Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na divlje svinje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na divlje svinje
aca81
 To je odlicna ponuda i steta sto nismo malo blize Odobreno
DOBAR POGLED

Predator

aca81 kaže:
To je odlicna ponuda i steta sto nismo malo blize Odobreno

Stvarno je odlična ponuda, samo je šteta što radim subotom! Glavu o zid

Sasvim prirodno

aca81
 E sada je jos bolja Smeko salim se malo Odobreno
DOBAR POGLED

lemi024
 Javi ti prijatelju kada ponovo budete imali pogon ima dosta zainteresovanih

sheytan
 A kako je bilo u prethodnu subotu? Smile
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

viktor
 bravo kolege,lepi a opasni ti dozivljaji iz lova.Ija sam imao dva takva susreta ali u francuskoj,ali manja kilaza 108kg. Sve se dobro zavrsilo na moju srecu.U Srbiju dolazim svake zime ,ali od2000 nisam u lovu ni video a kamoli pucao na ds. Lovim u Lesnici lu vidojevica ali nemam srece,pa sam se uclanio i drugo drustvo ali i tamo nisam video ds.KAD SE VRATIM U FR drug me zove i kaze Grinruze 3 ds smo odstrelili. Zanima me dali neko zimi(20.12 do 10.01. 15 organizuje lov na ds volio bih ucestovati.
Inace nezalim se ,u fr lovim od2006 i odstrelio sam 104 ds do danas ,ali u srbiji neide pozdrav kolegeNo no no

Cadara
 Au brate 104, pa ovde da si pola od toga već bi te poslali u Hagen, ćuti i peglaj po FR.

viktor
 kolega Cadara,to i nije mnogo u fr s obzirom da u nasem departmanu se odstreli 25000 ds a u nasem drustvu 650ds , tako da ko dobro gadja ima sta i da pogodi.
pozdrav

viktor
 inace kolega Cadara u fr se godisnje odstreli 600000 ds
pozdrav

Cadara
 600.000 ili sam ja dodao 0, to je jako puno, ako je tako, ja to ne mogu da pojmim sa našim uslovima iako je FR velika zemlja. Nisam ništa loše mislio na tvoj odstrel već da ovde da si toliko odstrelio odmah bi bio osumnjičen za genocid. Jedne godine (ima toga već 6-7 godina), izašlo je to čak i u novinama u jednom lovu pogonom imam sreće i odstrelim 5 divljih svinja, sve legalno, upisano u dozvolu u tom lovu učestvovalo je 50-60 lovaca, i neprođe dugo dobijem poziv od Tužilaštva da donesem kopije dozvola iz tog lova jer ima anonimna prijava protiv mene da sam napravio genocid, ama baš slovima i rečima genocid, kao što se piše u optužbama za ratne zločine, ja šta ću odem u udruženje uzmem original dozvole iz arhive, odnesem, oni uznmu izjavu, kada su sve videli vrate mi sva dokumenta, kao eto kako im napraviše posla bespotrebno sve je OK, kao izvini na uznemiravanju. Šta mislite šta mi se sve motalo po glavi, otkud da dajem izjavu pošto sam učestvovao u legalnom lovu i sve po propisu i PS-u odrađeno, bilo gostiju u lovu univerzitetskih profesora, policajaca, vojnih grla do običnih ljudi paora, radnika i rabadžija, snimala čak i lokalna televizija i sad da tu nešto smrdi.
Zato ti kažem peglaj u FR-u a ovde ako nešto naiđe, naiđe, use-nase i podase.

viktor
 s dobijeno dozvola ------ odstrljeno

Cerf élaphe 77 145 ----- 55 925

Chevreuil 585 803 ------- 544 960 srneca divljac

Sanglier / neograniceno ------- 599 749 d.svinje

eto kolega to je za 2012-2013 ,a kodnas je to druga prica,2013-2014 ista prica
Lov pocinje od avgusta pa do februara
lovni dani nisu samo utorak i petak,pa ti vidi sad!!!! pozdrav....

Lala
 Najava komercijalnog grupnog lova na divlje svinje u Baču, 08.11.2014.

U Baču će se u subotu, 08.11., organizovati komercijalni grupni lov na divlje svinje pogonom, na delu lovišta LU 'Bač' koje se graniči sa lovištem Vranjak (nekad čuveno Titovo lovište). Već duže vremena na tom terenu je prisutno veliko krdo divljih svinja, pošto na terenu ima velika parcela neobranog kukuruza, preko 50 ha, i još preko 20 ha tršćaka pored melioracionog kanala širine 5-6 metara. Procenjuje se, prema mišljenju stručne službe LU Bač (lovočuvar i upravnik lovišta) da je na terenu prisutno oko 30 grla divljih svinja. Pre nekoliko nedelja na tom terenu je već bio organizovan grupni lov, pokrenute su divlje svinje, ali je neki veći odstrel izostao, zbog nedovoljnog broja lovaca da zatvore ceo teren. Tom prilikom je ispaljeno preko 30 metaka, ali su odstreljena samo dva grla, pre svega zbog nepreciznosti lovaca. Vidjena su, po rečima učesnika tog lova, tri ogromna vepra koji su probili na dočeku i izvukli se, a za njima i ostatak krda. Divlje svinje su i dalje na tom terenu, a teren nije lovljen nekoliko nedelja, baš zbog zakazanog komercijalnog lova.

Novi lov pogonom se organizuje pod sledećim uslovima: kotizacija iznosi 2.500 dinara po lovcu, a uračunat je i ručak posle lova. Očekivanja su velika, jer je svakodnevnim osmatranjem terena potvrdjeno prisustvo divljih svinja. Teren je idealan za ovu vrstu lova!
Skup učesnika lova je u subotu u 6:30, na Lovačkom domu LS Bač, odakle se lovci traktorima prebacuju na teren za lov. Procena je da je idealan broj lovaca koji bi mogli da zatvore teren na dočeku, izmedju 50 i 60.

Osoba za kontakt i prijavu učešća u lovu je Željko Tošić, predsednik sekcije Bač, telefon 063/7793329.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

tomo vrbas
 Do kada je rok za prijavu,ako bi uspeo do subote da posejem psenicu dosao bi u lov,jer ove godine nisam bio u Bacu ni jednom u lovu mada mi kolega kaze da su slabo imali odstrela!

Lala
 Rok za prijavu za lov DS u Baču je do petka do 20 h.

Što se tiče odstrela za koji kažu da je slab, to se možda odnosi na ostale delove lovišta gde se odvija redovan lov čekanjem, mada je i tu bilo odstrela, zavisi šta je za koga dobro ili slabo, i zavisi ko šta i koliko zna. Ne može se porediti pojedinačni lov čekanjem i grupni lov pogonom.
Za ovaj teren za komercijalu znam da je sada baš dobar sa divljači, a mi članovi LU taj teren ne lovimo, čuva se za komercijalu i ne uznemirava se divljač.

Podunavac
 Pa kud baš na Mitrovdan? Planirao sam da dođem, ali kod mene je seoska slava.Cry
Tri prsta 2Kolce

golf071
 Ide li neko?
Novine

Sremac75

Lala kaže:
Najava komercijalnog grupnog lova na divlje svinje u Baču, 08.11.2014.

Danas sam čuo da postoji mogućnost odlaganja za 15.11., ali nije definitivno.

Ja bih u svakom slučaju išao...
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala

Sremac75 kaže:
Danas sam čuo da postoji mogućnost odlaganja za 15.11., ali nije definitivno.

Ja bih u svakom slučaju išao...

Konačni i definitivni datum lova u Baču je subota 08.11., nema govora o odlaganju. To je odluka rukovodstva, potvrdjeno mi je od strane predsednika LS Bač Željka Tošića, i od strane stručne službe udruženja.
Već ima najava grupa lovaca za učešće.

Istog dana, subota 08.11., u Baču će se održati i regionalno takmičenje prvenstvo Bačke lovno kinološki kup 'Lovac i pas' - Sv. Hubertus - Evstatije, ali na sasvim drugom terenu u lovištu, uz učešće takmičara predstavnika LU iz Bačke, odakle pobednici idu na prvenstvo Vojvodine.

Jedinstvena prilika da na istom mestu u isto vreme budu lovci 'svinjari' i lovci 'perjari', kako ih neki kolokvijalno nazivaju. Posle lova na divlje svinje i posle završetka lovno kinološkog kupa, predvidjen je zajednički ručak u restoranu lovačkog doma.

Ja ću biti tamo, na Lovačkom, ali neću moći da idem u lov na divlje svinje, jer sam potreban kao pomoć u organizaciji LKK 'Lovac i pas'.

Za drugo poluvreme, posle lova, sam već upisan! Smile

rokvic
 Zanimljiva ponuda, mada ta cifra od 50 -60 ljidi je meni vise nego........ .. plasim se da je to , po meni veliki broj lovaca, ... sto se tice organizacije , domacini su ekstra, i stvarno se trude,da
sve protekne kako treba,.... a sto se tice odstrela, (jedna agencija) iz N.S. vec je organizovalala lov u Bacu par puta, ne mogu se pohvaliti bas nekim velikim uspehom......

Lala
 Rokviću, teren je dovoljno velik, a po rečima ljudi iz stručen službe ovoliki broj lovaca na dočeku je dovoljan da zatvori ceo teren, a da rastojanje izmedju lovaca na dočeku bude 100-150 metara, tako da svaki lovac ima prostor od oko 80 metara za pucanje levo i desno.
U prethodnom lovu pre nekoliko nedelja je bilo manje lovaca, pa su svinje po običaju probile tamo gde nije bilo dovoljno lovaca da zatvore. A pucalo se kao na frontu, i promašivalo se za medalju, a samo dva odstrela su bila! Neko kaže da je to uspešan lov, čim ima odstrela, a ja znam da je prilika bilo bar deset puta više, samo što su nekima drhtale ruke kad su videli ogromne veprove, a drugi nisu imali naštelovane oči, pa promašivali!
O toj agenciji koju pominješ, znam da je bilo organizacije lova u njihovom aranžmanu prethodih godina, ali to nema veze sa lovačkom sekcijom Bač, nego sa agencijom koja organizuje. Subotnji lov organizuje Lovačka sekcija.
Ovo sada je, po mom mišljenju, odlična prilika za uspešan lov, ošto znam da divljači tamo sada ima poprilično. Koncentrisala se na jednom mestu.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lov na DIVLJE PATKE LOV NA SITNU DIVLJAČ 1670 29.09.2021. 18:43
Male tajne u lovu na divlje svinje METODE LOVA 140 13.09.2017. 13:56
Trag divlje svinje DIVLJAČ 47 05.02.2017. 20:40
Pripremanje divlje guske LOVAČKI RECEPT 11 10.12.2012. 09:32
Divlje guske u našim lovištima STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 06.10.2011. 20:17
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 24
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,381,851 posete www.srbijalov.com