Hajke, lovačke manifestacije, pozivi, obaveštenja, iskustva i utisci
|
patak78 |
Objavljen 29.01.2011. 22:11
|

Član

Upisa: 138
Pristupio: 01.09.2010. 19:55
|
patak78 kaže:
Ispravka mog prethodnog posta.
Ovo je hajka koju organizuje LD iz Uzdina.
29.Januara. u lovnom reviru Uzdin, održaće se 4. tradicionalna hajka na banatsku lisicu. Ova manifestacija je otvorenog tipa za sve lovce željne druženja a i za posmatrače ovog tradicionalnog lovačkog doživljaja. Pristizanje gostiju se očekuje od 7 do 8 časova ujutro, a zatim sledi sat vremena tradicionalnog lovačkog doručka i prijava učesnika. Sledi svečano otvaranje manifestacije i oko 9:30h počinje lov u lovačkom reviru Uzdin. Oko 13 h se lov završava i sledi bogat lovački ručak uz tombolu i druženje. Kotizacija za učešće u manifestaciji je 500 dinara a zainteresovani se mogu prijaviti na telefone (013) 673-102 i 673- 047 kao i na mobilni telefon 063/363-115 Bojer Todor.
DEX zakasnio si! |
|
|
|
arnotije |
Objavljen 29.01.2011. 22:41
|

Veteran

Upisa: 686
Pristupio: 14.04.2010. 09:28
|
Malo pre stigoh sa hajke u Blacu,odstreljen je vuk(ali juce) dve lisice i jedno "prasence" od 48kg(tako su ga prijavili ;) ).Upoznao sam kolegu lovdziju koji je iz tog kraja a ustavari je moj zemljak.lepo je bilo na hajci,vise detalja i slika sutra,sad da se spava sutra je jos jedan predivan dan za lov i steta ga je propustiti.Pozz |
|
|
|
zoranp |
Objavljen 29.01.2011. 22:54
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
arnotije pozdrav i samo odmaraj, a sutra opet!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|
|
mirko knezevic |
Objavljen 29.01.2011. 23:26
|

Lovčina

Upisa: 1063
Pristupio: 02.08.2010. 15:40
|
Arnotije samo uzivaj nece slike da pobegnu do sutra nigde... |
|
|
|
Banatski Fazan |
Objavljen 30.01.2011. 19:21
|

Stari član

Upisa: 208
Pristupio: 02.11.2010. 06:54
|
Juce smo bili na hajku u Uzdinu, pa ajd da napisem moje utiske.
Prvo da kazem, da sam trazio Markanta, posto je rekao da ce nositi neki beli Amblem gde ce pisati SRBIJALOV I MARKANT, ali i pored toga sto nisu bili ni priblizno toliko lovaca koliko su najavili, nsam ga nasao.
Bilo je po mojoj proceni knap 100 lovaca, verovatno manje, nikako vise, i islo se (kruzni lov) na dva kruga. Dosta dobro postavleni krugovi, sa malim nedostacima, al dobro, nije bilo lose. Lep dan, predivan, sneg beli, plavo nebo i sunce sija punom parom, -10 stepeni, al nista nije bilo hladno. Lisica se jedna pojavila, ali mudro, jos dok se postavio krug, lepo se izvukla na to jedino mesto koje nije bilo lepo zatvoreno, tako da nije pala ni jedna. Zeca milion, ne pamtim kada sam video toliko zeceva, milina.
Drugo poluvreme bilo ok, 3 pevaljke, muzika, ali gulas los, nikakav, bar kod mene.
Sve u svemu lep dan za setnju, zeceva smo se nagledali, upoznali ljude. |
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 30.01.2011. 19:24
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Auuuuu, 3 pevaljke!
Slavo dobio si domaći zadatak!
Dobro je da je sve prošlo dobro (bezbedno)!
A lova i ulova će biti!

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
Banatski Fazan |
Objavljen 30.01.2011. 19:27
|

Stari član

|
Bio je Tica. |
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 30.01.2011. 19:30
|

Admin

|
Ko je to?

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
Banatski Fazan |
Objavljen 30.01.2011. 19:32
|

Stari član

|
Marko Tica, mislim da se tako zove, Predsednik skupstine LSV, propagira LSV. Pricacu detalje kasnije, jer imam goste, pa moram da se vratim njima.
Marko Tica je predsednik Skupštine LSS.
Srbijalov Admin Tim |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 30.01.2011. 19:34
|

Lovčina

Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
Ja sm bio u Svilajncu i bilo nas je otprilike oko 120 gostiju!!
Lovio se teren pored V.Morave preko puta termoelektrane i jedan malo nize! Nije ulovljeno nista a domacini su preskocili po meni najbolji teren sa niskim kupinjarem i jednom parcelom koja se neradi a obe imaju oko 10 hektara!!!Posle je usledio rucak kod Dragana U "Strelcu " i to je bilo ok !!!Isao sam sa Adminovim ocem kod njega kuci da se presvucem i popio sam kafu sa njegovom porodicom koga ovim putem pozdravljam !Bilo je u Svilajncu i ljudi sa ovog foruma koji redovno prate sta se desava !!
POZDRAV i za njih! Zajednicku sliku cu objaviti cim budem mogao!! Sve u svemu bice bolje sledeci put!!! |
|
|
|
r@ca |
Objavljen 30.01.2011. 19:36
|

Mlađi član

Upisa: 12
Pristupio: 23.01.2011. 18:39
|
Kad spomenusmo gulas,samo da kazem da bolji od onog u Starom Selu nisam jeo. Pozdrav sa Bozu kuvara! |
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 30.01.2011. 19:47
|

Admin

|
r@ca kaže:
Kad spomenusmo gulas,samo da kazem da bolji od onog u Starom Selu nisam jeo.  Pozdrav sa Bozu kuvara! 
A tek onaj vaš kiseli kupus što Arnotije neče da kaže recept!
Uf!

|
|
|
|
markant |
Objavljen 30.01.2011. 19:57
|

Pripravnik

Upisa: 8
Pristupio: 21.12.2009. 10:27
|
Banatski fazanu,bio sam u Uzdinu i ujutru pre polaska na teren .sa natpisom Srbijalov i markant,šetao sam se po sali bilo je stotinak lovaca i niko se nije odazvo,pola sata pre hajke promenio sa jaknu pa se nismo sreli upznali.
Sve što si napisao je tačno,malo smo razočarani izborom terena,lep dan , igranka zečeva i pevaljke popravili su utisak.
Danas sam bio na Dunavu sa drugarima i dva broda,opet lep dan,
malo pataka na dometu pušaka,begaju na daju da se priđe.
jedan patak i jedna plovka,malo,ali taka nam je lovačka sreća bila
vidimo se neko drugom prilikom,u margitu ne ide razmišlja o Miloševcu. Pozdrav
|
|
|
|
patak78 |
Objavljen 30.01.2011. 20:12
|

Član

Upisa: 138
Pristupio: 01.09.2010. 19:55
|
Iako mi je Uzdin blizu, nisam bio na hajci. Malo zbog obaveza, a malo i zbog toga što nema lova u takvim grupnim lovovima.
No nije sve u ulovu, obično su lovci na hajkama zbog drugog poluvremena. A pošto čujem da su i tri pevaljke uveseljavale lovce izgleda da sam ipak propustio jedno lepo druženje.
Biće prilike, na nekoj drugoj hajci da se družimo i upoznamo mi forumaši.
Dobra pogled! |
|
|
|
Lala |
Objavljen 30.01.2011. 20:43
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Juče je u Padinskoj Skeli, u lovištu JP Srbijašume, održana izborna utakmica za žensku reprezentaciju Srbije, koja će nas predstavljati na St.Hubertusu u Parizu. Evo nekih slika, a Huntinggirl1 će dati malo više informacija. Čestitke damama!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 30.01.2011. 20:46
|

Moderator

|
Još jedna sličica
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 30.01.2011. 20:47
|

Moderator

|
I za kraj, pobednice
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Limun |
Objavljen 30.01.2011. 20:56
|

Lovčina

Upisa: 1228
Pristupio: 15.10.2010. 18:33
|
Svaka cast za dame!!!
Pozdrav od Čarapana!  "ja s'tem nem ništa"

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Khalil Gibran
|
|
|
|
huntinggirl1 |
Objavljen 30.01.2011. 21:06
|

Lovčina

Upisa: 1169
Pristupio: 17.07.2010. 15:32
|
Prvi put od kada postoje LSS i Kinološki Savez Srbije, 29.01. u Padinskoj skeli, održano je državno prvenstvo za žene.
Veoma lep teren, obezbeđeno 50 fazana, vođa na terenu Laslo Torma, čovek koji zna da organizuje ovako nešto,
prijavile su se 5 takmičarki, ali na žalost jedna je imala saobraćajni udes, a druga je polomila ruku, tako da su se takmičile tri takmičarke,
sudijski žiri u sastavu Velimir Netković i Žika Mitrović su veoma korektno odradili svoj posao,
plasman takmičatki je sledeći:
1. Danica Kovač, L.U. Obrenovac sa epanjel bretonom
2. Mira Kuga LU Subotica sa NKD
3. Tamara Pešti LU Padej sa NOD
pehare za pobednice je obezbedio LSS i plaketu generalnom sponzoru JP Srbijašume
prisutni su bili predsednik LSS dr.Zoran Popović,
generalni sekretar KSS dr.Mahmud Al Dagistani,
direktor Srbijašume Dr.sci.med. Milutin orđević,
direktor generalnog inspektorata Dušan Pajkić
TV BG Jovan Pavliček, koji je sve ovo zabeležio,
rog je doneo i duvao kolega iz Bača, ( mislim da radi u Plavni)
prisutni još i selektori Sanja Momčilović Bognič i selektor ženske ekipe Aleksandar Davidov
direktor Srbijašume je odobrio terene za pripremu ekipe i ženske i muške
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 30.01.2011. 21:28
|

Lovčina

Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
Lopo nema sta!!!Sto se tice lova na sakala danas je na onom istom mestu u Starom selu gde se odzala hajka i gde je bio sator mom lovcu Djurici Stanimirovicu iz Starog Sela posrecilo da je ostrelio sakala od 15.5 kg koji je stariji od 10 god!! Matorac se izvlacio ispred pogona ali ga sigurna ruka Djurice nije promasila!Ocekujem da Lala postavi i slike koje sam mu poslao da se uverite sta je penzioner iz Starog Sela!!!!Ovo je najbolji primerak koji je do sada ostreljen na nasim terenima!Lovocuvar ima zadatak da se pozabavi trofejom i da ga oceni!!!
Djurica MAJSTOR!!!!!!! |
|
|