Lov na divlje svinje
|
stojkuki |
Objavljen 21.09.2013. 23:05
|

Lovčina

Upisa: 1155
Pristupio: 22.06.2011. 15:12
|
nidzamotocross kaže:
Stojkuki, nije ni Lada Niva za daleki put, pa voze ljudi.. Ako ja nekom ne namecem misljenje sta bih ja kupio, ne ocekujem da taj neko ne namece misljenje meni. Valjda sa svojim parama mogu sta hocu. VolEm kip, i kupicu ga. Moj izbor. 
Pa bage kupiiiii giiiiiiii, ko ti brani ... Tvoje pare - tvoj izbor, ... Ai znas sta, kad u sumi natrcis na par komada, ... Pa opalis taj tvoj jedan iz kipa, ... A ove (desava se, retko ali se desava ja svojim ocima vido) okrnu na tebe, .... Će te pitam ....
Ali tvoje pare pa ga si izvoli ... I bez da se ljutis, ... Niko nista loše neje misleo .... |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 22.09.2013. 02:53
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
I moje je mišljenje da kip nije za lov DS pogonom. Prvo PA, pa expres dvocevka, pa karabin i na kraju kip. Naravno da može da posluži, ali je to daleko od namenske puške za ovakav lov. Naravno i da neko može sa kipom bolje od drugoga sa PA, ali ako uzmemo istog lovca sa PA i kipom onda tu nema šta da se priča.
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 22.09.2013. 19:38
|

Lovčina

Upisa: 2820
Pristupio: 19.02.2011. 19:15
|
Kao mladji, zelim da steknem naviku da lepo plasiram pogodak a ne da budem mitraljezac. Posto sam to uskratio za lov sitne divljaci kada sam kupio PA (al se ne kajem, daleko bilo), mogucnost popravnog pucanja cu uskratiti u lovu na krupnu divljac. Bolje neka odu njih par, ima vremena i za odstrel, tek sam na pocetku karijere, nego da steknem losu naviku da se uzdam u popravni. Resio sam da kupim Kip, tako ce i da bude.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 22.09.2013. 20:52
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Nidžo tvoj izbor tvoja stvar. Ali kod pucanja na DS u pokretu često je potreban drugi metak da obori divljač. A mnogo je veća šteta ako ode ranjena DS nego kad ode ranjeni fazan ili zec. Što se tiče PA karabina za lov DS nema potrebe da se takve lovce naziva mitraljescima. To i jeste namenska puška za takav lov, gde je često potrebno ispaliti više komada metaka u kratkom vremenskom intervalu, bez obzira na jednu ili više jedinki.
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 22.09.2013. 22:26
|

Lovčina

Upisa: 2820
Pristupio: 19.02.2011. 19:15
|
Ne ne, taman posla. Nisam ih nazvao nijednog trenutka mitraljescima. Nije to stvar u puskama, to je u ljudima.. Jer necu biti bolji lovac ako ubijam Kipplaufom od onog sto odstreljuje poluautomatom. A i sam lovim trenutno poluautomatom. Za sada se ne pomeram ja od njega, lovicu sa njim nekoliko sezona DS, jer trenutno kipplauf nije za mene iz gore pomenutih, vasih razloga. Ali kada steknem iskustvo neko, kada vidim gde, kada i kako pucati da ne dodje do gubitka divljaci, tek cu tada da razmisljam o kipu.
Nije dobar bas prelazak sa PA na kip, ali sada jos od pocetka tezim da sve resim prvim metkom, to je nemoguce, ali dobro mi ide. Jednostavno, racunam da nemam jos dva.
Volim kiplauf, nece on biti samo za DS, bice tu jos lepih lovova, takodje srndac, vuk. Zato necu da kupujem nesto sto ne volim, zbog toga sto ono sto volim nije najbolje resenje za to.
Postujem misljenje i tebe, i stojkukija, ali ipak sledim svoj ukus. Primer Nikole me jos vise odusevljava. Znam da trebaju godine i godine lovova da se dostigne takvo umece, ali nije nedostizno.
Ali uz sve postovanje starijih i iskusnijih, ostajem pri tome da prvi karabin bude kiplauf.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
|
|
|
|
Bajkela |
Objavljen 29.09.2013. 13:28
|

Član

Upisa: 105
Pristupio: 04.09.2012. 23:29
|
Danas u Suseku odrzan lov na divlje svinje pogonom. U prvom delu koji smo ''terali'' nije nista podignuto osim jednog zeca. Zatim smo se prebacili na drugi teren i postavili se i pogon je krenuio.Deo koji se lovio je dolina okruzena bagremarama a sa jedni i druge strane su njive. Nista se nije desavalo do pred sam kraj lova i kraja druge bagremare koju smo '' terali''. Odjednom su kerovi poceli da laju u mestu i odmah je bilo jasno da su nesto podigli. Sa te strane bagremare sam i ja bio. Kolega koji je isao u pogon,a ciji je terijer poceo da laje je usao u bagremaru da vidi sta je. Odmah cim je usao video je da kerovi drza samca u mestu. Pucao je kroz granje na njega ali se ovaj izvukao i izasao iz bagremare izmedju mene i jednog kolege, blize tom kolegi. On je odmah pucao iz preradjenog snajpera M76 i oposle treceg metka vepar je pao na oko 50 metara od njega. Ja sam imao lovacku pusku pa je bio podalje malo za mene pa ja nisam pucao. Prvi metak je promasio, drugi je okrznuo but i prosao kroz donji deo stomaka, bez vece stete, treci je dobio u vrart i odmah je pao u mestu. Nismo ga merili ali po slobodnoj proceni ima oko 160-170 kila. Sve u svemu uspesan i dobar lov. Na slici je kolega Vasa Micic koji je imao srecu a i cast da odstreli ovog lepog kapitalca.
|
|
|
|
Bajkela |
Objavljen 29.09.2013. 13:29
|

Član

|
I jedna grupna
|
|
|
|
klaja |
Objavljen 29.09.2013. 14:30
|

Lovčina

Upisa: 1332
Pristupio: 10.03.2011. 21:02
|
Bajkela kaže:
I jedna grupna
Bajkela cestitam na lepom odstrelu a Simi zelim sto vise dobrih pasa. Sve pohvale za terijerku. Pozdrav i za Savu..
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
|
|
|
|
bogoljub |
Objavljen 29.09.2013. 16:42
|

Veteran

Upisa: 710
Pristupio: 08.09.2010. 22:27
|
Svaka čast za Susečane.Vidim dva poznata lica ,dali je posle lova bilo i muzike?
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.
|
|
|
|
-ANUBIS- |
Objavljen 29.09.2013. 16:55
|

Stari član

Upisa: 378
Pristupio: 04.01.2011. 17:11
|
[xhide]Svaka cast na otstrelu[/xhide] |
|
|
|
golf071 |
Objavljen 29.09.2013. 21:01
|

Veteran

Upisa: 891
Pristupio: 05.11.2010. 19:43
|
|
|
|
|
vojkan |
Objavljen 29.09.2013. 21:16
|

Stari član

Upisa: 203
Pristupio: 17.12.2009. 15:48
|

Ja sam Lovac s juga cevka mi je duga!
|
|
|
|
Bajkela |
Objavljen 29.09.2013. 22:39
|

Član

|
bogoljub kaže:
Svaka čast za Susečane.Vidim dva poznata lica ,dali je posle lova bilo i muzike?
Nema na cemu kolega. Bilo je muzike naravno. Jos traje veselje u lovackom domu .
|
|
|
|
apinest |
Objavljen 29.09.2013. 22:43
|

Stari član

Upisa: 418
Pristupio: 02.06.2011. 18:28
|
Bajkela kaže:
Kolega koji je isao u pogon,a ciji je terijer poceo da laje je usao u bagremaru da vidi sta je. Odmah cim je usao video je da kerovi drza samca u mestu.
Taj kolega mora da je Sima sa njegovom opasnom terijerkom...
Bajkela kaže:
Pucao je kroz granje na njega ali se ovaj izvukao i izasao iz bagremare izmedju mene i jednog kolege, blize tom kolegi. On je odmah pucao iz preradjenog snajpera M76 i oposle treceg metka vepar je pao na oko 50 metara od njega.
...a ovo je sigurno Vasa prešjednik! 
Čestitam mojim komšijama na odstrelu. Još jednom su dokazali da se rad, odricanje i sloga isplate! Vasa, Sima & Bajkela - ubitačna kombinacija...
|
|
|
|
Bajkela |
Objavljen 29.09.2013. 23:00
|

Član

|
klaja kaže:
Bajkela kaže:
I jedna grupna
Bajkela cestitam na lepom odstrelu a Simi zelim sto vise dobrih pasa. Sve pohvale za terijerku. Pozdrav i za Savu.. 
Hvala kolega. Dobro je radila terijerka, sve je bolja i bolja.
|
|
|
|
Bajkela |
Objavljen 29.09.2013. 23:10
|

Član

|
apinest kaže:
Bajkela kaže:
Kolega koji je isao u pogon,a ciji je terijer poceo da laje je usao u bagremaru da vidi sta je. Odmah cim je usao video je da kerovi drza samca u mestu.
Taj kolega mora da je Sima sa njegovom opasnom terijerkom...
Bajkela kaže:
Pucao je kroz granje na njega ali se ovaj izvukao i izasao iz bagremare izmedju mene i jednog kolege, blize tom kolegi. On je odmah pucao iz preradjenog snajpera M76 i oposle treceg metka vepar je pao na oko 50 metara od njega.
...a ovo je sigurno Vasa prešjednik!
Čestitam mojim komšijama na odstrelu. Još jednom su dokazali da se rad, odricanje i sloga isplate! Vasa, Sima & Bajkela - ubitačna kombinacija... 
Komsija sve si pogodio . Ekipa je bila mala ali odabrana, lov je prosao bez problema, a pao je i kapitalac.
|
|
|
|
Voganjac |
Objavljen 29.09.2013. 23:53
|

Član

Upisa: 160
Pristupio: 07.09.2012. 22:09
|
Ovo je za svaku pohvalu,, ,,svaka cast kolege ovako nesto nema svaki dan,, ,,!!!!!!!!!!!!!
Voganjac
|
|
|
|
Josev |
Objavljen 02.10.2013. 00:06
|

Član

Upisa: 85
Pristupio: 25.09.2013. 21:43
|
kolege kad pocinje lov divlju svinju kod vas kod mene u makedoniji pocinje sad 06.10 bas me interesuje kod vas kako je i kad pocinje
|
|
|
|
Cvele |
Objavljen 03.10.2013. 17:10
|

Lovčina

Upisa: 3217
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
Pogon na divlju svinju je poceo, ali mnogo je tesko imati uspeha dok ne opadne lisce i smanji se gustis kol'ko-tol'ko...
 Lov je za mene život =))) 
|
|
|
|
DamirKS |
Objavljen 03.10.2013. 21:08
|

Stari član

Upisa: 374
Pristupio: 25.10.2011. 15:12
|
Bio sam juce da obidjem gornje polje tacnije po nekom potocima da vidim da li se krecu svinje uopste na tim terenima, ali slabo zirovi ima dovoljno gore u planini tako da ne verujem da ce silaziti u nize krajeve. Inace brat i ja smo poterali jedan copor sakala, ja sam video samo jodnog kako se probija kroz sumak i izlazi na put, ja svirnem on stade u mesto i gleda u mene na 20m, a puca stoji u ormaru kuci moja reakcija je bila    a on je meni bas ovako    .Samar mi udario, inace moj prvi susret sa sakalom, ma videcemo se ja i on jos samo da se docepam dozvole
RAKIJA JE SPASILA VIŠE DIVLJAČI U LOVU NEGO SVA UDRUŽENJA ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA!
|
|
|