Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kako je protekao današnji lov?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kako je protekao današnji lov?
nidzamotocross
 Hahaha, Josev, legenda si. Grin
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

PEZ

Josev kaže:
slobodno na moja smetka samo sta na moja kad ja nisam nista odstrelio Confused Stidljiv

Posadi lubenice...pa kad dodje zeka doci ce i smetka...mada ko zna, smetka moze biti i brza od zecaiveli
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

Bzena
 Kolega Lalo nisu mi progledali kroz prste bilo je i toga, zaboravio sam da pomenem. Josev pamtim pa cu da ti vratim kad ga budes ti odstrelio, Boze zdravlja. Salim se malo, ne ljutim se nista, lepa sala....Odobreno
Budi lovac, budi džentlmen Dasa

Kad su dosli gde je sevar gusti,
tada lovac svog gonica pusti,
Gonic vrisnu lovac pusku stisnu
a iz zbuna samo nesto puce
zekan bezi gonic arlauce.
O gonicu pevace se pesme,
nas se gonic zaboravit ne sme!!! Stari Pas srbijalov

DakiNS
 Današnji lov u društvu kolega sa našeg foruma i foruma Ribolovci, bio je vrlo uspešan. Istina malo jutros okasnismo pa se blato već počelo otkravljivati posle jutrošnjeg mraza.Teren u Kovilju lep ali težak zbog polegle trave od snega, fazana sasvim dovoljno. Domaćini iako još bez iskustva lepo su organizovali lov , istina i mi kao gosti trudili smo se da sve protekne u najboljem redu. Bio sam sa municijom vrlo štedljiv , samo sam dva puta pucao i oba puta odstrelio.Grin
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Zoran Zoli
 Danasnji lov na fazana
srbijalov

Zoran Zoli
 jbg nesto zeza
Zoran Zoli priložio:
20131130_103813.jpg

srbijalov

Zoran Zoli
 ipak je uspelo , lov je bio odlican rad kerova besprekoran tako da je dan bio maksimalno ispunjen fazan
srbijalov

Planinko011
 Bio sam sa municijom vrlo štedljiv , samo sam dva puta pucao i oba puta odstrelio.Grin[/quote]

Eto kad covek ne zna da se proveseliCao poljubac. Posle duzeg perioda mlacenja sa krupnim zverinjem docekam i ja da me Max011 povede negde u prirodu a da ne moram da lajem, markiram i aportiram. I normalno da sam od srece ispucao dvadesetak patrona (sa istim doduse efektom kao kolega Daki NS) ali sam bar napravio poso Belomu a bogami problem i LU Fazan jer su lovni inspektori sigurno pomislili da vlada besnilo medju fazan te kljucaju lovce. I tako kao na pravoj svadbi sam imao pored sebe i nekakvog primasa. Doduse mi seljaci rodom iz Podrinja vise navikli na frulu i harmonikuHarmonika ali se nisam dao omesti po pitanju raspolozenja a eto malo se i vezbah pa cu mozda uspeti i neku jabuku da pogodim.
Jedino mi malo cudno sto drustvo sve ima neke cudne dedine puske, izlizane pa jos sa nekakvim orozima, cudnim kliznim bravama umesto automatskih sacmara a i neke kerove koji samo idu po tom trnju i skupljaju cicak umesto da se drza puta ko kerici nekih trofejnih lovaca iz emisija pa kad udju u skupa kola da ne prljaju.
Moracu da proverim jos neki put da li to oni tako stalnoiveli.

nidzamotocross
 Prodje lov na zecove pa osta' jos dva izlazaka na fazana (i jos neki ako nam se smiluju oko Nove Godine). Tako i mi lovismo danas. Na meniju su bile patke i fazan, teren uz Juznu Moravu, raj i za jednu i za drugu divljac. Fazana, skoro da nema. Uzrok tome jeste lov na tom terenu proteklih nedelja, a i to sto je letos veliki deo tog poteza goreo, a tokom jeseni kradja drveta je ucinila svoje pa su gustisi i trnjaci razrovani putevima i proseceni. Kasnili smo sa izlaskom zbog kisice, ali nas nije sprecila da izadjemo. Inace sam gostovao u drugoj grupi lovaca koji love na tom terenu sa pticarima. Imali smo sa nama kratkodlaku nemicu i setera. Dobri psi, dosta marki na jarebice, ali fazana nigde. Ujutru smo zakasnili na prelet pataka, ali sam imao srece da odstrelim lepog patka. Mundza Rottweil 34g 3,5mm nekih 60-ak metara, dosta visoko, nisam se nadao ali pade. Da bi sve bilo smesno i za pamcenje, patak je posle pucnja pao na mene. HaHaHa Ko sto rekose ovi moji, 'oce da se osveti.
Posle nemilog dogadjaja nastavili smo sa potragom petlova i koka koje se love. Seter markira u gustisu, kolega prilazi i podize lepog reponju, ali ga promasuje sa dva komada a ovaj leti pravo prema meni, medjutim nisam pucao jer je iza gustisa nekih stotinak metara autoput, pa sam odustao. Confused
Teren je bio zaista tezak, ali sto kaze Daki, ne za pse nego za nas, a velika vlaga i mokar teren nam je otezao kretanje kroz gustise. Zbog toga nam se jos jedan posle kraktog kulea podigao na nevidjeno. Na kraju, u povratku, kerovi su markirali dve koke ali nisam ni na njih pucao jer iako dozvoljava zakon, brojnost fazana ne. Sve u svemu, lepo druzenje i jedan mali ali vredan bod u gostima. Odobreno

www.dodaj.rs/f/Q/jG/2cvVqGzm/img20131201105216.jpg

www.dodaj.rs/f/1A/DM/2Ocbk4oF/img20131201105228.jpg
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

DakiNS

Planinko011 kaže:
Bio sam sa municijom vrlo štedljiv , samo sam dva puta pucao i oba puta odstrelio.Grin

Eto kad covek ne zna da se proveseliCao poljubac. Posle duzeg perioda mlacenja sa krupnim zverinjem docekam i ja da me Max011 povede negde u prirodu a da ne moram da lajem, markiram i aportiram. I normalno da sam od srece ispucao dvadesetak patrona (sa istim doduse efektom kao kolega Daki NS) ali sam bar napravio poso Belomu a bogami problem i LU Fazan jer su lovni inspektori sigurno pomislili da vlada besnilo medju fazan te kljucaju lovce. I tako kao na pravoj svadbi sam imao pored sebe i nekakvog primasa. Doduse mi seljaci rodom iz Podrinja vise navikli na frulu i harmonikuHarmonika ali se nisam dao omesti po pitanju raspolozenja a eto malo se i vezbah pa cu mozda uspeti i neku jabuku da pogodim.
Jedino mi malo cudno sto drustvo sve ima neke cudne dedine puske, izlizane pa jos sa nekakvim orozima, cudnim kliznim bravama umesto automatskih sacmara a i neke kerove koji samo idu po tom trnju i skupljaju cicak umesto da se drza puta ko kerici nekih trofejnih lovaca iz emisija pa kad udju u skupa kola da ne prljaju.
Moracu da proverim jos neki put da li to oni tako stalnoiveli.[/quote]

U pravu si Planinko što se tiče starosti puške a i kera , moraću da se modernizujem oružije onako sa redenikom ,a za kera da kupim iz američkih kataloga ono pokretno tuš kupatilo. A mislim da su se kolege raspucale da se pokažu pred koleginicom MinomGrinOdobreno

Planinko011
 Pa ne znam Daki sve je to lepo koleginica je fina damica bez zamerki ali sto se tice mene i Maxa, oba boleciva na lepotu, u ozbiljnoj perspektivi bi to znacilo da mi vikendom cuvamo decu a gospodja pusku na rame pa u lovVrlo tuan. Sta ces omatorilo se malo pa se stvari posmatraju i prakticno.
Sreca pa smo ja i Max resili to bracno stanje ranije pa nam gospodjamaena i popusti paznja i nekako pristignemo u lovste dok mladjim kolegama savetujem oprez jer ce puske morati na klin bar na neko vreme.

DakiNS
 Evo jedne zajedničke slike iz Kovilja

Jank

DakiNS kaže:

Volim da vidim ovakvu fotografiju, velika grupa lovaca, lep i ulov vidim ....Čestitam dragi kolega na lepom lovu prepoznao sam lovca koji čuči...po bretonu...Bye
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

ssekir75
 koliko je prosle nedelje bilo lepo, toliko danas kaNtastrofa Sad tako ti je to kad imas baksuza u drustvu (prosle nedelje nije bio). uglavnom, nas 10 diglo 4 petla i dve koke, pao jedan. ja posolio guzu jednoj liji (bila daleko pa je samo dobila ubrzanjeGrin) i vido jednog sakala koji je bio cak iza "soljenje" predalekoBesan uz to kerovi se vukli oko nogu, teren mokar, izginusmo po blatu ko vlasi na ringispil. bice bolje drugi put...
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

DakiNS

Jank kaže:

DakiNS kaže:

Volim da vidim ovakvu fotografiju, velika grupa lovaca, lep i ulov vidim ....Čestitam dragi kolega na lepom lovu prepoznao sam lovca koji čuči...po bretonu...Bye

Izgleda da je zaljubljena , samo u oči gleda i ne trepćePas

mrwa22250
 Odlican dan za lov fazana.Temperatura -4 C,vetar2-3m/s milina.I pored solidnog mraza sva je divljac bila na nogama dok smo stigli u loviste,a posto smo sem jedne odrasle kuje imali kao pomocnike jos dva stenca-Ares 5 meseci i jos jedan vizlan mesec dana stariji imali smo manje podignute divljaci nego inace.To nam naravno nije smetalo da se svi upisemo sa po jednim petlom i moja malenkost dva.Malisa nastavlja da me odusevljava pa je i danas imao 7-8 marki i sto me posebno obradovalo pronalazak i aport jednog petla za koga smo vec mislili da je izgubljen.Petao je poleteo ispred stare kuje koja ga je pratila nekih 100-njak metara i odmah uleteo u mali vrbak tako da sam pucao preko grana i posle prvog promasaja,drugim metkom ga pogadjam,perje leti ali on ode.Ulece u sumu i gubimo ga iz vida tako da ne znam ni gde da ga potrazim.Prolazimo sumu po dijagonali ali od fazana ni traga ni glasa.Kad smo izasli,ja iznerviran zbog izgubljene divljaci a kolega koji nam se prvi put pridruzio ove sezone hvali rad mog malise kao da zeli da me oraspolozi.Palim cigaru i u tom momentu putem koji prolazi kroz sumu protrca prvo fazan pa za njim i Ares.Stize ga i pocinje borbaGrin (menja zube pa nema cime da ga dokrajci.Na kraju nekako uspeva da ga uhvati za obe noge i donosi ga meni uz odusevljenje svih prisutnih.Konacno smo,prvi put ove sezone usli u stari izvadjeni visnjik u kom je divljaci bilo kao u prici ali za takav teren neophodno je vise iskusnih pasa jer divljaci koji cine 95% populacije na najmanji susanj brisu na nogama a teren je takav da na mestima nemozes videti 5 metara ispred sebe.Ako Bog da iduce nedelje dolazi mi u goste zemara(Beybe) pa cemo im dati vatre sa prvom postavom pasa i pojacani njegovom GrandomOdobreno
mrwa22250 priložio:
3265ares_i_fazani_002.jpg

Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

golf071

mrwa22250 kaže:
Odlican dan za lov fazana.Temperatura -4 C,vetar2-3m/s milina.I pored solidnog mraza sva je divljac bila na nogama dok smo stigli u loviste,a posto smo sem jedne odrasle kuje imali kao pomocnike jos dva stenca-Ares 5 meseci i jos jedan vizlan mesec dana stariji imali smo manje podignute divljaci nego inace.To nam naravno nije smetalo da se svi upisemo sa po jednim petlom i moja malenkost dva.Malisa nastavlja da me odusevljava pa je i danas imao 7-8 marki i sto me posebno obradovalo pronalazak i aport jednog petla za koga smo vec mislili da je izgubljen.Petao je poleteo ispred stare kuje koja ga je pratila nekih 100-njak metara i odmah uleteo u mali vrbak tako da sam pucao preko grana i posle prvog promasaja,drugim metkom ga pogadjam,perje leti ali on ode.Ulece u sumu i gubimo ga iz vida tako da ne znam ni gde da ga potrazim.Prolazimo sumu po dijagonali ali od fazana ni traga ni glasa.Kad smo izasli,ja iznerviran zbog izgubljene divljaci a kolega koji nam se prvi put pridruzio ove sezone hvali rad mog malise kao da zeli da me oraspolozi.Palim cigaru i u tom momentu putem koji prolazi kroz sumu protrca prvo fazan pa za njim i Ares.Stize ga i pocinje borbaGrin (menja zube pa nema cime da ga dokrajci.Na kraju nekako uspeva da ga uhvati za obe noge i donosi ga meni uz odusevljenje svih prisutnih.Konacno smo,prvi put ove sezone usli u stari izvadjeni visnjik u kom je divljaci bilo kao u prici ali za takav teren neophodno je vise iskusnih pasa jer divljaci koji cine 95% populacije na najmanji susanj brisu na nogama a teren je takav da na mestima nemozes videti 5 metara ispred sebe.Ako Bog da iduce nedelje dolazi mi u goste zemara(Beybe) pa cemo im dati vatre sa prvom postavom pasa i pojacani njegovom GrandomOdobreno
Odobreno Svaka cast majstore.iveli
Novine

klaja
 Mrwa danas sam bio u lovu sa Beybeom i pita me da mu posudim kera za gostinski lov za vikend.Ja ga pitam pa sto ne vodis tvoju kuju ,,kaze on Zemo idem kod Mrwe u goste i nebi da se sramotim ROFLBye aa joj kada ovo procita gotov samHaHaHaSmean
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

mrwa22250

klaja kaže:
Mrwa danas sam bio u lovu sa Beybeom i pita me da mu posudim kera za gostinski lov za vikend.Ja ga pitam pa sto ne vodis tvoju kuju ,,kaze on Zemo idem kod Mrwe u goste i nebi da se sramotim ROFLBye aa joj kada ovo procita gotov samHaHaHaSmean

Bice nadam se iscrpan izvestaj,ja cu kao pravi domacin manje da lovim a vise da fotkam pa postavljam da vidimo ko ce se i koliko obrukatiGrin
golf071 blagodarimiveli
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

DakiNS
 Klajo ovo je udarac ispod pojasaDim

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Kako spremiti LOVAČKI RECEPT 32 26.05.2022. 07:52
Krivolov - kako se boriti protiv? METODE LOVA 624 19.09.2021. 07:54
Psi i mačke lutalice-šta i kako sa njima? LOV PREDATORA 853 14.01.2021. 22:03
Kako se boriti protiv KRPELJA KINOLOGIJA 386 02.07.2019. 09:48
Kako sam postao lovac LOVCI POČETNICI 29 10.02.2014. 18:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,713,079 posete www.srbijalov.com