Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na divlje svinje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na divlje svinje
nidzamotocross
 Delim mišljenje drugari. Odobreno

Meni je takođe zanimljiv lov čekanjem, ali u takav lov ne idem, jer bolje da kvotu ispunimo sa goničima nego čekanjem jer ipak su mi goniči draži od čeke. Ali lovim predatore čekanjem, volim da posmatram životinje po mesečini, njihovo ponašanje, a svakako da postoji određena doza adrenalina kada se pojavi crna silueta na snegu i krene prema tebi, ili čuješ dobro poznati zvuk koraka po opalom lišću. Ima i to svoju čar.

Ali kada čujem goniče na tragu, kada se zatrese planina od pesme, adrenalin mi izlazi na uši, ceo se oduzmem od uzbuđenja. To je za mene najlepši način lova.

Moram još da primetim da uopšte nije isti onaj doživljaj kada lovim sa tuđim psima, u velikoj meri je manje i uzbuđenje i doživljaj nego kao kada lovim sa svojim psima.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

suci
 Nidzo svaka cast.
A sto se tice lova sa gonicima tu delimo misljenje.

nidzamotocross
 Hvala druže!

Kako je bilo gore kod tebe za vikend? Ima li još snega, ovamo je jako loše za lov...

suci
 Bilo je snega mestimicno, bilo i divljaci pokrenuli smo jedan copor i dva vepra samca ali su se izvukli bez pucanja. Sve u svemu nije lose bitno je da ima divljaci i da psi rade.
Zbog cega kazes da je jako lose za lov kod vas?

nidzamotocross
 Sneg se skoro pretvorio u led, a ima ga oko 30cm i to svuda. Da mi je neko pričao da je DS onako žilava, gura kao buldožer, iza nje ostaje putanja kao kad oni brodovi ledolomci prolaze zaleđenim morem. Mi i gazimo nekako, ali psi jedva hodaju, kao da gaze po vatri, tako pažljivo staju na sneg. Jedino srnama sneg pravi problem, a i vukovima, sva ostala divljač hoda po površini.

suci
 Kod nas je samo ujutru bilo zamrzlo vec posle 9h je malo popustilo tako da je bilo ok,inace kad je tako mrzlo najvise smeta kerovima jer povredjuju sape.
A sto se tice DS njoj ni mnogo veci sneg ne predstavlja problem.

milenko0609

milenko0609 kaže:
U subotu(20.12.2014) organizujemo opet u Čurugu lov, loviće se sada u lovnom reviru LD Curug, takozvana Kumanska Adica, kotizacija je 1000din, sve ostalo je isto kao i u prethodnoj najavi, što se tiče oružja, lovne karte, markera ...itd, za sve informacije pozovite me( Milenko) na telefon 069/526-74-80

Pozivam jos jednom sve zainteresovane za sutrasnji lov da dodju kod nas, bice dobar lov, a i oni koji veceras presisaju prijace im Sumski vazduh.😉
30-06,22-250,NOD,JOD,I BOG DA TE VIDI...

Cadara
 I, šta bi na šumskom vazduhu, jel pala koja svinja?

Shiki
 Lov na divlje svinje u Curugu 20.12.2014. odstreljene 2 divlje svinje i jedan sakal

i230.photobucket.com/albums/ee55/sibul/DSCN2863.jpg

i230.photobucket.com/albums/ee55/sibul/DSCN2867.jpg

i230.photobucket.com/albums/ee55/sibul/DSCN2873.jpg

i230.photobucket.com/albums/ee55/sibul/DSCN2870.jpg

i230.photobucket.com/albums/ee55/sibul/DSCN2865.jpg

i230.photobucket.com/albums/ee55/sibul/DSCN2872.jpg

Tomash

nidzamotocross kaže:

Meni je takođe zanimljiv lov čekanjem, ali u takav lov ne idem, jer bolje da kvotu ispunimo sa goničima nego čekanjem jer ipak su mi goniči draži od čeke. Ali lovim predatore čekanjem, volim da posmatram životinje po mesečini, njihovo ponašanje, a svakako da postoji određena doza adrenalina kada se pojavi crna silueta na snegu i krene prema tebi, ili čuješ dobro poznati zvuk koraka po opalom lišću. Ima i to svoju čar.

Ali kada čujem goniče na tragu, kada se zatrese planina od pesme, adrenalin mi izlazi na uši, ceo se oduzmem od uzbuđenja. To je za mene najlepši način lova.

Moram još da primetim da uopšte nije isti onaj doživljaj kada lovim sa tuđim psima, u velikoj meri je manje i uzbuđenje i doživljaj nego kao kada lovim sa svojim psima.

Bravo 2 Bravo 2 Bravo 2 Bravo 2 Bravo 2 Bravo 2 Bravo 2 Bravo 2 Bravo 2 Bravo 2 Bravo 2

Svaka cast i Milenku i Churuzanima na uspesnom lovu
, raduje me i sto ste stetocinu docekali kako dolikuje, i to je lep trofej Smile

U zdravlje bili svi!

ljubi
 Čestitam Bravo 2

milenko0609

Tomash kaže:

nidzamotocross kaže:

Hvala Tomash,

Bravo 2 Bravo 2 Bravo 2 Bravo 2 Bravo 2 Bravo 2 Bravo 2 Bravo 2 Bravo 2 Bravo 2 Bravo 2

Svaka cast i Milenku i Churuzanima na uspesnom lovu
, raduje me i sto ste stetocinu docekali kako dolikuje, i to je lep trofej Smile

U zdravlje bili svi!

30-06,22-250,NOD,JOD,I BOG DA TE VIDI...

Zoran Zoli
 Uspesan lov na divlje svinje
Zoran Zoli priložio:
20141225_130807.jpg

srbijalov

Zoran Zoli
 Lov je odrzan 25.12 2014 , u lovistu N.P. Djerdap , izuzetno lepo vreme i dosta pokrenutih d. svinja , puno pucanja i odstrel nije izostao .
Zoran Zoli priložio:
20141225_124224.jpg

srbijalov

DakiNS
 Au Zorane što je mnogo , puno je ! Bravo 2
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

ficha007
 Na temi LU "Srem" sam opisao lov koji je organizovan juče, 27.12.2014. godine u LD Šid u šumi Cerije.

http://www.srbija...start=1300

Odstreljeno 13 DS, 5 lisica i 2 šakala ( zbog njih mi je najdraže ).
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

mb-bb
 Danas je odrzan lov na divlje svinje u Nestinu, posljednji za ovu kalendarsku godinu...
Svaka budala ima svoju srecu u zivotu, a ja imam lov...

mb-bb
 Vrjeme idealno za lov, samo da je malo manje bilo vjetra...

mb-bb
 Lov je bio uspjesan, cestitke kolegi...

mb-bb
 I naravno forumasi, sremac, klaja, deki-nes,moja malenkost i kolega apinest sa odstrelom...

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lov na DIVLJE PATKE LOV NA SITNU DIVLJAČ 1670 29.09.2021. 18:43
Male tajne u lovu na divlje svinje METODE LOVA 140 13.09.2017. 13:56
Trag divlje svinje DIVLJAČ 47 05.02.2017. 20:40
Pripremanje divlje guske LOVAČKI RECEPT 11 10.12.2012. 09:32
Divlje guske u našim lovištima STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 06.10.2011. 20:17
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 22
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,688,823 posete www.srbijalov.com