Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na divlje svinje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na divlje svinje
Cvele
 Deki Nes, za nas koje ne znamo doticnog gospodina, po cemu je on cuven, i zasto bolje on jednu nego ti dve ? Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

klaja

Deki Nes kaže:
Priča je sledeća.Lov padine Fruške Gore,lovačko društvo ,,Fazan,,Neštin,,.
Lov je klasičnim pogonom ,,terali,, smo jednu veću ,,seču,,.Moj školski drug i ja na flanki jedan do drugog on bolji od mene.Oružje zastava hamerles jedino koje ima,jedan metak tipa ,,brenek,, 30 metara i to je to.Sigurno oko i hladno srce.Nakon ulova došlo je do skakutanja,hipertenzije i ,,opkoljavanja,, plena .
Draže mi je što je on bio taj nego da sam ja ubio dva.

Tacno tako ,videla se sreca i nalet adrenalina i posle par sati dok smo mi stigli. Pogodak je bio odlican,Odobreno
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

DakiNS

Cvele kaže:
Deki Nes, za nas koje ne znamo doticnog gospodina, po cemu je on cuven, i zasto bolje on jednu nego ti dve ? Smile

Cvele ne mora neko biti čuven da bi bio dobar drugar. Meni se dopala nesebičnost kolege Dekija. To drugarstvo je po meni vrednije od tih ulova.Lovac 3
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Sremac75
 Cvele, teško je to rečima objasniti....
Tu strast, pasiju i požrtvovanje za sve što je vezano za lov, možeš samo videti i doživeti!
Čovek jednostavno voli da lovi iako i minimalna sredstva koja izdvaja za lov predstavljaaju veliki udarac na njegov budžet.

Kolega Deki Nes pomenu jedan "brenek", a ja sam skoro siguran da je to bio jedini, ili je možda imao još samo jedan toga dana.

U ovoj konkretnoj situaciji, odstrel se desio na samom početku lova, ali pošto je DS ležala veoma blizu puta i moglo se desiti da "dobije noge", Bačika je dobio "zadatak da je čuva" dok se lov ne završi.
Mislim da je prošlo bar 4-5 sati dok se lov nije završio i dok DS nije odnešena u lovački dom.
Bačika je svo to vreme sedeo pored svog odstrela!!!
Respekt
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

klaja
 Bacika covek koji ne propusta nijedan lov,sto znaci kisa ,magla,sneg ...nema odustajanja. Kad dodju dvojica zna se treci je Bacika i lov moze da pocne.I poenta njegove skromnosti sto vise voli odstreliti lisicu nego npr.vepra.Jedne sezone je odstrelio preko deset lisica u grupnom lovu ne racunajuci cekanja.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

Cvele
 Daki, ja samo citiram kako je napisao Sremac "Cuveni Bacika sa njegovim odsrelom.." zato pitam... hvala na objasnjenju, najcesce tako i biva Smile

mb-bb
 A Bacika je prije svega čovjek tj. ljudina koji nesebično djeli svoje iskustvo u lovu i poznavanju terena a i sreću kad neko drugi odstrijeli divljač, ne bitno da li je plemenita ili predator.... iveli
Svaka budala ima svoju srecu u zivotu, a ja imam lov...

Sremac75
 Postade naš drug zvezda na forumu!!!
Još kada bi imao komp pa da vidi kako ga falimo...Podrka
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Jank

Sremac75 kaže:
Ovo je ulov jednog fruškogorskog vuka, doajena lova, a posebno na DS!

Čuveni Bačika sa svojim odstrelom poslednje nedelje decembra 2013. godine.

Sliku poslao novi član Deki Nes!

i42.tinypic.com/2uz8gec.jpg

Nema većeg zadovoljstva nego videti "snažnog" zaljubljenika u lov pored svog ulova....Bravo 2...Čestitam toj legendi...
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

apinest

Deki Nes kaže:
Priča je sledeća.Lov padine Fruške Gore,lovačko društvo ,,Fazan,,Neštin,,.
Lov je klasičnim pogonom ,,terali,, smo jednu veću ,,seču,,.Moj školski drug i ja na flanki jedan do drugog on bolji od mene.Oružje zastava hamerles jedino koje ima,jedan metak tipa ,,brenek,, 30 metara i to je to.Sigurno oko i hladno srce.Nakon ulova došlo je do skakutanja,hipertenzije i ,,opkoljavanja,, plena .
Draže mi je što je on bio taj nego da sam ja ubio dva.

O ovom lovu, održanom 29.12.2013. bilo je malo reči na Srbijalovu, iako je među učesnicima bilo čak sedam "forumaša". Razlog je verovatno prednovogodišnja gužva i obaveze. Lov je organizovan uz pomoć i saradnju JP "Nacionalni park Fruška gora", što lovci ovog kraja trebaju i znaju da cene.
Lično sam bio nezadovoljan rezultatima lova, jer nije ispoštovan dogovor postignut između učesnika, odnosno zakazala je koordinacija na linijama pogon-flanke-zaseda.
Ipak, najvažnije je da je bezbednost bila na najvišem nivou, da su učesnici u lovu bili zadovoljni brojnošću divljači, a ni ulov nije izostao.
O "drugom poluvremenu" ne treba trošiti reči, znaju svi koji su bili prisutni...

A što se tiče upisa kolege

Cvele kaže:

... mislim da je dovoljno rečeno u komentarima kolega forumaša koji Bačiku poznaju i koji su imali zadovoljstvo zajedno sa njim loviti. Siguran sam da će ovo potvrditi i kolega Deki Nes kome je pitanje i upućeno.

Veliki pozdrav svima!

Deki Nes
 Nisam bio na forumu ali za kolegu Cveleta pojašnjenje.
Neke se stvari ne mogu objasniti niti neki ljudi definisati.
Ko zna Bačiku taj zna , a ostali ga moraju upoznati.
Što se tiče drugog dela pitanja on proističe iz ovog prvog .
Lov nije samo onda kada nešto odstreliš ti nego i kada to učini neko tebi ,,drag ,,. Ja lov nikada nisam gledao kroz ovo prvo.
Ima mnogo važnijih stvari zbog kojih uostalom svi zajedno i jesmo u ovoj priči.
Da nije tako lov više ne bi bio lov.Pozz.

apinest

Deki Nes kaže:
Nisam bio na forumu ali za kolegu Cveleta pojašnjenje.
Neke se stvari ne mogu objasniti niti neki ljudi definisati.
Ko zna Bačiku taj zna , a ostali ga moraju upoznati.
Što se tiče drugog dela pitanja on proističe iz ovog prvog .
Lov nije samo onda kada nešto odstreliš ti nego i kada to učini neko tebi ,,drag ,,. Ja lov nikada nisam gledao kroz ovo prvo.
Ima mnogo važnijih stvari zbog kojih uostalom svi zajedno i jesmo u ovoj priči.
Da nije tako lov više ne bi bio lov.Pozz.

Aplauz

Бачика и Деки Нес - тандем који ће златним словима остати уписан у историју фрушкогорског ловства! За све векове и сва времена!

Srbija

nidzamotocross
 Umalo da ovaj upis završi samo na temi ''Planinski lov'', samo uz sličice i koju reč. Sneg nam je obezbedio da sezonu polako privodimo kraju na lepši način.

E taj sneg je falio.. Vikend za vikendom, svinje su se izvlačile. Nova Godina... Božić, a vreme više liči na proleće. I dok sam odlučivao da li da ostanem kući za vikend ili odem u Niš da učim za ispit, zvoni telefon. Javljam se i par drugara iz Šapca, kažu stižemo vam u goste za lovački vikend. Završavam poziv, a na TV-u čujem sneg za vikend. Odobravam
Malo sam nepoverljiv, ali onda stižu slike iz Vojvodine gde ga je zabelelo fino.
Kakav faks, kakav ispit... Dim

U subotu ujutru stižu drugari i krećemo sa ''planinarenjem''. Sneg počinje, a ja im govorim kako se prvi put u sezoni zaista nadam dobrom lovu. Medjutim sneg jača i Kukavica već dobija ruho koje joj i priliči u ovo doba godine. Bela ona, beli mi i psi. Od tragova ništa, sneg sve zatrpao. Leo podiže jednu lisicu, koja mi odlazi iza ledja a neoprezni kolega je promašuje. Ništa. Nema veze, navikli smo da se vraćamo kući praznih ranaca. Confused

www.dodaj.rs/f/Q/fb/K8Lyp2D/dsc00319.jpg

Polako silazimo do vikendice, a Šapčani jedva hodaju. Smile Nije vam ovo Mačva, dugari.
Kako se približavamo željenoj toploti vikendice, belina Kukavice polako nestaje u sumraku. Sneg i dalje nastavlja da pada, a mi skoro zamrzli. Uz večeru, slaninu i vino se lovačke priče nižu jedna na drugu, događaji se prepričavaju, ja uživam i upijam sve što kažu kolege koji imaju po duplo više lovačkog staža nego ja godina... Hladnoća steže planinu, tišinu napolju probudi po koji slab fijuk vetra među bukvama i borovima.

www.dodaj.rs/f/46/v4/3Dl7OgHx/dsc00323.jpg

Kroz san mi se vrzmaju i veprovi i vukovi, sve ono što do sada nisam imao prilike da gledam kroz nišan. Taman izlazi vučina na 20 metara, kad umesto pucnja, začu se alarm. Drugari već kuvaju kafu, i dogovaramo se kako ćemo i gde. Glavna družina se okuplja i kroz mećavu gazimo uz planinu, koja na sebi ima već desetak centimetara snega. Dok smo došli do mesta odakle ćemo da presecamo prelaze, sneg je duplirao i i dalje pada.

www.dodaj.rs/f/4/8h/1DeNDKYw/dsc00326.jpg

Taman smo se slikali da zabeležimo doživljaj, javlja nam drugar da prate trag velikog vepra samca prema nama. Odlažemo aparate i idemo ka mestu gde bi trebalo da je zalegao. Tako je i bilo. Jedan ulaz u borove, izlaza nema. Adrenalin već radi i zaboravljam i na hladnoću i na bol u nogama. Pravimo blokadu i drugar pušta pse na trag. Pravim početničku grešku i povlačim se 30 metara prema padini da bih omogućio gostu ispod mene da puca bez brige. Taman gledam gde smem i gde ne smem da pucam, čujem ih, idu prema meni. Ne čujem Lea.. Približavaju se, kad ono crveni lisac se izvlači kroz blokadu. Odustajem da pucam a psi odlaze za njim. Razmišljam da nismo negde promašili izlaz. Onda čujem držanje u mestu ali sasvim na drugoj strani od mene. Prepoznajem Leov glas, orkestar od nekoliko pasa drži vepra. Sad sam već siguran da je on... Krv opet ključa a ruke stežu pušku. Pucanj... Šta je sad? Kolega ga puca i promašuje i on kreće nazad. Sad sam već siguran da ću ga bar videti i dok gledam medju debelim bukvama, čujem lom par grančica, ali snežna zemlja ga ne odaje i malo sam nepoverljiv da je on. Ali puška već u ramenu, tri Brenneke-a u njoj, taman stavljam prst na kočnicu i nešto mi ispred odvlači pažnju. Medju bukvama vidim kako se niz padinu prema meni kreće crna silueta. Kakva je ovo lokomotiva? Veprina u kasu nailazi na tridesetak metara i staje, ali ga kriju dve bukve a ja mu vidim samo njušku i zadnji deo. Ne pucam jer je u pravcu mene. Aaa taj vetar, tek tada shvatam da duva u njegovom pravcu vepar samo duva i kreće u punom trku kroz sitne bukve da me mimoilazi na nekih 50m, da sam bio tamo gde sam stao na početku, prošao bi mi kroz noge. Nemam više šta da čekam, pucam i metak pravi pečat na jednoj bukvi, vepar ubrzava i već odmiče, pucam drugi i on otvara usta i udara zadnjim delom o bukvu ali nastavlja. Pretrčavam ga i opet nišanim, ali vidim da gost iz Šapca ima bolju metu, puca jednom, ništa, puca drugi put i vepar udara levim bokom o zemlju, pogodak u nisku plećku, ustaje i nastavlja na tri noge da se penje uz padinu, on puca još jednom i promašuje. Ja u medjuvremenu punim pušku, nišanim i pucam, već je daleko i vidim da sam pogodio, medjutim pogodak u zadnju nogu mu je onemogućio kretanje uzbrdo i on pravi kobnu grešku, kreće prema meni, čekam pravi trenutak, dolazi na 10m, i pucam u plećku i napokon pada. Tek onda sam odahnuo, srce samo što ne iskoči, adrenalin topi sneg oko mene... Tek tada sam shvatio silovitost divljeg vepra, njegovu jačinu i žilavost. Planina je to, kažem kolegi, da je slab ne bi on opstao na nadmorskoj visini iznad hiljadarke.

Šta se tu desilo? Drugim metkom sam zakasnio i pogodio ga u stomak, odneo bi ga daleko da kolega nije pogodio u nogu, to mi je dozvolilo da ga usporenog nanišanim bolje, ali drugi metak je podbacio i slomio mu zadnju nogu, a treći, tj. ukupno moj četvrti ga je probio po oba plućna krila..

Čestitam kolegi, a on sav zadihan od trčanja kaže ''Jedva pade, ovaj kamion planinski, kod nas u Šapcu veprovi ko sundjer.'' Dolaze i kerovi, čupaju ga i pristižu i ostali uz čestitanje i koju ljutu. Odobreno

www.dodaj.rs/f/N/TF/2abZ1w1O/dsc00330.jpg

Ja i kolega, mi koji smo pucali.
www.dodaj.rs/f/33/q0/duTskJ6/dsc00333.jpg

www.dodaj.rs/f/9/Ti/3uUNWox1/dsc00335.jpg

Prvi susret sa ovim tenkom će mi se duboko urezati u sećanje. Još draže mi je što su i gosti imali prilike da vide kako izgleda pravi planinski lov. Kolegi koji je pucao, poklonio sam trofej koji je malo slabiji od medalje, ako ne i u bronzi. Takodje je ostalo na tome da je on odstrelio, a da sam mu ja samo pomogao, kolegijalnost mi je draža od vepra, a on ko zna kada će opet imati priliku da puca vepra u planini.

Za nama je ostala u mećavi Kukavica, i jedna lepa uspomena i prijateljstvo i druženje sa dobrim ljudima. Brzo se vraćam
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

PEZ
 Nidžo svaka čast na odstrelu i na pričiBravo 2
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

Deki Nes
 Lepo,lepo! Koliko kila otprilike?

nidzamotocross
 Pez iveli

Krupan, ali dosta mršav, dosta star, otprilike 110-120kg. Odobreno
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

lovac junior
 svaka cast kolega Grin Bravo 2
Kinologija ZivioRodjoTri prsta 2
Elmermarkafazan

veljko__
 Nidzo svaka cast Bravo 2
Tri prsta 2 Kolce srbijalov

Cvele
 Bravo 2Bravo 2Bravo 2 nidzo!

Deki Nes
 Na slici izgleda veći , ali ok!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lov na DIVLJE PATKE LOV NA SITNU DIVLJAČ 1670 29.09.2021. 18:43
Male tajne u lovu na divlje svinje METODE LOVA 140 13.09.2017. 13:56
Trag divlje svinje DIVLJAČ 47 05.02.2017. 20:40
Pripremanje divlje guske LOVAČKI RECEPT 11 10.12.2012. 09:32
Divlje guske u našim lovištima STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 06.10.2011. 20:17
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,392,135 posete www.srbijalov.com