Milane,jel mozda covek u donjem redu sa naocarima Nikola iz Smed.Palanke? Svakako fotka je super sa visokim kriterijumom za neki casopis evropskog ranga!
i foxterrier je lovačka pasmina...Imhotep od Stepanskeho rybnika
Mislio sam na Nikolu Banjanina,starog uzgajivaca ostrodlakih a od pre 5-6 god. i alpskyh brakyra. Slucajna slicnost,isto covek nosi naocare tamne a i slicne brke ima
Ja Nikolu jedva i poznajem ali bi mozda bilo prigodno na ovoj temi spomenuti da je njegov Ben-Djavo trenutno jedan od najboljih(ako ne i najoštriji) brakyra za crnu divljac u nasoj zemlji ako ne i šire!
Često nije sve kako se učini na prvi pogled,da to nije baš uvek slučaj govori i jedno istraživanje podržano od strane programa Predsedništva RAS (projekt 12-P-4-1048),Ukratko bih vam preneo:Nickolay Markov (Institute of Plant and Animal Ecology)
Uspostavljanje populacija divljih svinja u regionu Urala sredinom 20. veka bio je rezultat prirodnog širenja vrste na severo-istok. Tokom 1980-ih i 1990-ih brojnost je bila vrlo niska i nije prelazila 1 na 1000 ha. Tokom poslednje decenije nastaje brzi rast populacije divljih svinja,a sa rastom se poklopa povećanje izveštaja o životinjama sa ne-tipičnim bojama: bele i šarene. Razlozi koji bi mogli dovesti do povećanja broja životinja koje nisu tipičnog fenotipa i mogućem poreklu tih životinj su hibridi između divlje i domaće svinje. Međutim iako se čini da je ovo gledište najočitiji razlog, u nekim evropskim zemljama u kojima su prisutne bele(šarene) svinje u prirodnim populacijama, verovatnoća hibridizacija je vrlo niska. Razlog je da su"pegave" divlje svinje samo mutacije tipičnog divljeg fenotipa, a ova verovatnoća se povećava sa povećanjem broja jedinki. Ovo gledište je podržano od strane nekih povratnih eksperimentalnih ukrštanja. Takođe ne tipična boja može biti posledica intenzivnog dodatnog hranjenja,što potkrepljuju brojni podaci o promenama fenotipa životinja (posebno, boja) promenom načina ishrane tokom pripitomljavanja.Zaključak je da ostaje otvoreno pitanje da li se"bele svinje" fiziološki ili ekološki razlikuju od tipičnih divljih svinja,kao i pitanje o mogućim posledicama tog fenomena za populaciono stanje i lovno gazdovanje.
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?