Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Poluautomatski karabin

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Poluautomatski karabin
Peckerwood
 @ Sniper Hunter
Hvala na odgovoru, samo sam to hteo da znam Smile

@ Bune

Pa, kao mali sam dosta lovio sa dedom... ali ne, nisam lovac. Nemam polozen lovacki ispit, i iskreno, ne bih isao u lov bez lovacke dozvole, nedozvoljenog oruzja i znanja o lovu. Da sam samo "napaljeni pocetnik koji u divljaci vidi samo najljuceg neprijatelja i mogucnost izivljavanja" (citiram admina), ne bih se ni raspitivao, vec bih pazario poluautomat, i udri... a imao sam jednom ponudu za takav vid "lova" (krivolva) koju sam bez razmisljanja odbio.
Hvala na odgovoru Smile

kordichieze
 Poštovane kolege, kako je vaše mišljenje o poluautomatskoj pušci Merkel Suhl SR1 9,3X62mm (za divlje svinje)? Prilicno mi se dopala - odnos cena - kvalitet. Razmišljam jednog dana da je kupim.
Neko puni da bi pucao, a neko puca da bi punio.

srpko1

kordichieze kaže:
Poštovane kolege, kako je vaše mišljenje o poluautomatskoj pušci Merkel Suhl SR1 9,3X62mm (za divlje svinje)? Prilicno mi se dopala - odnos cena - kvalitet. Razmišljam jednog dana da je kupim.

Koja joj je cena?

vojkan

srpko1 kaže:

kordichieze kaže:

Koja joj je cena?

Kolega odlicna puska za lov pogonom cena u Nemackoj u Frankoniji 1180 eura u Canoni u Leskovcu mislim oko 1700 eura pricam o standardnoj clasic verziji!
Ja sam Lovac s juga cevka mi je duga!

kordichieze

srpko1 kaže:

kordichieze kaže:

Koja joj je cena?

Ako sam dobro zapamtio, u Snajperu su mi rekli pre neki dan 156.000 dinara - klasicna verzija.

Interesantno je da su imali okvir za 5 metaka, a ne za valjda 3 koliko bi trebalo da bude standardno.
Neko puni da bi pucao, a neko puca da bi punio.

mixajlo
 Kolege lovci poštovanje, interesuju me vaša iskustava vrline i mane, a i mišljenje o Nemačkom poluautomatskom karabinu HAENEL SLB 2000, tj. nekadašnjem H&K SLB 2000u cal. 30.06 ???

Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja, a članovi koji ne poštuju ovu obavezu biće banovani.

Srbijalov Admin Tim !

308 win...

mixajlo
 relativno sam mlad lovac i obažavam lova na divlje svinje, inace sam iz Surdulice i član lovačkog udruženja "VRLA" iz Surdulice... Dobar pogled
308 win...

mixajlo
 Onda da ponovim.
Kolege lovci poštovanje, interesuju me vaša iskustava vrline i mane, a i mišljenje o Nemačkom poluautomatskom karabinu HAENEL SLB 2000, tj. nekadašnjem H&K SLB 2000u cal. 30.06 ???
308 win...

Cvele
 Polako bre mixajlo, ne moze odma' da ti se odgovori kako ti zamisljas, pitanje je dali neko ima taj karabin, ne moze svako da pise o tome !
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

viktor
 pozdrav svima.Ja sam Viktor, rodom sam iz Loznice,a zivim u francuskoj ,lovac sam od95 u srbiji a u francuskoj od2006.

Hanel slb2000+
veoma solidan i pouzdan karabin,proba 2000 metaka bez ikakvih problema.Posle ispaljenih 300metaka rasip na 100m 40mm do 46mm.Mehanizam radi na pozajmici gasova.Cev hladno kovanje, celik KRUPP duzina 51cm.Moj izbor 9.3x62,ostali kalibri:7x64,7rm,300wm.Cena u francuskoj 1190

ssekir75
 samo??? ovde bi bio bar 3000 Angry
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Lovac Marko
 Postovane kolege imam nameru da kupim poluautomatski karabin pa me zanima koji je naljbolji kalibar dvoumim se izmedju 308w 30-06 i 338w i koju marku browing ili baneli unapred hvala na pomoci
Lovac Marko

Cvele
 Kalibar najbolji ne postoji... svako preferira neki svoj kalibar koji je za njega najbolji... 308 i 30-06 do od prilike 150m sa zrnom od 11.7gr imaju od prilike slicno dejstvo, snagu.... s' tim sto 308 ima prednost krace caure, sto je verovatno za PA karabin osetljivo, ili za neke karabine koji se ne prave kao na primer nas M70 ciji je sanduk isti za sve univerzalne kalibre, pa nema razlike dali je duza ili kraca caura.... Isto i za marku ce svako drugacije da kaze, najbolje da odes u prodavnicu, pogledas oba i sam odlucis...
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Podunavac

Lovac Marko kaže:
Postovane kolege imam nameru da kupim poluautomatski karabin pa me zanima koji je naljbolji kalibar dvoumim se izmedju 308w 30-06 i 338w i koju marku browing ili baneli unapred hvala na pomoci

Ako ti PA treba za lov DS najbolji izbor kalibra je po mom mišljenju 9,3X62, a ako bi ga koristio kao univerzalni karabin za svu divljač onda 30-06 Spr. Što se tiče puške moja preporuka je Benelli Argo E.
Tri prsta 2Kolce

Zoran Zoli
 Kada sam i ja kupovao poluautomatski karabin svi su mi predlagali bar-a u kalibru 30-06 . Verovatno zato sto u grupi sa kojom lovim DS ima sigurno desetak takvih pusaka . Mada sam procitao na forumu u vise upisa da se neke kolege zale na zaglavljivanje zatvaraca , meni se to nikad nije desilo . Mozda ima uticaja na zaglavljivanje proizvodjac municije , tako da sto se tice bar-a ja sam prezadovoljan . Sto se tice Benelija Argo zaista ne znam mnogo o performansama iako sam video da je dosta lovaca poseduje.Confused
srbijalov

sheytan

Podunavac kaže:

Lovac Marko kaže:

Ako ti PA treba za lov DS najbolji izbor kalibra je po mom mišljenju 9,3X62, a ako bi ga koristio kao univerzalni karabin za svu divljač onda 30-06 Spr. Što se tiče puške moja preporuka je Benelli Argo E.

Bravo 2

I za nekrmadnu divljatč slobodno 9.3, ako daljine pucanja nisu veće od cca. 200m!

A Argo isključivo PVC, tj. "Comfortech" - mek k'o - DEKIN! Grin Imah ga, u 300wm, ko nije probao, ne može da shvati o čemu pritčam! Stari
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Neca92

sheytan kaže:

Podunavac kaže:

Lovac Marko kaže:

Bravo 2

I za nekrmadnu divljatč slobodno 9.3, ako daljine pucanja nisu veće od cca. 200m!

A Argo isključivo PVC, tj. "Comfortech" - mek k'o - DEKIN! Grin Imah ga, u 300wm, ko nije probao, ne može da shvati o čemu pritčam! Stari

Ako si ga imao, sto si ga se resio? Smean Grin
Salim se malo, Sheki, ne zameri, predpostavljam greska u qcanju! Grin
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

sheytan
 Nikakva greshka, nego ga praktichno i ne koristih! Cry

Zivih meta za njega praktichno nemam kod mene u udruzenju, a za komertzijalizatziju nemam bash dovoljno "vremena", i jedini logitchan potez je bio da ga udam... A : http://www.youtub...JLc#t=158s

Cry
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Lovac Marko
 pa lovio bi srndaca svinju sakala lisicu namera mi je da kupim jedan univerzalni koji bi mi sluzio za svu divljac ja se dvoumim izmedju 308w 30-06 i 338w jedan od tih kalibara bi kupio kao i proizvodjac baneli ili browing vecina su mi savetovali kalibar 30-06 i banelijev proizvodjac
Lovac Marko

ssekir75
 zavisi koliko često bi išo na svinje. ako je to retko, 308 je najbolje rešenje. vrlo precizan i dovoljno jak metak da obori i svinju, sa ovo sitnije da ne pričamo. ako je svinja najčešća "žrtva", onda idi na nešto teže. 30-06 ili 8x57.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabin KARABINI 1790 29.06.2025. 11:38
Lovački karabin i optika pomoć ORUŽJE - SVAŠTARA 47 07.04.2015. 13:03
Karabin direktne akcije KARABINI 44 26.10.2014. 11:10
Voere-karabin sa električnim paljenjem KARABINI 19 11.01.2013. 01:56
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,794,527 posete www.srbijalov.com