U prirodi uvek nesto novo,uvek neko novo iznenadjenje.
U lovu netreba ni preterivati sa odstrelima jer ima jos izlazaka do kraja sezone.
Ja danas is'o na zeca, ustajanje u 5:00h, odlazak na zborno mesto 6:30h, polazak u lov 7:00h. Samo jutro mnogo maglovito, samim tim rizicno za lov. Lovio se samo zec, naravno i stetocine ako se neka pojavi. Prvu trecinu lova isli smo po poljima u nizini pored Timoka, ni jedan zec. Kasnije se odlucujemo da krenemo u brdo, tamo nalazimo po nekog zeca, ali u glavnom sve u gustom-trnjaci najgori, velike trave... Pucalo se na 6-7 zeca, na zalost svi su promaseni, jer sacma nije uspela da stigne do njih od silne travurine i gustisa, a boga mi i brzo trce Kasnije ,,lagani dorucak'' i u povratku do auta prelazili smo drugi teren, i tu su promasena 2-3 zeca... Sve u svemu bio je po neki zec, e sad od majstorstva lovaca je zavisio uspeh, koji je ovoga puta na zalost izostao... Naravno, nadamo se boljem sledecih lovnih dana ! A do tada samo mozemo da razmisljamo i uocimo greske-msm lovci, ja jos uvek nisam, tj nisam dobio odobrenje za nabavku, DOBAR POGLED !
Danasnji lov je protekao katastrofalno...ali ne zbog divljaci nego iz razloga koje cu navesti ....
krenuli smo u lov...napokon se skupila cela grupa...kolege su dovele svi svoje pse....okko 8h...dva psa koja nisu
ocigledno dugo trenirana, pa su podivljali...napadaju mog psa....i na veliku zalost ga ozbiljno povredjuju....
a u svom tom metezi doticna dva psa i mene ujedaju za ruku i nogu....mene brat odvozi u ambulantu na Tetampal
a lov mi propade....e evo naravo ucenije za sve...ako ne mislite ozbiljno da odgajate pse,bolje ostavite drugima.....
To se desava svakodnevno ako su u pitanju NOD jos ako su obojica od istog vlasnika svasta moze da se desi.
Kod mene danas je lov bio uspesan ali jako tezak teren a izaberemo pogresnu stranu terena pa smo nas petorica prepesacili oko 15 km.Da nebude da se hvalim ali danas mi je bio dan dva petla i dve koke.Tako skoro uvek bude ako prvi odstrelim fazana.Ali ako meni odstrele prvo onda mi je malo redenik municije aefekat kao u Maratoncima,pogodim samo vazduh.
Danas, ista ekipa kao i prošle nedelje, uz dodatak jednog mog gosta - prijatelja od samog početka mog bavljenja lovom. Izlazimo na teren koji je drugačiji od prošlonedeljnog, ranijih godina je taj deo našeg lovišta bio medju boljim delovima za fazana. Ima remiza, ima žbunja duž odvodnih kanala, ima trske, ima parloga, sve idealni tereni za fazana. I dalje je u lovištu puno kukuruza neskinutog, ali, ovaj put smo imali dodatni problem: teren je ravan (a kakav bi drugačiji bio u Vojvodini ), ali je nivo podzemnih voda izuzetno visok, tako da je praktično sve poplavljeno! Kad pogledam u teren, sve je super, ali čim zagazim u travu, počinje voda da šljapka! Nema tu 'leba za fazana... Zajednički konstatujemo da je opet sav fazan u malo višljem delu, u kukuruzu. Sve u redu, ali izmedju tabli kukuruza koje nisu pod vodoležom ili u blatu, nalazi se deo terena koji je praktično močvara! Pa ti sad vidi. Naravno, prilikom prelaska iz jedne table u drugu, meni baksuzu jedna noga propada u rupčagu od pola metra, punu vode, skrivenu ispod trave, i nalivam punu čizmu vode! Kako sam se posle 'vadio' od mokrih nogu, videćete na kraju texta, na slici
Elem, na samom početku lova, u jednoj tabli kukuruza, diže se petao, ja u kukuruzu, čekam da kolege na ivici pucaju, ali fazan leti direktno izmedju njih, i ne smeju da opale - čekam par sekundi, PLJAS!, petao pada, prvi ulov tog dana je moj! Dalje idemo, grupa se deli na dva dela, Rančer i ja teramo neki visoki parlog, moj Master obigrava oko Rančerove kuje, za@ebava se, neće da lovi nego izigrava frajera pred ženskom, ja mu pretim da će zbog ženske platiti glavom, ali džaba! Nekako ipak uspevamo da kako-tako lovimo. U jednom momentu, kolegi zvoni telefon, samo što je završio razgovor i počeo da skida pušku sa ramena, na 2 metra ispred njega diže se koka, dižem pušku i imam koku direkt, ali čekam da on prvi puca, pa da popravim, ako on promaši. Medjutim, dok je on skinuo pušku sa ramena, koka 'daje gas' i odlazi veselo, bez ispaljenog hitca!
Da ne dužim, posle ovoga nisam više imao prilike da pucam, a našipčio sam se, terao sam 4 table kukuruza duge 500-600 metara, pod travuljinom izmedju, jer sam hteo da mi gost dobije priliku za pucanje, ali ništa! Na kraju, naša grupa od 9 lovaca nije imala fazana za svakog , falila su 2.
Drugo poluvreme je trajalo do mraka, odstreljena su 2 kotlića riblje čorbe, 2 gajbe piva mešano Jelen/Lav, kilo belog, kilo crnog, i dve pljoske rakije!
Evo kako izgleda lovački 'mokri ražnjić', recept patentirao Lala. Na štapu je moja čarapa, a ja sam u baletanskoj, a ne lovačkoj pozi :
Imam još jednu sličicu, koja pokazuje koliki smo problem imali sa vodurinom: kolega je imao peh sa čizmom, pukla mu je jedna, pa je napunio i on vodom. E, posle kuvanja riblje čorbe, našem lovniku smo maznuli neku metalnu skalameriju koja ne znam čemu služi, i proglasili smo je aparatom za sušenje čizama! A tronožac za kotlić smo iskoristili za sušenje čarape!
Kako ta mašinerija funkcioniše, pogledajte:
Sareno po lovacki,rokvic prilicno nadrljao,valjda ce biti sve u redu,bogoljub lepo prosao,kad krene...,Cveletovi zecovi brzi,pa treba brzu municiju a Lala nam prikazao da ima jos po nekog talenta,sa dokaznim materijalomDruze ovo patentiraj
Ne znam od koga je moj Master pokupio švalerske štosove, da li od mene ili od Rodje Bobana, u svakom slučaju, evo čime se Master bavio sve vreme lova! Čik da vidim bilo kog vlasnika psa, koji može da se pohvali ovakvim učinkom svog pomoćnika na ženke, bez obzira na rasu!!!
Dama koja leži na ledjima je Rančerova NOD keruša, koja je popustila pred čarima mog Don Žuana Mastera
Čisto za javnost: odbijam da plaćam sve eventualne alimentacije, zbog Masterovog greha!!!
A švaleru ću ja da isteram 'onu stvar' iz glave!
Za kraj opisa jučerašnjeg dana, evo još jedne pričice: nisam rekao da smo izabrali novog grupovodju, to je lovkinja Biljana (stariji članovi se sećaju snimka njene TV emisije prošle godine). E pa, počele su njene drugarice da se interesuju za lov; juče je jedna zgodna plavuša došla na naše druženje posle lova, na salašu u lovištu. Bolje da ne opisujem zezanje koje je nastalo
Probali smo da je zainteresujemo dodatno za lov, tako što ćemo joj dati da ispali par patrona iz puške, u metu.
Kako je to izgledalo, pogledajte (obratite pažnju na objašnjenje o patroni )!
P.S. Nemoj da bi mi neko opsovao grupovodju ubuduće
Posto se sezona kod mene otvara sledece nedelje,ove sam bio u gostima u lovu na fazana.Dan prelep,nema nigde oblacka,ali po izlasku ne teren primecujemo da duva jak vetar,tako da rose uopste nije bilo.
Sva sreca pa je bilo dosta dobrih kerova,a ulov nije izostao.U grupi smo bili nas desetorica i odstreljena su 10 fazana.Bilo je i puno promasaja,jer smo pogigli izmedju 30 i 40 fazana.Na nekim mestima su se podizala i po 4 fazana odjednom.Lov smo zavrsili oko podne,posto je kvota bila ispunjena.
Ja nazalost nisam odstrelio nijednog.Ker mi je izmarkirao,ne znam ni ja koliko fazana,ali su svi leteli tako da nije bilo mesta za siguran hitac.Zato su drugari,koji su lovili pored mene,lepo prosli.Prelep lov, sa obiljem divljaci i lepim dozivljajima.
Kod mene se kaze "kakav gazda takav ker",sto u ovom slucaju nije rdjavo.Lalo svaka cast na izvestaju lova a bogami i lovkinje.Ja tu nista nebi menjao.
Lalo jel mogu ja da se uclanim ko vas? kod mene nema ni jedne! Jedna bi htela da ide i voli lov,ali joj se otac protivi,tako da su jos u toku pregovori
Hmmmm... ovo sa učlanjivanjem kod mene... pa ne znam... koliko ja kapiram, tebe više zainteresovao lov na mlade pripravnice lovkinje, nego na divljač?!? Možda bih mogao da ti sredim neki komercijalni lov preko veze, ali ako učestvuju lovkinje onda se ulaz u lovište naplaćuje dvostruko!
Inače, u poverenju: ni jedna ni druga dama sa snimka nisu udate, a čak mislim i da su slobodne, ne smem da tvrdim! Omladinci JUUURIIIIŠŠŠ!!!
Brojeve telefona dotičnih dama imam, dostavljam nakon uplate na moj tekući račun br.....
lalo,mene najvise interesuju divlje lovkinje koje se pripitome moz se dogovorimo ako ce neka od doticnih da mi bude strucni pratilac lalo jel primas menice? ili da napises profakturu(lepa brena za 4 osobe ) ? za tu drugu ne znam,ali grupovodja vam nije ni malo los,kolko se vidi na snimcima
Eeee, za grupovodju cela naša grupa ima da pogine! (pod šankom, naravno ) Rekoh ja, nemoj da mi neko slučajno opsuje grupovodju!!!!!
A još ako ti kažem da joj je ćale lovnik...
Uostalom, prati Forum, ona je ovde pod član sa nickom 'Srna', pa vidi šta ćeš
vama samo da se izbuse cizme i nema nista od vas,svako rostilja po jednu carapu eto jos i kolega,bar sa njim nece da bude problema mozes misliti sta bi ljudi mislili kad bi culi da ti neko psuje grupovodju
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?