Lovimo vec 6 nedelja ds sa psima! Nikako da krene, nalazili smo svinje u najtezim vremenskim i terenskim uslovima, ali nikako da odstrelimo, bilo je nekoliko promasaja i to je sve...
Proslog vikenda lovili smo na terenu "Manastir", izuzetno tezak teren na ulazu u Sicevacku klisuru, extremni uslovi sve sam kamen, ljiljak i gabar! Nasli smo trag oko 8h ujutru, dok se ostali postavljaju u zasedu, ja i jos dvojica kolega ostajemo i pustamo na utragu 5 pasa, od kojih dva najstarija i naj iskusnija Zuja i Ben odlaze do vepra, Ben odustaje od oblajavanja posle sat vremena, a Zuja nastavlja da laje preko tri sata!!! Probali smo da pridjemo, ali je nemoguce, vepar se pred psima povukao na "terasu" od stena kod dva siljka (dole na slici), dogovaramo se da drug puca u vazduh kako bi pokrenuo vepra, nakon pucnja pas prestaje da laje! Nakon dva dana potrage u kojoj su ucestvovali i specijalci, pronalazimo psa mrtvog, vepar ga je bacio sa litice, jer je bio sateran u cose, a usled pucnja pokrenuo se i gurnuo psa... Tako smo ostali bez najboljeg psa u osmoj godini zivota...
Zarekli smo se da cemo vepra juriti da osvetimo psa, ove nedelje opet isti teren i svi trazimo ogroman trag, nalazimo tragove ali stare nekoliko dana! U medjuvremenu druga grupa sa susednog terena dotera do nas manjeg vepra, kog je promasio Novica... Nastavljamo dalje sa potragom, oko 11h nalazim trag vise svinja koje su niz kamenu podlogu sisle u jedan levak, dogovaramo se da pustim pse, nakon pustanja Gara pocinje lepo da javlja trag, drugari pustaju ostale pse i sada nekoliko pasa lepo prati trag ds, javljaju se kao da gone! Nakon sat vremena utrage pokrecu se svinje, za to vreme sam se pomerio na jednu kosu odakle mogu lepo da pratim pse, javljaju da se jedna svinja izvukla prema nama i da ide daleko ispred pasa, u tom trenutku Djoka puca iznad mene i pogadja svinju u desni but, svinja prolazi iznad mene i ulazi u trnje, gde je pucamo ja i Nesa, odatle izlazi na cisto, prepunio sam ali metak nije opalio... Svinja ulazi u gabar, malo kasnije stize pas Bingo, ulazi za tragom i nekoh 200m dalje pocinje da oblajava, prilazi mu jos jedan pas Tica i sada nastaje rat! Zovem nekog od drugara da pridje i dobije svinju ali niko se ne javlja, resio sam da idem pa sta bude... Kroz gust gabar probijam se do nekih 15m od svinje koja je izmedju dva psa i vode zustri okrsaj! Pokusava da ih najuri ali se oni ne predaju, nisanim svinju, reko da probam pa ako opali dobro je, a ako ne videcemo sta ce da bude... Na svu srecu metak je opalio! Svinja pada, dize se psi kidisu vec blizu, pucam jos jednom da nebi povredila pse i sada je gotova...
Pohvatali smo ostale pse, koji su gonilo ostatale ds i otisli kuci da proslavimo uspesan lov...
Joca je od svog kuma i naseg druga Vlade dobio na poklon izuzetno perspektivnu kuju Lolu staru 4 godine, nadam se da ce Lola naslediti Zuju i mozda prevazici njegove podvige!
Nikola Vojinovic kaže:
Lovimo vec 6 nedelja ds sa psima! Nikako da krene, nalazili smo svinje u najtezim vremenskim i terenskim uslovima, ali nikako da odstrelimo, bilo je nekoliko promasaja i to je sve...
Proslog vikenda lovili smo na terenu "Manastir", izuzetno tezak teren na ulazu u Sicevacku klisuru, extremni uslovi sve sam kamen, ljiljak i gabar! Nasli smo trag oko 8h ujutru, dok se ostali postavljaju u zasedu, ja i jos dvojica kolega ostajemo i pustamo na utragu 5 pasa, od kojih dva najstarija i naj iskusnija Zuja i Ben odlaze do vepra, Ben odustaje od oblajavanja posle sat vremena, a Zuja nastavlja da laje preko tri sata!!! Probali smo da pridjemo, ali je nemoguce, vepar se pred psima povukao na "terasu" od stena kod dva siljka (dole na slici), dogovaramo se da drug puca u vazduh kako bi pokrenuo vepra, nakon pucnja pas prestaje da laje! Nakon dva dana potrage u kojoj su ucestvovali i specijalci, pronalazimo psa mrtvog, vepar ga je bacio sa litice, jer je bio sateran u cose, a usled pucnja pokrenuo se i gurnuo psa... Tako smo ostali bez najboljeg psa u osmoj godini zivota...
Zarekli smo se da cemo vepra juriti da osvetimo psa, ove nedelje opet isti teren i svi trazimo ogroman trag, nalazimo tragove ali stare nekoliko dana! U medjuvremenu druga grupa sa susednog terena dotera do nas manjeg vepra, kog je promasio Novica... Nastavljamo dalje sa potragom, oko 11h nalazim trag vise svinja koje su niz kamenu podlogu sisle u jedan levak, dogovaramo se da pustim pse, nakon pustanja Gara pocinje lepo da javlja trag, drugari pustaju ostale pse i sada nekoliko pasa lepo prati trag ds, javljaju se kao da gone! Nakon sat vremena utrage pokrecu se svinje, za to vreme sam se pomerio na jednu kosu odakle mogu lepo da pratim pse, javljaju da se jedna svinja izvukla prema nama i da ide daleko ispred pasa, u tom trenutku Djoka puca iznad mene i pogadja svinju u desni but, svinja prolazi iznad mene i ulazi u trnje, gde je pucamo ja i Nesa, odatle izlazi na cisto, prepunio sam ali metak nije opalio... Svinja ulazi u gabar, malo kasnije stize pas Bingo, ulazi za tragom i nekoh 200m dalje pocinje da oblajava, prilazi mu jos jedan pas Tica i sada nastaje rat! Zovem nekog od drugara da pridje i dobije svinju ali niko se ne javlja, resio sam da idem pa sta bude... Kroz gust gabar probijam se do nekih 15m od svinje koja je izmedju dva psa i vode zustri okrsaj! Pokusava da ih najuri ali se oni ne predaju, nisanim svinju, reko da probam pa ako opali dobro je, a ako ne videcemo sta ce da bude... Na svu srecu metak je opalio! Svinja pada, dize se psi kidisu vec blizu, pucam jos jednom da nebi povredila pse i sada je gotova...
Pohvatali smo ostale pse, koji su gonilo ostatale ds i otisli kuci da proslavimo uspesan lov...
Joca je od svog kuma i naseg druga Vlade dobio na poklon izuzetno perspektivnu kuju Lolu staru 4 godine, nadam se da ce Lola naslediti Zuju i mozda prevazici njegove podvige!
Svaka čast na izvještaju Nidžo! Šteta za Žuju, iskreno sam očekivao da ćeš još dugo o njemu pisati.
Kolega Nikola, cestitke na odstrelu, svaka cast jer mogu samo da pretpostavim koliko je tesko loviti ds pomocu gonica po ovom krsu. I iz tvog upisa, a i pretpostavljam da je tako jer bih se ja tako osecao, vidim da je tragican dogadjaj zasenio sam odstrel. Velika je steta izgubiti kvalitetnog psa, jos u toliko godina, kada svinjar dostize zenit svoje snage i umeca. Stvarno steta.. U svakom slucaju lepe slike, dobar lov. Jos kad bi opet naisli na tog divljaka, da bar malo bude lakse. Na kraju ostaje nada da ce nova kerusa zauzeti mesto Zuje, i pohvala za gest.
''Kao ptica koja jebez krila, Srbija bibez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
Večeras pao jedan bravčić okol 120 kilograma.Kljove i nisu neke jer je mlado grlo koje je dobro nagojeno.Neko ga je juče ranio i ja sam ga samo dotukao lišio ga daljih patnji .Slike sa telefona nisu kvalitetne možda samo jedna ali ja nisam na njoj tako da neće biti ovaj put ovekovečeno fotografijom.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.
evo mene posle duzeg vremena,jednostavno nisam mogo da budem u toku.
kolega nidzo cuo sam za situaciju o kojoj si pisao i gledao neke slike preko nekih prijatelja sa fejsa,kazu da je ker bio extra.sad vam je ostalo da odstrelite tog vepra i da nadjete adekvatnu zamenu za kera mada je to malo teze.
čestitke svima koji su imali uspešan mesec.
Ja i moja ekipa smo zadovoljni mesecom septembrom a da ne bih postavljao kako je to bilo .... dva u jedan ipak će pomoći da se vidi;)
KoleZa Nikola VojinovićU
predivne slike! odličan opis!
... skoro u gostinjskom lovu kod jednog pobre omladinca, kojemu sam dosta tajni lovačkih odao ...
Po okupljanju na zbornom mestu uvideh da se skupila mlađa ekipa. Nji' četvor'ca end ja peti.
Imadosmo vremena za piće i koju rečenicu pre polaska u lov ... dotakosmo se pored brojnih lovačkih tema i kalibara. Bijade tu baš kao i na temi "izbor kalibra" a pogotovo mlade snage pa ...
Jedan favorizuje 7RemMag dvoj'ca .300WinMag moj pobro 9,3x62(na koji ga nagovorih jer mu je potreban samo za DS a već neće 8x57JS jer ga imaju samo "matorci" ) ... ja gledam, slušam i ćutim! Aj kad već pitaše ja im reko' da sam sa "seljadinom" (8x57JS) ... malo me odmeriše pa se neko vreme čudiše što taj kalibar ako toliko volim lov i kad su već čuli od pobre da ponešto i znam o tome end nekad nešto i ulovim
Aj sad da ne objašnjavam previše rekoh kako je ostalo dedi mundže još od "sremskog fronta" pa mi žao da kupujem kad već toga imam. Nisu mLogo poverovali ... ali pođosmo u lov a ja kako me smatraše "hendikepiran" zbog lošOg kalibra ...
PomoliJo sam se Gospodu da baš na mene udari neki kapitalni da im pokažem šta je zastareli kalibar!
...
lov je odmicao a kapitalni ne iziđe
Pred sam sumrak istrčaše nazimaci a za njima i krmača! Oni od 50tak kg a krmača bo'me strotrijestinu pa i više
Končanica na njojze. Na daljini od 60-70m gde izađoše mogu da biram di ću je puknuti! 'oću neću oću neću ... dal da im pokažem moć 8ce na pravoj kilaži ili ne, pošto kad god mogu da vidim da je krmača uvek je preskočim i ostavim je ... opet, 'oću neću ... daljina već nekih 110-120m, mirni riškaju po kukuruzištu .... ma NEĆU!!
... končanica na nazimaka, pod uVo! Bar da vidU kak'a je preciznos' ... i GRRUUU ... Sierra kao munja nebeska ... krmača izvuče živu glavu i sa svojih pet komada ulete u čestu ... a šesti je na slikI ...
...
jedan omladinac isto veče na "sigurno preko 150 koraka" kako kaže, omaši šakala sa .300WinMag! Nije mu biJo na ruku a i pomerao se Pa dobro ipak je i to 120tak metara ... mada pobro kaže da je bilo ne više od 80 koraka jer je bio na sledećoj čeCi pa je vid'o!
Još tako malo posle lova raspredasmo priče ... i eto, ja je volEm pa nek je i najlošija end da goreg kalibra nema ... mada ću možda da vidim da nabavim i kak'i magnum čisto da probam kad kažedu da je mLogo bolji ;)
...
-izlazna rana ... samo sam rotation pictures jer sam je slikov'o kontra
nemoj kanise, ko boga te molim!!! pa šta će onda za nas novopečene lovca da ostane ako ti nabaviš magnum?!?
ajd što mladji tupe zube vrišteći da 8x57 ne valja, ali kad me lovac sa 39 godina lovačkog staža "uči" kako je to loš kalibar, zastareo i seljački, šta onda reći??? e u inat sam pazario taj zastareli, pa šta bog da...
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
Za vikend smo imali goste iz Francuske, nisu imali srece da odstrele, videli su nekoliko ds, samo je izgleda planinski lov tezak za njih, u jednom lovu pocepan je pas mog druga Neleta, taj isti vepar je drugaru Draxi "prepolovio" psa koji je ostao mrtav na backalu gde su ga oblajavala tri psa, zatim je vepar drugarima izasao na 2 - 5 metara ali nisu pucali vec ga terali u zasedu, kazu da je 100% u medalji, zadnjeg dana lova domaci lovac odstreli veprinu kada je vec izasao iz zasede, pre toga je prosao pored nekoliko gostiju, a pas je bio bukvalno na 5m iza...
Samo mogu da pohvalim angazovanje domacih lovaca i pasa, posao odradjen na zavidnom nivou, za 3 dana lova pronadjeno je i pokrenuto vise ds, od toga dva vepra u medalji, pucano je samo na jednog..
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?