Krivolov - kako se boriti protiv?
|
Sniper Hunter |
Objavljen 09.12.2010. 20:33
|

Moderator

Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
Staris Laki
|
|
|
|
zoranp |
Objavljen 09.12.2010. 22:43
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
... gospodin lovnik rekao je na moju obavest sledeće...citiram...ma to je verovatno od Gajdobre došla, mora da su je gore napucali...ja ..pa jel trebam da slikam ili da se evidentira nešto...on..ma ne nema potrebe, rakao si mi i to je dovoljno..kažem ti to verovatno nije bilo kod nas...kraj citata. sremac zna ,a i ostali da je Gajdobra jedno tri kilometra od tog mesta,a između njih i nas je DTD kanal koji sumnjam da bi ova jadnica sa slike preplivala i došla skroz tu gde je nađoh,a posle takvog pogotka...ali neka ljudi neka im bude kako se odnosimo prema divljači tako ćemo je i imati...
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|
|
petar |
Objavljen 09.12.2010. 22:44
|

Lovčina

Upisa: 1690
Pristupio: 13.07.2010. 21:59
|
Just like old times!
|
|
|
|
Lovac iz Vrbova |
Objavljen 19.12.2010. 21:22
|

Stari član

Upisa: 275
Pristupio: 17.12.2010. 19:33
|
Ja kao veliki zaljubljenik u prirodu ne mogu da shvatim ponasanje nekih ljudi prema njoj stvarno...
Kako je bre srce kod ovih ljudi... 
lov je bre za zabavu,a ne za ovo,sto je napravio krivolovac ovoj neduznoj zivotinji!Sta se to desava sa nekim ljudima |
|
|
|
zoranp |
Objavljen 21.12.2010. 23:04
|

Lovčina

|
Meso za kobasice, divljač za doktore,kumove rođake...kako bi ispali veliki,.. a zatim još revolverašenje i iživljavanje po lovištu... e to je problem ...gladne guzice koje se nikada neće najesti
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|
|
petar |
Objavljen 22.12.2010. 00:29
|

Lovčina

|
Vecinom kradu bog mesa, ali cini mi se da Lovac Stari jednom napisao da u inostranstvu ima krivolova i zbog trofeja...
Just like old times!
|
|
|
|
charuga |
Objavljen 22.12.2010. 10:11
|

Veteran

Upisa: 580
Pristupio: 26.10.2010. 13:43
|
taj tvoj lovnik,zorane,je bas zaljubljenik u prirodu...sta kaze,nema veze to je iz gajdobre!
cccc..dzukela jedna..
..............
|
|
|
|
boro |
Objavljen 22.12.2010. 10:50
|

Stari član

Upisa: 219
Pristupio: 19.01.2010. 21:53
|
Toj ekipi je uvek neko drugi kriv, a narocito komšije. Najpre gajdobrani, pa onda i svi ostali.
Narod kaže, na vuka povika a lisice meso .... |
|
|
|
bela |
Objavljen 06.01.2011. 20:00
|

Veteran

Upisa: 930
Pristupio: 06.02.2010. 17:48
|
petre jel to kod tebe neko uhvaćen u lovokrađi u ponedeljak?  
vižlan i terier
|
|
|
|
lady_owl |
Objavljen 09.01.2011. 02:00
|

Mlađi član

Upisa: 26
Pristupio: 06.01.2011. 15:41
|
Kod pitanja na prvoj stranici koje je postavio lala ja bih zaokružila odgovor pod A i to bez razmišljanja, a to je verovatno i razlog zbog čega me mnogi i ne vole.
Problem je upravo taj da su oni koji bi trebalo da čuvaju lovište i divljač, kao uostalom i svi ostali lovci, prijatelji i komšije lovokradica i krivolovaca pa svi ćute. A kad se i pojavi neko kao ja da kaže, taj se ućutkuje, a posle i ogovra na sve strane. Ne podnosim krivolov! I da se ja pitam sve bi to po kratkom postupku... ali nažalost, verovatno baš zbog toga, ja se ne pitam puno. |
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 09.01.2011. 12:52
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Lady B)

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
zoranp |
Objavljen 09.01.2011. 13:31
|

Lovčina

|
lady_owl kaže:
Kod pitanja na prvoj stranici koje je postavio lala ja bih zaokružila odgovor pod A i to bez razmišljanja, a to je verovatno i razlog zbog čega me mnogi i ne vole.
Problem je upravo taj da su oni koji bi trebalo da čuvaju lovište i divljač, kao uostalom i svi ostali lovci, prijatelji i komšije lovokradica i krivolovaca pa svi ćute. A kad se i pojavi neko kao ja da kaže, taj se ućutkuje, a posle i ogovra na sve strane. Ne podnosim krivolov!  I da se ja pitam sve bi to po kratkom postupku... ali nažalost, verovatno baš zbog toga, ja se ne pitam puno.
Koleginice ima nas još takvih, ali doće valjda jednom i njima iz dupeta u glavu...samo se bojim da nebude kasno..
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|
|
petar |
Objavljen 09.01.2011. 21:22
|

Lovčina

|
Sto se mene tice, kao svaki ljubitelj divljaci i zivotinja uopste, veliki sam protivnik krivolova. Ali sta nam je tu nam je, moramo da se borimo protiv toga, a borba nije nimalo laka, ne odvija se u gradu ili mestu gde na svakom koraku ima onih koji sprovode zakon, nego se odvija u poljima i sumama, kilometrima daleko od zakonodavaca i civilizacije, a samim tim i sprecavanja tog (ne)dela u tome je stvar sto je krivolov jedna od najrasprostranjenijih vrsta kradje u Srbiji...
Just like old times!
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 09.01.2011. 21:32
|

Moderator

Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
Petre ti ovo napisa ko da lovis u tundri gde na hiljade km nema nikog a mobilni sta je to?????Ako si u banatu pa bar je tamo ravnica puteva ima nisu planine i bespuca "daleko od civilizacije"pa nisi u australijskoj pustinji, busu???kladim se da nema ni 5km od prvog sela nego je to zemlja Srbija gde ruka ruku mije i ti meni ja tebi pa sve prolazi nekaznjeno i nekako si mnogo pomirljiviji u ovom postu i da sta bi sa tom dvoicom sto si ih video u lovokradji????
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 09.01.2011. 21:37
|

Admin

|
Razumem ja Petra.
Vidi čovek šta se dešava, i vidi da niko ni prstom da mrdne.
Svi mi polako gubimo strpljenje, i borimo se da se ne pomirimo sa činjenicom da će uskoro početi i javno da se krade-bez sankcije!
Šta ćeš više, navatao čovek krivolovce, obavestio koga je trebao, i?
Nikom ništa, jeli tako Petre?

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
petar |
Objavljen 09.01.2011. 21:44
|

Lovčina

|
Ja sam obavestio i lovnika i lovocuvara, i rekli su "bice reseno, ne brini se" Ja sam uradio koliko sam mogao i sta ja drugo mogu. Ja sam vec pisao da nisam video da su nosili ista od divljaci, nosili su ranceve, ali kakva ja imam prava da ih dzeparim i da ih ispitujem sta nose. Samo sam video kako idu, teraju kanale i pucaju na fazana, kad sam pozvao ove, oni su rekli da niko sem mene i tog drugara nema dozvolu da lovi na tom terenu u vremenu kada mi lovimo, prema tome, ova dvojca su isli bez dozvole, tako sam ja zakljucio. E sad, ja sam gledao kroz dvogled, fazan je poleteo, oni su pucali, ali kako je fazan leteo, iza njega je bilo siblje i tamnija pozadina, tako da nisam mogao da vidim da li je pao. Ja sam uradio kako sam znao i umeo, a postoji valjda u ovoj zemlji neki zakon koji ce ih kazniti ako su krivi, ja im ne mogu nista osim da ih prijavim, sto sam vec ucinio, nije to moje privatno loviste pa da im zabranim da love, ako ce im neko zabraniti ili ih kazniti na neki drugi nacin, taj neko nisam ja....
Just like old times!
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 09.01.2011. 22:04
|

Admin

|
Petre, uradio si šta si trebao.
I uopšte nije bitno da li su odstrelili divljač ili ne!
Bitno je da su lovili (bili u lovištu sa oružjem) bez dozvole za lov!

|
|
|
|
lady_owl |
Objavljen 09.01.2011. 23:27
|

Mlađi član

Upisa: 26
Pristupio: 06.01.2011. 15:41
|
petar kaže:
Sto se mene tice, kao svaki ljubitelj divljaci i zivotinja uopste, veliki sam protivnik krivolova. Ali sta nam je tu nam je, moramo da se borimo protiv toga, a borba nije nimalo laka, ne odvija se u gradu ili mestu gde na svakom koraku ima onih koji sprovode zakon, nego se odvija u poljima i sumama, kilometrima daleko od zakonodavaca i civilizacije, a samim tim i sprecavanja tog (ne)dela u tome je stvar sto je krivolov jedna od najrasprostranjenijih vrsta kradje u Srbiji... 
Ja koliko znam kod nas još uvek postoje funkcije lovočuvara kojima je u opisu radnog mesta da sprovode zakon o lovstvu u poljuima i šumama, zar ne? Oni imaju pravo da pretresaju ...., ili grešim?  |
|
|
|
bela |
Objavljen 09.01.2011. 23:34
|

Veteran

Upisa: 930
Pristupio: 06.02.2010. 17:48
|
vižlan i terier
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 09.01.2011. 23:41
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Ne grešiš, Lady_owl, po novom zakonu, lovočuvar ima daleko veća ovlašćenja, pa može i da pretresa, i da privodi, i da razoruža...
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|