Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na divlje svinje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na divlje svinje
nenadx
 Uvaženi kolega Vladimire propustih taj broj i nastade rupa u znanju,ali život ide dalje,a zablude nam postadoše realnost.Jaooo
Kile uz pohvale organizaciji..ostade mi nejasan naziv hajke Karpatski vuk....ili sam možda neobavešten da je vuk u Deliblatu i Vršačkim padinama pod trajnim lovostajem...ili Markovac nepotpada pod ove geografske pojmove.
Dobar pogodak

Kile_
 Da vuk je zakonom zasticena divljac na nasim podrucjima ali ne i u lovistu mog LU, e sad pokusacu nekako da objasnim kako.
Ne znam detalje ali znam da je Ministarstvo od 2007god trajno odobrilo lov vuka u nasem lovistu jer imamo stalne jedinke koje se tu krecu i migriraju iz rumunije.trenutno imamo 12 jedinki od kojih su 3 za odstrel po planu gazdovanja.Ako ste pratili emisije sasvim prirodno od jovana memedovica bile se reportaze o vuku u nasim krajevima i emisija o hajci Karpatski vuk koja se odrzala te prve 2007 godine pod pokroviteljstvom ministarstva sumarstva i vodoprivrede Srbije i nasih komsija lovaca iz rumunije koji su lovili sa druge strane.....imate reportaze i zapise o tome....a evo i jedne slike..

na slici u donjem desnom uglu covek je braon jakni je jovan memedovic ja sam treci lovac s anjegove leve strane...
Kile_ priložio:
65hajka.jpg

Samo 300 i 4x4

slavko75
 lep lovni dan odstreljeno dvoje prasadi ,posto su bili ranjeni i pao mrak nismo uspeli da ih pronadjemo ,drugi dan u ranu zoru uz pomoc psa prasad su nadjena ali nazalost nisam bio tu i da to fotografisem
i1078.photobucket.com/albums/w486/soko1975/P1011494_zps231af702.jpg
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

Jank

slavko75 kaže:
lep lovni dan odstreljeno dvoje prasadi ,posto su bili ranjeni i pao mrak nismo uspeli da ih pronadjemo ,drugi dan u ranu zoru uz pomoc psa prasad su nadjena ali nazalost nisam bio tu i da to fotografisem
i1078.photobucket.com/albums/w486/soko1975/P1011494_zps231af702.jpg

Slavko75 šešir ti je do (....), pravi si CH biznismen....Dim
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

slavko75
 ohooo jank ,to biznismen ni blizu mog sesira hahahaha
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

SUMO
 Kolega Nenade,
jos je na kioscima, tako da nisi propustio nista.
Nego osim Nidze, ovde gotovo ni jedan lovac na svinje ne prihranjuje previse ili se varam.

Lepota kraj moje ceke.

nenadx
 Odobreno
Dobar pogodak

neca90

SUMO kaže:
Inace Neco, Vacy je jedna lepa ulica u centru Budimpeste, gde imas toliko lepih studentkinja tvojih godina da vredi otici.
A u Foret de Vasy tesko da ima lepih devojaka, al` svinja ima. Jedna iz arhive.

Mozda jednog lepog dana...nikad se ne zna;)

Lovac Stari
 http://pontu.eene.../siga.html
Dobar pogled.

nenadx
 Da li intenzivni lov utiče na prostorno ponašanje divlje svinje (Sus scrofa) u Italiji? Neki dokazi i gazdinske implikacije
Laura Scillitani , Andrea Monako , Silvano Tošo
Časopis: European Journal of Wildlife Research - sv. 56, br. 3, str 307-318, 2010
( Citati: 1)
Brojnost divlje svinje je u porastu u zapadnoj Evropi u posljednjih 30 godina. Vrsta je veliki štetočina u poljoprivredi, ali ima visoku vrednost kao divljač, te se u Italiji, kao i u nekoliko drugih zemalja, tradicionalno lovi pogonom sa nekoliko pasa. Ova metoda lova može imati ometajući učinak na demografiju i prostorno ponašanje divlje svinje, posebno porodičnih grupa, te su sprovedene dvogodišnje studije (2003 i 2004) kako bi se utvrdio uticaj lova pogonom na poremećaj prostornog ponašanja porodičnih krda divljih svinja u Severnim Apeninima (srednja Italija). Dvadeset divljih svinja iz deset porodičnih čopora su bile markirane sa radio odašiljačima na uhu. Nalazi su očitavani svakodnevno i korišćeni intenzivnim praćenjem tokom sezone lova,a u toku nje su određena tri perioda: pre lova, za vreme lova i posle lova. Opšti uzorak povećane prostorne nestabilnosti tokom lovne sezone je bio uočljiv. Udaljenosti između uzastopnih dnevnih boravišta,kao i broj mesta su veći tokom lovne sezone, a naročito na dan lova. Raseljavanje porodičnih krda čiji je uzrok pogonski lov je uglavnom kratkotrajno, osim za one grupe koje su češće lovljene i tako nalazile mir van dometa pasa. Tokom sezone lova, divlja svinja pokazuje umerenu toleranciju na poremećaj nastao lovom, a samo porodična krda koja su direktno proganjana od pasa napuštaju ili menjaju svoje ponašanje i teritoriju. Odgovor divljih svinja na poremećaj lovom dosta se odnosi na stepen pritiska lovom u kombinaciji s individualnim varijabilnostima. Ovaj uticaj na ponašanje divlje svinje treba smanjiti, pre svega, izbegavanjem ponovljanja lova na istim mestima unutar kratkog perioda i korišćenjem dobro obučenih pasa.....
Dobar pogodak

vuk71
 kolega Nenadx lep odstrel svakako, al organizacija sa tolikim brojem ucesnika i sve da prodje u savrsenom redu...to je za respekt

blackwolf
 Evo i kod nas ima snjega pa sam otišao malo u lov....
Pucano sa mojom omiljenom puškom Marlin kalibar .45-70govt. težina zrna 26,8 gr

blackwolf
 evo i jednog vepra sa našeg lovišta prošle godine
težina 92kg trofej ocenjen na 119, CIC

blackwolf
 i još jedna slika

vojkan
 Za vreme mog boravka u Srbiji ove zime odstrel moje grupe Bozic vepar 110 kg
Ja sam Lovac s juga cevka mi je duga!

vojkan
 Za vreme mog boravka u Srbiji ove zime odstrel moje grupe Bozic vepar 110 kg

vojkan
 Za vreme mog boravka u Srbiji ove zime odstrel moje grupe 13.01. vepar 100 kg

Da napomenem ovo je i grupa kolege Nemeze koji zbog obaveza nije fotografisan!

Zlatar

SUMO kaže:
ps
batke, mora da je Zlatarka procitala post pa nam se drug i brat vise ne javlja na ovoj temiGrin

Ma ne,nego nemam vremena ima posla.

Moram onako sa "visine" da kažem koju o rezultatima koje smo postigli sejanjem kukuruza i zobi na visini od 1000m.Svinje su počele da dolaze i idemo dalje u proširenje,tražimo povoljan prostor. Mesto je idealno i nalazi se iznad starog šljivika tako da mogu da biraju.
E pošto nemam pojma o poljoprivredi,znam samo da je bolje uspeo hibrid nego neki beli slatki kukuruz,dal nije valjalo seme ili smo mi nešto pogrešili,stvarno ne znam.
[img]i50.tinypic.com/34pgnys.jpg[/img]
i na kraju,pođubreno,posejano...
i49.tinypic.com/1etis6.jpg
ispod čeke je šljivik a ostalo je trebalo poseći,poorati,muka živa,jedva smo i traktore doterali dotle sa sve lancima,zaglavljivali i njih pa izvlači,muke žive.
Ovo je slika pre a ovo posle
i46.tinypic.com/r7lpbo.jpg

i48.tinypic.com/30j5mpz.jpg

stojkuki
 Posejte druze malo sirka, pa da vidis cudo. Hibridni, kws ... Kazu da ga je teze naci ali isplati se potruditi se. Neki moji drugari posejali ogled prosle godine i svinje su im bukvalno zravnale celu parcelu od 1.5 hektara. Nije bilo potrebe za oranjem jer su sve preorale, a pored je bilo i kukuruza i secerca kog skoro da nisu ni takle ...
Jesenas je podignuta ceka, ... A na prolece se namenski seje sirak ... Za giconije ...

SUMO
 Bravo Zlacani !Nisam ni sumnjao u tebe.
Za ovu godinu treba ti hibrid rane grupe zrenja. Javim se pa ti objasnim.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lov na DIVLJE PATKE LOV NA SITNU DIVLJAČ 1670 29.09.2021. 18:43
Male tajne u lovu na divlje svinje METODE LOVA 140 13.09.2017. 13:56
Trag divlje svinje DIVLJAČ 47 05.02.2017. 20:40
Pripremanje divlje guske LOVAČKI RECEPT 11 10.12.2012. 09:32
Divlje guske u našim lovištima STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 06.10.2011. 20:17
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,462
Najnoviji član: Lela

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,567,502 posete www.srbijalov.com