni su verovatno pravi repati divljaci. Još nemam prave izveštaje, u petak skupljam sve dozvole za lov i izveštaje, ali po još nepotpunim informacijama prve nedelje lova otsreljeno je oko 300 fazanskih petlova. Ovo se odnosi samo na moju i Lakijevu sekciju.
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Kako spremiti LOVAČKI RECEPT 32 26.05.2022. 07:52
Krivolov - kako se boriti protiv? METODE LOVA 624 19.09.2021. 07:54
Psi i mačke lutalice-šta i kako sa njima? LOV PREDATORA 853 14.01.2021. 22:03
Kako se boriti protiv KRPELJA KINOLOGIJA 386 02.07.2019. 09:48
Kako sam postao lovac LOVCI POČETNICI 29 10.02.2014. 18:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,724,235 posete www.srbijalov.com