Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na divlje svinje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na divlje svinje
IZH18EM

Bajkela kaže:
Jedan trag , nije bas svez, vepra samca koji nam dolazi na hranilicu. Za moje skromno iskustvo poprilicno je velik trag.

Bas veliki trag, verovatno od nekog staronje Odobreno

dejan-pavl0vic
 Nesto iz januara da se podsetimo.

i48.tinypic.com/2q322c2.jpg

Max i Vidra

dejan-pavl0vic
 Max jos zelen.

i46.tinypic.com/1pe3vl.jpg

dejan-pavl0vic
 Max s nepunih godinu dana.

View My Video

vasa DND
 Dejan Pavlovic lepe sliike dobar je max obecava.
kude nadje taj rec

PEZ
 Begaaaj!!
http://www.youtub...xNznBz8sYo
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

canis aureus
 ... 'vaka duga čekinja ma mora biti da je s' početka sezone Confused

(kad vidu 8x57JS o'ma leže i predade se Chut )
Elmer
canis aureus priložio:
45_1.jpg

The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Nikola Vojinovic
 Nek je sa srecom pocetak sezone!
Priroda, kerovi i lov!

dalibor

canis aureus kaže:
... 'vaka duga čekinja ma mora biti da je s' početka sezone Confused

(kad vidu 8x57JS o'ma leže i predade se Chut )
Elmer

Kolega Bravo 2 ako moze neki kraci opis Smile
Hunting is a passion! Pas

Cadara
 Mi sutra krećemo na čeku.
Jutros prilikom obilaska naiđem na 9 komada u čoporu, svi isti od 40-50kg prišli mi na 20m pokušam da ih slikam mobilnim kao filmić i sav sretan mislim imam lep snimak jer sam ih posmatrao nekoliko minuta na blizu, razočarano konstatujem da nisam imao memorije u telefonu i da je snimak nekih 15 sekundi. Doživljaj za mene kao da sam odstrelio svinjče. Ja zadovoljan a nazimci živi i zdravi. Sutra im već ne garantujem bezbednost.

veljko__
 Canis Odobreno
Tri prsta 2 Kolce srbijalov

canis aureus
 jOpis ... Hmmm

... u zimskomU periJodu, koji osta za nama, intervenis'o sam sa cca.5meteri kuQruza u ovom delu lovišta, što su ovi diBljaci čistili i tamanili kogoj poma'nitali. I tako to poče!
Čeka je već bila napravljena i overena više puta u protekle tri sezone! Što DS što predatori, padali su u blizini čeke tako da mi postade jedna od omiljeTih.
SadE se samo čekala sezona pa ...
PrvoM sam pratiJo jednu liju koja mi se izvlačila po već visočijoj 'šenici. Daljina 150 pa do 180m al čas je vidim čas je nema tj samo glava i rep izviruju. Hm, tamo će vamo će, i nestade, uteče!Lisica
Za to vreme svinjarije se čuju na daleko. TuČu se, gicaju, ... šta rade, Bog mili zna! Krmače s prasadijom. Tu su dobra 2h, možda manje al osluškujući vreme uspori pa ... Opet, nadam se nekoj nazimadiji koja bi mogla da bude nesmotrena te pa'ne za otvor sezone. ...
Dva kom. izIđoše iz česte i crnoga trna. Daleko su mi oko 80-90m. Ali kreću se od mene ka koleZi koji još ne imade odstrela DS. PomisliK, neka odu na njega nek se obraduje, valjda neće promašiti, dobar je strelac a još mi bolji drug ... još štošta je na um padalo al manje bitno. Do njegove čeke 200m.
U česti se još komaTa čuje al su oprezniji pa nećU napolje.
Umesto da nastavU ka koleZi okretoše se za 90*(stepeni) , udaljavaDu se a pružaDu mi bok(nije puška sačmarica u pitanjE već ...)
Malo se uznemiriše te ubrzaše korak. Već je oko 130-140m! Do maločas končanica bijade te pod uvetom te na vratu a sad kad su ubrzale jedva ih sustižem ... 'vatam većeg, krs' na plećQ, očekivam zrno po rebrima tik iza iste .... GRRUUUU .... kad 'oš, utrča u šikaru brže od munje!!
Sunce mu kalajisano, šta bi?!?Zbunjen Kako ne osta u vUtri?!?Zbunjen Ma vid'o sam pogodak a i još lepše ga čuo!KoTuKoga
Rek'o bih da čujem krkljanje u gustišu u tom nekom pravcu kud šmugnoše al neka nek se smiri sutaVacija pa ću u potragu.
Zove koleZa s mobilnEm -po zvuku mislim da je očlo, jbga moraš i ti nekad da promašiš ... heh, nisam siguran u to što kažeš tek će da vidimo, aj silazi da tražimo- više mu narediK!Palica....Grin
U mestu "vatre" ni kapi da nađemo. Aj u šikaru, tam vam kad etE krvi "ko iz kabla"(a što se tako kaže ja neznadem).
Crnog trna i divlje ruže ne mogu ni opisat' koliko ima u tEm reJonu! Čudo Božije!! Zato se valjda tuNa i kriju te živuljke Confused
... posle 30tak metara puzanja eto ga, oteg'o papke!Krsti .... jednogodišnjak, lepo u'ranjen, možda i koji kg preko metera Yes
A glupavi pogodak pao u zadnje rebro te izišo na trbu' do zadnjegA mu rebra s drugU str., dobro da sam ga i naš'o kako sam ga pogodiJo Jaooo ... izlazna rana veličine dvodinarke ali Sierra i 8x57JS su No.1 tako da to odvuče celi' 50-60m od vUtre.
...
Sve u svem', eto doživljaja, iskustva koje je zlata vredno Stari
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

BOJK
 Svaka cast kolega canis, i za odstrel i za opis Odobreno

PEZ
 Bravo 2 Canise, lep pocetak na sezonu...Odobreno
Dobar pogled u narednim lovovima!
I veDZbaj malko toJ gadjanje ako neSH da se cepiSH kroz trnje...Smeko
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

arnotije
 Kolega Bravo 2 cestitke na odstrelu.
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic

ssekir75
 svaka čas!Aplauz
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

dalibor

canis aureus kaže:
jOpis ... Hmmm

... u zimskomU periJodu, koji osta za nama, intervenis'o sam sa cca.5meteri kuQruza u ovom delu lovišta, što su ovi diBljaci čistili i tamanili kogoj poma'nitali. I tako to poče!
Čeka je već bila napravljena i overena više puta u protekle tri sezone! Što DS što predatori, padali su u blizini čeke tako da mi postade jedna od omiljeTih.
SadE se samo čekala sezona pa ...
PrvoM sam pratiJo jednu liju koja mi se izvlačila po već visočijoj 'šenici. Daljina 150 pa do 180m al čas je vidim čas je nema tj samo glava i rep izviruju. Hm, tamo će vamo će, i nestade, uteče!Lisica
Za to vreme svinjarije se čuju na daleko. TuČu se, gicaju, ... šta rade, Bog mili zna! Krmače s prasadijom. Tu su dobra 2h, možda manje al osluškujući vreme uspori pa ... Opet, nadam se nekoj nazimadiji koja bi mogla da bude nesmotrena te pa'ne za otvor sezone. ...
Dva kom. izIđoše iz česte i crnoga trna. Daleko su mi oko 80-90m. Ali kreću se od mene ka koleZi koji još ne imade odstrela DS. PomisliK, neka odu na njega nek se obraduje, valjda neće promašiti, dobar je strelac a još mi bolji drug ... još štošta je na um padalo al manje bitno. Do njegove čeke 200m.
U česti se još komaTa čuje al su oprezniji pa nećU napolje.
Umesto da nastavU ka koleZi okretoše se za 90*(stepeni) , udaljavaDu se a pružaDu mi bok(nije puška sačmarica u pitanjE već ...)
Malo se uznemiriše te ubrzaše korak. Već je oko 130-140m! Do maločas končanica bijade te pod uvetom te na vratu a sad kad su ubrzale jedva ih sustižem ... 'vatam većeg, krs' na plećQ, očekivam zrno po rebrima tik iza iste .... GRRUUUU .... kad 'oš, utrča u šikaru brže od munje!!
Sunce mu kalajisano, šta bi?!?Zbunjen Kako ne osta u vUtri?!?Zbunjen Ma vid'o sam pogodak a i još lepše ga čuo!KoTuKoga
Rek'o bih da čujem krkljanje u gustišu u tom nekom pravcu kud šmugnoše al neka nek se smiri sutaVacija pa ću u potragu.
Zove koleZa s mobilnEm -po zvuku mislim da je očlo, jbga moraš i ti nekad da promašiš ... heh, nisam siguran u to što kažeš tek će da vidimo, aj silazi da tražimo- više mu narediK!Palica....Grin
U mestu "vatre" ni kapi da nađemo. Aj u šikaru, tam vam kad etE krvi "ko iz kabla"(a što se tako kaže ja neznadem).
Crnog trna i divlje ruže ne mogu ni opisat' koliko ima u tEm reJonu! Čudo Božije!! Zato se valjda tuNa i kriju te živuljke Confused
... posle 30tak metara puzanja eto ga, oteg'o papke!Krsti .... jednogodišnjak, lepo u'ranjen, možda i koji kg preko metera Yes
A glupavi pogodak pao u zadnje rebro te izišo na trbu' do zadnjegA mu rebra s drugU str., dobro da sam ga i naš'o kako sam ga pogodiJo Jaooo ... izlazna rana veličine dvodinarke ali Sierra i 8x57JS su No.1 tako da to odvuče celi' 50-60m od vUtre.
...
Sve u svem', eto doživljaja, iskustva koje je zlata vredno Stari

Mozes poceti da pises knjige ZivioRodjo
Hunting is a passion! Pas

Cvele
 canis, ako nije tajna, gde je to poceo lov na svinje ? Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Podunavac
 Cvele zar u Srbiji postoji lovostaj na vepra, nazime i prase? Čim se dobije lovna karta za tekuću lovnu godinu može da se lovi. Ako je sezona počela sa srndaćem 15. aprila, onda nema razloga da se ne love i DS (osim krmače).
Tri prsta 2Kolce

Cvele
 Hm.... pa eto na primer kod nas ne pustaju lov sve dok ne krenu da dolaze na useve...
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lov na DIVLJE PATKE LOV NA SITNU DIVLJAČ 1670 29.09.2021. 18:43
Male tajne u lovu na divlje svinje METODE LOVA 140 13.09.2017. 13:56
Trag divlje svinje DIVLJAČ 47 05.02.2017. 20:40
Pripremanje divlje guske LOVAČKI RECEPT 11 10.12.2012. 09:32
Divlje guske u našim lovištima STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 06.10.2011. 20:17
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,462
Najnoviji član: Lela

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,571,535 posete www.srbijalov.com