Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na divlje svinje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na divlje svinje
Podunavac
 Lep odstrel. A lepo je i što se družite sa pobratimima sa one strane Drine. Svaka čast.Bravo 2
Tri prsta 2Kolce

Boban-KG

Podunavac kaže:
Lep odstrel. A lepo je i što se družite sa pobratimima sa one strane Drine. Svaka čast.Bravo 2

Ovo pobratimstvo traje od 1945 godine a zapoceto je igmanskim marsem.Lovacka druzenja su pocela davnih 70-tih a ja u njima ucestvujem od 1998 godine.Bre i to bese davno il se meni samo cini.
Manje vina,manje vinaiveli 3

darkon
 Jedan "veprić" od mene...

oi61.tinypic.com/24xospv.jpg

oi60.tinypic.com/t0m4pg.jpg

Jank
 [quote]darkon kaže:

darkon ako ti je ovi veprić .....ima kljove ko jednobrazni plug....mislim...Bravo 2
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

ssekir75

Jank kaže:
[quote]darkon kaže:

darkon ako ti je ovi veprić .....ima kljove ko jednobrazni plug....mislim...Bravo 2

HaHaHaHaHaHaHaHaHa

даркон, свака част Bravo 2
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Jank

ssekir75 kaže:

Jank kaže:
[quote]darkon kaže:

HaHaHaHaHaHaHaHaHa

Šta se smeješ darkon ne lovi ove fergusone... male nego samo John Deere.....HaHaHa

nidzamotocross
 Darkon, čestitke i ovde. Dolijao je na kraju... Svaka čast i da ih bude još mnogo! Bravo 2
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Podunavac
 Čestitke na odstrelu Darkon.Bravo 2 Lep "veprić".Odobreno
Tri prsta 2Kolce

mrwa22250
 Lep vepar,a jos lepsi pogodak-zauska.Svaka castOdobreno
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

ssekir75

Jank kaže:

ssekir75 kaže:

Jank kaže:
[quote]darkon kaže:

HaHaHaHaHaHaHaHaHa

Šta se smeješ darkon ne lovi ove fergusone... male nego samo John Deere.....HaHaHa

https://www.youtu...tbLOtYW7TY

3:00 Smean ROFL
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Jank

[b]ssekir75 kaže:

https://www.youtu...tbLOtYW7TY

3:00 Smean ROFL

Motorista

HaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHa

Ja mislio na traktor.....Bye

Neca92
 Bravo, Darko! Bravo 2
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

darkon
 Hvala svima, imao sam sreće, i rad i trud su se isplatili. Odobreno

[xhide]Mrwa, najbolji pogodak, i za lovca, i za divljač, kad već može da se bira gde da se plasira hitac...[/xhide]

243win
 Jos jednom svaka cast Dare.

samer
 Jedna iz lova DS.

Cvele
 https://www.youtu...HApb7vvbg4

Evo celog "Wild boar fever" snimka Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Cvele
 Evo posle 4 meseca i 27 dana se setih da opisem dogadjaj kada je pao moj prvenac. 02.01.2015.god, budim se k'o i svako jutro spreman da krenem, budim oca, pijemo kafu, pakujemo se i krecemo lagano, usput skupljemo jos jednog druga i krecemo pravac lovista. Bilo je dosta snega tog dana i vetar je bukvalno prolazio kroz kosti i ako sam imao debeo kombinezon... kada smo izlazili iz auta misleh se u sebi ''jos jedno jutro smrzavanja za dzaba...'' jer do toga dana nisam ni imao prilike da pucam a kamo li odstrelim divlju svinju. Nas trojica krecemo odozdo a jos trojica lovaca su nas cekala na kolibi. Idemo tako lagano, nogu pred nogu, ja kao najmladji prtim sneg koji je bio nekih 30-ak centimetara a na nekim delovima i preko pola metra.. idemo tako lagano, levo od nas je borova suma desno od nas su polja, potok i sa druge strane opet brdo sa gustisima i poljima... u jednom trenutku kaze drug ''gledaj svinja''. bacismo pogled na desno i vidimo kako svinja(vepar) sece po sred suprotnog brda iznad samog sloga, dizem karabin i vidim jos jasnije na koncanici, drug ima poluautomatski karabin i kazem mu tiho ''cekaj'' da opalim ja prvi jer je njemu lako-ne gubi nisansku liniju, kasnije je pricao kako se razmisljao da li da puca ili da pokusa da presece, ja sam ''vozio'' nekih 10-ak metara i boooom i u koncanici vidim kako je napravio ''bananu'' sav ushicen vicem pogodak, pogodak, posle mene puca on i pogadja ga u but, vepar se okrece za 90 stepeni na gore, ali se ispravlja i nastavlja da trci u potok, otac nije pucao jer je nosio sacmaru, on nastavlja pravo prema kolibi a ja i drug idemo na mesto gde smo pucali.... dolazimo gore, vidimo jasno svez trag gde je prolazio i od prilike tamo gde sam ja prvi pucao nalazimo samo veoma sitnu zemlju, idemo dalje i tamo gde je i on pucao isto tako, sitna zemlja kao otesena prilikom pogodka a krvi nigde.... zbunjeni skroz spustamo se polako prema potoku, on kaze ajmo da predjemo potok i idemo u kolibu, ja kazem ajmo mi uz potok gde je otis'o i vepar, nekako me poslusao i vec tu gde vidimo da trag skrece desno ja mu kazem evo krvi, on kaze ma kakva krv cini ti se, napravimo jos nekoliko koraka i cujemo kako puca grancica u potoku. samo smo se pogledali i drug je poso napred jer se ne vidi nista od gustisa, ja sam drzao kerusu na povodcu i cekao. posle njegovih 5-6 koraka vidim dize karabin i boom, ja prilazim do njega i vidim kako vepar sedi i samo se vrti levo desno i duva kao parni voz a na nekih 20-ak mozda 30 metara je od nas, valjda od silnog onog uzbudjenja i ja dizem karabin i pucamo zajedno, od naleta adrenalina ali verovatno i od toga sto se on non stop vrteo u krug meni ne dolazi na pamet da mu pucam u glavu vec pucam tu oko plecke i kako puknem tako on kao da sam promasio, posle 2. metka konacno ''zver''ostaje nepomicna tek onda shvatam sta se desilo drug(kome to nije bila prva svinja) kao da se vise od mene obradovao i skace da me grli, cestitamo jedan drugome i odlazimo tamo, a on se zavuko medj sitnu gabrovu sumu, gustis, do samog potoka....

i57.tinypic.com/2qd4nq1.jpg

Ne mozemo da ga vezemo za njusku i izvucemo nego za zadnju nogu i tako da ga provucemo kroz svo ono sitno drvece nekih 10-ak metara dok ga ne izvucemo na cisto, kako smo to izeli u tom trenutku nisam svestan. a onda malo slikanja Smile

i60.tinypic.com/eplrpg.jpg

Bilo je jos slika naravno no da ne davim. bio je plan da ga odvucemo na kolibu i tamo sredjujemo, a do kolibe ima sigurno nekih 700-800 metara uzbrdo dok smo ga vezivali kao po ''propisu'' za njusku pitao sam iskusnog lovca ''koliko kilograma moze da ima'' on je pogledao malo i rekao ''pa tu oko 140-150'' a onda smo uhvatili konopac da ga vucemo prvo po ravnom da bi ga prebacili sa jedne na drugu stranu potoka kako smo povukli samo je rako ''ima vise'' Grin onda smo ga prebacili samo na drugu stranu potoka i pozvali smo da dodju traktorom da ga vozimo nije bilo teorije da ga vucemo.... Eto nadam se da ste bar malo zamislili kako je bilo i uzivali u prici, uskoro krece cekanje pa ce, nadam se biti jos dosta prica, pozdrav!
Samo da dodam, daljina pucaja je od prilike 200, mozda i malo vise metara vazdusne linije, na slici sam prikazao putanju kako je vepar isao, a mi smo pucali sa tog puta odakle je slikano samo jos malo desno...

i62.tinypic.com/1z1sjtk.jpg

Luka 94
 Lijepo,lijepo,čestitke ! iveli

Cvele
 Hvala, hvala ! iveli 3

Barbarosa
 Čestitam Cvele Bravo 2

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lov na DIVLJE PATKE LOV NA SITNU DIVLJAČ 1670 29.09.2021. 18:43
Male tajne u lovu na divlje svinje METODE LOVA 140 13.09.2017. 13:56
Trag divlje svinje DIVLJAČ 47 05.02.2017. 20:40
Pripremanje divlje guske LOVAČKI RECEPT 11 10.12.2012. 09:32
Divlje guske u našim lovištima STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 06.10.2011. 20:17
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,695,079 posete www.srbijalov.com