Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kako je protekao današnji lov?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kako je protekao današnji lov?
klaja
 Po zvaničnim je raniosrbijalov
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

Lala
 Pošto se ovde iznose neke insinuacije i sumnje u moju preciznost gadjanja, evo činjenica: pucao sam na lisicu (koju su psi goniči poterali) sačmom 4,5 mm semi-magnum punjenje, na daljinu od oko 40 metara, uz ivicu žbunja i benta. Dva puta je pucano - prvi hitac je bio pogodak, a drugi hitac sam opalio kada je lija već bila u žbunju, tako da ne verujem da je od grana mogla da bude pogodjena i drugi put.
Lija je pogodjena u desnu stranu stomaka i desni but, prema kasnijem pregledu odstreljene lije, pogodjena je sa ukupno 5 dramlija. Odvukla je pogodak nekih 30 metara kroz žbunje i onda se smandrljala niz strminu visoku jedno 30-40 m, pa su je onda psi iz pogona pronašli i verovatno zadavili, ako je bila živa. To je bila prva od tri odstreljene lije danas, uz jednog prilično krupnog šakala, i pride, uz još 4 promašena šakala!
Svedoci nalaska pogodjene lije: Breton Beška, Bela i Csiky. Potvrdio predsednik LD Čortanovci.

Pozdravljam mog cenjenog gripoznog kolegu Sremca75, koji me je sve vreme telefonom zavitlavao, a kojem sam obećao da će da pojede faširanu šniclu od lisice, kada je pronadjem! Ne treba da pominjem, da je vest o mom pogotku (po Sremcu, sigurnom promašaju) lisice momentalno SMS-om rastrubio Zokiju, Klaji, Dakiju, i ostalima, pa su me i oni zavitlavali i crkavali od smeha, sve dok se nismo skupili na zbornom mestu u povratku, i kada su od svedoka čuli punu priču, i videli odstreljenu liju! Ko im je kriv, što su kasnije morali da 'obese noseve' umesto da mi se izvinu i čestitaju odstrel!
DakleM, jedino što mom koleZi Sremcu75 sada preostaje, jeste da odabere prilog u tanjiru uz faširanu lisičju šniclu - preporučujem grašak, zato što podseća na krupnu sačmu! Grin

O današnjem odlično organizovanom i izvedenom lovu u Čortanovcima, više detalja i slika ćemo naknadno, kada se učesnici forumaši odmore od lova i 'drugog poluvremena'!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Podunavac
 Nisam bio blizu Lale kada je pucao pa nebi da komentarišem pogodak. Pošto je Klaja našao način utvrđivanja čiji je pogodak u pitanju sačekaćemo rezultate DNK analize.ROFL
Tri prsta 2Kolce

Sremac75

29.01.2012. 19:08 Lala kaže:
Čekaj bre, Stari, doći će i lisac na red!!! Ovi dušmani ljubomorni su osporavali moje sposobnosti, ali dokazao sam im da Lala ne promašuje, nego samo dobro ili manje dobro pogadja!!! A za sve je kriv Indjijanac, koji je dva dana pre hajke napisao:

u indjiju ima djungla kaže:
slavo trebalo bi zamoliti ljude koji dolaze na hajku u nedelju da se sutra siti ispričaju mobilnim kako bi u nedelju bili mirni

E pa zbog njegovog cimanja sa SMS, (tokom čekanja od njega i od Zokija sam primio 12 poruka za pola sata!) moj mobilni je leteo u sneg, jer sam ga bacio da bih mogao da pucam na lisa, koji je samo izvirio iz žbunja, i krenuo odmah natrag, pa sam ga potkačio PO ZADNJOJ LEVOJ BUTINI I NOZI, ranio ga, odvuka se do drugog kolege koji je isto pucao, i tako napucan se zavukao u neku džunglu, da nikako nismo mogli da ga nadjemo. Ima krvni trag, pa sad, dal' je od pogotka u rep, ne znam... Znam samo da je lisac napravio krug pokušavajući da dohvati zubima mesto pogotka, i onda zdimio. Nas nekoliko je to videlo (imam svedoke!), a ovi dušmani što hoće da me zezaju, to je čista ljubomora!
Mobilni sam posle jedva našao, pošto je na mestu gde sam stajao na dočeku, vetar naneo smet od jedno 40 cm, pa sam kopao po snegu da ga nadjem!

DEŽA VI!

PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala

Sremac75 kaže:
DEŽA VI!

Kažu ljudi da od svinjskog gripa hoće i halucinacije...
Virus te izjeo!!!
Jel voliš faširanu šniclu da bude malo reš, da hrska? Smean

Indjijanac
 ZAŠTO LALA NE LOVI U PUSTINJI?Confused
NEMA ŽBUNJA PA NEMOŽE LISICA NIGDE RANJENA DA POBEGNEHaHaHa
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Sremac75
 Uvek je nekako u pitanju zadnji deo..da nam nije Lala analni tip???
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

DakiNS
 HaHaHaROFLHaHaHaROFL
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Lala

Sremac75 kaže:

Ja još nisam video lisicu koja beži od mene dupetom napred! Grin

Jank
 Nedaj se Lalo hoće da se okite tvojim perjem, nadam se da će Klajina DNK analiza biti na tvojoj strani....a možda i neće...mangupi su to...Bravo 2
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Podunavac

Lala kaže:

Sremac75 kaže:

Ja još nisam video lisicu koja beži od mene dupetom napred! Grin

Na taj će način Indjijanac da beži od Klaje.ROFL
Tri prsta 2Kolce

Lala

Jank kaže:
Nedaj se Lalo hoće da se okite tvojim perjem, nadam se da će Klajina DNK analiza biti na tvojoj strani....a možda i neće...mangupi su to...Bravo 2

Predlagač te DNK metode može bolje da markira patronu ako je prethodno stavi u d... Grin

Indjijanac
 Odobreno
Indjijanac priložio:
daki_002.jpg

Podunavac
 Ovakav jedan ker treba Klaji da ga vodi kad popije.Grin
Tri prsta 2Kolce

Jank
 Tokom jučerašnjeg dana u Hajci na šakala i lisicu moj drug i kolega poznat po Niku Lala ulovio je kapitalnu lisicu a evo i slike

i45.tinypic.com/35jwjlk.jpg

Neki zavidni misle da je to neko drugi uradio ali ako koza laže rog ne laže ...Bravo 2

čestitam Lali na uspehu, naravno i drugim lovcima koji su učestvovali....Odobreno
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

IvicaL
 Pozdrav za svu ekipu. Juce sam bio sa delom moje grupe u pokusaju ulova lisice. Od naoruzanja su bile prisutne dve 12-ice i jedan karabin, i naravno moj dvogled(posto sam pripravnik pa nemam naoruzanje). Elem, nista nismo ulovili ali smo bili presretni jer smo svasta lepo videli u lovistu. Videli smo oko 8 jarebica, 8 parova zeceva i jednog siroma samog, 2 fazana i 16 srndaca, i naravno 3 lije koje su ipak bile predaleko i suvise lukave da bi prilazile tamo gde treba. Suma sumarum bez opaljenog metka ali smo ipak bili svi srecni i zadovoljni,...
lala, pa sta

Neca92
 Juce sam bio na hajci na sakala i lisicu u Aleksincu, pa evo jedne moje dogodovstine! Inace, moj prvi susret sa sakalom! Ker se javlja kad-kad, trebalo bi da je tu...stajem na jedan put koji prolazi kroz gustu sumu, gustis i sa jedne i sa druge strane, ali jako povoljno mesto jer tu ima stazica kojim se krece sakal... Gledam kroz gustis u pravcu u kom laje ker i u jednom trenutku vidim sakala koji se probija kroz gustis na odprilike 10-15 metara od mene (toliko je bilo gusto da sam ga tek tad video) , ali naravno ne mogu da pucam od gustisa! Nisam do sad imao prilike da ih lovim, ali ono je neeeverovatno lukava zivotinja! Isao je prema meni (iskosa) laganim hodom, pa zastane, slusa, pa ponovo krene, podizem pusku skroz lagano, necujno i ''vozim'' ga. Cek da mi se samo na sekundu pojavi na cistini jer bilo stvarno gusto za pucanje, a s' obzirom da nije ''teran'' cekam idealnu priliku. Ide prema jednom delu gde je malo redje i resim da ga cekam tu i da pucam, kad on lopuza na 2-3m metara od tog mesta iz cista mira staje, stoji 2 sekunde i odjednom naglo menja pravac, nastavljajuci kroz gustis, ali ovaj put brzim hodom! Sad ga vec slabo vidim, cucim u nadi da cu mozda da ga bar malo vidim da mu pustim ''cetvroku'' po nogama, ali nista... Vrlo tuan 1:0 za njega ovaj put! Angry Moram da kazem da apsolutno nema sanse da je on mene video ili cuo, bio sam nepomican i necujan, jedina mogucnost je to da me osetio!
Izvukao se iz tog gustisa ne odstreljen od strane moje grupe, ali smo culi da su ga lovci iz druge grupe odstrelili, sto je najbitnije!
Sve u svemu, novo iskustvo!
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

Indjijanac

Jank kaže:
Tokom jučerašnjeg dana u Hajci na šakala i lisicu moj drug i kolega poznat po Niku Lala ulovio je kapitalnu lisicu a evo i slike

Neki zavidni misle da je to neko drugi uradio ali ako koza laže rog ne laže ...Bravo 2

čestitam Lali na uspehu, naravno i drugim lovcima koji su učestvovali....Odobreno

da nema uši osmeh bi mu bio oko cele glaveLisica

vojkan

E tako se to radi,cestitke Lali!
Ja sam Lovac s juga cevka mi je duga!

Indjijanac
 šta mu čestitaš slikao se iza lisice koju sam ja odstrelioYes

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Kako spremiti LOVAČKI RECEPT 32 26.05.2022. 07:52
Krivolov - kako se boriti protiv? METODE LOVA 624 19.09.2021. 07:54
Psi i mačke lutalice-šta i kako sa njima? LOV PREDATORA 853 14.01.2021. 22:03
Kako se boriti protiv KRPELJA KINOLOGIJA 386 02.07.2019. 09:48
Kako sam postao lovac LOVCI POČETNICI 29 10.02.2014. 18:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,716,487 posete www.srbijalov.com