Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kako je protekao današnji lov?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kako je protekao današnji lov?
Sremac75
 Brate Limune, dugačka je sezona!

Sve ćemo mi njih stići i prestići!ZivioRodjo
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

DakiNS
 Sremac da se nisi zaebo za onu nuluGrin
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Coa_DD
 Danasnji dan je bio odlican za lov fazana i zeca..nismo mnogo divljaci podigli (2fazana i 1zeca + dosta koka!!) ali pao je jedan zekan od 4+kg ;)

www.dodaj.rs/t/5/RQ/3mP3WzHU/4/dsc00350.jpg

a malo smo i pozirali na kraju Grin

www.dodaj.rs/t/33/x8/4sgOK6jN/dsc00351.jpg

Indjijanac

DakiNS kaže:
Sremac da se nisi zaebo za onu nuluGrin

a možda i za onu dvojku i nulu zajedno
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Podunavac
 Danas sam bio u gostima kod drugara u L.D. Soko iz Bijelog Brda. Dan lep, divljači solidno. Promašaja dosta. Domaćini iako ne love koke danas dozvolili lov koki zbog gostiju, pošto fazana ima slabije zbog suše. Lepo druženje za vreme lova, kao i posle lova.
Podunavac priložio:
brdo.jpg

Tri prsta 2Kolce

bobmajstor
 Kod nas u Gospođincima se lovio zec. U grupi nas je bilo 20 lovaca i svi smo imali zeca, odstrelio sam dva mlada zekana. Doručak i druženje i ovaj put nisu izostali, vreme nas je poslužilo kao da smo ga naručili i nadam se da su naši dragi gosti bili zadovoljni. Izgleda da je ovo bio poslednji lov zeca u ovoj lovnoj godini ali upravnik i upravni odbor će reći svoje. Dobar pogled.

apinest

klaja kaže:
vecinom smo se bazirali na stetocine(sakal,lisica) koje su se neverovatnim lukavstvom izvlacile pred kerovima i pogonom.

Neverovatno je kako ne uspevamo da odstrelimo veći broj dlakavih grabljivica (ili kako zakonodavac kaže krupnih zveri)! Vreme prijatno, psi orni za rad, dovoljno lovaca da se pokriju sve tačke, ali ponovo se lisica izvlači, druga se promašuje, šakal se "ranjava", i na kraju ništa! A uveče kada se izađe iz sela, čuje se karakterističan zov lisice koja ispituje teren i zbunjuje seoske kere, a malo dalje "pesma" šakala na početku još jednog grupnog lova na gajene vrste divljači... Besan

zoranp

Sremac75 kaže:
Ja sam danas odstrelio svog prvog ovogodišnjeg petla Vebanje

Daljina negde oko cirka 120m lovacRespektMedalja

Malo je čudno ali nije odstreljen kuglom, nego NS 8icom!Vaistinu

OOOHHOOO...pa kolega da nemate možda i vi jedanMedalja od LSV-a za streljačku sposobnost, kao i vaš dobri stari prezidente bracikaHaHaHaROFL...pa počeo si da muljaš javnost isto kao i on, jel to neki post sindromski efekat proradioGrinGrin
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

slavaplana
 Od kad lovis zoljom???

Evodija
 Sremac! Ćuti samo i gledaj. Chut
Ne nasedaj na provokacije!Odobreno
A što se tiče Medalja tu si već viđen (Brzo se vraćam) vreme radi za tebe.
Samo ti puc puc i puc puc ne pitaj za daljinu.
Već su ljubomorni, a ti ga još nisi ni okačio .Bravo 2

denisedi
 Jedan od lepsih lovnih dana a ujedno i moj prvi otstrel fazana
i50.tinypic.com/kce043.jpg
i48.tinypic.com/5lopio.jpg
i48.tinypic.com/2drw9vt.jpg
i49.tinypic.com/x0sk12.jpg
i45.tinypic.com/2zrez34.jpg
Bog ne racuna onih dana prodjeni u lov.Bravo 2

Predator
 Nedjelja je bila dan kao stvoren za lov. Nije bilo toplo i rose je bilo skoro do podne tako da su psi solidno odradili svoj posao. Najbolji izlazak ove sezone, odstrijeljen jedan zec (skočio tek kad se loza propisno prodrmala), još jedan viđen, podignut fazan van dometa i nekoliko dizanja lisice i srne. Posavka je imala, što bi se reklo, "svoj dan". Nekoliko puta je podizala lisicu, pratila je dovoljno dugo da smo tata i ja ostali bez doručka iščekujući ishod gona. Gospođa je ispraćena metkom čisto radi podrške kuji sa nekih 70-80 metara. Drugu gospođu je podigla Miloševa brakirka i ona će (ako je preživjela) vječno pamtiti ovaj lov. Ruku na srce, bilo je i podizanja srne, ali je kuja skinuta sa tog traga. Ukupna suma, na nas šestoricu samo jedan zec i jedna ranjena lisica. Mršavo, ali je meni srce puno jer ako posavka ostane na visini zadatka, imaću šta da lovim poslije Nove Godine. Azra još ne daje znakove da će uskoro krenuti, ali ne predajemo se. Čisto da dočaram u kakvim uslovima se odvijao posljednji gon lisice, prilažem sljedeću fotografiju:
www.dodaj.rs/f/47/AZ/tWjQHjh/untitled.jpg
Tu se i psi jedva kreću, da ne pričam za ljude. Svaki put kad uđem tamo se pitam šta mi ovo u životu treba, a svaki sljedeći put kao da zaboravim na to i jedva čekam da prođemo blizu pa da obiđem svoj najdraži dio lovišta. ;)

Sasvim prirodno

DakiNS
 Dan sam proveo u jednom prelepom lovu. Lovili smo uz samu rumunsku granicu. Lovio se fazan. A ja ne bih bio ja da nešto ne zeznem, elem krenusmo loviti kad pedesetak metara tek što krenusmo kuja zakuca onako školsku marku, teren više go nego obrastao travom (setite se onog požara od letos) ne vidim ništa , kada priđoh , poleti koka , samo je ispratim pogledom, i tako 5 ili 6 puta. Zovu me drugari i čude se što ne pucam , kako da pucam na koke ? Ma komercijala love se i koke. Sledeća marka diže se reponja , koji je pao iz metka.Ja prezadovoljan , a i Pamela se dokazala po drugi puta. Sledećih 4 ili 5 reponja odoše jer nisam se privikao na natezanje petliće za pucanje pa dok se pripremim oni odoše.Interesantno je to što ni jedan fazan nije bio u trsci već svi u travi, malo sam analizirao i evo zašto. Noć i jutro bili su puni vlage tako da se vlaga tj rosa skupljala na metlicama od trske i dovoljno da je malo očešeš sve ti padne za vrat. Ptica kao ptica( izuzimam patke, guske isl) ne voli mokro perje pa nisu ni ulazili u trsku. Sve u svemu dva oborena petla , dva promašena i desetak ispraćenih zbunjenim pogledom uz pitanje zašto puška nije opalila,jbg zaboravim da Pamelu prije akcije treba nategnutiGrin

Sniper Hunter
 "Pamelu prije akcije treba nategnuti Grin "

I to dobro!Grin

bogoljub
 E tako su nekad naši stari lovci kada se Zec digne iz loge prvo istresu slince iz nosa pa Nategnu petlaru i nađu Zeca između gva petla Elmer
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

DakiNS
 E moj Bogoljube nešto ti u priči ne valja ,jer kada nategneš petliće oni se ne vide ili vaši stari nisu znali da se služe petlarom kao ni jaGrin

alex
 Evo i mog izvestaja od nedelje. Lovili smo Roki Digao dva zeca jedan promase jedan odstreljen dva petla ali nisam pucao bilo je daleko i kroz granje i jedna srna. I vrlo sam bio iznerviran prilikom odstrela zeca Roki podize zeca objalava ga i kolega ga odstreljuje Roki kao svaki pas trci prema odstreljenom zecu da ga malo pridavi itrcikolega otima zeca i sutira Rokija jao kako sam poludeo iznervirao sam se samo tako ceo dan radi i napakon odstrelimo zeca a ovaj ga sutira a svoje kuce je izgubio jos na pocetku lova a sutira moje reko sam mu jos jednom to uradis nece na dobro da se zavrsi i upropastio mi je lepo proveden dan u lovu. I sta covek da mu uradi...?
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

DakiNS
 Alex stvarno ne znam šta bih mu ja uradio ali sigurno ništa lepoPalica

alex
 Daki uff svasta mi je palo na pamet. Vise puta ga vozim u lov ponasam se kolegijalno maksimalono iz postovanja sto je stari lovac ali od tog trenutka je zavrsio karijeru nema vise nicega neka ide kako zna u lov samnom nece da moze
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

Podunavac
 Rođo mator si ti za natezanja Pamele. Nego lepo nađi nekog mlađeg da ti nategne Pamelu pre nego što kreneš u lov. Može moj brašo Klaja. Blizu ti je, a ima i "hemiju" ako zatreba.ROFL
Tri prsta 2Kolce

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Kako spremiti LOVAČKI RECEPT 32 26.05.2022. 07:52
Krivolov - kako se boriti protiv? METODE LOVA 624 19.09.2021. 07:54
Psi i mačke lutalice-šta i kako sa njima? LOV PREDATORA 853 14.01.2021. 22:03
Kako se boriti protiv KRPELJA KINOLOGIJA 386 02.07.2019. 09:48
Kako sam postao lovac LOVCI POČETNICI 29 10.02.2014. 18:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,721,951 posete www.srbijalov.com