Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Hajke, lovačke manifestacije, pozivi, obaveštenja, iskustva i utisci

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Hajke, lovačke manifestacije, pozivi, obaveštenja, iskustva i utisci
Jank
 Ovaj tekst uputstva za grupni lov sam zapazio na temi Lisica.....obzirom da sutra lovimo u vrlo velikoj grupi nadam se da nisam pogrešio da se podsetimo....

U P U T S T V O ZA UČESNIKE U GRUPNOM LOVU
NA LISICU I DRUGE PREDATORE
Učesnik u grupnom lovu na lisicu i druge predatore (u daljem tekstu: lovac), dužan je da pre početka lova popuni PRIJAVU ZA LOV, (čitko popunjenu hemijskom olovkom, sa svim traženim podacima i svojeručnim potpisom na obrascu prijave) i preda je korisniku lovišta, odnosno organizatoru grupnog lova.Korisnik lovišta, odnosno organizator lova na lisicu i druge predatore (u daljem tekstu: predatore), pored opšte prihvaćenih principa grupnog lova, dužan je da učesnicima posebno skrene pažnju na sledeće:
1. U lov svi lovci polaze sa zbornog mesta i to istovremeno sa vođom grupe u koju su raspoređeni.
2. Lovac ne napušta stajanku -"štand" na koju je raspoređen, sve do završetka lova, odnosno prigona, a izuzetno to može činiti sa odobrenjem lovnika i uz pratnju vođe grupe.
3. Na stajanki lovac miruje, ne puši, ne loži vatru i ne priča.
4. Lovnik -odnosno vođa grupe lovaca je dužan da pre polaska na stajanku ili u pogon izvrši kontrolu oružja i municije svim učesnicima u lovu.
5. Iz lova se isključuje lovac sa neispravnim i neodgovarajućim oružjem ili municijom, kao i lovac koji je pod uticajem alkohola, droge ili drugog opojnog -omamljujućeg sredstva.
6. Predatori se love lovačkim oružjem i to: lovačkim puškama sa neolučenim cevima (glatkim).
7. Oružje se puni posle davanja signala za početak lova: a stajanki štandu.
8. Na predatore se puca samo u pravcima koje je odredio lovnik, odnosno vođa grupe, a na stajanki -štandu, kada divljač prođe liniju lovaca.
9. Ulovljena ili ranjena divljač se ne sme sakupljati i tražiti pre izlaska poginiča na liniju stajanke -štanda.
10. Postupak sa ranjenim predatorima, koji se probije kroz liniju lovaca u pogonu ili liniju pogonica i lovu prigonom, određuje lovnik, odnosno vođa pogona.
11. Lovci učesnici u prigonu pucaju samo unazad, i to kada predatori prođu liniju prigona.
12. Lov se završava po davanju ugovorenog signala za završetak lova, i tada svi lovci prazne oružje, sačekuju grupovođu i dalje postupaju po njegovim uputstvima.
13. Lovac koji se ne pridržava uputstava i mera bezbednosti u grupnom lovu, biće isključen iz grupnog lova, a eventualne uplate avansa (za organizaciju lova i slično) se ne vraćaju.
Organizator lova

puc puc
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Banatski Fazan
 Jank, bravo, nisi pogresio, uputstva treba uvek ponavljati i ucesnicima predociti i pre polazka u zajednicki lov!!

Jank

huntinggirl1 kaže:
svaka čast, veoma lepo i zanimljivo,Bravo 2

želim da podsetim cenjenu Profesorku da se i njeno ime našlo u konačnoj verziji moje pesme.....a Vi to niste primetili....PROČITAJTE na 8 strani....B)
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

huntinggirl1
 divno..... hvala na strpljenju, zaista ste pesnik nb 1....Pas

charuga
 jank je dasa svetskog glasa..Bravo 2
..............

Gandalf the gray
 Svima koji sutra ucestvuju u hajci na Sakala u V.Plani zelim DOBAR POGLED I MIRNU RUKU!!!
Ne pada sneg da pokrije breg,vec da zverka pokaze svoj trag!!!

patak78
 29.01. 2011. godine, tradicionalna hajka Lisici u pohode. Ove godine u organizaciji LD Zec iz Uzdina. Kada budem saznao detelje obevestiću sve forumaše.

Banatski Fazan
 Citao sam negde za tu hajku 29.01. u Uzdinu, i planirali smo tamo da idemo, samo da saznamo kako i gde je skup i sve sta treba, pa 06.02 u Margitu.

patak78
 Upravni odbor LU je doneo odluku da se zbog finansijske situacije ove godine hajka Lisici u pohode odloži, ali agilni lovci LD Uzdin su izgleda smoglli snage i sredstva da se ova tradicionalna manifestacija i ove godine održi. To sam saznao iz lokalnih medija. Ovih dana biće i kompletna satnica, cene i svi potrebni detalji, obećavam.

Browningbar
 Momci, vidimo se ujutru kod Slave!Bye
Pravo u centar!
srbijalov

mirko knezevic
 Momci spakujte pusku i municiju ovo ostalo ako se zaboravi moze i da se nabavi negde usput...Smile salim se malo. Vidimo se ujutru kod Slave. Srecan put svima...B) Bye

charuga
 hvala i vama takodje sretan put..krenite ranije,klizavo je...
..............

darkon
 Upravo sam se vratio sa hajke iz Plane.Ostao bih duze,ali nisam mogao zbog obaveza.

Moram da pohvalim organizatore,jer je organizacija bila odlicna.Aplauz

Upoznao sam se i sa nekoliko nasih kolega,ali posto sam morao ranije da se vratim,ne stigoh da ih upoznam bas najbolje.

Jos jednom da pohvalim sve zasluzne za organizaciju i da se zahvalim na gostoprimstvu.B)

Limun
 Darkon, neznam u kom delu lovišta si ti bio, možda je to tamo bilo savršeno. Bilo je dosta ljudi i neko je verovatno oduševljen, što se mene tiče u delu gde smo se nalazili ja i moje društvo veoma loše organizovano, loše postavljanje lovaca na mesta dočeka, čovek koji nas je postavljao veoma loše odradio posao, nepoštovanje od strane lovaca pravila koja se tiču mesta gde treba da stoje u dočeku! Niko od nas, a bilo nas je bogami 50-ak u tom potezu gde smo bili rasporedjeni, nije obavešten o kraju pogona pa su ljudi sami počeli da napuštaju mesta. Grupa lovaca iz Novog Sela koja je verovatno bila u pogonu počela je da šenluči i puca ( ispaljeno sigurno 50 patrona od brenekea do sitne sačme ja gledao svojim očima) u pravcu suprotne obale Morave, ne vodeći računa da li ima tamo nekoga! A da ne pričam tek kako smo jedva našli mesto gde se nalazi koliba i šatra za goste jer niko nije znao da nas uputi kako treba, jer je čovek koji nas je rasporedjivao po čekama i koji je trebao da nas vodi do kolibe zapucao prvi i bez da nas sačekuje ostavio iza sebe 10-ak vozila sa gostima da se pate po nekim sokacima i da meštane pita za pravac. I dok smo stigli do šatre i kolibe više nije bilo mesta ni za parking a kamoli da se bilo gde sedne! Ne bih da Slavu krivim jer se čovek verovatno nije nadao onolikom broju ljudi pa verovatno nije znao gde će i kod koga pre. Uglavnom veoma razočarani smo se vratili sa ove hajke ali se nadam da je neko zadovoljniji i da će sledeće godine da bude bolje! 
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

canis aureus

Dalibor89 kaže:
u Asanji je sve bilo super, sam organizacija na terenu je bila propast i kako su se ponasali lovci koji su dosli to cista sramota. nevredi drugo i da govorim....Sad

Pozdrav družeika
nikako da stignem da pitam u vezi "propasti" i ponašanja lovaca ...
voleo bih da kažeš na šta misliš!, jer VREDI ako nizašta drugo onda bar domaćini da se poprave!
Hvala

Gandalf the gray

canis aureus kaže:

Dalibor89 kaže:
u Asanji je sve bilo super, sam organizacija na terenu je bila propast i kako su se ponasali lovci koji su dosli to cista sramota. nevredi drugo i da govorim....Sad

Pozdrav družeika
nikako da stignem da pitam u vezi "propasti" i ponašanja lovaca ...
voleo bih da kažeš na šta misliš!, jer VREDI ako nizašta drugo onda bar domaćini da se poprave!
Hvala
Ma drugar opusti se bre,sve ste odradili vrhunski!!!
Jedno je sigurno,dok god budete u Asanji organizovali hajku na sakala ja i moji drugari cemo dolaziti! Pozdrav za lovce iz Asanje a posebno za upravnika Jovicu!!!

Gandalf the gray
 Evo vec je 23h a jos nije postavljena ni jedna slika vezana za ulov!!! Dajte ljudi postavite nesto da mi koji nismo bili vidimo rezultate hajke!

Sremac75

Gandalf the gray kaže:
Evo vec je 23h a jos nije postavljena ni jedna slika vezana za ulov!!! Dajte ljudi postavite nesto da mi koji nismo bili vidimo rezultate hajke!

Ima slika na temi u podforumu "Lovačka udruženja"
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

mirko knezevic
 Ja htedo da kazem kolegi gde su sve ove slike bas sam i ja slikao ulovljene sakale i lisicu al nisam znao kako ide tema!Confused Smile

patak78
 Ispravka mog prethodnog posta.
Ovo je hajka koju organizuje LD iz Uzdina.

29.Januara. u lovnom reviru Uzdin, održaće se 4. tradicionalna hajka na banatsku lisicu. Ova manifestacija je otvorenog tipa za sve lovce željne druženja a i za posmatrače ovog tradicionalnog lovačkog doživljaja. Pristizanje gostiju se očekuje od 7 do 8 časova ujutro, a zatim sledi sat vremena tradicionalnog lovačkog doručka i prijava učesnika. Sledi svečano otvaranje manifestacije i oko 9:30h počinje lov u lovačkom reviru Uzdin. Oko 13 h se lov završava i sledi bogat lovački ručak uz tombolu i druženje. Kotizacija za učešće u manifestaciji je 500 dinara a zainteresovani se mogu prijaviti na telefone (013) 673-102 i 673- 047 kao i na mobilni telefon 063/363-115 Bojer Todor.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabin KARABINI 1788 15.06.2025. 23:14
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,688,759 posete www.srbijalov.com