Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na divlje svinje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na divlje svinje
Deki Nes
 Jednog ali pravog.Za vašu informaciju tragovi se pojavili na sve strane.
A gde je vepar...?

Sremac75
 Evo ga vepar!

ŠAMPION!!! Kolce
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

srpko1

Kile_ kaže:
Diskutabilno pitanje, ali za iskusne!?

Koliko divljih svinja moras da odstrelis da bi dobio titulu "profi lovac na DS."

Jeste veoma diskutabilno pitanje..

Sam broj odstreljenih komada ne pomaze mnogo ako nije pracen, upoznavanjem terena , navika i kretanja divljih svinja,obukom psa za lov DS itd. Sticanje iskustva u razlicitim terenima i razlicitim nacinima lova mnogo je bitnije od samog odstrela. Lov u planinskim otvorenim lovistima, lov u ravnicarskim otvorenim lovistima, lov u gaterima tj ogradjenim lovistima, svi se razlikuju po mnogo cemu i po tezini dolaska u situaciju za odstrel. Tako da sam broj odstreljenih komada divljih svinja nista ne govori o lovcu i o njegovom znanju i iskustvu u lovu na DS, ako se prethodno ne zna u kakvim lovovima i lovistima su odstreljene DS i na koji nacin. Cekanje nocu, docek na proseci, lov u pogonu, lov pred psima, prilazak na oblajavanje itd isl, da ne nabrajam previse...
Jos jedna bitna stvar je i kakvih divljih svinja, nazimedije ili veprova kapitalaca..

Da ne duzim vise..
Profi lovac na divlje svinje je onaj ko se tim bavi profesionalno i ko nema drugih zanimanja, nego da se cele godine na neki nacin bavi lovom na DS. To bi bijo profi lovac na DS. Sve ostalo su lovci sa manje ili vise znanja, iskustva i odstrela DS.

mrwa22250

Sremac75 kaže:
Evo ga vepar!

ŠAMPION!!! Kolce

Megastrucnjak za ishranu zivotinja,kad su mu prajci ovoliki zamislite samo koliki su srndaci.Bice tu verujem jos sveCkih prvaka,a koliko je para dato za program ishrane srna mislim da smo i zasluzili sveCkog.Nazalost u lovistima do kojih taj program nije stigao,srne cekajuci rezultate NIR-a pocrkase gladne.Jbg ko radi,taj i gresi
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

suci

Kile_ kaže:
Diskutabilno pitanje, ali za iskusne!?

Koliko divljih svinja moras da odstrelis da bi dobio titulu "profi lovac na DS."

Zavisi kako ih odstrelis! Mozes da odstrelis stotine DS ali ako to nije tvoja zasluga vec nekog drugog a ti si samo pucao onda si ti "profi strelac" a ne "profi lovac na DS".

Planinko011
 Pre nekoliko godina ja odvedem mog druga Maksa011 na hajku na divlje svinje za potrebe LU Beograd i u sumi kraj Tamisa prodje vepar mom drugu Maksu kroz noge. Posle smo imali i razgovor sa psihologom, isli kod baba da mu saliju stravu ali njega u lov na svinje vise nisam mogao da navabim.Confused

I izgleda da mu je ova cuudljiva priroda namestila jedinstvenu sansu koja je bila u njegovom novobeogradskom bloku ali opet ga uprska

http://www.youtub...hDCqHQP05M

PS. Mozda nije vreme za ovo ali sala je bilo i kad su praskale bombe po nama a ovaj momenat bi prosao.

PSS. Istini za volju Maks smekerski nije pucao na copor ispred sebe jer se lovilo sacmarama a po dobrom starom obicaju je bila neka budala koja je sa flanke potrcala ispred pogona da eto bas on ubije svinjce a pucao je tek u odlasku kad je copor prosao liniju pogona.Bravo

stojkuki

mrwa22250 kaže:

Sremac75 kaže:
Evo ga vepar!

ŠAMPION!!! Kolce

Megastrucnjak za ishranu zivotinja,kad su mu prajci ovoliki zamislite samo koliki su srndaci.Bice tu verujem jos sveCkih prvaka,a koliko je para dato za program ishrane srna mislim da smo i zasluzili sveCkog.Nazalost u lovistima do kojih taj program nije stigao,srne cekajuci rezultate NIR-a pocrkase gladne.Jbg ko radi,taj i gresi

Na kog vepra mislis, ... na onog sto se valja po senu ili onog bolida sa mikrofonom?????

Sremac75
 или.... Hmmm
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

stojkuki
 Slazem se. Tezak moron, .....

igorst
 http://patriotout...xuEqiEx.99
igorstElmer

Zeljko92
 Sto volim ove sa strelama kad pokida Grin

tomo vrbas
 Izuzetno opasne situacije ko nije imao nesto tako slicno taj nemoze znati kako je jeziv osecaj.Mene je prosle godine napao ranjeni vepar(130+kg) u trsci,a ja u rukama IZ18i i 8 sacma u njoj verujte mi u prvom momentu kada je ruknuo na mene nisam ni skontao koliko je opasna situacija vec sam samo opalio u njega i skocio u stranu.Pucnjem u njega sam uspeo da ga skrenem i protutnjao je kroz trsku ko lokomotiva tek kasnije posle andrenalinskog soka onda je nastupio jos jedan sok od straha sta bi bilo da je bilo!I zato nedaj Boze nikome takvu situaciju i svima savetujem pamet u glavu i neizazivajte sudbinu!

PEZ
 Ranjeni vepar je itekako opasna živuljka. Tragao sam mnogo puta za ranjenim veprom/DS ali doživljaj koji ću vam opisati je ostavio na mene jak utisak.

Izjutra je grupa lovaca pokrenula krupnog vepra.Jedan od njih puca na njega i pogađa u meko. Pošto nisu imali lovačke sreće, pre bih rekao umeća, ranjeni vepar je probio "obruč" i za njih je lov bio završen. Pokušavali su da isprate trag i nekako su uspevali po ne tako velikom snegu, sve dok nisu sišli niže niz planinu gde je sneg počeo da se topi i onda kad je vepar preskočio seoski put potraga je bila završena.
Negde oko podneva javljaju mom šuraku da je vepar otišao na "našu" stranu . "Veliki je" kažu "Ko buldožer, ni karabin ga ne može oboriti!"Hmmm
Znali smo da mora doći do reke pa se nas trojica spustismo niz brdo ne bi li negde "presekli" trag. Nađosmo ne jedan nego nekoliko tragova. Jedan stariji trag vepra samca koji je prethodnog dana tuda prošao, još nekoliko tragova krmače sa nazimcima i trag, kako se kasnije ispostavilo, "buldožera". Međutim, ovaj najsvežiji trag se tek ponegde jasno mogao videti jer je sneg skoro potpuno bio skinut dole na manjoj nadmorskoj visini i trag je bio takoreći istovetan sa onim tragom od prethodnog dana. Počeše kolege da me ubeđuju da je to taj isti trag i da džaba hoću da ga ispratim. Nešto mi nije dalo mira, krećem tragom i malo kasnije pronalazim malo krvi na jednoj "falti" snega. Znao sam da sam na pravom tragu. Javljam šuri i još jednom kolegi i krećemo u potragu. Ispred nas u rečnom koritu izvaljene vrbe i topole prošarane kupinom i kojekakvim rastinjem, prava prašuma. Trag vuče baš u taj čestar u koji ulazimo bukvalno na kolenima. Šura pusta kera koga je nemoguće više vući na povodcu i on ode kroz onaj gustiš. Ubrzo se ker oglasi par puta. Adrenalin već počinje da zahvata telo. Tu je veprina mislim u sebi i već razmišljam kako da se provučem i izađem na put jer ker ako pokrene vepra tu jedino imam šansu za pucanje, u ovom gustišu šanse su nikakve sem ako mi naleti na samu cev.
Međutim po vrisku koji je usledio znali smo da ker ne ide veprovim tragom nego je otišao za onom divljači koju najlakše goni (goničlije će znati o kojoj se divljači radi). Ostadosmo samo ja i šura na tragu. Ubeđuje me da se vratimo jer je stvarno teško probijati se kroz onaj gustiš a meni opet nešto ne da mira i vuče me tragom. Opet dođosmo do reke. Pregazio ju je i "buldožer". Gazimo i nas dvojica, zalepili smo se na trag i nema mrdanja. Od prepreke do prepreke od gustiša do gustiša. Kako koji gustiš prođemo sve mislimo u sledećem je. Dođosmo blizu sela, na jednom izvoru se vepar kaljužao (bačkao, kako kažemo u mom kraju), da zakrpi junačke rane. "Blizu je negde zalego posle kaljužanja!" komentarišemo dok nastavljamo tragom. Opet ulazimo u neki gustiš i na jednom drvetu na nekih 30-40cm od zemlje nalazimo krv. Ostala krvava fleka na drvetu kad je vepar prolazeći dotakao to drvo. Prođosmo i taj gustiš i ništa. Ispred nas je, na jedno 150-200m velika dolina sa strmim obalama. Odlučio sam da idem do nje pa ako na tom delu nađem vepra našo sam ga, ako ne odustajem, umoran sam, već je 2 popodne. Šura se vrati nazad jer nam je auto ostao jedno 3km iza a ja nastavljam dalje jer ne isplati mi se da se vraćam jer sam bliže selu nego autu. Preskačem jednu vododerinu, pa još jednu i izilazim na jednu omanju, možda nekih 20 kvadrata čistinu. Ma i ta čistina nije čistina ima prorastao poneki bagrem ali je u odnosu na džunglu kroz koju sam danas prošao pravi stadion. Trag vuče sredinom te čistine i opet ulazi u gustiš. Evo ga sad me i ker stiže. "Ajde Mali" onako ko da pričam sa njim i on ne zastajkujući prođe pored mene. Nije se odvojio ni 10-15 metara od mene, kad se začu šuštanje i on brže no što je prošao pored mene vraća se nazad podvijenog repa i načuljenih ušiju. E sad sve počinje da se odvija filmskom brzinom. Poludesno od mene je izvaljen hrast, jasno vidim da u onom granju stoji "buldožer" ali vidim mu samo noge. Podižem pušku ali nema svrhe pucati. Ker se kuraži i kreće u napad karakteristično lajući. Vepar ne čeka ni sekund i on napada kera koji opet beži pravo prema meni a vepar frkćući kroz nozdrve ide za njim. Na trenutak zastaje, da li me primetio ili ko zna, nakostrešen, u gardu, stvarno je izgledao kao buldožer. Ker opet bojažljivo kreće prema vepru kome je već mušica na čelu i pre nego je krenuo napred susreo ga je Gualandi. Vepar pada ko pokošen, prevrće se ker skače na njega ja spustam pušku iz ramena i kreće adrenalin. Obuzima me neka blaga drhtavica što od zadovoljstva što od same spoznaje činjenice da bi vepar sigurno napao i mene jer tu gde je bio zalegao ja sam morao proći na nekih 3-4m od njega kako bi došao do putanje. Kasnije smo o tome diskutovali sa kolegama i mislim da bi u tom slučaju buldožer bio pobednik. Ovako njegove kljove od 20cm krase lovačku sobu mog prijatelja kome sam ih poklonio.
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

Barbarosa
 Kolega Pez... Bravo 2 Bravo 2 Bravo 2...Hoemo jo
Odobreno

darko7x64
 kolega pez ika
IN VINO VERITAS

Sremac75
 ПЕЗ .... Odobreno
PraviloPraviloPravilo
Palica

Cvele
 PEZ, koliko je(bar od prilike ako se ne zna tacno) imao kilograma taj "buldozer"? Smile a za pricu Odobreno Bravo 2
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

DakiNS
 Pez , priča je Odobreno
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Dikavac
 Bravo 2 Pez, verodostojno opisano... Stalno pregledam da li ima novih prica -dozivljaja.. Zanima me koje rase je bio ker? Znas da u lov idem vise zbog pasa i dobrog starijeg drustva... Lovacki dozivljaji su za mene -umetnost .. Bravo 2 Odobreno Ako me ohrabrite, pokusacu da se prisetim nekih dozivljaja... Posebno me raduje sto je trofej poklonjen, nekad to stoji na zidu, a ovakva lepa prica dopunjuje taj trofej i po nama ima vecu vrednost..iveli

nidzamotocross
 Bata Pez, doživljaj je pravi. Odobreno
Hvala na lepoj priči. iveli
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lov na DIVLJE PATKE LOV NA SITNU DIVLJAČ 1670 29.09.2021. 18:43
Male tajne u lovu na divlje svinje METODE LOVA 140 13.09.2017. 13:56
Trag divlje svinje DIVLJAČ 47 05.02.2017. 20:40
Pripremanje divlje guske LOVAČKI RECEPT 11 10.12.2012. 09:32
Divlje guske u našim lovištima STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 06.10.2011. 20:17
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,387,251 posete www.srbijalov.com