Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kako je protekao današnji lov?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kako je protekao današnji lov?
klaja

zoranp kaže:
..e ako je taj u sredini normalan onda sam ja ChutGrin..nego samo da napomenem da bi lov bio znatno uspešniji, ali smo zbog Apinesta malo okasnili na teren, pa smo jutros izašli oko 05,45h, a ne u 05,10h kako je Klaja planirao, pa smo zajedno zaključili da smo jedno 15 minuta ranije izašli odstrel nam nebi izostao OiIznenadjenROFL

Zemo znaci u nedelju smo na polozaju 04.55hOdobreno
Obuci pumparice i strikane carapeHaHaHa
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

golf071

Jank kaže:

klaja kaže:
Lep dan za lov,lepo i drustvo ali divljaci slabo..
Tragova na sve strane ali nistasrbijalov.Za vreme dorucka slikali se za uspomenu
i50.tinypic.com/aw37b.jpg
Apinest(levo,namestao se pola sata da lepo ispadneBrzo se vraćam)
ZoranBP(zvani Beybe ili Zemo,uvukao stomak i stoji u zaru jer mu se noge smrzleROFL)
Ja u sredini (jedini normalan)Grin

Sve moji sestrići, lepi, dobri, ma pravi lovci....Kiss
Odobreno
Novine

DakiNS
 Danas sam lovio sa jednim dobrim društvom. Na početku da vam kažem da je lov protekao u nekoj svečanoj atmosferi. Moj domaćin Sale Bursać , veterinar u Kaću pa naše kolege sa foruma Bora maki, polar hanter , kolega Krstin i još nekoliko lovaca , napravili smo lepu šetnju po lovištu. Jutro sa mrazom ,slabo je ostalo vegetacije u ataru, malo po voćnjacima , malo uz kanal i skoro svi namireni. Ovaj puta slučajno sam pogodio jednog petla kojega je kuja onako školski markirala i propustio dve koke da odlete. Najviše mi se dopao rad pasa a sve zahvaljujući njihovim vlasnicima , Saletova mlada misterlenderka , jedan prelep seter i jedna oštrodlaka mađarska vižla , bio je tu i jedan kratkodlaki nemac koji je išao u kanal da se malo rashladi jer se izgleda napalio na jednu kujuGrin. Ne bih da izdvajam ni jednog psa ali ne mogu da ih ne pomenem kao i vodiče. Radi se o tome da odavno nisam bio u lovu koji je protekao bez galame , dozivanja pasa , pominjanja sve pseće rodbine iz sveg glasa i Tigrove dresure broj 44. Tako sam se nauživao u miru i tišini koju su narušavali samo sporadični pucnji i bezprekorni aporti dobro urađenih pasa. Opet mi je onaj švaba Alchajmer sakrio fotoaparat ali se nadam da će kolega polar hanter to nadoknaditi svojim slikama.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

spiki
 Bravo Daki tako se to radi i nije slucajno zar ne?
P.S Ako moze dokumentuj da neprodjes ko sa veorom.ROFL

Jank
 Ovo je bio jedan od mojih najtežih lovnih dana, danas nisam išao u lov.....Cry
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Lala
 Današnji lov za kraj godine je bio nalik na celu ovu lovnu sezonu - loše, da ne kažem 'usrano'. Tačnije, nismo ni videli ni perce od fazana, a na terenu na kom smo lovili su ukupno vidjene dve srne i jedan zec, iako se radi o jednom od boljih naših terena za fazane!

Ali smo zato nabili zavidnu kilometražu: u jednom pravcu smo terali oko 7 km, i onda povratak istom trasom, suma sumarum 14 km pešačenja!
Ujutro, kad smo krenuli Rančer, DRUG CRNI, Mile Mladenovo, još dva lovca iz moje grupe i ja, sa ukupno 7 pasa (svi psi su odlični), bio je mraz, i baš sam očekivao da ćemo naći divljač. Rezultat je bio NULA, iako smo uz pomoć pasa pretražili svaku remizicu i tršćak!
Ali se zato majka priroda pobrinula da nam zagorča povratak iz lova: tokom jutra i prepodneva je otoplilo, pa se smrznuta zemlja (posle kiše u petak, i mraza) raskravila, tako da će mi ono pešačenje po blatu ostati u dugom sećanju! Psovali smo sve redom, a ja mislim da sam pola njive vukao na čizmama!

Duša mi je u nosu, mislili smo da ćemo popadati od umora. Sutra ujutro garant sledi upala mišića.

Niko nema ideju, šta se desilo sa fazanima; ove godine je za našu sekciju koja broji 120 lovaca, bilo spremljeno blizu 800 fazana, a na terenu fazanima ni traga (puštani su sukcesivno, za svaki lov, dok ih je bilo)! Kao da je divljač u zemlju propala.
Da nije bilo lovačkog doručka, i uobičajene zezatorske atmosfere, ovaj lov bi valjalo što pre zaboraviti.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

ultras035
 Danas ipak bilo lova..."Uz Moravu vetar duva..." a pataka koliko hoces...Tako da se obicna podnevna setnja na plovke pored Morave razvila u opstu pucnjavu...rezultat: 1 patak i prazna dzebana skroz.Zezali smo se ko jos ide u lov praznom puskom, a da smo imali municije bilo bi zanimljivo.Vodili smo mlade kerove u setnju, ali od fazana ni traga...o zecu da ne govorim.
"Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!"
i50.tinypic.com/jf94dc.jpg

DakiNS

spiki kaže:
Bravo Daki tako se to radi i nije slucajno zar ne?
P.S Ako moze dokumentuj da neprodjes ko sa veorom.ROFL

Eh Spiki pa ovi momci su i kinološke sudije i takmičari na Sv Hubertu , bukvalno gospodski lov, jer su i lovci gospoda u lovu. Bez dreke- Moj jeGrin psovanja , trčanja da se isprednjači , ne bi li se nešto odstrelilo, nego lagana šetnja , poštovanje dogovora oko rasporeda , solidarnost . Pravo uživanje.Yes

bogoljub
 Lov na Fazane je bio danas naporan ali uspešan pogotovo što je moj brat danas prvi put izašao u lov i odstrelio dve koke i jednog petla.Ali večeras kada smo izašli na patke tu se posebno pokazao a patke su večeras letele baš u velikom broju.Ja sam oborio jednu i još dva druga po jednu a brat duplo više.Napucao sam se danas na patke kao za sve dosada dane koje sam išao na njih.Šteta što sutra uveče radim a moglo bi se i sutra malo izaću u lov.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

zoranp
 Današnji lov kod nas u Neštinu je bio zaista jako dobar...u početku...do nemilog događaja da nekažem USERA ...Histerian

...znači prelepo vreme, ekipa na nivou, predsednik apinest na dva nivoaGrin..ma milina jedna ..do doručka pucano na jednog lisa i onda jako dobar doručak u zaista pravoj atmoferi Odobreno

i48.tinypic.com/nwxxcy.jpg

..posle dobre klope, krenulo se dalje istim tempom i pošto sam bio u pogonu negde na pola pogona čujem pucanj ispred mene...u reko dobro je nešto je palo...I JESTE PALO....ALI ZAMISLITE ŠTA...MA KATASTROFA I TO MU JA JOŠ NATERO....

SREMAC OPET ULOVIO LISA IIIIIIII OOOOPPPPPEEEETTTT KUGLOOOOMMMM...PA IMA LI KRAJA USERRIMA!!!!BesanHisterianGrin..
..da nisam video prvi svojim očima nebi verovao....pojede me ljubomora!!!AngryAngryGrin

srećković (userGrin) i smotani lisac (kamikazaGrin)

i50.tinypic.com/2d0ylp5.jpg

...DOŠLO MI DA PUŠKU SLOMIM O DRVO!!Angry
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Bajkela
 U Suseku je danas bio dobar lovni dan. Lepo vreme dobra ekipa,odlican dorucak, kerovi lepo radili. Odstreljeno je 4 petla,2 licice i 1 sakal. Pobegla je jos jedna lija i jedan sakal koji je pogodjen 3 puta ali je uspeo da prezivi i pobegne. Jedino sto je kvarilo utisak jeste blato kad se otkravilo sve, prelazilo se dosta oranja a na svakoj cizmi po 3 kile blata.
Indjijanac
Lisica

polar hunter

DakiNS kaže:
Danas sam lovio sa jednim dobrim društvom. Na početku da vam kažem da je lov protekao u nekoj svečanoj atmosferi. Moj domaćin Sale Bursać , veterinar u Kaću pa naše kolege sa foruma Bora maki, polar hanter , kolega Krstin i još nekoliko lovaca , napravili smo lepu šetnju po lovištu. Jutro sa mrazom ,slabo je ostalo vegetacije u ataru, malo po voćnjacima , malo uz kanal i skoro svi namireni. Ovaj puta slučajno sam pogodio jednog petla kojega je kuja onako školski markirala i propustio dve koke da odlete. Najviše mi se dopao rad pasa a sve zahvaljujući njihovim vlasnicima , Saletova mlada misterlenderka , jedan prelep seter i jedna oštrodlaka mađarska vižla , bio je tu i jedan kratkodlaki nemac koji je išao u kanal da se malo rashladi jer se izgleda napalio na jednu kujuGrin. Ne bih da izdvajam ni jednog psa ali ne mogu da ih ne pomenem kao i vodiče. Radi se o tome da odavno nisam bio u lovu koji je protekao bez galame , dozivanja pasa , pominjanja sve pseće rodbine iz sveg glasa i Tigrove dresure broj 44. Tako sam se nauživao u miru i tišini koju su narušavali samo sporadični pucnji i bezprekorni aporti dobro urađenih pasa. Opet mi je onaj švaba Alchajmer sakrio fotoaparat ali se nadam da će kolega polar hanter to nadoknaditi svojim slikama.

Samo bih se nadovezao...Lep sunčan dan, pomalo hladan, a nama poseban, pošto smo imali čast da lovimo sa drugarima i nama dragim ljudima... Smile

sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/550983_10200210126604133_550004710_n.jpg

polar hunter
 i još jedna...

sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/47576_10200210126924141_1378280179_n.jpg

Bajkela

zoranp kaže:
Današnji lov kod nas u Neštinu je bio zaista jako dobar...u početku...do nemilog događaja da nekažem USERA ...Histerian

...znači prelepo vreme, ekipa na nivou, predsednik apinest na dva nivoaGrin..ma milina jedna ..do doručka pucano na jednog lisa i onda jako dobar doručak u zaista pravoj atmoferi Odobreno

i48.tinypic.com/nwxxcy.jpg

..posle dobre klope, krenulo se dalje istim tempom i pošto sam bio u pogonu negde na pola pogona čujem pucanj ispred mene...u reko dobro je nešto je palo...I JESTE PALO....ALI ZAMISLITE ŠTA...MA KATASTROFA I TO MU JA JOŠ NATERO....

SREMAC OPET ULOVIO LISA IIIIIIII OOOOPPPPPEEEETTTT KUGLOOOOMMMM...PA IMA LI KRAJA USERRIMA!!!!BesanHisterianGrin..
..da nisam video prvi svojim očima nebi verovao....pojede me ljubomora!!!AngryAngryGrin

srećković (userGrin) i smotani lisac (kamikazaGrin)

i50.tinypic.com/2d0ylp5.jpg

...DOŠLO MI DA PUŠKU SLOMIM O DRVO!!Angry

Zna covek posao izgleda cim on njih kuglom po kratkom postupku Grin
Indjijanac
Lisica

Sremac75

Bajkela kaže:
U Suseku je danas bio dobar lovni dan. Lepo vreme dobra ekipa,odlican dorucak, kerovi lepo radili. Odstreljeno je 4 petla,2 licice i 1 sakal. Pobegla je jos jedna lija i jedan sakal koji je pogodjen 3 puta ali je uspeo da prezivi i pobegne. Jedino sto je kvarilo utisak jeste blato kad se otkravilo sve, prelazilo se dosta oranja a na svakoj cizmi po 3 kile blata.

Čestitke i komšijama Susečanima!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

klaja
 Danasnji dan sam proveo kod prijatelja Malevskog u Plandistu.
Organizacija i drustvo je bilo odlicno,lov jedan od boljih ove kalendarske godine.Priroda isto prelepa,pogled na Vrsacki breg i u daljini Karpati sa svojim belim vrhovima.Divljaci puno vidjeno a ni odstrel nije izostao.Sveze jutro sa mrazom a kasnije sunce i kilogram blata na cizmama ali sve se to zaboravi kad je dobro drustvo.
i48.tinypic.com/28jz1pk.jpg
i45.tinypic.com/fv9vet.jpg
Guske su letele citav dan ,domacini kazu da ih nisu nikada vidjali u tako velikom broju.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

DakiNS
 Klajo pa nisu svi iz Plandišta ima tu i Susečana , pardon novosadistaGrin

klaja

DakiNS kaže:
Klajo pa nisu svi iz Plandišta ima tu i Susečana , pardon novosadistaGrin

Da,da isli smo zajedno,sigurno se stucalo Robiji i tebi.

DakiNS
 Jeste štucalo mi se ali od dooobrih Kaćkih domaćih kobasicaGladan

klaja

DakiNS kaže:
Jeste štucalo mi se ali od dooobrih Kaćkih domaćih kobasicaGladan

OdobrenoKuvar

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Kako spremiti LOVAČKI RECEPT 32 26.05.2022. 07:52
Krivolov - kako se boriti protiv? METODE LOVA 624 19.09.2021. 07:54
Psi i mačke lutalice-šta i kako sa njima? LOV PREDATORA 853 14.01.2021. 22:03
Kako se boriti protiv KRPELJA KINOLOGIJA 386 02.07.2019. 09:48
Kako sam postao lovac LOVCI POČETNICI 29 10.02.2014. 18:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 1

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,721,147 posete www.srbijalov.com