Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na divlje svinje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na divlje svinje
Indjijanac
 kalendar dozvoljava lov,ali stavovi i odluke LU su odlučujući i prema tome se i dozvoljava lov.
ukoliko uprava LU smatra da zbog mira u lovištu ili nekih drugih razloga netreba pucati,tada nedozvoljava lov čekanjem.ukoliko počnu praviti štetu na usevima,sigurno će dozvoliti čekanje,a grupni lovovi na DS tek na jesen.Stidljiv
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Nikola Vojinovic

Cvele kaže:
Hm.... pa eto na primer kod nas ne pustaju lov sve dok ne krenu da dolaze na useve...

Kolega Cvele, vidim da studiras u Nisu, ali ne znam gde lovis...

U LU Nis se takodje lovi tek kada nastanu prve stete na usevima, za to postoji nekoliko razloga. Prvi je sto 95% lovaca kod nas svinju lovi sa psima, tj. od septembra meseca, cak i kada se dozvoli lov cekanjem, na ceku aktivno izlazi 10 - 15 lovaca od ukupno 970 aktivnih!
Od ukupnog broja ds za odstrel 52 komada, sa ceke se odstreli do 5 grla!
Po meni je pozeljan mir u lovistu, narocito u periodu kada ds ima mlade, imamo oko 30 hranilica za ds, na tim mestima se nikad ne ceka! A i nije dozvoljeno, tj. ne izdaje se dozvola...
U ranijem periodu ds su cinile veliku stetu na usevima, pa su lovci vise preventivno delovali cekajuci na usevima...
Priroda, kerovi i lov!

aca81
 U nekim lovistima vise se stete po sve vrste divljaci napravi u vreme "cekanja" nego sto naprave lutalice i predatori zajedno, tako da sam protivnik "cekanja" iako koristim priliku pa i ja izadjem par puta tokom leta Smile a sto se tice gonica u buducnosti cemo imati sve manje i sve slabije gonice iz razloga sto se njime lovi samo 3-4 meseci a vecim delom godine im je zabranjen ulaz u loviste Sad
DOBAR POGLED

aca81
 Lov u buducnosti......pogotovo lov vepra i nazimad bice moguc tokom cele godine i bilo kog dana u nedelji ali naravno ako imas para da platis a gonice cemo vidjati i koristiti sve redje i to samo u posebnim delovima lovista,eto tako ja vidim lov nadalje Sad cista komercijala,sve za paru.
DOBAR POGLED

veljko__
 DS
Tri prsta 2 Kolce srbijalov

DakiNS

veljko__ kaže:
DS

Kolega imate temu u svaštari: Umetničke slike na temu lova

Srbijalov AdminTim

KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

srpko1

veljko__ kaže:
DS

Jel ima negde da se kupi ova slika?

Predator

DakiNS kaže:

veljko__ kaže:
DS

Srbijalov AdminTim

Kolega Veljko, nemoj zamjeriti Dakiju. Ima on svoje razloge. Grin Ovo je umjetnička impresija nepoznatog autora iz Vlasotinca nastala nekoliko dana nakon gostovanja uglednih članova ekipe Srbijalov u njihovom lovištu. Nešto mi je poznat ovaj lovac, samo me malo šešir zbunjuje. Chut

Sasvim prirodno

veljko__

Predator kaže:

DakiNS kaže:

veljko__ kaže:
DS

Srbijalov AdminTim

Kolega Veljko, nemoj zamjeriti Dakiju. Ima on svoje razloge. Grin Ovo je umjetnička impresija nepoznatog autora iz Vlasotinca nastala nekoliko dana nakon gostovanja uglednih članova ekipe Srbijalov u njihovom lovištu. Nešto mi je poznat ovaj lovac, samo me malo šešir zbunjuje. Chut

Ovu sliku sam nasao na FB-u pa reko da vam pokazem,a Daki jeste u pravu ako treba neka je i obrise nema veze.Bye

Podunavac

Predator kaže:

DakiNS kaže:

veljko__ kaže:
DS

Srbijalov AdminTim

Zemo neznam što te zbunjuje šešir? Ovo je čuveni lovac na veprove, zvani Promašaljka. A osim po dobrim pogodcima, poznat je i po kolekciji šešira. Svaki lov drugi šešir.ROFL

i40.tinypic.com/2nhd9wp.jpg
i44.tinypic.com/35nd7o4.jpg
i44.tinypic.com/30mttmp.jpg
Tri prsta 2Kolce

DakiNS
 Manite se vi mojih šešira, U Vlasotincu se ionako puškom ne love svinje već kišobranom!

http://www.youtube.com/watch?feature=...yXDp0VOHdo
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Kile_
 [xhide]PAO JE MOJ PRVENAC ! ! ! Smeko Srbijalov

kako mi je poceo jucerasnji dan pa sve do kraja nisam verovao sta mi se desava...ali....sreca te bogu hvala! Smile

u 17h i povrh svega odlucim ja da idem u lov.sremim se nabrzinu odem na zborno mesto sredimo dozvole i sve sto treba,gde cemo sta cemo ,reko ja cu na moju ceku,kaze kolega necemo tamo idemo na drugu stranu reko ajde....odemo mi na drugi potez ja se postavim na metalnu osmatracnicu kolega tri duzi dole i ostali se raspored.to je bilo 7:15 da smo se smestili....
gledam ja oko mene vec mi muka nesto mi se ne sedi dogovorio se sa dsrugom u 11 idemo u grad...do te osmatracnice ima 50m trnja kroz koje moram da prodjem da bi isao,vec mi muka reko padne mrak kako cu sta cu...

i sad u sekundi se sve desava znaci u 7:45 iz zbuna mi izlece vepar do pola dizem pusku ,on se vraca u rikver nazan i samo glavu mu vidim kako sam ga prekrstio tu sam opalio na slepo sto se kaze.kad on malo odskoci izadje ceo iz zbuna napravi krug i vrati se na isto mesto i poceo da ide kroz trnje.
a ja gotov Grin sve me snaslo u sekundi.kad telefon zvoni sta si puco sred bela svi zovu sta si puco Smile reko stanite ljudi.
odem dole vidim krv na travi reko dobio je metak..dodje kolega idemo u zbunje da ga trazimo,a trnje gusto niko ne ide tuda mi smo puzili i cuceci se provlacili i pratili trag oko 50m je odne.a krvi na sve strane.kad tu je nasli ga! oko 130kg je imao.star 2-3 god.

danas sam kuvao glavu izvadio kljove,sutra prekosutr nosim na ocenjivanje pa videcemo nisu nesto velike ali ipak to je moj prvenac pa kakav god da je! Smile

oi42.tinypic.com/99g9q1.jpg

oi41.tinypic.com/1znohv7.jpg
Samo 300 i 4x4

DamirKS
 Sve pohvale, cestitam Bravo 2, moze li jos neki podatak, koja je daljina, kalibar, zrno? Jos jednom Bravo 2 za prvenca
RAKIJA JE SPASILA VIŠE DIVLJAČI U LOVU NEGO SVA UDRUŽENJA ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA!

dalibor
 cestitam kolega. Bravo 2
Hunting is a passion! Pas

veljko__
 Sve pohvale,cestitam kolegaBravo 2.

Cvele
 Kile Bravo 2 jel' bilo Nikko ga vid'o a 300WM skinuo puc puc Grin
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Bigman86
 Cestitam kolega. Bravo 2

Kile_
 [xhide]Hvala svima puno od srca! neki detalj vise pa evo ovako karabin moj M70 cal. 300 win mag zrno ppu 9.7g (mislim da sam tu pogresio trebao sam 11.2g.zrno ga nije probilo! ulazna rana je bila dobra kao 10din metalnih obim i dosta krvi i bele neke mase je izbacio tu vidi se na slici. ja sam bio na visini od 15-20m ne znam tacno koliko je visoka ta osmatracnica i pucao sam sa moje desne strane u veprovu desnu stranu,jako je kos hitac bio na 50m vazdusnom linijom i dobio sam ga santimetar iza prednje desne plecke,zrno je dosta stete nanelo unutra orgfanila ali i pored toga dosta je odneo.. da cvele Smile optika nikon 3-9x42 zoom je bio na 3 tako sam i pucao nisam imao vremena niti da korigujem niti da nesto mnogo nisanim...dosta srece sam imao sad kad sagledam situaciju [/xhide]
Samo 300 i 4x4

klaja
 Kile Odobreno
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

Lovac Stari
 Kile Odobreno
Dobar pogled.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lov na DIVLJE PATKE LOV NA SITNU DIVLJAČ 1670 29.09.2021. 18:43
Male tajne u lovu na divlje svinje METODE LOVA 140 13.09.2017. 13:56
Trag divlje svinje DIVLJAČ 47 05.02.2017. 20:40
Pripremanje divlje guske LOVAČKI RECEPT 11 10.12.2012. 09:32
Divlje guske u našim lovištima STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 06.10.2011. 20:17
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,462
Najnoviji član: Lela

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,571,879 posete www.srbijalov.com