Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Krivolov - kako se boriti protiv?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Krivolov - kako se boriti protiv?
Sniper Hunter
 Staris LakiGrin

zoranp
 ... gospodin lovnik rekao je na moju obavest sledeće...citiram...ma to je verovatno od Gajdobre došla, mora da su je gore napucali...ja ..pa jel trebam da slikam ili da se evidentira nešto...on..ma ne nema potrebe, rakao si mi i to je dovoljno..kažem ti to verovatno nije bilo kod nas...kraj citata. sremac zna ,a i ostali da je Gajdobra jedno tri kilometra od tog mesta,a između njih i nas je DTD kanal koji sumnjam da bi ova jadnica sa slike preplivala i došla skroz tu gde je nađoh,a posle takvog pogotka...ali neka ljudi neka im bude kako se odnosimo prema divljači tako ćemo je i imati...Cry
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

petar
 Sad
Just like old times!

Lovac iz Vrbova
 Ja kao veliki zaljubljenik u prirodu ne mogu da shvatim ponasanje nekih ljudi prema njoj stvarno...Besan
Kako je bre srce kod ovih ljudi...Besan Besan
lov je bre za zabavu,a ne za ovo,sto je napravio krivolovac ovoj neduznoj zivotinji!Sta se to desava sa nekim ljudimaConfused

zoranp
 Meso za kobasice, divljač za doktore,kumove rođake...kako bi ispali veliki,.. a zatim još revolverašenje i iživljavanje po lovištu... e to je problem ...gladne guzice koje se nikada neće najesti Besan
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

petar
 Vecinom kradu bog mesa, ali cini mi se da Lovac Stari jednom napisao da u inostranstvu ima krivolova i zbog trofeja...Hmmm
Just like old times!

charuga
 taj tvoj lovnik,zorane,je bas zaljubljenik u prirodu...sta kaze,nema veze to je iz gajdobre!
cccc..dzukela jedna..
..............

boro
 Toj ekipi je uvek neko drugi kriv, a narocito komšije. Najpre gajdobrani, pa onda i svi ostali.
Narod kaže, na vuka povika a lisice meso ....

bela
 petre jel to kod tebe neko uhvaćen u lovokrađi u ponedeljak?Bravo 2Bravo 2Bravo 2iveli 
vižlan i terier

lady_owl
 Kod pitanja na prvoj stranici koje je postavio lala ja bih zaokružila odgovor pod A i to bez razmišljanja, a to je verovatno i razlog zbog čega me mnogi i ne vole. Pfft

Problem je upravo taj da su oni koji bi trebalo da čuvaju lovište i divljač, kao uostalom i svi ostali lovci, prijatelji i komšije lovokradica i krivolovaca pa svi ćute. A kad se i pojavi neko kao ja da kaže, taj se ućutkuje, a posle i ogovra na sve strane. Ne podnosim krivolov! Besan I da se ja pitam sve bi to po kratkom postupku... ali nažalost, verovatno baš zbog toga, ja se ne pitam puno. Cry

Sremac75
 Lady B)

PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

zoranp

lady_owl kaže:
Kod pitanja na prvoj stranici koje je postavio lala ja bih zaokružila odgovor pod A i to bez razmišljanja, a to je verovatno i razlog zbog čega me mnogi i ne vole. Pfft

Problem je upravo taj da su oni koji bi trebalo da čuvaju lovište i divljač, kao uostalom i svi ostali lovci, prijatelji i komšije lovokradica i krivolovaca pa svi ćute. A kad se i pojavi neko kao ja da kaže, taj se ućutkuje, a posle i ogovra na sve strane. Ne podnosim krivolov! Besan I da se ja pitam sve bi to po kratkom postupku... ali nažalost, verovatno baš zbog toga, ja se ne pitam puno. Cry

Koleginice ima nas još takvih, ali doće valjda jednom i njima iz dupeta u glavu...samo se bojim da nebude kasno..Besan
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

petar
 Sto se mene tice, kao svaki ljubitelj divljaci i zivotinja uopste, veliki sam protivnik krivolova. Ali sta nam je tu nam je, moramo da se borimo protiv toga, a borba nije nimalo laka, ne odvija se u gradu ili mestu gde na svakom koraku ima onih koji sprovode zakon, nego se odvija u poljima i sumama, kilometrima daleko od zakonodavaca i civilizacije, a samim tim i sprecavanja tog (ne)dela u tome je stvar sto je krivolov jedna od najrasprostranjenijih vrsta kradje u Srbiji...Sad
Just like old times!

Sniper Hunter
 Petre ti ovo napisa ko da lovis u tundri gde na hiljade km nema nikog a mobilni sta je to?????Ako si u banatu pa bar je tamo ravnica puteva ima nisu planine i bespuca "daleko od civilizacije"pa nisi u australijskoj pustinji, busu???kladim se da nema ni 5km od prvog sela nego je to zemlja Srbija gde ruka ruku mije i ti meni ja tebi pa sve prolazi nekaznjeno i nekako si mnogo pomirljiviji u ovom postu i da sta bi sa tom dvoicom sto si ih video u lovokradji????

Sremac75
 Razumem ja Petra.
Vidi čovek šta se dešava, i vidi da niko ni prstom da mrdne.
Svi mi polako gubimo strpljenje, i borimo se da se ne pomirimo sa činjenicom da će uskoro početi i javno da se krade-bez sankcije!
Šta ćeš više, navatao čovek krivolovce, obavestio koga je trebao, i?
Nikom ništa, jeli tako Petre?
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

petar
 Ja sam obavestio i lovnika i lovocuvara, i rekli su "bice reseno, ne brini se" Confused Ja sam uradio koliko sam mogao i sta ja drugo mogu. Ja sam vec pisao da nisam video da su nosili ista od divljaci, nosili su ranceve, ali kakva ja imam prava da ih dzeparim i da ih ispitujem sta nose. Samo sam video kako idu, teraju kanale i pucaju na fazana, kad sam pozvao ove, oni su rekli da niko sem mene i tog drugara nema dozvolu da lovi na tom terenu u vremenu kada mi lovimo, prema tome, ova dvojca su isli bez dozvole, tako sam ja zakljucio. E sad, ja sam gledao kroz dvogled, fazan je poleteo, oni su pucali, ali kako je fazan leteo, iza njega je bilo siblje i tamnija pozadina, tako da nisam mogao da vidim da li je pao. Confused Ja sam uradio kako sam znao i umeo, a postoji valjda u ovoj zemlji neki zakon koji ce ih kazniti ako su krivi, ja im ne mogu nista osim da ih prijavim, sto sam vec ucinio, nije to moje privatno loviste pa da im zabranim da love, ako ce im neko zabraniti ili ih kazniti na neki drugi nacin, taj neko nisam ja....
Just like old times!

Sremac75
 Petre, uradio si šta si trebao.
I uopšte nije bitno da li su odstrelili divljač ili ne!
Bitno je da su lovili (bili u lovištu sa oružjem) bez dozvole za lov!
Pravilo
PraviloPraviloPravilo
Palica

lady_owl

petar kaže:
Sto se mene tice, kao svaki ljubitelj divljaci i zivotinja uopste, veliki sam protivnik krivolova. Ali sta nam je tu nam je, moramo da se borimo protiv toga, a borba nije nimalo laka, ne odvija se u gradu ili mestu gde na svakom koraku ima onih koji sprovode zakon, nego se odvija u poljima i sumama, kilometrima daleko od zakonodavaca i civilizacije, a samim tim i sprecavanja tog (ne)dela u tome je stvar sto je krivolov jedna od najrasprostranjenijih vrsta kradje u Srbiji...Sad

Ja koliko znam kod nas još uvek postoje funkcije lovočuvara kojima je u opisu radnog mesta da sprovode zakon o lovstvu u poljuima i šumama, zar ne? Oni imaju pravo da pretresaju ...., ili grešim? Hmmm

bela

bela kaže:
petre jel to kod tebe neko uhvaćen u lovokrađi u ponedeljak?Bravo 2Bravo 2Bravo 2iveli

vižlan i terier

Lala
 Ne grešiš, Lady_owl, po novom zakonu, lovočuvar ima daleko veća ovlašćenja, pa može i da pretresa, i da privodi, i da razoruža...
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Kako spremiti LOVAČKI RECEPT 32 26.05.2022. 07:52
Psi i mačke lutalice-šta i kako sa njima? LOV PREDATORA 853 14.01.2021. 22:03
Kako je protekao današnji lov? LOV NA SITNU DIVLJAČ 2364 27.01.2020. 09:06
Kako se boriti protiv KRPELJA KINOLOGIJA 386 02.07.2019. 09:48
Borba protiv KRIVOLOVA! PROPISI O LOVU 365 06.11.2018. 03:05
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,685,909 posete www.srbijalov.com