Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na divlje svinje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na divlje svinje
veljko__
 Bas lepa prirodaBravo 2,svaka cast.PozdravBye
Tri prsta 2 Kolce srbijalov

MilanAzanja
 Uspesan Lov Moje Grupe u Lovistu *HRASTOVACA* SrbijaSume

ivanfox
 Milane,jel mozda covek u donjem redu sa naocarima Nikola iz Smed.Palanke? Svakako fotka je super sa visokim kriterijumom za neki casopis evropskog ranga!
i foxterrierPas 2 je lovačka pasmina...Imhotep od Stepanskeho rybnika

MilanAzanja
 Hvala Druze inace svi se pridrzavamo kodeksa .nije Nikola nego Ilija .Neznam na kog Nikolu mislis?

ivanfox
 Mislio sam na Nikolu Banjanina,starog uzgajivaca ostrodlakih a od pre 5-6 god. i alpskyh brakyra. Slucajna slicnost,isto covek nosi naocare tamne a i slicne brke ima Osmeh

MilanAzanja
 Znam coveka.nije bio u ovom lovu sa nama

ivanfox
 Ja Nikolu jedva i poznajem ali bi mozda bilo prigodno na ovoj temi spomenuti da je njegov Ben-Djavo trenutno jedan od najboljih(ako ne i najoštriji) brakyra za crnu divljac u nasoj zemlji ako ne i šire!

nenadx
 Često nije sve kako se učini na prvi pogled,da to nije baš uvek slučaj govori i jedno istraživanje podržano od strane programa Predsedništva RAS (projekt 12-P-4-1048),Ukratko bih vam preneo:Nickolay Markov (Institute of Plant and Animal Ecology)
Uspostavljanje populacija divljih svinja u regionu Urala sredinom 20. veka bio je rezultat prirodnog širenja vrste na severo-istok. Tokom 1980-ih i 1990-ih brojnost je bila vrlo niska i nije prelazila 1 na 1000 ha. Tokom poslednje decenije nastaje brzi rast populacije divljih svinja,a sa rastom se poklopa povećanje izveštaja o životinjama sa ne-tipičnim bojama: bele i šarene. Razlozi koji bi mogli dovesti do povećanja broja životinja koje nisu tipičnog fenotipa i mogućem poreklu tih životinj su hibridi između divlje i domaće svinje. Međutim iako se čini da je ovo gledište najočitiji razlog, u nekim evropskim zemljama u kojima su prisutne bele(šarene) svinje u prirodnim populacijama, verovatnoća hibridizacija je vrlo niska. Razlog je da su"pegave" divlje svinje samo mutacije tipičnog divljeg fenotipa, a ova verovatnoća se povećava sa povećanjem broja jedinki. Ovo gledište je podržano od strane nekih povratnih eksperimentalnih ukrštanja. Takođe ne tipična boja može biti posledica intenzivnog dodatnog hranjenja,što potkrepljuju brojni podaci o promenama fenotipa životinja (posebno, boja) promenom načina ishrane tokom pripitomljavanja.Zaključak je da ostaje otvoreno pitanje da li se"bele svinje" fiziološki ili ekološki razlikuju od tipičnih divljih svinja,kao i pitanje o mogućim posledicama tog fenomena za populaciono stanje i lovno gazdovanje.
Dobar pogodak

dalibor
 Evo jedan lep video lova divljih svinja i jelena.

https://www.youtu...i1cU37Dr0U
Hunting is a passion! Pas

nidzamotocross
 Promasaljka. Smile

''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

BOJK
 Nidzo maznuo si mi sliku, a nesi pitao Angry dodjes Pivo 3 ili ce da radi Palica pa ti vidi sta je bolje;)

PEZ
 Uuu Bojk, ti si pa za jednu sliku Grin Nidzo vrni mu Gu ce nacrtamo druGuSmean A sto s promasaljku zezas starije nEje lepoika iveli Lovac 3
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

BOJK
 Nisam za sliku, vise sam za pivoGrin iveli

nidzamotocross
 Bojk, ti si GU maznuJA od fejsbukovi. Grin
A odOtle gu i ja uzedO. Ova tvoja mnogo malecka. Dim

nidzamotocross
 Ej al' pivce ce sobujemo i mimo slicku. iveli 3

Nikola Vojinovic
 Posto sam savladao lov ds u pogonu sa kiplaufom, sada sam krenuo da treniram novu disciplinu "hvatanje zive ds" Grin

i50.tinypic.com/2afmnmr.jpg
Priroda, kerovi i lov!

BOJK

nidzamotocross kaže:
Ej al' pivce ce sobujemo i mimo slicku. iveli 3

Obavezno iveli
I nije malecka ima velika na temu srpski gonic Smile

nidzamotocross
 ^ Tacno, tacno. Zaboravljam. iveli 3

marlin

nidzamotocross kaže:
Promasaljka. Smile

Bolje što je promašio...najvjerovatnije da je bila krmača vodilja..

PEZ

marlin kaže:
[quote]nidzamotocross kaže:
Promasaljka. Smile

Bolje što je promašio...najvjerovatnije da je bila krmača vodilja..

No no no po obliku tela i jos nekim "detaljima" moze se zakljuciti da je vepar u pitanju.
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lov na DIVLJE PATKE LOV NA SITNU DIVLJAČ 1670 29.09.2021. 18:43
Male tajne u lovu na divlje svinje METODE LOVA 140 13.09.2017. 13:56
Trag divlje svinje DIVLJAČ 47 05.02.2017. 20:40
Pripremanje divlje guske LOVAČKI RECEPT 11 10.12.2012. 09:32
Divlje guske u našim lovištima STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 06.10.2011. 20:17
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,462
Najnoviji član: Lela

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,567,494 posete www.srbijalov.com